Jump to content

pdpd1977

Members
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

About pdpd1977

 • Rank
  Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male
 1. Υπάρχει κάποιο παρόμοιο site και για άλλεσ ειδικότητες, νευρολογία ας πούμε? Πως βρίσκουμε πότε και πως προκυρίσοονται θέσεις?
 2. Επειδή το thread έχει ξεφιλιστεί εντελώς, θα παρακαλούσα τις λογομαχίες σας αλλού. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε να διαβάσουμε πως γίνεται να κάνουμε ειδικότηα στην Φιλανδία και να διαβάζω ειρωνικά σχόλια. Παρόλα αυτά, ο ma3laras όντως έχει κάποια προβλήματα ορθογραφίας και γράφει σαν 15χρόνο. Δεν άντεξα ούτε εγώ τελικά...
 3. Όντως γλυκάθηκε από την Μαριλίζα. Αν θες να αλλάξεις λίστα, θα είσαι τελευταίος.
 4. Τι ειρωνικό αυτοί που φώναζαν "τι ωραίος που είναι ο νόμος" και μας αντιλογούσαν, τώρα βγαίνουν εκνευρισμένοι και αναφέρουν ειδικές μεταχειρίσεις και άλλα ωραία. Σας πάτησε τον κάλο ξαφνικά ο Λοβέρδος? Που να δείτε τι ωραία που θα είναι όταν θα σας προσπερνάνε κι εσείς θα κοιτάτε σαν χάνοι..
 5. Κοίταξε, πολλοί εδώ μέσα θεωρούν χαζούς, βλάκες, άνευ νομικών γνώσεων τους νομικούς σύμβουλους που πέρασαν από το υπουργείο. Δυστυχώς για εμάς, ευτυχώς γι αυτούς οι νομικοί σύμβουλοι γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν. Δηλαδή, για κάποιον που θεωρεί ότι προσβάλετε από το υπουργείο, είναι αδύνατον για σένα να δικαιωθεί άμεσα, ή να παγώσει κάποια διαδικασία, γιατί και καλά το δημόσιο συμφέρον είναι υπεράνω όλων..Πολύ πεσσιμιστική σκέψη. Δεν θέλω να το παιξω παντογνώστης, αλλά έτσι όπως τα λες, τον νομικό σύμβουλο του υπουργείο δεν το πειράζει κάνένας...
 6. Δηλαδή Αναστάσιε, προτείνεις να αφήσουμε τη δυσοσμία του νομικού σύμβουλου? Κι εσυ ο ίδιος σχολίασες το έκτρωμα της μεταβατικής διάταξης και ότι είναι φωτογραφική...Εσύ θα το άφηνες έτσι?
 7. Δηλαδή, για εμάς τους γιατρούς, όταν το υπουργείο κάνει κάποια παρανομία...δεν υπάρχει ΠΟΤΕ καμιά ελπίδα άμεσης δικαίωσης. Αυτό θέλετε να πείτε?
 8. Αυτό που κολλάει? Ξέρεις αν εκεί στο υπουργείο έχουν γίνει ήδη ασφαλιστικά μέτρα ή αν πρόκειται να γίνουν?
 9. Εγώ πάλι άκουσα πως καθυστερούν επειδή θα παγώσουν οι λίστες.
 10. Δεν θα βγεί διευκρινιστική? Ευτυχώς, μας κάνουν τη ζωή λίγο ευκολότερη...θα μπορούμε να προσβάλουμε την ανακοίνωση της νομαρχίας, η οποία δεν έχει και κανένα νομικό δικαίωμα να αποφσίζει και να θέτει κανόνες για το πως θα διαμορφωθούν οι λίστες... Εξάλλου, ο νόμος χωρίς διευκρινιστική ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως.
 11. Αυτό που δεν μπορείτε να καταλάβετε ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ μιας και είστε μορφωμένοι άνθρωποι , είναι ότι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ, Καινούργια μπαίνουν μόνο στους συναδέλφους που δηλώνουν από εδώ και πέρα. (όπως και καλώς έγινε με τις ενιαίες). ΑΜΆΝ ΠΙΑ, σχολίαζει ο καθένας χωρίς να ξέρει στοιχειώδη πράγματα.
 12. Η ΥΑ Γιανοπ. κρίθηκε αντισυντ. γιατί δεν είχε μεταβ. διατάξεις, δηλαδή θα μπορούσε το κριτήριο για το τρίτο κομμάτι να ήταν η ημερομ. δήλωσης του δεύτερου, αλλά από εκεί και πέρα. Αν ο Γιανοπ. φρόντιζε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των προηγούμενων σε μια μεταβατική διάταξη, που να ορίζει πως όσοι ξεκίνησαν με τον νόμο 1998 τελειώνουν με αυτόν, τότε πιθανον να μην είχε ακυρωθεί. Το ίδιο θα γίνει και εδώ, υπάρχει μεταβατ. διάτ. μεν, δεν διασφαλίζονται τα διακιώματα όσων άρχισαν με τον νόμο 1998. Και μην αρχίζετε την τσίχλα, τι θα γίνει με αυτούς που δήλωσαν επί εποχής ΥΑ. ... Οι αιτήσεις τους ήταν προιον αντισυνταγματικής ΥΑ, και ως εκ τούτου ΑΚΥΡΕΣ.
 13. Μας τ έχετε ζαλίσει με το ποιο είναι πιο δίκαιο και πιο όχι... έΧετε σκεφτεί το σύστημα που θα έπρεπε να εφαρμόζεται για να αποφασισθεί κάτι τέτοιο? Δεν γίνεται να έχουμε παρθενογένεση, αμάν πια!! ΟΙ μεταβατικές διατάξεις θα έπρεπε να φροντίζουν την ομαλή μετάβαση στον καινούργιο νόμο, βάση ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ (δηλαδή του 1998). Δηλαδή να κάνουμε μεταβατική διάταξη για την μεταβατική διάταξη?)
 14. Αν δεν είναι δίκαιος ο νόμος του 1998, πεςστο και στους νομικούς που συμβουλεύτικες πως με αυτό τον νόμο δηλώνουν οι 38 ειδικότητες...και εμε΄΄ις δεν είμαστε νομομαθείς για να το καταλάβουμε αυτό!!
 15. Η αντισυνταγματικότητα οφείλεται στο γεγονός, octavarium, ότι στις μεταβατικές διατάξεις δεν τηρείται ο νόμος του 1998, ο οποίος έλεγε πως για να δηλώσεις στο επόμενο κομμάτι πρέεπι να διοριστείς στο προηγούμενο. Με την ακύρωση της ΥΑ, αυτομάτως περνάμε ξανά σε αυτόν τον νόμο. Ολα καλά μέχρι εδώ, και γίνονται οι ειδικότητες ενιαίες. Στην μεταβατική διάταξη, λοιπόν, θα έπρεπε να ισχύει ο νόμος του 1998, κι όχι καινούργιο κριτήριο γι αυτούς που έχουν ήδη κάνει κομμάτια. Κατάλαβες? Είναι αντισυνταγματικό να μπαίνουνε καινούργια κριτήρια σε εμάς που έχουμε ξεκινήσει με άλλα. Αμάν πια, τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε? Και στο κάτω κάτω, στις λίστες 02/08, είχαν ΔΙΚΑΙΩΜΑ να είναι όσοι έχουν και το 2ο κομμάτι της ειδικότητας βάση διορισμού 2 κομματιού (όπως είπε και το ΣτΕ). Και τωρα βγαίνει καινούργια μεταβατική διάταξη με άλλον τρόπο.
×
×
 • Δημιουργία νέας...