Jump to content

grandfairy

Members
 • Content Count

  73
 • Joined

 • Last visited

3 Followers

About grandfairy

 • Rank
  Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Female
 • Φύλο
  Female
 1. Διάβασα τα παραπάνω, αλλά δεν το βρήκα να αναφέρεται πουθενά (ελπίζω να μην ήταν γραμμένο κάπου και μου ξέφυγε ή δεν το κατάλαβα): στην άδεια ανατροφής (μετά δηλαδή κύηση και λοχεία) πληρώνεσαι από το νοσοκομείο και αν ναι υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για αυτό? Βγαίνω σε άδεια κύησης σε λίγο και από το ΙΚΑ δε δικαιούμαι τίποτα μια και δεν έχω 200 ένσημα τα τελευταία 2 χρόνια οπότε αναρωτιέμαι αν θα πληρώνομαι έστω στην άδεια ανατροφής. Σημείωση: στο νοσοκομείο από το οποίο βγαίνω σε άδεια υπηρετώ μόλις 1 μήνα. Πριν και συνεχόμενα ήμουν για 6 μήνες σε άλλο νοσοκομείο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 2. Φυσικά αν μπουν στο μέλλον οι ειδικότητα στο προπτυχιακο κομμάτι θα είναι εννοείται αμμισθεί στα πλαίσια της "δωρεάν" παιδείας ) Και αλήθεια αν "φας" κανέναν ασθενή θα συγχωρείσαι επειδή είσαι φοιτητής? Και πόσοι θα μπαίνουν δηλαδή ανά έτος και ανα σχολή? Και αυτοί που έχουν τελειώσει ήδη πως θα πάρουν ειδικότητα? Και τι θα γίνεται με όσους έρχονται με πτυχίο απέξω αλλά χωρίς ειδικότητα? Μερικές ερωτήσεις.. Όσο πιστεύουν ότι με τις εξετάσεις θα κερδίσουν χρόνο αναμονής και θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάχυ, πλανώνται πλάνην οικτρά. Είναι απλά μαθηματικά βάσει θέσεων και εξεταζομένων.. Αλλά ως αιώνια υπεραισιόδοξοι Έλληνες και κλασσικοί υπερφύαλοι γιατροί νομίζουν ότι αυτοί είναι από αυτούς που θα σκίσουν. Και ακόμα και να είναι από αυτούς που θα σκίσουν ξεχνούν ότι όλες οι εξετάσεις είναι πάντα ένα μοναδικό γεγονός και ότι τυχαίοι στιγμιαίοι και απρόβλεπτοι παράγοντες μπορεί να τους κοστίσουν. Άντε και καλή τύχη μάγκες.. ΥΓ: ίσως τελικά αν δεν γίνουμε ποτέ ειδικεύομενοι και μετά ειδικοί στην Ελλάδα να μην είναι και τόσο κακό. Με το ΕΟΠΥΥ ή όποιο άλλοι φιρμάνι ετοιμάζουν και την κατάσταση που θα επικρατήσει στο ΕΣΥ γιατρός θα σημαίνει δουλοπάροικος, είτε ιδιώτης είτε δημοσίου, οπότε ίσως τελικά να είναι καλύτερα έστω και στα γεράματα να κάνουμε αλλαγή πλέυσης.. Περαστικά μας..
 3. "39. Ιατροί που προτάθηκαν, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 25 του ν. 3868/2010 (Α΄ 129), σε θέσεις που κενώθηκαν μετά τις 3.8.2010 και μέχρι 2.3.2011, ημερομηνία έναρξης ισχύος του ν. 3918/ 2011 (A΄ 31), για τοποθέτηση σε προκαταρκτικό ή κύριο στά- διο των ειδικοτήτων της Ψυχιατρικής, Νευρολογίας, Παιδοψυχιατρικής και Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα που είναι αναγνωρισμένα να χορηγούν μερική ή πλήρη άσκηση στις ειδικότητες αυτές, θα τοποθετηθούν σε προσωποπαγείς θέσεις για να ασκηθούν για όσο χρόνο παρέχει άσκηση το Νοσοκομείο και απαιτείται για την ειδικότητα του ιατρού, εφόσον δεν έχουν τοποθετηθεί, μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 3918/2011" Αυτό τι σημαίνει δηλαδή? 'Οτι όσοι είχαν προταθεί με το νόμο Ξενογιαννακοπούλου αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ ο διορισμός, τώρα θα διοριστούν σε προσωποπαγείς θέσεις?? Και δεύτερη ερώτηση, αν κάποιος που ήταν να διοριστεί σε θέση πλήρους ειδικότητας με τη ρύθμιση Ξενογιαννακοπούλου και τώρα διορίστηκε με το νόμο Λοβέρδου σε μερικό κομμάτι, χάνει το "δικαίωμα" αυτό ή όχι?? Θα μας τρελλάνουν αυτοί... Τάσο άν ξέρεις κάτι παραπάνω παρέθεσε..
 4. Αναπαράγω από την σελίδα του ΚΙΝΙ στο facebook "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 1ης ΥΠΕ Από την σημερινή συνάντηση της ΕΙΝΑΠ με τον διοικητή της 1ης ΥΠΕ με αντικείμενο τις συγχωνεύσεις τμημάτων μεταξύ των άλλων προέκυψαν πολύ σοβαρά ζητήματα σε σχέση με τις θέσεις ιατρών που θα προκύψουν από τις συγχωνεύσεις και κυρίως τις θέσεις ειδικευομένων. Ενώ λοιπόν ο κ. Μοσιώνης παρουσιαζόταν κάθετος στο ότι «δεν θα κλείσει ούτε μια κλίνη» και δεν θα χαθεί «ούτε μια θέση εργαζόμενου» λέγοντας μάλιστα ότι σε αντίθετη περίπτωση ο ίδιος θα παραιτηθεί, στις επίμονες ερωτήσεις για τις θέσεις των ειδικευομένων των νοσοκομείων του ΙΚΑ καθώς και τις λίστες αναμονής στις κλινικές και τα τμήματα που συγχωνεύονται ουσιαστικά δεν υπήρξε ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗ. Αντιθέτως είναι χαρακτηριστικό ότι από την αρχή έθεσε θέμα πολλών γιατρών , επικαλούμενος μάλιστα λάθος (!!!) όπως αποδείχτηκε στοιχεία από το Ελενα Βενιζέλου, γεγονός που αποδεικνύει και την προχειρότητα και ανοργανωσιά του σχεδιασμού τους. Επίσης αναφέρθηκε στο ότι ο αριθμός των ειδικευομένων είναι μεγαλύτερος από τον προβλεπόμενο με βάση τον νόμο του ΕΣΥ (1:4 κλίνες) και αυτό έχει συνέπειες στην εκπαίδευσή μας, την ίδια στιγμή μάλιστα που παραδεχόταν ο ίδιος ότι ο ειδικευόμενος είναι ο λαντζέρης του ΕΣΥ και το «παιδί για όλες τις δουλειές». Απαιτήσαμε με επιμονή να διασφαλιστούν και να επεκταθούν οι θέσεις ειδικευομένων και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προσλήψεων δίνοντας έμφαση σε τρία ζητήματα: 1. Την διασφαλίση ότι καμμία θέση ειδικευομενου δεν θα χαθεί από τις λίστες αναμονής-την άμεση δέσμευση ότι καμμία θέση από την λίστα αναμονής του 1ου και 7ου ΙΚΑ δεν θα χαθεί 2. Την επαναφορά των προσωποπαγών θέσεων που κατήργησε ο νόμος Λοβέρδου 3. Την έναρξη των διαδικασιών πρόσληψης νέου ειδικευομένου 2 μήνες προ της κένωσης της θέσης έτσι ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι καθυστερήσεις Η ΜΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ από την πλευρά της 1ης ΥΠΕ για τις θέσεις των ειδικευομένων αλλά και η ανακίνηση ζητήματος πολλών ειδικευομένων αποδεικνύει αυτό που εχουμε τονισει εδώ και πολύ καιρό: την ανάγκη για ένα συντονισμένο αγώνα των φοιτητών ιατρικής και των νέων ιατρών (ανέργων, σε αναμονή, ειδικευομένων,επικουρικών) ενάντια στα σχέδια του υπουργείου για κλείσιμο θέσεων ειδικότητας και εξετάσεις πριν την έναρξη ειδικότητας."
 5. Ακόμα ένα δείγμα των "δημοκρατικών" συμπεριφορών του Λοβέρδου και των παρατρεχάμενων.. Υπο κατοχή το Ηράκλειο λόγω Λοβέρδου Λεφτά για την υγεία δεν έχουμε, για τους συμβούλους του, τις επιτροπές του και τις υπερωρίες των λογιστών του ΥΥΚΑ έχουμε..
 6. Οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων έχουν άμεση σχέση με την εισαγωγή εξετάσεων για λήψη ειδικότητας. Μόλις συνενωθουν 2 νοσοκομεία που είχαν συνολικά 4 παθολογικές πόσες λέτε να μείνουν εν τέλει? Και από τους χ ειδικευόμενους που είχαν αυτές πόσους λέτε να αφήσουν? Μετά οι αναμονές θα πάνε στα αστέρια. Οι εξετάσεις θα είναι και καλά η μόνη λύση.. Δυστυχώς τώρα στα γεράματα θα φάμε όλο το αγγούρι και αφού φάγαμε την αναμονή. Το μόνο που με θλίβει είναι ότι δεν έφυγα έξω από την πρώτη στιγμή και έμεινα εδω.. Αφού δεν τα λέμε στους δρόμους τώρα θα τα πούμε σε κάποια κλινική του εξωτερικού. Άντε και καλή μας τύχη..
 7. Και εγω off the record εχω πληροφορια απο μελος της επιτροπης (ο εργοδοτης μου ειναι φιλος με εναν απο αυτους) οτι το θεμα το χουν παρατησει προς το παρον, μεχρι να ολοκληρωθουν οι συγχωνευσεις και ο ΕΟΠΥΥ. Απ'οτι ειπε επειδη τιποτα δεν λειτουργει σωστα ακομα, ουτε καν η ηλεκτρονικη συνταγογραφηση, το εχουν αφησει προς το παρον, και θα επανελθουν αργοτερα...για αυγουστο δεν ειπε κατι! Αν πανε να το κανουν αυτο που λες, δηλαδη να το περασουν στη ζουλα, θα γινει οπως με το νομο πλαισιο για τα πανεπιστημια, ο κοσμος θα ξεσηκωθει, οι αντιδρασεις θα ειναι χειροτερες και θα το παρουν πισω! Και μη ξεχναμε οτι ο Λοβ ειναι υπερ της διαυγειας...δεν πιστευω οτι θα το περασει στη ζουλα! Οι συγχωνεύσεις είναι το πρώτο βήμα.. Με τις συγχωνεύσεις οι θέσεις θα μειωθούν, οι λίστες θα ενοποιηθούν από 2 ή 3 νοσοκομεία και οι αναμονές θα εκτιναχθούν. Μετά θα είναι βούτυρο στο ψωμί του οι εξετάσεις.. Επίσης δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα -έχει τους γνωστούς ηθικούς ενδοισμούς του λευκού-άκυρου όλων του είδους εκλογών- αλλά θα είχε λενα συμβολικό αντίκτυπο αν στις εκλογές των κατατόπους Ιατρικών Συλλόγων αντί για κάποιο συνδυασμό γράφαμε στο ψηφοδέλτια την αντίθεσή μας στο επικείμενο νομοσχέδιο τόσο για τις συγχωνεύσεις νοσκομείων όσο και για τις εξετάσεις για λήψη ειδικότητας.
 8. Δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα -έχει τους γνωστούς ηθικούς ενδοισμούς του λευκού-άκυρου όλων των εκλογών- αλλά θα είχε λενα συμβολικό αντίκτυπο αν στις εκλογές των κατατόπους Ιατρικών Συλλόγων αντί για κάποιο συνδυασμό γράφαμε στο ψηφοδέλτια την αντίθεσή μας στο επικείμενο νομοσχέδιο τόσο για τις συγχωνεύσεις νοσκομείων όσο και για τις εξετάσεις για λήψη ειδικότητας. Τι λέτε?
 9. Ομολογουμένως πάντως είμαστε τα πιο διεσπασμένα προβατα σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Χθες κατάφεραν να μαζευτούν για μια ΠΑΕ (κοινώς μια επιχείρηση) 20000 άτομα στην Αριστοτέλους (συγκέντρωση Ηρακλή) και μεις δεν μπορούμε να μαζευτούμε 50 άτομα για κάτι που αφορά τη ζωή μας.. Τι να πω, είμαστε μάλλον άξιοι της μοίρας μας..
 10. Έτσι ακριβώς είναι.. Με τις συγχωνεύσεις θα κοπούν άπειρες θέσεις.. Μετά όποτε και να το περάσουν δεν τους νοιάζει..
 11. Και ανασχηματισμό να κάνει, εγώ δεν περιμένω και πολλά.. Κάθε πέρσι και καλύτερα μου φαίνεται. ΄ Άσε που αυτά είναι αλλαγές υπερκείμενες προσώπων. Όποιος και να είναι υπουργός, αυτά είναι αποφασισμένα από άλλους, θα τα εφαρμόσει με τα κατάλληλα ανταλλάγματα -γιατί το πολιτκό κόστος θα είναι μεγάλο. Δυστυχώς δεν το βλέπω για dum spiro spero..
 12. πιο αναλυτικά οι συγχωνεύσεις στην Β.Ελλάδα. συχγωνεύσεις. Προσέξτε νούμερα και ημερομηνίες "Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης των νοσοκομειακών κλινών κατά 10.000, όπως προτάθηκε από το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, γνωστοποιώντας ότι οι 34.500 κλίνες θα περιοριστούν σε 33.000" "θα καταθέσουν τις τελικές τους εισηγήσεις στις 25 Μαΐου, ενώ η τελική απόφαση του υπουργείου Υγείας θα παρουσιαστεί την 1η Ιουλίου." "Από τα τμήματα 471 που λειτουργούν στα νοσοκομεία των δύο ΥΠΕ, ο στόχος είναι να μείνουν 370" "Συγχωνεύσεις κλινικών, ώστε να μη λειτουργούν σε ένα νοσοκομείο π.χ. δύο παθολογικές με δύο διευθυντές αλλά… χωρίς ασθενείς." "Ιπποκράτειο: συγχώνευση εργαστηρίων, χειρουργικών κλινικών, συγχώνευση διάσπαρτων μονάδων αυξημένης φροντίδας σε μία ενιαία ΜΕΘ, μια ενιαία στεφανιαία και μία ενιαία ΜΑΦ, συγχώνευση παιδιατρικών - παιδοχειρουργικών κλινικών και εμβρυομητρικών τμημάτων, ανάπτυξη νέων τμημάτων, υποδοχή κλινικών που μεταφέρονται από άλλα νοσοκομεία (πνευμονολογική Παπανικολάου, ψυχιατρική από ΨΝΘ, νευρολογική από ΑΧΕΠΑ, Παπανικολάου)" Δύο νευρολογικές πάνε σε νοσοκομείο με ήδη μια νευρολογική. Όποιος θεωρεί ότι οι εξετάσεις θα μπουν για το καλό της υγείας και ότι δεν θα κοπούν οι θέσεις δραματικά, τι να πω, μακάρι να ξυπνήσουν από το λήθαργο..
 13. Στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 8 Μαΐου. 17:00 έξω από το ΑΧΕΠΑ συγκέντρωση. συγκέντρωση
 14. Τα όργανα συνεχίζουν.. συγχωνεύσεις νοσοκομείων, μειώσεις κλινών Επίσης παιδιά μην απαντάτε σε όσους επιθυμούν να spamαρουν το τόπικ. Απλά θα μεγαλώνει και θα χάνουμε χρόνο μέχρι να βρούμε αυτά που μας ενδιαφέρουν
×
×
 • Δημιουργία νέας...