Jump to content

Inside

Members
 • Posts

  83
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  just guess

Recent Profile Visitors

2.106 profile views

Inside's Achievements

Τελειόφοιτος (επίπεδο IV)

Τελειόφοιτος (επίπεδο IV) (4/16)

12

Reputation

 1. Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Σε προκυρήξεις στον ιδιωτικό φορέα, ή στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, παρατηρώ πως ζητάνε βεβαίωση. Δεν ξέρω αμα τους αρκεί και εκεί η προσκόμιση απλά των βεβαίωσεων των π.χ. Νοσοκομείων. Έχεις γνώση επ'αυτόυ;
 2. Έχοντας τελειώσει την ειδικότητα πλέον, κοιτούσα κάποιες προκυρήξεις. Ζητάνε βεβαίωση προυπηρεσίας που να αποδεικνύεται απο τον ασφαλιστικό φορέα. Αυτό αφορά και εμάς που ουσιαστικά ήμαστε μισθωτοι γιατροι του ΕΣΥ; Μπαίνοντας στον ΕΦΚΑ, στη βεβαίωση προυπηρεσίας που παράγεται αυτόματα, όλα τα στοιχεία οσον αφορά τη προυπηρεσία μου είναι λάθος και ελλειπη. Λείπει το Αγροτικό, μεγάλο μέρος της ειδικότητας και μου λέει οτι έχω εργασθεί σύνολο μόνο 240 μέρες! Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει;! Χρησιμοποιήσα το email επικοινωνίας τους, αλλά δεν απάντησαν ποτέ.
 3. Ενδιαφερομαι για Συγχρονη Ψυχιατρική - Παπαδημητρίου
 4. Οπότε για ειδικευόμενους αν κατάλαβα καλά λίγο μεγαλύτερος μισθός - αλλά στο τέλος μας τα παίρνουν αναδρομικά οπότε το μας δίνεται η ψευδαίσθηση της αύξησης;
 5. Αστείο είναι αυτό που υπαινίσσεται οτι οι ειδικευόμενοι ειναι εκπαιδευόμενοι και άρα ως εκπαιδευόμενοι δεν τους αναλογει βασικός (άραγε ξέρει ποιοί βγάζουν τις εφημερίες - με πολλές φορές δικιά τους ευθύνη;). Με άλλα λόγια - μισθός εκπαιδευόμενου (και όχι βασικός στα 1000) και ό,τι παίρνεις να τα ξοδεύεις σε έξοδα στην περιφέρεια. Και άντε να τα έλεγε κανένας άσχετος του χώρου... αυτός είναι καθηγητής ιατρικής.
 6. Ας μη φεύγουμε απο το θέμα του νήματος - που ειναι το Προσχέδιο του ΚΕΣΥ. Το θέμα με το ανατολικό μπλοκ εχει χιλιοαναλυθεί. Οσον αφορα αυτά που θέτουν, είναι ανεφάρμοστα τα περισσότερα. Το αποκορύφωμα είναι που ζητάνε τους γιατρούς να γίνουν περιφερόμενοι θίασοι μέχρι την απόκτηση ειδικότητας δήθεν για την καλύτερη εκπαίδευση τους. Κάτι σα στρατιωτικοί θα γίνουμε στο τέλος που μέχρι τα 40-50 περιφέρονται. Το να υπάρχουν πιο αντικειμενικές και ισόρροπες, μεταξύ των νοσοκομείων, εξετάσεις είναι καλύτερο. Ίσως σταματήσει και αυτό το τρομοκρατημένο ύφος που αποκτούν πολλοί να μη κανουν κακή εικόνα στον Καθηγητή γιατί είναι στις εξετάσεις ειδικότητας. Επίσης είναι τραγικό το οτι μπορεί οι εξεταστές να έχουν ένα συγκεκριμένο κόλλημα με ένα θέμα της ειδικότητας και να εστιάζουν κυρίως σε αυτό.
 7. Κάποτε είχε αναστατωθεί η κοινότητα γιατι είχε επιβληθεί πρόστιμο σε Γενικό Γιατρό που συνταγογραφούσε φάρμακα "ειδικά" άλλων ειδικοτήτων (νομίζω ήταν αντιανοικά και για την υπερτροφία προστάτη. Οπότε έχουμε μια ιδέα τι γίνεται με αυτό το κομμάτι; Υπάρχει ειδική νομοθεσία; Τι σημαίνει ειδικό και μη φάρμακο. Π.χ. Τα ρινικά αντισταμινικά/στεροειδή ρινικά σπρέι για αλλεργική ρινίτιδα είναι ειδικά μόνο για ΩΡΛ/παθολογο/Γεν.ιατρ; και αν είσαι άλλης ειδικότητας και ο ασθενής σου έχει πρέπει να τον παραπέμψεις; Κάτι παρόμοιο και με τις εξετάσεις; Αν π.χ. προκύψει απο τη λήψη ιστορικού οτι ο ασθενής έχει ιστορικό που συνάδει με αυξημένο κίνδυνο για ΣΜΝ (πιθανον άσχετο με τη παρούσα νόσο) δεν μπορείς να στείλεις αντισώματα και πρέπει να πάει σε παθολόγο/γεν ιατρ; Ελπίζω να έγινα σαφής. Ευχαριστώ.
 8. Είναι απο αυτές τις αλλαγές που ποτέ δεν πρόκειται να ψηφιστούν, όπως έχει γίνει πολλές φορές. Συγκεκριμένα μαρέσει το σημείο " Πόσα χρόνια θα χρειάζεται π.χ. ένας ειδικευόμενος χειρουργικής για να συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων με κλειστές πολλές από τις αίθουσες χειρουργείων, όπως και κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ; " που λεει οτι το πρόβλημα είναι οι κλειστές αίθουσες και όχι οτι οι ειδικοί δεν δίνουν στους ειδικευόμενους.
 9. Πώς και δεν υπάρχει thread γι'αυτό το ζήτημα; Ήθελα επίσης να ρωτήσω πόσο αυξάνει ο μισθός απο το 1ο--->2ο έτος. Και απο τα υπόλοιπα έτη υπάρχει αντίστοιχη αύξηση; Προς το παρόν βρίσκομαι στα 1030ε χωρίς εφημερίες με 1 έτος αγροτικό. (1ο έτος ειδικ.)
 10. Σευχαριστω πολυ. Μου απαντησες πληρως!
 11. Δεν ήμουν αρκετά σαφής. Αναφερόμουν σε ιδιώτες. Μερικοί γράφουν οτι δεν ειναι "συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ". Αυτό σημαίνει οτι αυτοί που δεν είναι δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν; Ή δε δέχονται επισκέψεις μέσω του ΕΟΠΥΥ αλλά έχουν το δικαίωμα συνταγογράφησης; Τι το συμφέρει κάποιον να μην ειναι; Εφόσον λογικά θα χάσει κόσμο.
 12. Κάποιοι γιατροί είναι συμβεβλημμένοι με ΕΟΠΥΥ, άλλοι δεν είναι.Τι σημαίνει αυτό; Κάποιος που δεν ειναι, σημαίνει πως δεν μπορεί να συνταγογραφήσει ηλεκτρονικά στα ασφαλιστικά ταμεία; Ευχαριστώ.
 13. Inside

  ΤΣΑΥ

  Έχουν αφαιρέσει τον ηλεκτρονικό φάκελο απο το σάιτ του ΤΣΑΥ; Πια πώς γίνεται η ενημέρωση/θεώρηση;
 14. Για να μην ανοίγω νέο θέμα. Έχω το εξής ερώτημα: Μπορεί γιατρός ειδικότητας (μιλάω και για ειδικευμένους) να συνταγογραφεί φάρμακα γενικότερης χρήσης (μη ειδικά άλλης ειδικότητας) ακόμα και αν δεν είναι στο πεδίο της ειδικευσής του; Π.χ. ένας νευρολόγος ή δερματολόγος να συνταγογραφήσει αντιβίωση για λοίμωξη αναπνευστικού, ή ΜΣΑΦ για οσφυαλγία ή αντισταμινικά για γνωστή αλεργική ρινίτιδα κτλ.; Ευχαριστώ.
 15. Παρατηρώ πως μερικά ζητάνε Πιστοποιητικό Γνώσεων Η/Υ. Οι περισσότεροι απο μας γνωρίζουμε χρήση Η/Υ - αλλά π.χ. όπως εγώ δεν έχω κάποιο πιστοποιητικό δυστυχώς. Γίνονται εξαιρέσεις σε αυτό το απαιτούμενο; Ευχαριστώ.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.