Jump to content

pv_lrrk

Members
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

About pv_lrrk

 • Rank
  Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Female
 1. Καλησπέρα! Έχει κανείς κάποια ιδέα για το ποια είναι τα καλύτερα βιβλία για Νευρολογία??Είτε αγγλικά είτε ελληνικα...
 2. Δε συνέκρινα το θέμα των εξετάσεων, εννοείται αυτό παίρνει τεράστιες διαστάσεις κι αφορά όλους, όχι μια ομάδα όπως εμείς. Σαν συμβουλή είπα να το παρακολουθείς όπως κι όλοι θα πρέπει να κάνουμε, γιατί πιστεύω ότι μέχρι να έρθει η σειρά σου κι όλων των νεότερων να μπουν με λίστα, φοβάμαι πως θα έχει αλλάξει το σύστημα. Κανείς βέβαια δεν ξέρει σίγουρα το θα γίνει, μπορεί να έχουμε χρεωκοπήσει μέχρι τότε. Απ'όλους αυτούς που ορκίστηκαν, πόσοι πια θα πάνε νεύρα?Δεν ξέρω, δες τισ λίστες, ρώτα και δικηγόρο αν θα μπορέσεις να διεκδικήσεις κάτι και πραγματικά εύχομαι να είναι το τελευταίο της ταλαιπωρίας όλων. Καλή τύχη.
 3. Δεν κάνω σε κανέναν προσωπική επίθεση. Απλώς προσπαθώ να βγάλω ένα συμπέρασμα για τα κίνητρα και τις απόψεις του καθενός. Αν είναι να μπουν εμβόλιμα αυτά τα άτομα αλλά να ξαναδοθεί σε σένα ΠΑΛΙ η δυνατότητα να ξαναδηλώσεις και να πας (ενδεχομένως σε άλλη λίστα) και να ... ανατρέψεις τις αναμονές και σε εκείνη τη λίστα και ούτω καθεξής, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος - domino που δεν λήγει ποτέ και που θα οδηγήσει στο να πρέπει να έχουν το δικαίωμα να ξαναδηλώσουν όλοι ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. Το καταλαβαίνεις αυτό έτσι; ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα που θα προκύψει αν ισχύσει αυτό που ζητάς; (να έχεις δικαίωμα να ξαναδηλώσεις). Αν πω ότι η μόνη "βιώσιμη" -εξωφρενική βέβαια- λύση (ξέρω ότι θα αντιδράσεις και μόνο που θα το διαβάσεις) είναι να μπουν εμβόλιμα αυτά τα "ξεχασιάρικα" άτομα και να ΚΑΤΣΟΥΜΕ όλοι (εσύ, εγώ, οποιοσδήποτε άλλος κλπ) εκεί που είμαστε χωρίς να έχουμε δικαίωμα αλλαγής λίστας - ξέρω ότι θα διαφωνήσεις αλλά αν έχεις κάποια καλύτερη ιδέα για το πώς θα μπορέσουμε να κατατάξουμε αυτά τα άτομα στις λίστες χωρίς να υπάρξει αδικία, θα χαιρόμουν να το ακούσω. Το συμφέρον το δικό σου και το δικό μου είναι απολύτως σεβαστό, αλλά έχει πολύ λίγη σημασία μπροστά στο ευρύ κοινό καλό όλου του κλάδου. Εγώ προσπαθώ να βοηθήσω το συνάδελφο ακόμα κι αν αδικηθώ. Εσύ λες "οκ ας .... βοηθηθεί με κάποιον τρόπο ο συνάδελφος αρκεί ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΗΘΩ ΕΓΩ". Η διαφορά μας είναι ότι εσύ δεν καταδέχεσαι να αδικηθείς, ενώ εγώ αναλαμβάνω το ρίσκο ΠΙΘΑΝΩΣ να αδικηθώ (αν διαλέξει τη δική μου λίστα) ώστε να λυθεί το πρόβλημα και να μην αναγκαστούμε όλοι να ξαναδηλώσουμε με το domino effect που σου είπα πιο πάνω που δημιουργείται. Εγώ προτείνω λύση ακόμα κι αν αδικηθώ, εσύ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙΣ να βρεθεί κάποια αόριστη λύση αλλά ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΕΣΑΙ να αδικηθείς. Αντιληπτό; Επειδή βαρέθηκα,αφού λοιπόν τόσο καιρό μας λες ότι το κράτος είναι υπέυθυνο και αδίκησε τους φουκαράδες, τότε το κράτος οφείλει να τους αποκαταστήσει. σίγουρα πάντως δεν τους αδίκηασν οι συνάδελφοι που δήλωσαν. Οπότε μια λύση Θα ήταν να μπουν στο νοσοκομείο που δηλώσουν, στη σειρά που πρέπει, αλλά ως υπεράριθμοι, χωρίς να μεταβληθεί και η σειρά κάποιου άλλου, ο οποίος τότε θα είναι κι εκείνος φουκαράς που ζημιώνεται γιατί το κράτος δεν ενήργησε σωστά, ενημερώνοντας εγκράφως. Αυτό δε λες?Υπαιτιότητα του κράτους, ας πληρώνει τότε μισθούς σε δύο άτομα, αφού θα αδικούσε ή το ένα ή το άλλο με οποιαδήποτε άλλη λύση.Και το ντόμινο δεν το ξεκινώ εγώ, αλλά η αδικία του κράτους που δεν ενημέρωσε εξ'αρχής. The end από μένα.Όποιος θέλει και μπορεί, ας καταλάβει
 4. Δεν είπα εγώ ποτέ δε θα μπει κανείς πάνω μου, μάλλον άλλο μέλος΄αν κοιτάξεις.Είπα ότι αντίστοιχα θα πρέπει να ξαναδηλώσουν κι οι επόμενοι.Ποιος σου είπε ότι με ενοχλεί το να βρει ο άνθρωπος το δίκιο του? Δεν είμαι νομικός, αν αυτό είναι το σωστό να διακιωθούν άλοι οι εκπρόθεσμοι.Ειλικρινά αρχίζω να αμφιβάλλω αν καταλαβαίνεις τι λέω εδώ μέσα. Εγώ είπα απλά τη γνώμη μου όπως κάνουμε όλοι. Και για μένα, ναι, οφείλουμε να αναγνωρίζουμε το μερίδιο ευθύνης μας.Αυτό μόνο λέω τόσον καιρό. Δε διαφώνησα ότι κανονικά θα έπρεπε να γίνονται τα πράγματα πιο οργανωμένα, αλλά δεν πρόκειται να με πείσεις ότι οι συνάδελφοι είναι άμοιροι ευθυνών. Εδώ στη νομαρχία αθηνών όταν δήλωνα συνάντησα συνάδελφο που φώναζε και ρώταγε πού θα καταταχθεί και δεν είχε κάνει ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΗ. Πηγε στρατό κι έλεγε θα δηλώσει μετά, κι άλλαξε ο νόμος και αξίωνε να καταταχθεί με βάση την ημερομηνία πτυχίου, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΤΕ.Δεν είναι ίδια περίπτωση, αλλά κι αυτός αξίωνε να μπει εμβόλιμα κάπου και νομίζω φταίει.Αυτό μόνο λέω για να ξεκαθαρίζουμε.Και την προσωπική μου εκτίμηση του είπα του συναδέλφου εντελώς φιλικά. Και στην τελική επειδή μου κάνεις προσωπική επίθεση, να σου απαντήσω ότι αν ήθελα απλά να κοιτάξω το συμφέρον μου θα του έλεγα "ναι, πήγαινε σε δικηγόρους να βρεις το δίκιο σου και μπες και στην κανονική σου θέση γιατί σου αξίζει κλπ κλπ" για να φανώ καλή, αφού ούτως ή άλλως εμένα ο φίλος δε με περνάει, είναι πολύ νεότερός μου. Για να τελειώνει το αστειάκι ότι κοιτάζω το συμφέρον μου.Απλά έχω τη γνώμη μου και δε θα σου ζητήσω την άδεια για να την εκφράσω.
 5. Νομίζω φίλε dinara ότι αρχίζεις να παραλογίζεσαι ελαφρώς και το'χεις πάει μακριά το θεματάκι. Είναι μέγιστη υπερβολή να λες ότι θέλει ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ να υποστηρίξεις κάποιον συνάδελφο, ευρισκόμενος όπως όλοι μας, πίσω από την ανωνυμία σου χωρίς να μπορεί να κανείς να διασταυρώσει το παραμικρό, ξαναλέω όπως όλοι μας. Μπορεί αυτό που λες ότι κι εσένα σε θίγει κάποιος εμβόλιμος να μην ισχύει. Δεν έχω πρόθεση να σε αμφισβητήσω, απλά να σου δείξω την υπερβολή. Δεύτερη κατά τη γνώμη μου υπερβολή είναι το να λες ότι για το κάθε τι θα έπρεπε να υπάρχουν γραπτές ειδοποιήσεις κι αυτό καθορίζει τη σοβαρότητα. Δηλαδή όταν άλλξε η επετηρίδα των καθηγητών θα έπρεπε να στείλουν μερικές δεκάδες χιλιάδες γράμματα σε όσους ήταν στη λίστα να τους πουν ότι δεν ισχύει το σύστημα πλέον και να δώσουν ΑΣΕΠ?? Ούτε όλο το δάσος του Αμαζονίου δε θα έφτανε αν γινόταν αυτό που λες. Ή τώρα για να δώσουμε εξετάσεις θα πρέπει να μας καλέσουν έναν έναν σε επίσημο δείπνο να μας το ανακοινώσουν κι όπως δεν μπορέσει να παρεβρεθεί στο δείπνο να τον περιμένουν απ'έξω απ'το σπίτι του να του το πουν?????ΕΛΕΟΣ! Λοιπόν εγώ μίλησα στη φίλη με όση κατανόηση μπορώ να δείξω, όχι γιατι με βολεύει μόνο όπως λες, αλλά γιατί η γνώμη μου είναι πως με δίκες θα φάει χρόνια και λεφτά σε δικηγόρους, έχει αποδειχθεί ότι αυτά παίρνουν χρόνια. Βεβαίως ας το κοιτάξει, αλλά πιστεύω πως θα λύσει ουσιαστικότερα το θέμα της ψάχνοντας το κατάλληλο νοσοκομείο. Πρακτικά άμα ρίξεις μια ματιά σχεδόν κανέναν δεν περνάει απ'την ομάδα 3 και στην κανονική της θέση να μπει(η ομάδα πιάνει μέχρι 10/8/10 κι έχει πτυχίο 07/10), οι επόμενοι έιναι ελάχιστοι. Απλά πράγματα, όχι εικασίες, κοινή λογική με βάση την οποία δηλώσαμε κι όλοι εμείς.
 6. Πάντως για να μιλήσουμε λιγάκι επί του πρακτικού, παρόλο που όπως θα είδες διαφωνώ με το να μπουν ξανά εμβόλιμοι, όπως έιχε ξαναγίνει σ'αυτό το διάστημα και οδήγησε σε άλλες αδικίες και οι ειδικότητές μας έχουν ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ, κι εξακολουθεί να μου φαίνεται περίεργο το πώς δεν άκουσες κάτι 10 μήνες τώρα, βλέπω ότι πήρες σχετικά πρόσφατα πτυχίο, οπότε ίσως ήσουν λίγο λιγότερο υποψιασμένη με όλα αυτά γιατί το 2010 που ξεκίνησε το πανηγύρι ίσως ήσουν σε άλλη φάση (πχ, μόλις έδωσα παιδιατρική, πού θα βάλω παθολογία κλπ και δεν παρακολουθούσες λίστες νευρων). Λοιπόν, προτείνω τότε να δεις αν σε παίρνει να κάνεις κάτι, αλλά φιλική συμβουλή είναι ότι ισως πολύ κακό για το τίποτα γιατί πιστεύω ότι μετά από σένα οι ομάδες που δηλώνουν δεν έχουν τόσα πολλά άτομα όσο είχαν οι δικές μας. Και στην προθεσμία σου να δήλωνες ίσως ήσουν από τους τελευταίους της ομάδας 3..Αν είχες κανά πτυχίο του 2008 θα καταλάβαινα τη ζημιά..Οπότε πιστεύω ότι θα βρεις νοσοκομείο που πρακτικά δε θα έχει μεγάλη διαφορά αναμονής γιατί εγώ πολλά άτομα μεταγενέστερα δεν έχω δει στις λίστες. Και πραγματικά πιστεύω ότι πρέπει να κοιτάς το θέμα των εξετάσεων με προσοχή από'δω και στο εξής γιατί εκεί θα έχουμε τις εξελίξεις..Χωρίς να κάνω τη μαμά κανενός..Φιλικά στο λέω..
 7. κλασσικη αντιδραση Ελληνα του στυλ "το ΔΙΚΙΟ του διπλανου τελειωνει εκει οπου αρχιζει το δικο μου ΣΥΜΦΕΡΟΝ" ειλικρινα ευχομαι να κανουν προσφυγη αυτοι που δεν δηλωσαν γιατι δεν ενημερωθηκαν και να μπουν ΟΛΟΙ στις λιστες στη θεση που θα ΕΠΡΕΠΕ να ειναι. Αυτός είναι ορισμός του δίκαιου, όχι η αντίληψη του Ελληνάρα, που κατά τα άλλα πάσχει.. Το δίκιο το δικό μου τελειώνει εκεί που κάποιος άλλος θίγεται κι αδικείται, γιατί απλούστατα το δικό μου δίκιο δεν είναι ανώτερο του άλλου.Διαφορετικά είμαστε ζούγκλα. Τέλος, δεν θπάρχει θέση που θα ΈΠΡΕΠΕ να έχουν γιατί απλούστατα τη θέση μας την καθορίζει κυρίως η προσπάθειά μας, δεν την καβατζώνουμε, ούτε τη δικαιούμαστε και για τους απογόνους μας..
 8. Πολλές καλημέρες έπεσαν ρε παιδιά, ελπίζω να πιάσουν γιατί είναι και Παρασκευή και 13...Πρώτον, αν κάποιος ήξερε και δεν ενημέρωσε συναδέλφους, τι να πω? Ντρέπομαι και να το σκεφτώ.Επίσης, δεν είπα να μην το κυνηγήσει, είπα ότι θα έχουν λόγο κι οι επόμενοι που ίσως αδικηθούν να κάνουν το ίδιο. και πραγματικά το λέω λυπάμαι ως άνθρωπος, αλλά το δίκαιο δεν είναι να αδικηθούν κι οι εμπρόθεσμοι.
 9. Το αντίθετο της μοιρολατρίας, ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ λέγεται. Ο μοιρολάτρης δέχεται στωικά τη μοίρα του, εγώ λέω ότι θα έπρεπε εμείς να την καθορίζουμε, δρώντας για τα ζητήματά μας. ΄Οχι να ξυπνάμε μόνο όταν θιγόμαστε από το κράτος, αλλά να τα κυνηγάμε και λιγάκι..Τα αφήνουμε όλα παρατημένα ένα χρόνο τώρα, δεν παρακολουθούμε τίποτα και μετά επαναστάτες της φακής. Τι κάθομαι και εξηγώ, όταν έχουμε μάθει μέχρι τα 30 να μας πλένει και να μας σιδερώνει η μαμά, λογικό να θεωρούμε ότι έπρεπε να μας πάρουν κι απ'το χεράκι να δηλώσουμε...
 10. Φίλε μου, ποιο είναι το λάθος που έκανε ο συνάδελφος που ΔΕΝ δήλωσε εντός της προθεσμίας; Για να καταλάβω δηλαδή. Ο άνθρωπος είχε υποβάλει παλαιότερα μια αίτηση ως καλός νοικοκύρης, του τη διαγράψανε με το έτσι-θέλω την αίτηση αυτή και μετά από 6 μήνες θα έπρεπε να ξαναδηλώσει μέσα σε μόλις 14 ημέρες ΧΩΡΙΣ να τον ενημερώσει κανένας γι' αυτή την κρίσιμη προθεσμία. Ας μην υπήρχε το greekmeds και θα έβλεπες ότι το ποσοστό των ιατρών που δεν θα είχαν πάρει πρέφα θα ήταν πολύ μεγάλο. Η κοινή λογική λέει ότι το ψάχνεις το πράγμα, αλλά δεν μπορώ να αδικήσω το συνάδελφο που δεν δήλωσε. Στη θέση του θα το κυνηγούσα. Η λειτουργία του κράτος στηρίζεται στην επικοινωνία πολίτη - κράτους. Πόσο λογικό θα σου φαίνονταν να επέβαλε το κράτος χρηματικό πρόστιμο σε κάποιον πολίτη επειδή δεν πλήρωσε μια κλήση της τροχαίας, επειδή την κλήση την πήρε ο ΑΕΡΑΣ και δεν έμεινε στο παρμπρίζ; Φταίει ο άνθρωπος;; Αφού δεν είχε λάβει γνώση; Πώς αξιώνουμε την τιμωρία του; Είναι άλλο πράγμα το τι συμβαίνει συνήθως και άλλο πράγμα το τι πρέπει να συμβαίνει ΤΥΠΙΚΩΣ. Και ναι αναγνωρίζω ότι η προσθήκη εμβολίμων θα φέρει χάος και θα έρθουν τα πάνω κάτω και θα δημιουργηθούν νέες αδικίες. Αλλά οφείλω να είμαι αντικειμενικός στην κρίση μου και προσπαθώ να μπω στη θέση του ανθρώπου αυτού. Ο φίλος έχει δίκιο να διαμαρτύρεται. Ο πολίτης αυτής της χώρας αξιώνει το κράτος που τον κυβερνά να του συμπεριφέρεται με τρόπο επίσημο, τυπικό και σοβαρό. Και όταν το κράτος κρεμάει τον πολίτη σε ένα τόσο σοβαρό θέμα (όπως τη δήλωση ειδικότητας), οφείλει ο πολίτης να διεκδικήσει το δίκιο του στα δικαστήρια γιατί υπέστη ζημιά με ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ του κράτους με σκοπό να αποκατασταθεί η αδικία. Στη θέση του φίλου θα το προχωρούσα δικαστικώς και πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ σοβαρές πιθανότητες να τοποθετηθεί εμβόλιμος (αν το κυνηγήσει) γιατί οι δικαστές θα αναγνωρίσουν ότι Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΞΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ και έχασε τη θέση της ειδικότητάς του λόγω αλλαγών νόμων. Ούτε εμένα με συμφέρει να μπουν εμβόλιμοι, αλλά είναι άλλο πράγμα το τι ΘΕΛΩ και άλλο πράγμα το τι ΠΙΣΤΕΥΩ ότι είναι ΔΙΚΑΙΟ. Καληνύχτα σας Φίλε μου, κι εμένα διαγράψανε την αίτησή μου, που κι εγώ ως καλή νοικοκυρά είχα καταθέσει και περίμενα 3 χρόνια. Εγώ είμαι ομάδα 3, κι όχι απλά διέγραψαν την αίτησή μου, αλλά ήμουν υπό διορισμό στην Παθολογία πριν το νόμο κι όμως δε με διόρισαν. Δε δικαιολογώ το κράτος ή το υπουργείο ή τη νομαρχία, το ξέρουμε ότι οι θεσμοί δε λειτουργούν σωστά, αλλά επιμένω ότι πρέπει κανείς να είναι σε επαγρύπνιση, πέραν του αν όφειλε να τον ενημερώσει μια επίσημη αρχή. Το γεγονός ότι παρομοιάζεις μια ιστορία μηνών, με ένα στιγμιαίο φύσημα αέρα και μια κλήση, με μια υπόθεση ζωής όπως η ειδικότητα, δε θα το σχολιάσω καν. Επίσης, έχει κάθε δικαίωμα ο κάθε συνάδελφος να το κυνηγήσει και να αποφανθεί κάποια ανώτερη αρχή για το θέμα του.Σε όλους τους κλάδους, σε όλες τις εποχές, όπως ξέρουμε όταν αλλάζει ένας νόμος κάποιοι αδικούνται. Και πίστεψέ με, κι εγω αδικήθηκα. Όμως, δεν υπάρχει περίπτωση να δικαιωθώ κι αυτή είναι η αδικία που δημιουργεί ο νόμος.Ούτε μίλησα για καμια τιμωρία των συναδέλφων, δεν διψώ για αίμα.Είπα ότι αν αλλάξουν τα πράγματα, θα πρέπει να δοθεί το δικαίωμα επαναδήλωσης και στους επόμενους, διαφορετικά θα έχουν κι οι επόμενοι συνάδελφοι το δικαίωμα να προσφύγουν γιατί αδικούνται.Και βέβαια μέχρι να γίνουν όλα αυτά, απλά να δώσουμε όλοι μαζί εξετάσεις (αφού θα έχουμε δώσει μια περιουσία σε δικηγόρους). Τέλος, δε με ενδιαφέρει αν τα παίρνεις με τη γνώμη μου κι αν πιστεύεις ότι αυτό που λες είναι το ΔΙΚΑΙΟ, εγώ λέω απλά ότι θα ένιωθα εγώ, προσωπικά, μάλλον επειδή είμαι βλάκας, τόσο χάλια με τον εαυτό μου που θα κοιτούσα να δω τι μπορώ να κάνω τώρα , παρά να βγαίνω και να φωνάζω. Αυτά για μένα βέβαια. Μάλλον είμαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου και με έχουν μάθει να βλέπω το μερίδιο ευθύνης μου.Καλημέρα σας.
 11. Έχω εκφράσει την προσωπική μου άποψη και συμφωνώ μαζί σου. Έπρεπε να είχε υπάρξει επίσημη ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων με συστημένη επιστολή που να λέει ότι καλούνται να υποβάλουν εκ νέου τα χαρτιά τους μέχρι την τάδε προθεσμία (αναλόγως σε ποιο group ανήκαν). Πολλοί θα διαφωνήσουν μαζί μου και θα πουν "δεν νοείται άγνοια νόμου" κλπ. αλλά η ταπεινή μου άποψη είναι ότι έχεις δίκιο και ότι θα πρέπει ως πολίτες αυτής της χώρας να αξιώνουμε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση από τις ανίστοιχες υπηρεσίες του δημοσίου για θέματα που μας αφορούν όπως αυτό της ειδικότητας. Εγώ είμαι μαζί σου. Φαντάζομαι ότι ίσως για ένα συνάδελφο που ανήκει στις κατηγορίες 4 και 5 είναι εύκολο να δηλώνει συμπαράσταση γαιτί δεν τον επηρεάζει ότι κι αν γίνει, σωστα? Ισως να ανήκεις σ'αυτήν την κατηγορία.. Δεύτερον, ανθρώπινα καθαρά συμμερίζομαι την κατάσταση των συναδέλφων που έχασαν τις προθεσμίες γιατί καταλαβαίνω ότι τους πάει πίσω κι ανατρέπει πολλά. Ωστόσο, αν εκείνοι έχουν δίκιο, όλοι εμείς οι υπόλοιποι που δηλώσαμε κανονικά, όχι από τύχη (!!!!!!!) όπως αναφέρει η συνάδελφος, αλλά γιατί παρακολουθούμε ένα θέμα ΜΗΝΩΝ, όχι ημερών, έχουμε άδικο? Αν λάμβανες μια απόφαση για την επιλογή του νοσοκομείου σου με Χ δεδομένα και μετά σου έλεγαν "ΟΥΨ, λάθος, θα μπει μπροστά σου ένα παλικαράκι που έχασε τη σειρά του κι εσύ θα μπεις 2 χρόνια μετά" τι θα έλεγες? Μπορεί τότε, αν ήξερες αυτό, να είχες επιλέξει κάτι άλλο. Και τέλος πάντων, αν μπουν εμβόλιμοι, τότε όπως έχω ξαναπεί θα πρέπει να ξαναδοθεί το δικαίωμα αλλαγής στις ομάδες 3,2,1. Κι όποιος αντέξει... Κάτι τελευταίο, χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν επί προσωπικού, σαν τροφή για σκέψη.Συμφωνώ ότι σε μια σοβαρή χώρα θα έπρεπε να υπάρχει επίσημη ενημέρωση. Δεν είμαστε όμως σοβαρή χώρα γιατί δεν είμαστε κι οι ίδιοι, ατομικά, σοβαροί. Και το κράτος μικρογραφία μας είναι. Για άλλη μια φορά βλέπω άτομα 25+ το λιγότερο, προτού κάνουν σοβαρή αυτοκριτική, να επιρρίπτουν ευθύνες δεξιά κι αριστερά. Περιμένουν ΆΛΛΟΥΣ να φροντίσουν για θέματα ΔΙΚΑ τους.Τη νομαρχία, το υπουργείο, τους συναδέλφους τους..Ναι μπορεί να συμβαίνουν ατυχίες, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας. Το θέμα αυτό ξεκίνησε ΑΥΓΟΥΣΤΟ. Αν κανείς δεν παρακολούθησε τη λίστα του, δεν πέρασε από νομαρχία, δε διάβασε forum, δε διάβασε ολόκληρο πολυνομοσχέδιο που αφορούσε τον κλάδο του, έστω κι αν δεν ήξερε ότι αφορά την ειδικότητά του, δεν άκουσε, δεν, δεν.... η ευθύνη είναι ποιανού? Εντάξει, λάθος..Αλλά όλοι κάνουμε λάθη κι αντί να ψάχνουμε σαν τα μωρά κάποιον να μας το συγχωρήσει, καλύτερα είναι να αναλάβουμε την ΕΥΘΥΝΗ των λαθω΄ν μας και να τροποιήσουμε τις αποφάσεις μας.Μπορεί να χρειαστεί να δηλώσουν νοσοκομείο με μικρότερη αναμονή, κάνοντας συμβιβασμό απ΄την αρχική τους επιλογή, μπορεί οτιδήποτε. Αλλά ποιος πρέπει να πληρώσει? Οι επόμενοι??
 12. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι τουλάχιστον ο Kokni (τον οποίο δε γνωρίζω) μιλούσε πάντα συγκεκριμένα, έδειχνε πληροφορημένος και παρέθετε και δυο πληροφορίες εδώ μέσα, εκεί που οι υπόλοιποι απλά πετούσαν υπαινιγμούς, αερολογίες και κατηγορίες χωρίς συγκεκριμένο παραλήπτη. Γι'αυτό και τα post του τα διάβαζα πάντα, ενώ άλλα απλά μου έτρωγαν το χρόνο. Εγώ ξέρω ότι η ενιαία είναι σαφώς κατάκτηση και θετική εξέλιξη. Για τις επί μέρους διατάξεις, πολλά μπορούμε να πούμε και πολλοί μπορεί να έχουν δίκιο.Αλλά ειλικρινά είναι κάποιοι εδώ μέσα που διαρκώς βρίζουν και δεν έχω δει να αντιπροτείνουν κάτι. Στην τελική αν ξέρουν πια τόοοοσα πολλά, ας μας τα πουν κι εμάς, σε ποιους αναφέρονται, ποιοι είναι αυτοί που σφετερίστηκαν τη ζωή τους να στραφούμε όλοι εναντίον τους. Αλλά αυτό το πράγμα με έχει κουράσει.
 13. Θεωητικά μπορεί να μη διαφωνούμε, αλλά αν κάτσω να σου καταμετρήσω πράγματα και περιπτώσεις ανθρώπων (και δικές μου) που έχουν αδικηθεί χωρίς ποτέ να βρουν το δίκιο τους, τότε πρέπει να κάνουμε φιλολογική-φιλοσοφική συζήτηση. Πρακτικά, αν τους επιτρέψουν να μπουν κανονικά στο τέλος της ομάδας 4, πριν από την 3 (η οποία ομάδα έχει ήδη δηλώσει με κάποια δεδομένα και εντός της προθεσμίας), τότε θα πρέπει να επιτραπεί σε όλους τους επόμενους που δήλωσαν σαν τα κορόιδα κανονικά, να ξαναδηλώσουν.
 14. Μακάρι Τάσο γιατί έχω ακούσει ότι το θέμα τους είναι υπό εξέταση...Εγώ είμαι 3άρι και δήλωσα κανονικά και, λυπάμαι, όσο λυπηρό κι αν είναι, δε θα ανεχτώ κάποιον να μπει μπροστά μου εμβόλιμα και να ανεβάσει την αναμονή μου 4 χρόνια..Θα γίνει άλλος χαμός αν τους τοποθετήσουν στο τέλος της ομάδας 4, όπως λένε κάποιοι..
×
×
 • Δημιουργία νέας...