Jump to content

Inside

Members
 • Posts

  83
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Όλες οι δημοσιεύσεις από Inside

 1. Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Σε προκυρήξεις στον ιδιωτικό φορέα, ή στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, παρατηρώ πως ζητάνε βεβαίωση. Δεν ξέρω αμα τους αρκεί και εκεί η προσκόμιση απλά των βεβαίωσεων των π.χ. Νοσοκομείων. Έχεις γνώση επ'αυτόυ;
 2. Έχοντας τελειώσει την ειδικότητα πλέον, κοιτούσα κάποιες προκυρήξεις. Ζητάνε βεβαίωση προυπηρεσίας που να αποδεικνύεται απο τον ασφαλιστικό φορέα. Αυτό αφορά και εμάς που ουσιαστικά ήμαστε μισθωτοι γιατροι του ΕΣΥ; Μπαίνοντας στον ΕΦΚΑ, στη βεβαίωση προυπηρεσίας που παράγεται αυτόματα, όλα τα στοιχεία οσον αφορά τη προυπηρεσία μου είναι λάθος και ελλειπη. Λείπει το Αγροτικό, μεγάλο μέρος της ειδικότητας και μου λέει οτι έχω εργασθεί σύνολο μόνο 240 μέρες! Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει;! Χρησιμοποιήσα το email επικοινωνίας τους, αλλά δεν απάντησαν ποτέ.
 3. Ενδιαφερομαι για Συγχρονη Ψυχιατρική - Παπαδημητρίου
 4. Οπότε για ειδικευόμενους αν κατάλαβα καλά λίγο μεγαλύτερος μισθός - αλλά στο τέλος μας τα παίρνουν αναδρομικά οπότε το μας δίνεται η ψευδαίσθηση της αύξησης;
 5. Αστείο είναι αυτό που υπαινίσσεται οτι οι ειδικευόμενοι ειναι εκπαιδευόμενοι και άρα ως εκπαιδευόμενοι δεν τους αναλογει βασικός (άραγε ξέρει ποιοί βγάζουν τις εφημερίες - με πολλές φορές δικιά τους ευθύνη;). Με άλλα λόγια - μισθός εκπαιδευόμενου (και όχι βασικός στα 1000) και ό,τι παίρνεις να τα ξοδεύεις σε έξοδα στην περιφέρεια. Και άντε να τα έλεγε κανένας άσχετος του χώρου... αυτός είναι καθηγητής ιατρικής.
 6. Ας μη φεύγουμε απο το θέμα του νήματος - που ειναι το Προσχέδιο του ΚΕΣΥ. Το θέμα με το ανατολικό μπλοκ εχει χιλιοαναλυθεί. Οσον αφορα αυτά που θέτουν, είναι ανεφάρμοστα τα περισσότερα. Το αποκορύφωμα είναι που ζητάνε τους γιατρούς να γίνουν περιφερόμενοι θίασοι μέχρι την απόκτηση ειδικότητας δήθεν για την καλύτερη εκπαίδευση τους. Κάτι σα στρατιωτικοί θα γίνουμε στο τέλος που μέχρι τα 40-50 περιφέρονται. Το να υπάρχουν πιο αντικειμενικές και ισόρροπες, μεταξύ των νοσοκομείων, εξετάσεις είναι καλύτερο. Ίσως σταματήσει και αυτό το τρομοκρατημένο ύφος που αποκτούν πολλοί να μη κανουν κακή εικόνα στον Καθηγητή γιατί είναι στις εξετάσεις ειδικότητας. Επίσης είναι τραγικό το οτι μπορεί οι εξεταστές να έχουν ένα συγκεκριμένο κόλλημα με ένα θέμα της ειδικότητας και να εστιάζουν κυρίως σε αυτό.
 7. Κάποτε είχε αναστατωθεί η κοινότητα γιατι είχε επιβληθεί πρόστιμο σε Γενικό Γιατρό που συνταγογραφούσε φάρμακα "ειδικά" άλλων ειδικοτήτων (νομίζω ήταν αντιανοικά και για την υπερτροφία προστάτη. Οπότε έχουμε μια ιδέα τι γίνεται με αυτό το κομμάτι; Υπάρχει ειδική νομοθεσία; Τι σημαίνει ειδικό και μη φάρμακο. Π.χ. Τα ρινικά αντισταμινικά/στεροειδή ρινικά σπρέι για αλλεργική ρινίτιδα είναι ειδικά μόνο για ΩΡΛ/παθολογο/Γεν.ιατρ; και αν είσαι άλλης ειδικότητας και ο ασθενής σου έχει πρέπει να τον παραπέμψεις; Κάτι παρόμοιο και με τις εξετάσεις; Αν π.χ. προκύψει απο τη λήψη ιστορικού οτι ο ασθενής έχει ιστορικό που συνάδει με αυξημένο κίνδυνο για ΣΜΝ (πιθανον άσχετο με τη παρούσα νόσο) δεν μπορείς να στείλεις αντισώματα και πρέπει να πάει σε παθολόγο/γεν ιατρ; Ελπίζω να έγινα σαφής. Ευχαριστώ.
 8. Είναι απο αυτές τις αλλαγές που ποτέ δεν πρόκειται να ψηφιστούν, όπως έχει γίνει πολλές φορές. Συγκεκριμένα μαρέσει το σημείο " Πόσα χρόνια θα χρειάζεται π.χ. ένας ειδικευόμενος χειρουργικής για να συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων με κλειστές πολλές από τις αίθουσες χειρουργείων, όπως και κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ; " που λεει οτι το πρόβλημα είναι οι κλειστές αίθουσες και όχι οτι οι ειδικοί δεν δίνουν στους ειδικευόμενους.
 9. Πώς και δεν υπάρχει thread γι'αυτό το ζήτημα; Ήθελα επίσης να ρωτήσω πόσο αυξάνει ο μισθός απο το 1ο--->2ο έτος. Και απο τα υπόλοιπα έτη υπάρχει αντίστοιχη αύξηση; Προς το παρόν βρίσκομαι στα 1030ε χωρίς εφημερίες με 1 έτος αγροτικό. (1ο έτος ειδικ.)
 10. Σευχαριστω πολυ. Μου απαντησες πληρως!
 11. Δεν ήμουν αρκετά σαφής. Αναφερόμουν σε ιδιώτες. Μερικοί γράφουν οτι δεν ειναι "συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ". Αυτό σημαίνει οτι αυτοί που δεν είναι δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν; Ή δε δέχονται επισκέψεις μέσω του ΕΟΠΥΥ αλλά έχουν το δικαίωμα συνταγογράφησης; Τι το συμφέρει κάποιον να μην ειναι; Εφόσον λογικά θα χάσει κόσμο.
 12. Κάποιοι γιατροί είναι συμβεβλημμένοι με ΕΟΠΥΥ, άλλοι δεν είναι.Τι σημαίνει αυτό; Κάποιος που δεν ειναι, σημαίνει πως δεν μπορεί να συνταγογραφήσει ηλεκτρονικά στα ασφαλιστικά ταμεία; Ευχαριστώ.
 13. Inside

  ΤΣΑΥ

  Έχουν αφαιρέσει τον ηλεκτρονικό φάκελο απο το σάιτ του ΤΣΑΥ; Πια πώς γίνεται η ενημέρωση/θεώρηση;
 14. Για να μην ανοίγω νέο θέμα. Έχω το εξής ερώτημα: Μπορεί γιατρός ειδικότητας (μιλάω και για ειδικευμένους) να συνταγογραφεί φάρμακα γενικότερης χρήσης (μη ειδικά άλλης ειδικότητας) ακόμα και αν δεν είναι στο πεδίο της ειδικευσής του; Π.χ. ένας νευρολόγος ή δερματολόγος να συνταγογραφήσει αντιβίωση για λοίμωξη αναπνευστικού, ή ΜΣΑΦ για οσφυαλγία ή αντισταμινικά για γνωστή αλεργική ρινίτιδα κτλ.; Ευχαριστώ.
 15. Παρατηρώ πως μερικά ζητάνε Πιστοποιητικό Γνώσεων Η/Υ. Οι περισσότεροι απο μας γνωρίζουμε χρήση Η/Υ - αλλά π.χ. όπως εγώ δεν έχω κάποιο πιστοποιητικό δυστυχώς. Γίνονται εξαιρέσεις σε αυτό το απαιτούμενο; Ευχαριστώ.
 16. Τυχαίες συμβουλές που μου έρχονται για όσους σκέφτονται να πάνε αγροτικό: - Πάντα μα πάντα, παίρνεις τηλέφωνο ή το επισκέπτεσαι. Ποτέ δεν επιλέγεις επειδή σου άρεσε το όνομα ή επειδή είναι π.χ. παραθαλάσσιο. Αν δεν έχει αλλάξει ο νόμος - ΑΝ ΑΡΝΗΘΕΊΤΕ τη θέση ή παραιτηθείται μετά σας τοποθετούν οπου θέλουν. Αυτό το γνωρίζουν συνήθως διευθυντές οπότε ξέρουν οτι δε θα τολμήσετε να φύγετε. Σημαντικές ερωτήσεις: (πάντα ρωτάτε στοχευμένα, οχι "πώς είναι;") - Πόσες εφημερίες (ιδανικός αριθμός: 5-6, ποτε να μην ξεπερνάει τις 7 γιατί είναι απλήρωτες) - Υπάρχουν φορές που κάνετε πάνω απο 7 εφημερίες; - Πόσα περιστατικά ανα εφημερία (καλό είναι να μην ειναι πολλά δλδ πάνω απο 10-20 το χειμώνα, για να μην ξενυχτάς και υποφέρεις) -Ρεπό; Τα παίρνουν; Όλα; Αν ναι - μπορούν να τα ενώσουν; (ωστε να φεύγεις 1-2 βδομάδες) - Διακομιδές. Υπάρχουν επιμελητές που θα στείλουν με το παραμικρό, υπάρχουν και άλλοι που δε θα στείλουν. Τις συνοδεύει πάντα αγροτικός; Και αν ναι, πόση απόσταση; Υπάρχουν αγροτικά που σας στέλνουν διακομιδή και δεν σας γυρνάνε (πληρώνεις με δικά σου έξοδα την επιστροφή σου - οποτε εύχεσαι να μην έχεις διακομιδή 2 το βράδυ). -Ρωτάς ωράρια (κυρίως τα πρωινά) -Αν εφημερεύουν με επιμελητή πάντα. -Πόσοι Αγροτικοί σύνολο (οταν αφορά θέση ΚΥ). Αν είναι λίγοι : κακό οσον αφορά αριθμο εφημεριών, ευελιξία ρεπο και παρέα. -Ρωτ'ας τα αρνητικά. Πάντα ο αγροτικός που θα σου απαντήσει να είναι μόνος του (μπορεί δίπλα να ειναι προσωπικό και να μην νιωθει ανετα να μιλησει). Αν δεν είναι, ζήτας να επικοινωνησετε οταν μπορεί. Κάθε αγροτικό έχει τα αρνητικά του. Αν ο αγροτικός ή επιμελητής κτλ τα παρουσιάζει όλα στρομένα με ροδοπέταλα να το επιβεβαιώσετε με άλλες πηγές. Με το προσωπικό (νοσηλεύτριες, αλλους γιατρους αν το κρίνεις, καθαρίστριες κτλ κτλ) λίγα λόγια και καλά. Οχι πολλά πολλά και μην τους αφήσετε να ισοπεδώσουν τη διαφορά σας - γιατί θα σας πατήσουν. Πάντα με ευγένεια αλλά μια απόσταση θα βγει σε καλό στο τέλος. Το ίδιο και με τους χωριάτες (αν ειστε σε χωριό). Πολλοί επειδή ειναι η πρώτη σας εμπειρία δείχνετε υπερβάλλοντα ζήλο και το "παρακάνετε" με την εξυπηρέτηση με αποτέλεσμα να σας εκμεταλλευθούν. Δε θα συνταγογραφείτε ό,τι σας ζητήσουν. Αυτό το ξεκόβετε απο νωρίς. Είναι δικιά σας η σφραγίδα και την ευθύνη την παίρνει εξ'ολοκλήρου αυτός του οποίο αναγράφει το όνομα η σφραγίδα. Όχι ο φαρμακοποιός (αυτός εκτελεί εντολή). Συνεπώς δε θέλετε μπλεξίματα με ασφαλιστικά ταμεία επειδή πριν 7 μήνες νιώσατε γεναιόδωρος. Αυτά προς το παρόν.
 17. Σαν αγροτικος γινοταν σιγουρα (απλα δεν σου επετρεπε πολλα). δεν ξερω αν εχει αλλαξει αν και δεν νομιζω. οι γενικοι γιατροι μπορουσαν να γραψουν απολα. απλα μερικοι αρνουνται να το κανουν. edit- kopriti έχεις δίκιο! Είχα στο μυαλό μου τι συνέβαινε πριν 2 χρόνια (οπου ουσιαστικά μπορούσαμε να γράψουμε τα πάντα ως "ανευ"). Μπήκα και πια ως ανευ μου επιτρέπει 5 εξετάσεις στο 'βιολογικων υλικων 1" και 1 στο "βιολ. υλ. 2" τραγικό. Απο απεικονιστικές 1 ακτινογραφίες, 1 u/s.
 18. Σευχαριστώ πολύ. Εννοώ τις εξετάσεις στο 1 και 2 (βιοχημικές/ορμονολογικές). Π.χ. σου δίνει έναν συγκεκριμένο αριθμό πλαφόν. Μπορεί όμως π.χ. ένας ειδικευόμενος (ειδικότητα εκτός ενδο) να γράψει t3 t4 (εννοώντας οτι είναι εκτός του "πεδίου" του; Σε αυτές χρειάζεται γνωμάτευση; Φαντάζομαι κανείς δε θα έχει απάντηση γιατί δεν θα ειναι σαφώς οριζόμενο.
 19. Επειδή το γραφείο προσωπικού μου δεν το κατέχει το θέμα... θα ήθελα τα φώτα σας: 1) Έχοντας κάνει αγροτικό έχω ακόμα τους κωδικούς για το e-prescription. Συνεχίζω με αυτούς και στην ειδικότητα ; (απλά αλλάζω την Μονάδα απο οπου συνταγογραφώ;). Ή πρέπει να ενημερωθεί και η ΗΔΙΚΑ; 2) Για το τι γράφει απο φάρμακα ο νόμος είναι σαφής (μονο για επείγοντα και ένα κουτί και για χρόνια νοσ. επι γνωμάτευσης ειδικού). Όμως δεν βρήκα πουθενά κάποια αναφορά τι δικαιούται να γράψει απο εργαστηριακές εξετάσεις. Σαν ειδικότητα αναφέρει "ανευ" οπότε θεωρητικά μπορείς και γράφεις και εργαστηριακές εξετάσεις πέραν του πεδίο της ειδικότητας σου - κάτι που προφανώς δε θα επιτρέπεται. Ευχαριστώ.
 20. Κάνωντας την φορολογική δήλωση, ο φοροτεχνικός μου λέει οτι δεν έχει περασθεί η μισθοδοσία του αγροτικού που έκανα όλο το 2015. Τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση; Πρέπει να αναφερθώ στη ΔΥΠΕ;
 21. Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Πράγματι, μη έχοντας εμπειρία μπορεί να μην αντεπεξέλθω στο CT1. Παρ'όλαυτα, το να βρω LAS (ωστε να αποκτήσω εμπειρία στο σύστημα) ειναι πολύ πιο εύκολο απο το να συμπληρώσω 1 έτος σε training posts. Το είχα κοιτάξει και πέρσι και δυστυχώς οι θέσεις ήταν πολύ περιορισμένες.
 22. Γειά σας, Παρατηρησα πως για τις φετινές αιτήσεις για ειδικότητα στην Αγγλία - ως εναλλακτικό του FY2 - ζητάνε η αίτηση να είναι του 2016 και όχι παλαιότερη (alternative certificate of foundation competency). Δεν μπορώ να θυμηθώ αν ήταν έτσι κάθε χρόνο. Ενδιαφέρομαι απο τώρα για ψυχιατρική ct1 σε 1-2 χρόνια (αν ειναι και εφικτό με τα εφόδια μου που δεν περιέχουν εμπειρία στο nhs και αν απογοητευτώ απο την εδώ εκπαίδευση), οπότε το να συμπληρώσω την φετινή αίτηση (2016) είναι άσκοπο; μιας και ίσως χρειαστεί να το ξανακάνω με το πιο πρόσφατο certificate (πχ. 2017-8); Επίσης, θα χρειαζόμουν τη βοήθεια σας σε μια λεπτομέρια. Έχοντας κάνει αγροτικό - στη συμπλήρωσω του alternative certificate - αναφερόμενο στον αγροτικό ζητάει να αναγραφεί το "specialty and level" μου. Πώς θα το συμπλήρωνα όντας αγροτικός αλλά και παράλληλα προσπαθώντας να "πείσω" οτι αξίζει ως FY2 ισοδύναμο; Και το δεύτερο ερώτημα μου είναι, οτι παρακάτω αναφέρει Dates Post Held. Το πρόβλημα εδώ είναι οτι ενώ το αγροτικό διαρκεί 1 έτος, ο ένας μήνας ειναι στο νοσοκομείο και οχι στο Κ.Υ όμως. Ο υπογράφων διευθυντής ανήκει και εργάστηκα μαζί του στο Κ.Υ. Συνεπώς να το συμπλήρωνα πως το ποστ το είχα ως σύνολο ένα έτος; Ευχαριστώ πολύ.
 23. Σ'ευχαριστώ πολύ, Καλή χρονιά! Είναι δυνατόν μετά να συνεχίσω να πληρώνω κάποιο ποσό ωστε να συνεχίσω να είμαι ασφαλισμένος;
 24. Γειά σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε, τι γίνεται με την υγειονομική κάλυψη απο τον ΕΟΠΥΥ - ΤΣΑΥ μετά τη λήξη του αγροτικού. Γίνεται να παραταθεί; Ή με τη λήξη της θητείας θα μείνω ανασφάλιστος; Ευχαριστώ πολύ.
 25. Δηλαδή αν εφαρμοστούν τα παραπάνω (κατάργηση του αρθρ 10), αν ενας ειδικευόμενος που πήρε πτυχίο πριν το '14 αλλά δεν έκανε αγροτικό και μπήκε κατευθείαν ειδικότητα ξαφνικά πριν πάρει τον τίτλο θα πρέπει να κάνει αγροτικό;
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.