Jump to content

Elpi

Prominent Members
 • Content count

  1.376
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  28

Elpi last won the day on 6 Απριλίου

Elpi had the most liked content!

About Elpi

 • Rank
  Νομπελίστας (επίπεδο Χ)
 • Γενέθλια 10 Μαρτίου

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  Arctic Circle
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Female
 • Ενδιαφέροντα
  And finally...who give a shit about eternity baby!
 • Φύλο
  Female

Recent Profile Visitors

14.053 profile views
 1. Ξενυχτι... Καφέδες... Τσιγάρα i parken... Μαραθώνιος... Ανελέητο διάβασμα... 3 εργασίες done... Ενα project θα done... Σε mood μετακόμισης στο σπιτι των ονειρων μας... Σε mood νεων υποχρεωσεων στη δουλειά... Κιθάρες on their way... Με το μυαλό ακόμη κολλημένο στη Μαγιόρκα (Querida Pollensa nuestra 💗 τι θέλαμε και γυρίσαμε?)... Échame la culpa Μωρο! Τα έλεγες εσυ για το 15ημερο κι εγω εκανα τη δυσκολη...
 2. Elpi

  Ειδικότητα στις ΗΠΑ

  Ω ναι!!!!
 3. Elpi

  Ειδικότητα στις ΗΠΑ

  Τα πραγματα εχουν αλλαξει, τουλαχιστον στη Σουηδία. Εαν δε μπαινουν δυο μισθοι στο σπιτι ειναι δυσκολο να μαζεψεις χρηματα εκτός κι αν το ριξεις στα σταφέτ αλλα αυτο συμαίνει ωρες και μερες ατελειωτες με μονο δουλεια. Δυστυχώς το κόστος ζωής εδώ είναι παρα πολύ υψηλό ακόμα και για τους γιατρούς που θεωρητικά έχουν υψηλούς μισθούς. Επίσης μεγάλο παραμένει το πρόβλημα με τις τιμές των ενοικίων. Στη Σουηδία αν σε δουν οτι βαστάς θα σε χώσουν στην ατελείωτη λάντζα!!! Και θα σε κρατήσουν εκεί όσο το δυνατόν περισσότερο γιατί θα βγάζεις δουλειά με το μικρότερο δυνατό κόστος για αυτούς. Οι Παγοχωρίτες εδώ μετράνε και το δίφραγκο! Το "είμαι διακοπές" το αφήνω ασχολίαστο Να περάσεις τέλεια και κοιτα να μαζέψεις ήλιο για τα ατελείωτα σκοτάδια που σε περιμενουν το χειμώνα.
 4. Θεριά οι ανθρώποι δεν μπορούν το φως να το σηκώσουνχίλιες φορές να γεννηθείς τόσες, τόσες θα σε σταυρώσουν... Περιμένοντας την Ανάσταση στην παγοχώρα...
 5. Σε mood γαλλικής Ριβιέρας. Μαγιό, ψαθακι και γκραν πρι...
 6. Jag älskar dig baby. Alltid och för alltid μωρό😍😍
 7. ΑΔΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Όσοι συμμετέχουν σε πρόγραμμα για μεταπτυχιακό δίπλωμα ετησίας τουλάχιστον φοίτησης ή διδακτορικό δίπλωμα ΑΕΙ και ΤΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, δικαιούνται άδεια 10 εργασίμων ημερών. Η άδεια αυτή είναι άνευ αποδοχών από τον εργοδότη, χορηγείται σε συνεχείς ημέρες ή τμηματικά και ανεξάρτητα από την ηλικία του/της δικαιούχου και ισχύει μέχρι δύο έτη (ΕΓΣΣΕ 2004-05,άρθρο 10).
 8. Ανάμεσα σε κούτες μετακόμισης, νέο σπίτι (επιτέλους μόνιμο!), ανελέητο διάβασμα, σκυλίσια δουλειά, τρέξιμο και λίγη ηρεμία μετά από πολύ καιρό εδώ στην ΙΚΕΑλάντ! Αγκαλιά στον καναπέ μας με το Μωρό....
 9. Elpi

  Fellowship Ιταλία

  Στο ιταλικό σύστημα υγείας μπορείς να ασφαλιστής μόνο αν έχεις εισοδήματα από εκεί και κάνεις φορολογική δήλωση. Εσύ όμως είσαι υπότροφος και θα πληρωνεσαι από Ελλάδα, έτσι δεν είναι?
 10. Elpi

  Fellowship Ιταλία

  Μπορείς να κάνεις ιδιωτική ασφάλεια στην Ελλάδα αλλά πρώτα να δεις αν αναγνωρίζεται στην Ιταλία και οπωσδήποτε να περιλαμβάνει κάλυψη στο εξωτερικο. Πχ παλιότερα την ιντεραμερικαν την δέχονταν γιατί ήταν διεθνής αλλά πια δεν ξέρω να σου πω γιατί αλλάζουν συνέχεια όλα. Μίλα με την αντίστοιχη ιταλική υπηρεσία που θα σε στείλουν για να βγάλεις την ιταλική ταυτότητα για να σου πουν. Επίσης, επειδή θα είσαι ερευνητής σε χώρο υγείας πιθανών να σου ζητήσουν και έξτρα ασφάλεια σε περίπτωση που πάθεις κάτι στη δουλειά. Λογικό είναι να σου ζητούν εγγραφή στο medical council γιατί αλλιώς δε μπορείς να δουλέψεις σα γιατρός ακόμα κι αν είσαι απλός ερευνητής. Σε κάθε περίπτωση το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις με το uni στο οποίο θα απασχοληθεις για να σου λύσουν επίσημα όλες τις απορίες και να σε κατευθυνουν. Υπάρχει υπηρεσία για international students σε κάθε πανεπιστήμιο για αυτό ακριβώς το λόγο. Είχα κάνει ερευνητικό στην Ιταλία αλλά ήμουν σε άλλο καθεστώς από εσένα γιατί είχα κάνει και ειδικότητα εκεί.
 11. Elpi

  Fellowship Ιταλία

  1. Επειδή πηγαίνεις από χώρα της ΕΕ άδεια παραμονής δε χρειάζεται. Η ελληνική ταυτότητα είναι για τα πανηγύρια και θα σου δημιουργήσει πρόβλημα μιας και όλες οι Ευρωπαϊκές έχουν ημερομηνία λήξης ενώ η ελληνική όχι οπότε οι ξένοι θεωρούν ότι η ημερομηνία έκδοσης που γράφει πάνω η ελληνική είναι η ημερομηνία λήξης και δε θες να τραβήξεις την ταλαιπωρία της αρκούδας για να εξηγήσεις το αντίθετο. Βγάλε διαβατήριο (σε μια εβδομάδα το έχεις) για να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου. 2. Αφού θα μείνεις πάνω από 3 μήνες στην Ιταλία χρειάζεται να βγάλεις ιταλική ταυτότητα. Να έχεις μαζί σου διαβατήριο, ένα χαρτί που να δείχνει που θα μένεις και ένα χαρτί από τον εργοδότη (πανεπιστήμιο, εργαστήριο κλπ) που να λέει για πόσο χρονικό διάστημα θα εργάζεσαι εκει καθώς και μέ τι καθεστώς θα είσαι (υπότροφος, υπάλληλος κλπ). Πιθανών να σου ζητήσουν και ένα χαρτί που να αποδεικνύει ότι έχεις οικονομικούς πόρους για να ζήσεις στην Ιταλία (λογικά το χαρτί ότι είσαι υπότροφος τους φτάνει αλλά ρώτα καλού κακού πριν πας για να μη ψάχνεις χαρτιά στην Ελλάδα από την Ιταλία). 3. Πρέπει οπωσδήποτε να έχεις την Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης. Αυτή την παίρνεις από το φορέα στον οποίο είσαι ασφαλισμένος στην Ελλάδα (μέσω ΚΕΠ). Αν δεν είσαι ασφαλισμένος στην Ελλάδα και δε μπορείς να πάρεις την Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης τότε θα πρέπει να έχεις ιδιωτική ασφάλεια αλλά προσοχή γιατί η Ιταλία δεν αναγνωρίζει όλες τις ασφαλιστικές. Buona fortuna!
 12. Εδώ έχουμε 12 βαθμούς αυτή τη στιγμή. Αν σου πω ότι σε ζηλεύω στους 29 θα με πεις τρελή ?
 13. Elpi

  Αγγελίες για Εργασία Ιατρών ;

  Έχει γεμίσει το σύμπαν γενικούς γιατρούς. Οι υπόλοιπες ειδικότητες μάλλον αχρείαστες είναι για τους φωστήρες του υπουργείου! Έχει να πέσει πολύ γέλιο πάντως ειδικά όταν έρθει η ώρα να λήξουν οι δίχρονες συμβάσεις και θα έχουν τελειώσει και τα λεφτά του προγράμματος. Αλλά τότε δε θα είναι ο πουλάκης στο υπουργείο και θα βρίζει τους επόμενους που θα κληθούν να μην ανανεώσουν τις συμβάσεις. Ε ρε γλέντια!!!
 14. Από κοινωνικής απόψεως η Εσθονια δεν εχει σχεση με τους παγοχωριτες εδω! Jag vet!!!!
×