Jump to content

PVC

Members
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

PVC's Achievements

Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ)

Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ) (2/16)

1

Reputation

 1. Εξαιρετική απάντηση. Πιστεύω ότι ο Lord Admin τα περιέγραψε πολύ πιστά. Φυσικά για την απόφαση να μπεις ή όχι στην ιατρική καλό είναι να μετρήσεις και τα θετικά του επαγγέλματος.
 2. hobbystas, Από αυτά που θυμάμαι από την εξέταση στο Arnsberg, στην αρχή σου δίνουν ένα άρθρο στα γερμανικά και σε αφήνουν κάπου μισή ώρα να το διαβάσεις. Μετά πρέπει να τους πεις τι περίπου λέει. Δεν επιμένουν πολύ, αρκεί να δείξεις ότι καταλαβαίνεις πάνω κάτω τι διαβάζεις. Στη συνέχεια ρωτάνε μερικά γενικά ιατρικά πράγματα. Παράδειγμα εμένα με ρώτησε να του πω θεραπεία υπέρτασης και ποιες επιπλοκές μπορεί να κάνει, επιπλοκές μιας χολοκυστεκτομής και μετά με ρώταγε διάφορες ιατρικές λέξεις να του εξηγήσω τι ακριβώς είναι (π.χ. Leukozyten=Weiβblutkoerperchen). Και περιφραστικά να του εξηγούσες κάτι δεν έπαιζε ρόλο, αρκεί να δει ότι καταλαβαίνεις τι είναι αυτό που σου λέει. Ο εξεταστής τώρα νομίζω ότι είναι ο ίδιος για όλους και μπορώ να πω ότι είναι πολύ ήρεμος άνθρωπος και αρκετά φιλικός. Δεν με ζόρισε και βοήθαγε όταν δεν μπορούσα να πω ακριβώς αυτό που ήθελα. Γενικά μην έχεις άγχος, θέλουν απλά να δουν ότι μπορείς να κάνεις έναν διάλογο στα γερμανικά και να εξηγήσεις δυο-τρία ιατρικά θέματα. Επίσης ο εξεταστής είναι γενικός γιατρός που σημαίνει ότι συνήθως δεν πρόκειται να ρωτήσει λεπτομέρειες ειδικοτήτων. Διάβασε αρκετά λεξιλόγιο πάντως. Από γνωστούς που είχα μιλήσει κι εγώ, άλλες ερωτήσεις κατά καιρούς ήταν ο διαβήτης, σκωληκοειδίτιδα αλλά και πιο ειδικά όπως ουρική αρθρίτιδα κ.α.
 3. Προηγούμενα posts αναφέρονταν στο προφορικό τεστ στο Bezirksregierung Arnsberg. Αν κάποιος έδωσε πρόσφατα το τεστ θα μπορούσε να περιγράψει την όλη εμπειρία του; Επίσης οι ερωτήσεις που κάνει ο εξεταστής-μπάρμπας που αναφέρθηκε είναι πάνω στην ειδικότητα που έχει διαλέξει ο καθένας ή τελείως γενικές ερωτήσεις απ' όλη την ιατρική; Πρόκειται να δώσω σύντομα το τεστ και με ενδιαφέρει ιδιαίτερα κάποια γνώμη. Ευχαριστώ!
 4. Ευχαριστώ που το βρήκες. Πολύ καλό άρθρο. Αλλά όχι και μηχανάκια για αυτή τη δουλειά...Μηχανή τουλάχιστον χρειάζεται!
 5. Αυτό το έχω διαβάσει κάπου, είναι και δημοσιευμένο στο forum και αφορούσε κείμενο γραμμένο από έναν απόφοιτο της ιατρικής Αθηνών αν δεν κάνω λάθος. Αν έχει γράψει κι άλλος κάτι παρόμοιο χαίρομαι γιατί δεν είμαι ο μόνος που πιστεύει ότι το σημερινό σύστημα δήλωσης ειδικότητας είναι ελεεινό και πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει.
 6. Το υπάρχον σύστημα με τις λίστες είναι απλά τραγικό. Σε ποια πολιτισμένη χώρα οι απόφοιτοι ιατρικής με το που ορκίζονται μπαίνουν στα αυτοκίνητα και ανεβαίνουν στις μηχανές για να πάνε να προλάβουν να στηθούν έξω από τις νομαρχίες ώστε να δηλωθούν την επόμενη μέρα πρώτοι στη λίστα; Δηλαδή κριτήριο για το κράτος σε ό,τι αφορά τη δήλωση ειδικότητας είναι το ποιος έχει καλύτερες οδηγικές ικανότητες ή τύχη για την περίπτωση της Αθήνας που γίνεται κλήρωση (πάλι καλά δηλαδή γιατί θα σφαζόμασταν μεταξύ μας αλλιώς). Αυτό από μόνο του δείχνει πόσο γραμμένους μας έχει το κράτος και κανονικά κανένας μας δεν θα έπρεπε να ανέχεται αυτήν την κατάσταση. Οι αναμονές για την ειδικότητα είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα και λύσεις του τύπου "να ανοίξουν καινούριες θέσεις για να βολευτούμε όλοι", ανεξάρτητα του αν είναι σωστές ή όχι δεν έχουν καμιά σημασία γιατί είναι απλά ουτοπικές (ειδικά στην παρούσα φάση της χώρας). Από την στιγμή που το πρόβλημα είναι δεδομένο λοιπόν και οι γιατροί που ζητούν θέση για ειδικότητα πολύ περισσότεροι από τις θέσεις, αυτό που είναι απαραίτητο είναι θα θεσπιστεί κάποιο κριτήριο για την προτεραιότητα στη δήλωση ειδικότητας (και όχι, το πόσο γρήγορα οδηγεί κάποιος ή πόση τύχη έχει δεν είναι κριτήριο). Οι εξετάσεις για ειδικότητα θα μπορούσαν να είναι αυτό το κριτήριο εφόσον θεωρήσουμε ότι είναι όσο το δυνατόν πιο αδιάβλητες αλλά θα συμφωνήσω με κάποιους συναδέλφους που είναι δύσπιστοι σχετικά με το πόσο αδιάβλητες θα είναι (και υπάρχουν πολλά θέματα για να είσαι δύσπιστος όπως ποιος θα βάζει τα θέματα, θα είναι ίδιες οι εξετάσεις για όλες τις ειδικότητες ή για κάθε ειδικότητα χωριστά,θα υπάρχει συγκεκριμένη ύλη ή όχι κλπ κλπ Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα έπρεπε να μπουν εξετάσεις για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Οι εξετάσεις να έχουν τα ίδια θέματα για όλους τους αποφοίτους και να αφορούν όλη την ιατρική. Κλειστά ονόματα, στα πρότυπα των πανελληνίων για να είναι όσο πιο αδιάβλητες γίνεται. Όσοι περνούν τη βάση, θα έπαιρναν άδεια επαγγέλματος και στη συνέχεια θα δηλώνονταν για ειδικότητα με βάση τον βαθμό που πήραν σε αυτές τις εξετάσεις. Οποιαδήποτε πάντως λύση και αν εφαρμοστεί θα πρέπει να υπάρχει μεταβατική περίοδος και καλό θα ήταν να μην επηρεάζει όσους έχουν ήδη δηλωθεί στις λίστες, όχι μόνο επειδή το θεωρώ πιο δίκαιο (δεδομένου ότι κάποιοι έχουν κάνει ήδη έναν προγραμματισμό στη ζωή τους με βάση την υπάρχουσα κατάσταση) αλλά και γιατί θα ελαχιστοποιούσε τις αντιδράσεις από πλευράς αυτών των ανθρώπων και άρα θα έκανε πιο πιθανό να υπάρξει και κυρίως να εφαρμοστεί η οποιαδήποτε πρόταση/λύση.
 7. PVC

  Καρδιολογία

  ΑΤΤΙΚΟΝ Μ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ-ΝΑΝΑ Θέματα πτυχιακής 01/03/2010 1. ΗΚΓ: Βηματοδότης 2. ΗΚΓ: Torsades de Pointes 3. Αίτια φλεβοκομβικής ταχυκαρδίας 4. Μη καρδιογενή αίτια οπισθοστερνικού άλγους 5. Επιπλοκές στένωσης μιτροειδούς 6. Αίτια περιοριστικής μυοκαρδιοπάθειας 7. Μηχανικές επιπλοκές εμφράγματος 8. Φάρμακα υπέρτασης (κατηγορίες) 9. Αίτια οξείας περικαρδίτιδας 10. Επεμβάσεις που δίνουμε χημειοπροφύλαξη για λοιμώδη ενδοκαρδίτιδα
 8. Ίσως το ότι τα πρώτα τα μιλούν γύρω στα 80 εκατομμύρια άτομα, ενώ τα δεύτερα καμιά εκατοστή πανεπιστημιακοί που ασχολούνται με το αντικείμενο. Με εξαίρεση εκείνο το άκαιρο για το αλφάβητό μας, το άρθρο μας περιγράφει πολύ αληθινά.
 9. Πτυχιακή 20/1/2010 Χειρουργική ΙΙ Εξετάστηκα προφορικά από τον κύριο Κακίση μαζί με άλλο ένα άτομο. Από τους πιο καλούς εξεταστές, δεν σε αγχώνει και είναι γενικά φιλικός. Μερικά από αυτά που ρώτησε ήταν: Διαφορές Ελκώδους κολίτιδας και νόσου Crohn Κλινική εικόνα εν τω βάθει φλεβοθρόμβωσης Ορισμός, κλινική εικόνα και ενδείξεις χειρουργίου ανευρύσματος Συμπτώματα καρκίνου παχέος εντέρου, ανάλογα την εντόπισή του Αίτια, κλινική εικόνα και θεραπεία οξείας παγκρεατίτιδας Χολολιθίαση-Επιπλοκές, Χολαγγειίτιδα-Συμπτώματα Καρκίνος παγκρέατος, συμπτώματα-Περιγραφή σημείου Courvoisier Συμπτώματα υπερπαραθυρεοειδισμού
 10. Για Ιατρική Αθήνας.Βγήκαν οι χώρες και οι πόλεις για την καινούρια χρονιά. Μπορείτε να τα δείτε εδώ: http://www.interel.uoa.gr/socrates-erasmus/proc_el.html Επαναλαμβάνω ότι το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσετε πού θέλετε να πάτε και μετά να πάτε να βρείτε τον υπεύθυνο καθηγητή για την πόλη που θέλετε και να ρωτήσετε πώς θα γίνει η επιλογή και τι πρέπει να του φέρετε (συνήθως δίπλωμα γλώσσας αλλά και άλλα...).Καλή τύχη και υπομονή με την γραφειοκρατία!
 11. Καταρχάς να πω ότι έχω πάει εράσμους από Αθήνα οπότε ό,τι πω είναι με βάση την εμπειρία μου για την διαδικασία για την ιατρική Αθηνών. Πάνω κάτω όπως τα λες είναι. Μέσα Φλεβάρη με μέσα Μάρτη ανακοινώνονται στις ιστοσελίδες που αναφέρεις τα πανεπιστήμια που είναι διαθέσιμα για την επόμενη χρονιά και αποφασίζεις πού θες να πας. Στη συνέχεια βρίσκεις τους υπεύθυνους καθηγητές για την κάθε πόλη που θες, ρωτάς τι χαρτιά θέλουν να τους φέρεις και αφήνεις τα στοιχεία σου. Μπορείς να δηλώσεις σε διαφορετικούς καθηγητές κι όποιος σε διαλέξει. Η διαδικασία επιλογής γίνεται μια φορά το χρόνο αλλά το πότε ακριβώς εξαρτάται από τον υπεύθυνο καθηγητή. Μπορεί κάποιος να επιλέξει αμέσως αφού ανακοινωθούν τα πανεπιστήμια, αλλά μπορεί και να το τραβήξει μέχρι Απρίλη ή Μάιο οπότε θέλει να επικοινωνείς συχνά μαζί του και γενικά να κρατάς επαφή για να μάθεις εγκαίρως το ποιους διέλεξε. Να προσθέσω τώρα ότι το βασικό κριτήριο για τους περισσότερους καθηγητές είναι η γλώσσα. Όλοι θα ζητήσουν να τους πας κάποιο δίπλωμα ότι ξέρεις (έστω λιγάκι) την γλώσσα στην οποία γίνονται τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο που θα πας. Όσο πιο καλά ξέρεις την γλώσσα τόσο καλύτερες πιθανότητες έχεις να επιλεγείς. Από εκεί και πέρα ο κάθε καθηγητής μπορεί να θέσει ό,τι δευτερεύοντα κριτήρια θέλει για κάποιους με το ίδιο δίπλωμα γλώσσας. Από τρέχουσες βαθμολογίες μέχρι έτος σπουδών, χρώμα ματιών κλπ. Αφότου επιλεγείς πρέπει να πάρεις τα απαιτούμενα χαρτιά, τα οποία κανονικά στα δίνει ο υπεύθυνος καθηγητής που του τα στέλνουν από τα κεντρικά αλλά επειδή συνήθως υπάρχει ασυνεννοησία είναι προτιμότερο να πας ο ίδιος να τα πάρεις από τα κεντρικά για να μην χάνεις χρόνο. Τα χαρτιά είναι: Ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που είναι πολύ κατατοπιστικό σχετικά με την διαδικασία, μια αίτηση συμμετοχής, η σύμβαση για το πρόγραμμα και το learning agreement που είναι και το σημαντικότερο. Στο τελευταίο γράφεις τα μαθήματα που θα παρακολουθήσεις εκεί και πρέπει να έχουν κάποια αντιστοιχία με αυτά που θα έκανες κανονικά εδώ. Οπότε ψάχνεις αντίστοιχα μαθήματα στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου που θα πας και μετά συμπληρώνεις το χαρτί κατόπιν συνεννοήσεως με τον καθηγητή. Στη συνέχεια ακολουθεί μια μάλλον χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία όπου μαζεύεις υπογραφές και σφραγίδες για τα χαρτιά σου και τα καταθέτεις στα κεντρικά. Και αυτό ήταν πάνω κάτω! Μπορείς μετά να αρχίσεις να ψάχνεις για σπίτι εκεί που θα πας! Ελπίζω να βοήθησα λίγο σχετικά με την διαδικασία και τα πρώτα βήματα.
 12. PVC

  Ουρολογία

  ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ/ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 20/07/2009 1.Πείτε την θεραπεία εκλογής στις παρακάτω περιπτώσεις α. καρκίνος πυέλου β. απόστημα νεφρού γ. καρκίνος κύστης Τ1 δ. 2.Πείτε τα ακτινολογικά ευρήματα στις παρακάτω περιπτώσεις α. καρκίνος κύστης β. ουρητηροκήλη γ. κύστη νεφρού δ. καρκίνος νεφρού 3.Εργαστηριακοί δείκτες καρκίνου όρχεων και ποια η κλινική τους σημασία. 4.Διόγκωση όρχεως. Ποιες παθήσεις μπαίνουν στην διαφορική διάγνωση; 5.Χειρουργικές ενδείξεις α. Νεφροουρητηρική συμβολή β. Κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.