Jump to content

Nomad

Prominent Members
 • Content Count

  1.252
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Reputation Activity

 1. Like
  Nomad got a reaction from doctor anonymous in ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ   
  Νάξος:

  Οι εφημερίες του Παθολόγου είναι οι περισσότερες ενεργείς (είναι πραγματικά μέσα) και μικτές (μέχρι τις 10) αλλά έρχεται όταν τον καλέσεις.

  Ο καρδιολόγος καλύπτει με 15 ετοιμότητας. Οι χειρουργοί,είναι όπως οι παθολόγοι.

  Διακομιδές γίνονται όχι εξαιρετικά πολλές με τον Κερά σε ΓΝ Σύρου. 1:25 να πας κι άλλο τόσο για να γυρίσεις. Μερικές φορές βγαίνει διακομιδή για Μύκονο (αεροδρόμιο), που είναι 40 λεπτά και 40 λεπτά.

  Ρεπό δίνονται κανονικά. Ορισμένες φορές σε στέλνουν σε αγροτικά τριγύρω που έχουν ξεμείνει από αγροτικό γιατρό.
  3 μήνες συνολικά τους περνάς σε γύρω νησάκια, εκτός αν έχουν καλυφθεί.

  Έχει αλλάξει το κλίμα. Δεν αφήνουν ξεκρέμαστο πια τον αγροτικό, γιατί φοβούνται δικαστήρια και ποινικές διώξεις.

  Παρόλο που το νησί έχει 22.000 κατοίκους, τα περιστατικά της εφημερίας είναι σχετικά λίγα. Το ίδιο και το καλοκαίρι.

  Οι ρυθμοί είναι ήρεμοι. Παρόλα αυτά έχει ακόμη εκεί μέσα στο νοσοκομείο αρκετούς βλαμένους που αν ξέρεις να τους χειριστείς και να τους καταλάβεις δεν θα έχεις πρόβλημα.

  Ο σκιτζής με το Lugol έχει φύγει.

  Στα νησάκια δίπλα (Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά) περνάς καλά ειδικά αν έχεις φέρει και παρέα.

  Το καλοκαίρι ξεκινάει από μέσα Μάρτη έως τέλη Οκτώβρη. Θάλασσα, ρακέτες, φανταστικές παραλίες.

  Οι άνθρωποι εκεί είναι ήσυχοι. Δεν έχει φασαρίες και ορισμένοι αρκετές φορές, σε φέρνουν μικρά δωράκια όπως ξυνομυζήθρα, αυγά και κουλουράκια. Δεν ζητούν πολλά πράγματα.

  Το νησί καλύπτεται από 2 διαγνωστικά κέντρα με αξονικό και μαγνήτη.
 2. Like
  Nomad got a reaction from Comfortably Numb in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΩΝ   
  Βαγγέλης Διαμαντόπουλος: Γιατί θα κρατήσω το βουλευτικό αυτοκίνητο

  18:57 | 16 Μαρ. 2015 Τελευταία ανανέωση 19:04 | 16 Μαρ. 2015 Της απόφασής του να διατηρήσει το βουλευτικό αυτοκίνητο - παρά τις αντίθετες προτροπές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα - υπεραμύνεται ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.
  Σε ανάρτησή του στο facebook που έρχεται ως απάντηση σε άρθρο τοπικής εφημερίδας που του ασκεί κριτική για την απόφασή του αυτή, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, υποστηρίζει ότι ενώ ο ίδιος δεν είχε πότε ένα σύγχρονο μέσο μεταφοράς αλλά απλώς ένα παλιό αυτοκίνητο τώρα το χρειάζεται καθώς έχουν αλλάξει οι υποχρεώσεις του λόγω της θέσης που ανέλαβε.
  Συγκεκριμένα συγκρίνει - ο ίδιος μάλιστα χαρακτηρίζει τη σύγκριση αδόκιμη - την κατάστασή του με αυτή ενός υπαλλήλου που η θέση εργασίας του προϋποθέτει περιοδείες εκτός έδρας και σε αυτή την περίπτωση η εταιρεία του παρέχει στέγη, τροφή και μέσο μετακίνησης. Επιπλέον αφήνει σαφείς αιχμές προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καθώς δηλώνει ότι δεν συμμετέχει σε αρχηγικό κόμμα και προσθέτει: «έχω βαθειά ριζωμένη την κουλτούρα της συλλογικότητας, δεν εκτελώ προσωπικές εντολές κανενός αλλά υλοποιώ συλλογικές αποφάσεις, όταν λαμβάνονται τέτοιες τις σέβομαι απόλυτα».
  Ολόκληρη η ανάρτηση του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου
  Μια οφειλόμενη απάντηση στην πρόκληση για δημόσιο διάλογο του δημοσιογράφου κ.Μπατσόπουλου με θέμα την παροχή υπηρεσιακού οχήματος στις-στους βουλευτές.
  (Η φωτογραφία είναι από το άρθρο του Κ.Μπατσόπουλου στην Εφημερίδα "Ορίζοντες")

  Κύριε Μπατσόπουλε δεν θα μπορούσα να μην ανταποκριθώ στην πρόκληση δημοσίου διαλόγου από έναν δημοσιογράφο της εμπειρίας και της ιστορίας σας, στο νομό Καστοριάς.
  Προφανώς σας τιμά η ενυπόγραφη κριτική, εξάλλου οι οσμές που εκπέμπουν οι ανυπόγραφοι – όπως αναφέρετε στο άρθρο σας – ψίθυροι από τα βάθη των υπονόμων, συγκινούν μόνο κοπρολάγνους της ενημέρωσης. Παρόλα αυτά μου προκάλεσε αρνητική εντύπωση ο τρόπος που προσεγγίσατε το ζήτημα των υπηρεσιακών μέσων μετακίνησης των βουλευτών.
  Θα ήθελα να σας επισημάνω πως η εσωτερική υποτίμηση που έλαβε χώρα τα μνημονιακά χρόνια και μετουσιώθηκε σε "κόψιμο" μισθών και συντάξεων, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στραγγαλισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης, που εκτόξευσαν την ανεργία σε δυσθεώρητα επίπεδα ειδικά στο νομό μας, δεν έγιναν εξαιτίας της διατήρησης των βουλευτικών προνομίων (σύμφωνα με εσάς), διευκολύνσεων (σύμφωνα με την δική μου άποψη), αλλά για την διατήρηση της κερδοφορίας των λίγων και δεν θα αντιστραφεί με την κατάργηση τους. Έτσι λοιπόν χωρίς συλλογικές συμβάσεις και την προστασία που παρείχαν, εργοδότες επέβαλαν μισθούς πείνας, απειλούσαν με απόλυση και το πάρτι της ανασφάλιστης εργασίας οργίασε, αλυσίδες supermarket επέβαλαν στους εργαζόμενους των 586 euro να "πληρώνονται" μέρος του μισθού τους με προϊόντα του καταστήματος σε τιμές ραφιού, και πολλά άλλα με μόνο σκοπό την κερδοφορία του κεφαλαίου.
  Μάλιστα θέλω να σας υπενθυμίσω φρεσκάροντας την μνήμη σας, πως η μεγαλύτερη περικοπή των βουλευτικών διευκολύνσεων έγινε από την κυβέρνηση Γ. Α. Παπανδρέου έτσι ώστε ο λαός να καταπιεί ευκολότερα το "χάπι" του μνημονίου, αντιλαμβανόμενος τις περικοπές ως ισοδύναμες "θυσίες" των πολιτικών προσώπων, που προηγούμενα τους επέβαλαν πολιτικές εξαθλίωσης, τα αποτελέσματα των οποίων ζούμε καθημερινά.
  Έπειτα από τα παραπάνω θα ήθελα να σταθώ και στην κριτική που κάνατε συγκεκριμένα σε εμένα, διότι – σύμφωνα με τα γραφόμενα σας – θα περιμένατε με τα έως τώρα δείγματα γραφής μου, μια διαφορετική συμπεριφορά. Αναλογιστήκατε άραγε για ποιο λόγο επέμεινε ένας άνθρωπος σαν εμένα, που τις χρυσές εποχές της ανάπτυξης και του υπερκαταναλωτισμού, όταν οι περισσότεροι της γενιάς μου επέλεγαν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο Ι.Χ. σε εκατό δόσεις και έμπαιναν στην παγίδα του δανεισμού χωρίς αντίκρισμα, κυκλοφορούσα στην Αθήνα με τα Μ.Μ.Μ και απέκτησα έν τέλη στα 31 μου χρόνια ένα Ι.Χ. της δεκαετίας του 80´, 600 κ.ε το οποίο διατηρώ ακόμη; Τι μπορεί να άλλαξε λοιπόν δραστικά τη ζωή μου έτσι ώστε να χρειάζομαι ένα σύγχρονο όχημα μεταφοράς; Προφανώς οι υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη θέση που ανέλαβα, για δεύτερη φορά με την ψήφο των συμπολιτών μου.
  Εδώ θα κάνω μια αδόκιμη σύγκριση του θεσμού του βουλευτή είμαι όμως αναγκασμένος. Έχετε μήπως υπόψη σας κάποιον εργαζόμενο-υπάλληλο που η εργασία του προϋποθέτει την περιοδεία στον νομό ή στην πόλη να το κάνει με δικό του μέσο ή κάποιον που αναγκάζεται να περιοδεύει "εκτός έδρας" να μην του παρέχεται από την εταιρία του, στέγη, τροφή και μέσο μετακίνησης;
  Κύριε Μπατσόπουλε θα μπορούσα αυτή τη στιγμή να προτείνω πολύ εύκολα την περικοπή του 40% της βουλευτικής αποζημίωσης, που τώρα πηγαίνει στο κόμμα και σε δομές αλληλεγγύης και το κόμμα να τα "βγάζει πέρα" με τις συνδρομές των μελών του και την κρατική επιχορήγηση, επίσης να μην λαμβάνουμε αποζημίωση για τις επιτροπές της βουλής. Αναρωτιέμαι όμως τι μπορεί να έπεται, διότι στο τέλος ίσως να φτάσουμε οι νέοι της τάξης μου, των οποίων οι γονείς δεν μπορούσαν να μας αγοράσουν σπίτι να μείνουμε ή αυτοκίνητο να μετακινούμαστε, να αφήσουμε την αντιπροσώπευση της τάξης μας στους γόνους της αστικής τάξης, που θα μπορούν κάλλιστα να υπηρετούν από τη θέση του βουλευτή ακόμη και χωρίς ούτε ένα ευρώ αποζημίωση...
  Τέλος θέλω να επισημάνω – για να μην φανεί πως υπεκφεύγω – πως δεν συμμετέχω σε αρχηγικό κόμμα, και επειδή ως αριστερός με ελευθεριακές-σοσιαλιστικές απόψεις προερχόμενος από το κίνημα, έχω βαθειά ριζωμένη την κουλτούρα της συλλογικότητας, δεν εκτελώ προσωπικές εντολές κανενός αλλά υλοποιώ συλλογικές αποφάσεις, όταν λαμβάνονται τέτοιες τις σέβομαι απόλυτα...
 3. Like
  Nomad got a reaction from Comfortably Numb in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΩΝ   
  Αγαπητή Ιζόλδη, συγγνώμη που θα σε δυσαρεστήσω αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει τίποτα από
  αυτά που σαφώς υποννοει το άρθρο. Δεν συγκαταλέγεται καν στα παραμύθια με δράκους...
  Μάλλον περισσότερο ανήκει στις διηγήσεις τύπου Παίσιου για το πως θα κατέβει το ξανθό γένος και θα πάρουμε πάλι την Πόλη...
  Φιλικά
 4. Like
  Nomad got a reaction from Comfortably Numb in Θέμα ελεύθερον...!   
  ..no comment.


 5. Like
  Nomad got a reaction from Comfortably Numb in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΩΝ   
  Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ...
  Η Αριστερά που θέλουμε και ψηφίσαμε


  Έκανε ενδελεχές πόθεν έσχες σε διάρκεια μιας δεκαετίας σε όλους τους πολιτικούς, γενικούς γραμματείς, προέδρους συνδικαλιστικών οργανώσεων και πολιτικό προσωπικό που τοποθετήθηκε σε θέσεις εξουσίας στη χώρα. Ανακολουθία φορολογικών δηλώσεων και πραγματικής περιουσίας, δρομολόγησε σχετικές νομικές διαδικασίες και πρόστιμα.
  Γνωστοποίησε τους πραγματικούς μισθούς σε νομικά πρόσωπα του Δημοσίου και ΔΕΚΟ και τους αναπροσάρμοσε προς τα κάτω, ανάλογα με τις πραγματικές συνθήκες και λαμβάνοντας υπόψη τις απολαβές του Προέδρου του Αρείου Πάγου και του Διευθυντή ιατρού του ΕΣΥ(το τελευταίο για να υπάρχει ένα συγκεκριμένο μετρήσιμο μέγεθος που θα αντιστοιχεί σε μόρφωση και αναγκαιότητα - βάρος της πραγματικής εργασίας του καθένα)\
  Μείωσε ΟΛΕΣ τις συντάξεις των πολιτικών , συνδικαλιστών, προσωπικού που κατέλαβε πολιτικές θέσεις, προσωπικού ΔΕΚΟ. Το ανώτατο ποσό δεν μπορεί να ξεπερνά τα 1500 ευρώ.
  Έκανε έλεγχο όλων των προσλήψεων την τελευταία δεκαετία και ακύρωσε όλες τις προσλήψεις που είχαν ρουσφετολογική διαδικασία, προχωρώντας σε άμεση απόλυση αυτών.
  Δεν εμφάνισε ούτε ΜΙΑ πρόσληψη ρουσφετολογικού χαρακτήρα κι όσες τέτοιες υποθέσεις αναφέρθηκαν οδήγησαν σε ακύρωση της πρόσληψης και καρατόμηση του εμπλεκόμενου πολιτικού προσώπου.
  Κατάργησε όλες τις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων και κατάργησε όλες τις συντάξεις και παροχές που φωτογράφιζαν συγκεκριμένα πρόσωπα ή ομάδες. Η σύνταξη πήρε την πραγματική μορφή του ανταποδοτικού μέτρου.
  Κατάργησε τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
  Διεύρυνε τη διαφάνεια των προσλήψεων, ειδικά διαδικτυακά και θωράκισε το ρόλο του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε ούτε μια πρόσληψη στο δημόσιο τομέα να μην είναι αξιοκρατική.
  Δημιούργησε δίκτυα ελέγχου σε όλες τις κρίσιμες κρατικές υπηρεσίες (εφορία, πολεοδομία, νοσοκομεία) και με ειδικές διαδικασίες που έχουν άμεσο χαρακτήρα, δρομολόγησε την εξοντωτική τιμωρία των επίορκων δημόσιων λειτουργών.
  Η λίστα μπορεί να συνεχίζεται για όσους ακόμη θέλουν να ονειρεύονται τη δικαιοσύνη και την αξιοκρατία …


 6. Like
  Nomad got a reaction from Comfortably Numb in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΩΝ   
  Είσαι άδικος!! . Έπρεπε κι εσύ να το δεις, ώστε να προλάβεις να ανέβεις στο πούλμαν!


 7. Like
  Nomad got a reaction from faniman in Που βρισκεστε και τι ακουτε αυτη τη στιγμη????   
  ..μαγειρεύω!


 8. Like
 9. Like
  Nomad got a reaction from faniman in Που βρισκεστε και τι ακουτε αυτη τη στιγμη????   
  ...από το πρόγραμμα της Lavalbone τα αθώα χρόνια

  Spandau Ballet
 10. Like
  Nomad got a reaction from sjjggst in Θέμα ελεύθερον...!   
  ..no comment.


 11. Like
  Nomad got a reaction from faniman in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΩΝ   
  Ρε παιδιά, σοβαρά τώρα, ΑΥΤΑ σκέφτεστε?? Γιατί εγώ τόσα χρόνια σκέφτομαι άλλα ο ηλίθιος και φοβάμαι μήπως το γκαντεμιάζω!!
 12. Like
  Nomad got a reaction from faniman in Που βρισκεστε και τι ακουτε αυτη τη στιγμη????   
  ..getting ready.


  Από τους OMD:


 13. Like
  Nomad got a reaction from faniman in Που βρισκεστε και τι ακουτε αυτη τη στιγμη????   
  ..βυθισμένος στα μάτια.. 14. Like
  Nomad got a reaction from ventisette in [αγροτικός] Εφημερίες αγροτικών ιατρών : αμοιβές,φορολογία,πλαφον   
  Οι γιατροί του ΕΣΥ δεν είναι 1 ομάδα, αλλά ξεχωριστές ομάδες με διαφορετικά συμφέροντα,

  αρκετοί από αυτούς έχουν "πολλούς σκελετούς κρυμμένους στη ντουλάπα".

  η κοινή γνώμη έχει διαμορφώσει τη γνώμη πως οι περισσότεροι είναι λαμόγια που τους νοιάζουν μόνο τα φακελάκια,

  στους περισσότερους δεν θα έπρεπε να έχει δωθεί καν το πτυχίο της ιατρικής,

  οι ΔΥΠΕάρχες έχουν εύκολη τη λύση να επικαλεστούν το θέμα της "δημόσιας ασφάλειας και υγείας για το σύνολο" και

  οι γιατροί είναι τόσα χρόνια γνωστό, πως στο θέμα των εργατικών διεκδικήσεων, τον πετάνε και τον πιάνουν στον αέρα με ανάποδο τσουκαχάρα...


  ...μερικές από τις απαντήσεις που μου έρχονται στα γρήγορα.
 15. Like
  Nomad got a reaction from sjjggst in [αγροτικός] Εφημερίες αγροτικών ιατρών : αμοιβές,φορολογία,πλαφον   
  Οι γιατροί του ΕΣΥ δεν είναι 1 ομάδα, αλλά ξεχωριστές ομάδες με διαφορετικά συμφέροντα,

  αρκετοί από αυτούς έχουν "πολλούς σκελετούς κρυμμένους στη ντουλάπα".

  η κοινή γνώμη έχει διαμορφώσει τη γνώμη πως οι περισσότεροι είναι λαμόγια που τους νοιάζουν μόνο τα φακελάκια,

  στους περισσότερους δεν θα έπρεπε να έχει δωθεί καν το πτυχίο της ιατρικής,

  οι ΔΥΠΕάρχες έχουν εύκολη τη λύση να επικαλεστούν το θέμα της "δημόσιας ασφάλειας και υγείας για το σύνολο" και

  οι γιατροί είναι τόσα χρόνια γνωστό, πως στο θέμα των εργατικών διεκδικήσεων, τον πετάνε και τον πιάνουν στον αέρα με ανάποδο τσουκαχάρα...


  ...μερικές από τις απαντήσεις που μου έρχονται στα γρήγορα.
 16. Like
  Nomad got a reaction from sjjggst in [αγροτικός] Εφημερίες αγροτικών ιατρών : αμοιβές,φορολογία,πλαφον   
  ...ΤΙ ΠΑΡΑΚΜΗ, ΤΙ ΠΑΡΑΚΜΗ !!! ....δεν ακούγεται καθόλου άσχημα! 17. Like
  Nomad got a reaction from sjjggst in Που βρισκεστε και τι ακουτε αυτη τη στιγμη????   
  emarup συμφωνώ με sjjggst και να πω πως πιο 80's, Splendit & LA, δεν μπορεί να "μυρίζει"!
 18. Like
  Nomad got a reaction from sjjggst in Που βρισκεστε και τι ακουτε αυτη τη στιγμη????   
  ..getting ready.


  Από τους OMD:


 19. Like
  Nomad got a reaction from sjjggst in Που βρισκεστε και τι ακουτε αυτη τη στιγμη????   
  ...γ@μημένη συνήθεια....φράγκα, γκόμενες και φίλοι.


 20. Like
 21. Like
 22. Like
  Nomad got a reaction from sjjggst in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΩΝ   
  ...ωραία εξοχική κατοικία για να περάσεις όλο το καλοκαίρι εκεί,


  το θέμα είναι ποιον παίρνεις και αντέχεις να ζήσεις μαζί??


 23. Like
 24. Like
 25. Like
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.