Jump to content

Dr scalexk

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

About Dr scalexk

 • Rank
  Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Αν δεν έχει αλλάξει κάτι πολύ πρόσφατα, η υπηρεσία υπαίθρου πρέπει να πραγματοποιηθεί/ολοκληρωθεί σε θέση αγροτικού που θα καταληφθεί μετά από προκήρυξη αγροτικών. Άρα επίσημα δε γίνεται να "γράφει" κανείς αγροτικό έχοντας θέση επικουρικού. Βέβαια ίσως υπό προϋποθέσεις να είναι εφικτό το ανάποδο: παίρνεις θέση αγροτικού και φροντίζεις να αποσπαστείς στο οικείο νοσοκομείο (δύσκολο αν έχεις ειδικότητα σχετική με πρωτοβάθμια υγεία, ίσως κάπως πιο εύκολο αν έχεις ειδικότητα "ιδιαίτερη", ας πούμε νευροχειρουργική ή καρδιοχειρουργική) εφόσον η κλινική σε θέλει και σε διεκδικήσει. Ένα τηλέφωνο στο υπουργείο- τμήμα αγροτικών ας γίνει μήπως άλλαξε κάτι ή επίκειται να αλλάξει.
 2. Το αγροτικό παραμένει υποχρεωτικό για διορισμό σε θέση δημοσίου δικαίου (πχ Επιμελητής ΕΣΥ) για όσους ιατρούς εισήχθησαν στην Ιατρική Σχολή από το 2001 κι έπειτα, ανεξαρτήτως του πότε ολοκλήρωσαν τις σπουδές. Νομίζω εξαιρούνται οι γενικοί ιατροί.
 3. Κάθε κέντρο εξειδίκευσης υπάγεται σε κάποια κλινική ή εργαστηριο (αν πρόκειται για κλινική μικροβιολογία). Θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι ο εξειδικευόμενος θα εφημερεύει στην αντίστοιχη κλινική/ εργαστήριο. Το ζήτημα είναι αν του αναθέσουν και άλλα καθήκοντα π.χ. μαθήματα σε φοιτητές σε ό,τι αφορά τις Πανεπιστημιακές Κλινικές.
 4. Είναι διευκρινισμένο αν αυτή η αλλαγή στην κανονική άδεια ισχύει από την επόμενη προκήρυξη ή αφορά και τους υπηρετούντες αγροτικούς?
 5. Με τη νέα τροπολογία δίνεται η δυνατότητα ΕΜΜΙΣΘΗΣ εξειδίκευσης για το σύνολο των εξειδικεύσεων εφόσον οι ιατροί δεν ασκούν άλλη επαγγελματική δραστηριότητα. Δίκαιο κι ας άργησε. tropologia_2.pdf
 6. Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι αν είναι 500-1000 γιατροί που αναμένουν μία ακόμα κίνηση απαλλαγής της χρονιάς τους από την υποχρεωτικότητα του αγροτικού, οι τοπικές κοινωνίες που λιμπίζονται τη λευκή ποδιά (και μάλιστα, τελευταία, την ειδικευμένη σε πολλές περιπτώσεις...) αποτελούν μεγαλύτερη δεξαμενή ψηφοφόρων...
 7. Δες στο site του Υπουργείου για τη διαδικασία και τα σχετικά. Αδεια ανευ αποδοχών δε δικαιούνται διότι καλύπτουν έκτακτες ανάγκες της Υγειονομικής δομής. Βέβαια ρώτα και το γραφείο προσωπικού γιατί κάθε εβδομάδα βρέχει εγκυκλίους και ποτέ δεν ξέρεις... http://moh.gov.gr/articles/newspaper/proslhpseis-diorismoi/epikoyrikoi-iatroi/3293-thrhsh-katalogoy-epikoyrikwn-iatrwn- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --diadikasia-topothethshs
 8. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι αρκετοί (και μάλιστα νέοι στην ηλικία) φαρμακοποιοί κυκλοφορούν με τα ακουστικά περασμένα στο λαιμό. Θαρρώ πως δεν τους χρησιμεύουν για τη διενέργεια εμβολίων και αντιτετανικών ορών. Αυτά θα μπορούσαν να τα θίξουν με ουσιαστικό τρόπο οι Ιατρικοί Σύλλογοι.
 9. ομοίως πισωγύρισμα είναι και για εκείνους που μπήκαν στην Ιατρική Σχολή από 2001 και έπειτα. Διότι είναι υπόχρεοι αγροτικού. όσοι μπήκαν στη Σχολή από 2000 και πριν δεν είναι υπόχρεοι. Έτσι αν λ.χ. έχουμε 2 ιατρούς, έναν που μπήκε το 2001 και τελειωσε αμέσως (2007) και έναν ιατρό που μπήκε 2000, καθυστέρησε 1 χρόνο και τελείωσε επίσης 2007: ο δευτερος έχει προβάδισμα για διορισμό καθότι μη υπόχρεος. Είμαι οριακά off topic αλλά να ξέρουμε ποιά είναι η κατάσταση, ότι οι αδικίες των διατάξεων (συχνά φωτογραφικών) είναι οριζόντιες και αφορούν πολλούς και ότι μόνο με παρεμβάσεις στα κεντρικά όργανα του Υπουργείου μπορεί, ίσως, κάτι να λυθεί προς όφελος πολλών και όχι των λίγων- ευνοημένων.
 10. Και τα οριστικά αποτελέσματα της πρόσφατης προκήρυξης http://moh.gov.gr/articles/newspaper/proslhpseis-diorismoi/c118-agrotikoi-iatroi/6032-ekdosh-oristikwn-apotelesmatwn-ths-arithm-prwt-g4g-g-p-oik-95505-07-12-2018-orthh-epanalhpsh-prosklhshs-endiaferontos-iatrwn-yphresias-ypaithroy
 11. http://moh.gov.gr/articles/newspaper/proslhpseis-diorismoi/c118-agrotikoi-iatroi/6002-ekdosh-proswrinwn-apotelesmatwn-ths-arithm-prwt-g4g-g-p-oik-95505-07-12-2018-orthh-epanalhpsh-prosklhshs-endiaferontos-iatrwn-yphresias-ypaithroy
 12. Ομοίως από 4η ΥΠΕ Θεσσαλονίκη έχουν μπει τα αναδρομικά από χθες... όσο για τα αναδρομικά των περικοπέντων δώρων, νομίζω ότι μετακυλίεται η υπόθεση- υποχρέωση στην επόμενη κυβέρνηση (υποχρέωση αλλά ταυτόχρονα και χρυσή αφορμή για προεκλογικές παροχές, και αναφέρομαι στις μεθεπόμενες εκλόγές 😃 ) Όσο όμως οι ανάσες μας θα είναι κάποια αναδρομικά (δικαιωματικά, δε διαφωνώ) και όχι αξιοπρεπείς απολαβές, τόσο η εργασία στο ΕΣΥ θα παραμένει λίγο ως πολύ (μισθολογικά τουλάχιστον) μίζερη.
 13. Προσυπογράφω όσα ήδη ειπώθηκαν παραπάνω. Το νέο σύστημα με τις λίστες ξεκίνησε με καλές προδιαγραφές προκειμένου να δίνεται σε όλους οριζόντια η δυνατότητα για επικουρικό. Ωστόσο, τελευταία η αξιοπιστία παρακάμπτεται με διάφορα τεχνάσματα, κυρίως με αυτό της εμπειρίας, που είναι κάτι διάτρητο και σχετικό. Καταλαβαίνω την επιθυμία κάθε διευθυντή να συνεργαστεί με τον επιθυμητό ιατρό, και αυτό δεν είναι τόσο κακό όταν η επιλογή γίνεται με κριτήρια αμιγώς επιστημονικά. Αλλά συχνά το βασικό κριτήριο είναι η προσωπική γνωριμία, η κομματική σχέση κτλ Μόνη διέξοδος για όποιον αισθάνεται αδικημένος η ΕΝΣΤΑΣΗ. Χωρίς δισταγμό.
 14. Αν και μία παράταση επικουρικών θα ανακουφίσει πολύ κόσμο ( κι εμένα καθώς είμαι παρατασιακός επικουρικός), δε θεωρώ απόλυση τη μη συνέχιση των συμβάσεων , ούτε είναι δίκαιο για όσους περιμένουν στις λίστες. Ένα δίκαιο, ορθολογικό σύστημα υγείας φροντίζει εγκαίρως να καλύψει όλες τις κενές θέσεις με μόνιμες ή έστω προσωρινά αντικαθιστά τους αποχωρούντες με νέους επικουρικούς από τις λίστες.
×
×
 • Δημιουργία νέας...