Jump to content

Filippos

Prominent Members
 • Posts

  603
 • Joined

 • Last visited

Μέθοδοι επικοινωνίας

 • MSN
  filippos80

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Sex
  Male

Filippos's Achievements

Ειδικευόμενος (επίπεδο VII)

Ειδικευόμενος (επίπεδο VII) (7/16)

1

Reputation

 1. I came to bring the stars for you..:)

 2. Είναι αρχείο που το ανοίγεις με τον DjVu Reader, που κυκλοφορεί στο δίκτυο. Νομίζω ότι είναι και free πρόγραμμα, οπότε δε θα δυσκολευτείς να το βρεις και να το κατεβάσεις.
 3. Filippos

  Βοήθεια από Helmsic!

  O μήνας της Helmsic μπορεί, μετά από συνεννόηση με την έδρα, να σου αναγνωρισθεί ως χρόνος άσκησης, αν είναι σε σοβαρή χώρα. Π.χ., αν κάνεις ένα μήνα παθολογίας στην Ελβετία ή στη Γερμανία κτλ. και μετά ξεκινήσεις το 6ο έτος εδώ, υπάρχει πιθανότητα να κάνεις 2, αντί 3 μήνες παθολογίας. Εξετάσεις θα δώσεις κανονικά, βέβαια, και δεν ξέρω και κατά πόσο έχει νόημα να διεκδικήσεις την αναγνώριση του μήνα, απλώς είναι πιθανό να το δεχθούν. Επίσης, ο Κρεατσάς έλεγε πέρυσι ότι θα ξεκινήσει συνεργασία με Αμερική (Mayo Clinic ίσως), ώστε να μπορούν Έλληνες φοιτητές να κάνουν την κλινική άσκηση της γυναικολογίας εκεί. Δεν ξέρω αν το εφαρμόζει, αλλά μπορείς να ρωτήσεις.
 4. Filippos

  Βοήθεια από Helmsic!

  Δυο πράγματα που ίσως σε βοηθήσουν είναι τα εξής. Κάποια στιγμή, η κ.Τριχοπούλου (το γραφείο της είναι κάπου στην έδρα της επιδημιολογίας) πρέπει να είχε κάποια σχέση με τις ανταλλαγές με Σουηδία. Αν δε βρεις άκρη, δοκίμασε να την ρωτήσεις. Επίσης, ο πρόεδρος της Helmsic (πρέπει να είναι ακόμα πρόεδρος) έκανε φέτος Erasmus. Αν πας στo γραφείο της Helmsic Παρασκευές στις 2, τα παιδιά σίγουρα θα ξέρουν να σου πουν περισσότερα, ειδικά αν βρεις τον ίδιο. Καλή τύχη.
 5. Filippos

  Θεραπευτική

  Σήμερα έλειπε ο Δημόπουλος και δεύτερος εξεταστής ήταν ο Κωστόπουλος, ο οποίος έκανε ό,τι μπορούσε για να μην κόψει και, για τις 3 ομάδες που ξέρω, τα κατάφερε. Έβαλε λίγο συζητήσιμους βαθμούς βέβαια, αλλά αυτό είναι μάλλον λεπτομέρεια. Πρώτος εξεταστής για την ομάδα μου ήταν ο Θεοδωράκης. Ρώτησε: Αναφυλακτική αντίδραση (δόση επινεφρίνης), πνευμονία κοινότητας, πνευμονία από εισρόφηση, φυματίωση, διαβήτη, κολπική μαρμαρυγή, εκρίζωση ελικοβακτηριδίου, δηλητηρίαση από σαλικυλικά και παρακεταμόλη, πολλαπλούν μυέλωμα. Ο Κωστόπουλος ρώτησε ηπατικό κώμα, άσθμα, ΧΑΠ, κολποκοιλιακό αποκλεισμό, σαρκοείδωση, κολπική ταχυκαρδία, ρευματικο πυρετό, Crohn. Σίγουρα κάποια ξεχνάω. Γενικά, ρωτούσαν επιγραμματικά τη βασική θεραπετική αντιμετώπιση και στη συνέχεια κάποια ανεπιθύμητη, λεπτομέρειες για διάρκεια και άλλες λεπτομέρειες, αλλά αν έλεγες αξιοπρεπώς τα γενικά, οι λεπτομέρειες δε σε έκοβαν. Καλό διάβασμα!
 6. Πτυχιακή 6/12/2005 Εξετάστηκα από τους πρώτους, οπότε έμαθα μόνο αυτά που ρώτησαν στην ομάδα μου. Δεν ρώτησαν θεωρητικές χαζομάρες, η εξέταση ήταν απλή. Έδειχναν ακτινογραφίες, CT κτλ και σου ζητούσαν να πεις τι βλέπειες. Γενικά η καθηγήτρια (Παπακωνσταντίνου) έδειχνε πολύ καλή διάθεση, σου έδινε χρόνο να σκεφτείς κι αν κολλούσες σου έδινε μια βοήθεια. Έδειξε: Ακτινογραφίες μεταστατικού Ca πνεύμονος, πλευριτικής συλλογής, διπλή σκιαγραφική αντίθεση νόσου Crohn στον τελικό ειλεό, εκκολπωμάτωση σιγμοειδούς, CT επισκληριδίου αιματώματος, ηπατώματος + κιρσών οισοφάγου, αιμαγγειώματος ήπατος, ενδοφλέβιες ουρογραφίες διπλού πυελοκαλυκικού συστήματος και πεταλοειδούς νεφρού και ένα u/s κύστης ήπατος. Χμ, άλλα δεν θυμάμαι. Κόπηκε πάντως και κάποιος, αλλά χρειάστηκε να κάνει πολλά λάθη. Για διάβασμα πάντως, δώστε μεγάλο βάρος στις εικόνες των βιβλίων. Πάρλες δε ζητάνε, αν δώσετε σημασία στις εικόνες, δε θα έχετε κανένα πρόβλημα στις εξετάσεις. Α, και προσοχή στην ορολογία όταν περιγράφετε.
 7. ΠΤΥΧΙΑΚΗ 14/11/2005 1.Ορμονικές μεταβολές στην ασιτία. 2.Ορμονικές μεταβολές κατά την παρατεταμένη αερόβια άσκηση. 3.Ποιους εξωκυττάριους αμυντικούς αντιοξειδωτικούς μηχανισμούς γνωρίζετε; 4.Πλασμινογόνο. Τι γνωρίζετε; 5.Σύνδρομο Sanfilippo. Τι γνωρίζετε; 6.Σημασία φωσφορικής κρεατίνης στη μυϊκή συστολή. 7.Ποιους μεταβολικούς δρόμους διεγείρει η ινσουλίνη σε ήπαρ, μυς και λιπώδη ιστό(ονομαστικά). 8.Ποια βήματα ακολουθούνται για την βιοσύνθεση των κατεχολαμινών και ποιο είναι το ρυθμιστικό ένζυμο του δρόμου αυτού;
 8. Σεπτέμβριος 2005 (Μεταφορείς & επί πτυχίω) Μηριαίο νεύρο Μηριαίος δακτύλιος Πρόσθιοι μύες πήχυ Αισθητική νεύρωση προσώπου Κλάδοι τραχηλικής μοίρας πνευμονογαστρικού Κλάδοι υποκλείδιας αρτηρίας Άζυγος φλέβα
 9. Filippos

  Επιδημιολογία

  Πτυχιακή 14/7/2005 1.α) Τι είναι επίπτωση και τι επιπολασμός ενός νοσήματος; Ποια η σχέση μεταξύ τους; β)Τι είναι δείκτες προσβολής, ποιους ξέρετε, πότε χρησιμοποιούνται κτλ; 2.α)Τι είναι προτύπωση, σε τι χρησιμεύει, ποιες μεθόδους ξέρετε και πώς εφαρμόζονται; β)Από ποιους παράγοντες εξαρτάται ο αναγκαίος αριθμός ασθενών σε ΤΕΘ; 3.α)Τι είναι άμεση και τι υποκείμενη αιτία θανάτου στο πιστοποιητικό θανάτου; Δώστε από ένα παράδειγμα. β)Τι είναι αιτιολογική σχέση και τι δευτερογενής πλασματική; Πού οφείλεται η δεύτερη και πώς μπορεί να γίνει διαχωρισμός μεταξύ των δύο;
 10. Filippos

  Βιολογία Ι

  Θέματα πτυχιακής 4/7/2005 1.Σε ποια κατηγορία ενώσεων ανήκει το γλυκογόνο και σε ποιες διεργασίες συμμετέχει; 2.Βασικές αρχές εντοπισμού μιας αντιγονικής θέσης με ανοσοϊστοχημεία 3.Ποια θα είναι η τύχη ενός κυττάρου σε φάση G1 με βλάβη στο DNA; Ποια, αν δε λειτουργεί η p53; 4.Ερώτηση αντιστοίχησης σχετικά με οξειδωτική φωσφορυλίωση και χλωροπλάστες. 5.Αντιστοίχηση φαρμάκων ταξόλης, κυτοχαλασίνης και ενός άλλου που το αναφέρει μαζί με την ταξόλη στο βιβλίο και επιδράσεων στην μιτωτική άτρακτο. 6.Πού σχηματίζονται οι λιποπρωτεΐνες και νόσοι που οφείλονται σε ατελή βιοσύνθεσή τους. 7.Τι είναι τα ενδιάμεσα ινίδια και νόσος που σχετίζεται με αυτά. 8.Τι χρησιμότητα έχουν οι βλεφαρίδες στον άνθρωπο (όχι του ματιού, κροσσοί κτλ) 9.Γιατί στο ΚΝΣ έχουμε συνάψεις και όχι χασμοσυνδέσεις; Την άλλη δεν τη θυμάμαι. Γενικά, μια ανάγνωση χρειάζεται, δεν ρωτάνε λεπτομέρειες και πολλά είναι γενικές γνώσεις.
 11. Tελικά (; ) η στρογγυλή τράπεζα θα γίνει στις 4 Ιουλίου. Έτσι λέει σημερινή ανακοίνωση τουλάχιστον.
 12. Πτυχιακή Ιουνίου 2005 Εξέτασε μόνο ο Παπαδιάς και μάλλον είχε τα νεύρα του, γιατί από τους 11 που έδωσαν, πέρασαν μόνο 5 (και οι 2 από αυτούς, μάλλον χαριστικά, όπως κατάλαβα, λόγω εργασίας πχ). Αυτά που ρώτησε ήταν: -Διάγνωση-θεραπεία έκτοπης κύησης (Στην επέμβαση βγάζουμε όλη τη σάλπιγγα γιατί μπορεί να επαναληφθεί έκτοπη κύηση στο ίδιο σημείο) -Αίτια καθυστέρησης γυναίκας 25 ετών (Πείτε πρώτη πρώτη την κύηση, το εκτιμάει πολύ) -Αμφίχειρη γυναικολογική εξέταση (Λεπτομερής περιγραφή της διαδικασίας. Μην ξεχάσετε να πείτε ότι πρέπει να ουρήσει και ότι η ψηλάφηση της μήτρας γίνεται αλλιώς σε πρόσθια κάμψη και κλίση και αλλιώς σε οπίσθια) -Αίτια αποβολών στο πρώτο τρίμηνο -Συμπτώματα και σημεία της κύησης -Καρκίνος τραχήλου (Ιδιαίτερη προσοχή τι θεραπεία κάνουμε σε κάθε στάδιο και τι αλλάζει από στάδιο σε στάδιο. Επίσης και CIN. Μην το προφέρετε ΣΙΝ και να ξέρετε και τι σημαίνουν τα αρχικά στα αγγλικά...) -Τοξοπλάσμωση (Τι προκαλεί στο έμβρυο, τι φάρμακα δίνουμε για τη θεραπεία του, τι συστήνουμε στην πάσχουσα έγκυο) -Κολποσκοπήσεις και βιοψίες, εξέταση κατά Παπανικολάου, πώς ακριβώς γίνονται και από πού παίρνουμε δείγματα -Τι μπορεί να είναι ψηλαφητή διόγκωση στα εξαρτήματα (Μας πήρε αρκετή ώρα να πούμε το ωχρό σωμάτιο της κύησης) Γενικές οδηγίες: Όπως λένε και οι προηγούμενοι, μην του αντιμιλήσετε, θα σας ξεσκίσει. Προσέχετε πάρα πολύ τι λένε οι υπόλοιποι. Αν επαναλαμβάνετε απαντήσεις άλλων ή αν τον ρωτήσετε για ποιο θέμα σας ρωτάει, τα παίρνει στο κρανίο. Επίσης, μη μιλάτε χαμηλόφωνα, δε σας ακούει και νευριάζει. Να δείχνετε αυτοπεποίθηση, αλλά αν σας διορθώνει να το δέχεστε και προσπαθήστε να αποφύγετε τις μεγάλες κοτσάνες. Μπορεί να ρωτήσει και κουλές λεπτομέρειες, αλλά το αν θα περάσετε ή όχι, τελικά κρίνεται από τις απαντήσεις σας στα βασικά και από το αν φαίνεται ότι γνωρίζετε τα βασικά καλά και δεν έχετε κάνει επιφανειακό διάβασμα. Δε ζητάει καμιά απάντηση μεγαλύτερη από 20 δευτερόλεπτα, γι'αυτό προσπαθείτε να απαντάτε και μονολεκτικά αν γίνεται, σάλτσες δε χωράνε. Αυτά και καλή επιτυχία. Μην πάτε αγχωμένοι. Και τέλεια να τα πείτε, ένα ψιλοβρίσιμο θα το φάτε, αλλά δεν τα πολυεννοεί. Σε κάποιον του είπε ότι λέει κουραφέξαλα ή κουλουβάχατα, κάτι τέτοιο, αλλά του έβαλε 9. Επομένως, να σκέφτεστε σε κάθε ερώτηση το πιο απλό, γιατί αυτό ζητάει. Με καλή και ουσιαστική γνώση των βασικών, μπορείτε να πάρετε και καλό βαθμό.
 13. Aφού έμαθες να βάζεις τόνους Μαρίδα, τι νόημα έχει πια να γράφω; Εντάξει, κι εγώ σας διαβάζω –πού και πού- αλλά λίγο οι υποχρεώσεις, λίγο ο υπολογιστής μου που θέλει ειδική αίτηση για να γράψει ελληνικά, λίγο ο λογαριασμός του ΟΤΕ, λίγο η αλλαγή του φόρουμ, μαζεύεται πολύ και με οδηγεί στην σύνταξη. Καλή αρχή σε όλους!
 14. Filippos

  Αντίο φίλε

  Δηλαδή οι Παναθηναϊκοί δεν πετάνε φωτοβολίδες, δεν πετάνε μπουκάλια στην μούρη του Μαυρογεννίδη, δεν ρίχνουν κέρματα, ούτε μπουκάρουν στον αγωνιστικό χώρο πριν τελειώσει το ματς, δεν βρίζουν μανάδες, πατεράδες και τους νεκρούς της Θύρας 7, ούτε πάνε στην Παιανία να κυνηγήσουν τους παίκτες μετά από μεγάλες ήττες. Οι Παναθηναϊκοί δεν έχουν κάνει επεισόδιο με τον Μπασινά σε καφετέρια, ούτε έχουν πλακωθεί ποτέ με την αστυνομία. Επίσης, δεν τα έχουν κάνει λαμπόγυαλο στο Τελ Αβίβ με τους Ολυμπιακούς παρέα και είμαι βέβαιος ότι δεν ήταν Παναθηναϊκοί αυτοί που πέταξαν καρφιά και έγραψαν συνθήματα στο γήπεδο του Πύργου πριν παίξει εκεί ο Ολυμπιακός. Φαντάζομαι, ακόμα, ότι δεν είναι Παναθηναϊκοί αυτοί που γράφουν υβριστικά συνθήματα σε τοίχους και αυτοί που σπάνε καθίσματα όταν χάνει η ομάδα τους, ούτε αυτοί που φώναζαν "πέθανε πέθανε", όταν ο Γιάνκοβιτς είχε χτυπήσει στο γνωστό ματς μπάσκετ. Το Αιγάλεω και η Ρεάλ δεν έχουν ίδιους φιλάθλους, γιατί τους αντλούν από διαφορετικές κοινωνίες. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αντλούν από την ίδια δεξαμενή και δεν βλέπω ούτε έναν λόγο που να κάνει τους Ολυμπιακούς περισσότερο ή λιγότερο κάφρους. Αν μιλάς για 50 χρόνια πριν, να το δεχτώ, αλλά σήμερα, εγώ προσωπικά, δεν μπορώ να βρω καμιά διαφορά. Όσο για την φιέστα, έχω την εντύπωση ότι έμοιαζε πάρα πολύ με την πρώτη του Ολυμπιακού, γιατί συμμετείχαν ακριβώς όμοια άτομα (προφανώς υπάρχουν και εξαιρέσεις), δηλαδή τρομερά κομπλεξικά άτομα, που περιμένουν να κερδίσει η ομάδα τους για να νιώσουν ότι αξίζουν κάτι και, κυρίως, ότι είναι σε κάτι καλύτεροι από τους άλλους. Αυτοί όλοι οι αρχικάφροι με έδιωξαν από τα γήπεδα και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να αλλάξω ομάδα, αν υπήρχε έστω και μία που να διαφέρει στον τομέα αυτό.
 15. Να πω κι εγώ ΜΠΡΑΒΟ σε όλα τα παιδιά που δούλεψαν για το φεστιβάλ και εύχομαι του χρόνου να έχει και συνέχεια. Για το κοινό θα συμφωνήσω μάλλον με την samwise, η οποία πιστεύω ότι υπέφερε το ίδιο μ'εμένα κάτι... φαλτσοερμηνείες, πριν τις 9. Ευτυχώς ο Θηβαίος και ο Πασχαλίδης μας αποζημίωσαν, στηριζόμενοι κυρίως στο δικό τους κέφι. Άντε, και του χρόνου παιδιά!
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.