Jump to content

Under The Name Of Legion

Members
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

About Under The Name Of Legion

 • Rank
  Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male
 1. ΠΤΥΧΙΑΚΗ 14/5/2010 ΑΤΤΙΚΟ Τα ανάπτυξης ήταν: 1)Ντελίριο: Αιτιολογία. 2)Ντελίριο: Θεραπεία. 3)Σύνδρομο μετατροπής: Διάγνωση και Θεραπεία. Καλη τύχη στους επόμενους!!!!!!!!
 2. Προαιρετική 22/4/2010 Από αυτά που έχω καταλάβει, κρίνοντας από τα θέματα που έχουν ερωτηθεί κατά καιρούς, αξίζει να δώσεις σε προαιρετική. Ο καθηγητής σε θυμάται και αν έχεις καλή παρουσία στην κλινική σε βοηθάει. Σήμερα ρώτησε: 1. Ποια είναι τα στάδια τοκετού. Τι κάνεις όταν δεν βγαίνει ο πλακούντας(πιέζεις τον πυθμένα της μήτρας, ενώ έλκεις ελαφρά με το άλλο χέρι και δίνεις ωκυτοκίνη), τι κάνεις αν μείνει κομμάτι πλακούντα μέσα στην μήτρα(απόξεση), τι κάνεις αν δεν βγαίνει το παιδί και έχεις τέλεια διαστολή(εμβρυουλκία). 2. Νεαρή γυναίκα με ήπιο άλγος στο δεξιό λαγόνιο. ΔΔ σκωληκοειδίτις(το θέλει πρώτο πρώτο), επίμονο ωχρό σωμάτιο, άρρηκτο ωοθυλάκιο, ενδομητριοειδής κύστη, συστραφείσα κύστη. 3. Αμηνόρροια σε γυναίκα 35 ετών. Τι σκέφτεσαι?(Τον αλγόριθμο του βιβλίου) 4. Προγεννητικός έλεγχος. Ενδείξεις αμνιοπαρακέντησης. 5. Βλάβες HPV στα έξω γεννητικά όργανα. Τι άλλο θα κάνεις διαγνωστικά πέραν του test PAP?(Ήθελε να του πεις κολποσκόπηση και λήψη βιοψιών) 6. Υπερπρολακτιναιμία. 7. Διθάλαμη και μονόκερως μήτρα. (Θα μπορέσει να κάνει παιδιά με μονόκερω μήτρα?Απ. Ναι, αλλά με μεγαλύτερη δυσκολία) 8. Υπερηχογρφήματα κυήσεως(αυχενικής διαφάνειας, β - επιπέδου). Με τι συνδυάζεται αυτό του πρώτου τριμήνου? (β-hCG και PAPP-A) 9. Τι θα κάνει η ρήξη ωχρού σωματίου? Αιμορραγία που την βλέπεις με U/S. Θα συσσωρευτεί αίμα στο οπίσθιο Δουγλάσσειο. 10. Απογαλακτισμός. Μετά μας έστειλαν στον κο Μπότση. Η εξέταση εκεί κράτησε λίγο. Η εντύπωση που αποκόμισα ήταν ότι είναι σκληρός εξεταστής, γιατί απαιτεί πολλά και τα θέλει όπως τα έχει στο μυαλό του. Ρώτησε: 1. Λήψη χοριακών λαχνών(για ποιους λόγους την κάνεις) 2. Ομφαλιδοκέντηση(Ομοίως) 3. Ορισμοί θέσης προβολής, προβολής, στάσης και σχήματος εμβρύου. 4. Κάπου εδώ άρχισε το πάρτυ! Ήθελε χρόνους καισαρικής τομής. Καλό είναι να έχεις δει δυο τρεις. Ήθελε τα στάδια επακριβώς. Τομή Pfannenstiel, κόβεις δέρμα, υποδόρια κτλ κτλ. Αυτά που έχει μέσα το βιβλίο δεν φτάνουν. Χαρακτηριστικά, του λέει μια κοπέλα: "Μα αυτά έχω διαβάσει από το βιβλίο" και της απαντάει με ύφος "Δεν σε ρωτάω τι έχεις διαβάσει, αλλά τι έχεις δει..." Βγάλτε μόνοι σας συμπέρασμα! 5. Ινομυώματα. Είδη, συμπτώματα, ενδείξεις χειρουργείου. Και εδώ τα ήθελε όπως τα έχει στο μυαλό του. Το βιβλίο βοηθάει αλλά ήθελε και περισσότερα. Αυτά!!!! Η άλλη ομάδα εξετάστηκε από τον καθηγητή και τον κο Παπαδιά. Τώρα τι έγινε εκεί, δεν ξέρω να σας πω!!!! Πάντως από τα 12 άτομα που εξεταστήκαμε, κόπηκε ένας!!! Καλή τύχη σε όλους!!!!!
 3. 5.02.2010 Αττικό (Κανονική) 1.Σύφιλη. Δερματικές βλάβες του δεύτερου σταδίου και αξιολόγηση ορολογικών εξετάσεων. 2.Ακμή. Παθογενετικοί μηχανισμοί και Θεραπεία. 3.Χρόνια Κνίδωση. Αίτια, Κλινική Εικόνα, Εργαστηριακός Έλεγχος, Πρόγνωση, Θεραπεία. 4.Δερματοφυτιάσεις Μηρογεννητικών Πτυχών και Ονύχων. Αίτια, Κλινική Εικόνα, Θεραπεία.
 4. 29/1/2010 1. Νεκροψιακά - Νεκροτομικά ευρήματα σε ηλεκτροπληξία. 2. Λόγοι αποκλεισμού πραγματογνώμονα. 3. Διαφορές τοξικής δράσης κυανιούχων, CO2, CO.(μηχανισμό δράσης ήθελε) 4. Οινόπνευμα. Απορρόφηση, Μεταβολισμός, Απέκκριση, Κατανομή 5. Παράγοντες που επηρεάζουν σήψη πτώματος: 1)Στον ελεύθερο αέρα, 2) Εμβύθιση σε υγρό μέσο Άντε καλή τύχη!!!!!!!!
 5. Λοιπόν, λοιπόν... Ήρθε ο καιρός να μοιραστώ και τις δικές μου εντυπώσεις σχετικά με την εξέταση. Αυτό που αναφέρεται πιο πάνω, ότι δηλαδή μπορείς να εξεταστείς και από άλλον επιμελητή και όχι από τον δικό σου, ισχύει. Πρόσεξε μόνο τι όνομα θα δηλώσεις!!!! Εγώ εξετάστηκα από τον κ.Ζακόπουλο(Μόνο! Ο κανόνας είναι ότι εξετάζεσαι από τον επιμελητή σου και μετά από τον καθηγητή ή τον κ.Ζακόπουλο). Ειλικρινά, ο άνθρωπος είναι Θ Ε Ο Σ... Ρώτησε 2 ερωτήσεις τον καθένα και σου ανακοίνωσε βαθμό. Αν δεν εισαι ικανοποιημένος από τον βαθμό, σου κάνει συμπληρωματικές ερωτήσεις... Ρώτησε: ΟΛΛ, Πολλαπλούν Μυέλωμα, Είδη Πυρετού, ΔΔ Λεμφαδενοπάθειας(Ήθελε να ξέρεις ποιας περιοχής λεμφαδένες προσβάλλει η Λοιμώδης Μονοπυρήνωση), ΔΔ Δύσπνοιας και, τέλος, γιατί δεν κάνεις θρομβόλυση σε ΟΕΜ μετά από 6 ώρες(γιατί νεκρώνεται ο μυοκαρδιακός ιστός και δεν έχει αξία η επαναγγείωση)... Αυτά!!!!!!! Καλή τύχη στους επόμενους!!!!
×
×
 • Δημιουργία νέας...