Jump to content

muse

Members
 • Content Count

  67
 • Joined

 • Last visited

About muse

 • Rank
  Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

Μέθοδοι επικοινωνίας

 • Website URL
  http://

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Female
 1. Ήμουν υπό διορισμό από τις 10 ιανουαρίου, στις 23 ιανουαρίου μου είπαν από το υπουργείο ότι θα έρθει ο διορισμός σε 2 εβδομάδες περίπου, και η ειδοποίηση έφτασε 3 φεβρουαρίου. Πάρτους τηλέφωνο αύριο να διευκρινίσεις πού είναι τα χαρτιά σου- και αν έχεις βάλει τη σωστή διεύθυνση.
 2. Η τακτική του "πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι", συγχωνεύω γιατί δεν μπορώ να σας κάνω λειτουργικούς, χωρίς να κάνω βέβαια οτιδήποτε για να σας αξιολογήσω και να σας αξιοποιήσω, κι ας περιμένουν οι ουρές ασθενών με το βιβλιάριο στο χέρι, είναι το πιο αξιόπιστο δείγμα της ευαισθητοποίησης του υπουργείου στο θέμα της υγείας. Είδαμε όλοι την παραδειγματική τιμωρία της παιδιάτρου που ζήτησε 30 ευρώ φακελάκι, αφού χαλάει την πιάτσα των χιλιάδων ευρώ που είθισται να δίνονται. Θα φύγουν οι περιττοί 2.500 ειδικευόμενοι, κι έτσι οι υπόλοιποι θα έχουν καλύτερη εκπαίδευση στην αναζήτηση των εργαστηριακών, στα κανονίσματα για αξονική, διακομιδή, στους καβγάδες με τους τραυματιοφορείς- η επιστήμη θέλει τσαμπουκά. Εντάξει, πού και πού θα εξετάζουν και κλινικά (με μέτρο, ε!!!). Ναι θέλω κι εγώ να δώσω εξετάσεις και έτσι μετά που θα μπαίνουμε μόνο οι υπεργαμάτοι γιατροί, θα κάνουμε το ΕΣΥ ομορφότερο!
 3. Συνάδελφε είμαστε τόσο καιρό στο ΔΝΤ και δεν είδαμε καμιά τρομερή βελτίωση στην υγεία. Γιατί να δώσεις εξετάσεις? Για να βγάζεις τη λάντζα των επειγόντων άυπνος και χωρίς ρεπό? Γιατί τι εκπαίδευση περιμένεις ότι θα σου δώσει ένα νοσοκομείο που δε βάζει πλέον πχ χειρουργεία λόγω έλλειψης υλικών? Αυτό το "όσοι βολεύτηκαν βολεύτηκαν και όσοι την πληρώσουν, κρίμα αλλά έτσι πάει", είναι απαράδεκτο να το δέχεται κάθε ιατρός, που υποτίθεται ότι έχει κι ένα υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Συγνώμη για το ύφος, δεν είμαι κατά των αλλαγών αλλά μπορώ να κρίνω ποιος είναι ο στόχος τους, και σίγουρα δεν είναι το δικό μας καλό. Πρέπει να διεκδικήσουμε τις σωστές αλλαγές στην υγεία, να τιμωρηθούν όσοι τα "φάγανε" και μετά ευχαρίστως να την πληρώσουμε κι εμείς με μειώσεις θέσεων- αλλά όπως βλέπεις προς το παρόν μόνο τις προσωποπαγείς κόψανε εν μια νυκτί, οι (πολυ)διευθυντές ακόμη είναι στις καρέκλες τους.
 4. Στο αγροτικό σου ιατρείο μπορεί να έρθει όποιος θέλει, ειδικά τώρα με το πεντάευρο στα ΚΥ, πολλοί προτιμούν τους αγροτικούς κι ας είναι και πιο μακριά. Άρα θα μπορείς να γράψεις και στους γονείς σου, και στους γείτονες και σε όποιον θέλεις (με μέτρο!).
 5. Από την εμπειρία μου από το αγροτικό, σε επαρχιακό νοσοκομείο, η πρώτη μισθοδοσία έγινε στο τέλος του δεύτερου μήνα. Λέγανε ότι πρέπει να προσκομίσεις έγκαιρα το πιστοποιητικό υγείας για να μην σου καθυστερήσουν την πληρωμή, αλλά κι εγώ που το προσκόμισα αμέσως, δεν τα πήρα πιο σύντομα. Παίρνεις βέβαια ένα καλό μαζεμένο ποσό, αλλά μέχρι τότε ζεις με δανεικά- γονική επιχορήγηση;-( Σε άλλα νοσοκομεία μπορεί να είναι διαφορετικά;-)
 6. Το πρόβλημά μας είναι ότι κανείς δε φωνάζει... Όλοι απορροφημένοι, ο καθένας στη φάση του, νομίζουμε ότι όλα γίνονται για το καλό μας. Διαφωνώ με τις φωνές που λένε ΟΧΙ σε όλα, γιατί με αυτή τη στασιμότητα οδηγηθήκαμε εδώ, αλλά με αγανακτεί περισσότερο η αδράνεια. Πέρα από γιατροί είμαστε κοινωνικά όντα, άνθρωποι με εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, και επίσης εκπαιδευόμενοι που χρειάζονται σωστή εκπαίδευση. Πού είναι όλα τα παιδιά που κουράστηκαν για το πτυχίο και συνεχίζουν να κουράζονται? Έχουν αποχαυνωθεί? Ή έχουν όλοι το βύσμα από πίσω? Δε μπορεί. Είμαστε πλέον ενήλικες, και για το παρόν μας δεν φταίμε εμείς, αλλά για το μέλλον μας θα φταίμε. Καιρός να απαιτήσουμε ΣΩΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, και για να γίνει αυτό, χρειάζεται ΔΙΑΛΟΓΟΣ με τους υπεύθυνους. Κανείς δε θα αντιδράσει για σας. Πρέπει να καεί η γούνα σας για να χάσετε λίγες ώρες να δώσετε το παρόν σε μια διαμαρτυρία? Ή νομίζετε πως μετά την ειδικότητα θα είναι όλα μέλι-γάλα? Να ζητήσουμε από το υπουργείο σαφή απάντηση για το τι θα γίνει και να δείξουμε ότι αν θέλουν να περάσουν με αυτό τον τρόπο τις μεταρρυθμίσεις χωρίς διάλογο, θα μας βρουν απέναντί τους. Υ.Γ. Συμπαράσταση στους διοριστέους συναδέλφους καθηγητές που ακόμα περιμένουν---
 7. Γνώμη μου είναι ότι αντί να δείξουμε απλά τη διαφωνία μας στο νομοσχέδιο είναι δύο απλά πράγματα 1. να έχουμε μια εφικτή αντιπρόταση (ναι, δεν θα μας αυξήσουν τις θέσεις, ας μην το λέμε άλλο) γιατί κακά τα ψέματα, η λίστα κανέναν δεν ωφέλησε τελικά, αλλά να γίνει σωστά ώστε ούτε εμείς να βρεθούμε στο πουθενά, αλλά τουλάχιστον οι νέοι συνάδελφοι να βρουν μια καλύτερη κατάσταση. Προϋπόθεση για αυτό, να διεκδικήσουμε ΔΙΑΛΟΓΟ! Δημοκρατία υποτίθεται έχουμε. 2. η αντίδρασή μας να είναι σωστά διατυπωμένη και να γίνει γνωστή. Οι περισσότεροι (κοινή γνώμη, ήδη διορισμένοι ιατροί αλλά και φοιτητές) είναι υπέρ των εξετάσεων γιατί απλά δεν έχουν ενημερωθεί περί νομοσχεδίου και δε γνωρίζουν τι αυτό συνεπάγεται. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει τι συμβαίνει, όχι με κλάψες αλλά με επιχειρήματα- εκνευρίζομαι όταν διαβάζω στις εφημερίδες "σοφές" δηλώσεις ότι ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει το μισθό του ειδικευόμενου, κι αναρωτιέμαι αν η Τρόικα ελέγχει τα μέλη της επιτροπής σοφών για φοροδιαφυγή. Αλλά κανείς δεν τα ξέρει αυτά, αν δε δουλέψει στο χώρο της υγείας. Πρέπει να τα πούμε. Δεν συγκλόνισαν κανένα τα χαμένα χρόνια της ζωής μας (όσο κι αν αυτά είναι πολύτιμα), αλλά η πτώση του επιπέδου περίθαλψης με τις περικοπές προσωπικού και την αλόγιστη σπατάλη σε προκλητικές τσέπες, μπορεί να συγκινήσει ίσως λίγο παραπάνω. 3. Και ναι, πρέπει να αξιολογούνται και όσοι ήδη κάθονται στις καρέκλες αλλά αυτό δε θα γίνει όσο και αν θα έπρεπε, και πρέπει έστω να τους έχουμε με το μέρος μας- ακόμα και με το επιχείρημα ότι με τις μειώσεις θέσεων δε θα έχουν ειδικευόμενους να τους βγάζουν το πρόγραμμα - δεν είναι ιδεολογικό, το ξέρω, αλλά κανένας βολεμένος δεν θα μας υποστηρίξει σε απεργίες παρά μόνο αν διαταραχθεί λίγο η ησυχία του. Εξάλλου μέχρι στιγμής το κομμάτι του νομοσχεδίου με τις εταιρείες τούς συμφέρει- μπορούν να κόψουν τις θέσεις στην ειδικότητά τους και να φάνε την πίτα μεταξύ τους. (Βέβαια, αν ψήνεστε, μπορούμε να προτείνουμε να βάλουν εξετάσεις και στους ήδη διορισμένους για να γίνει το μπάχαλο! Ωραία ιδέα θα ήταν, οι διορισμένοι στο δημόσιο να δίνουν εξετάσεις πιστοποίησης της ιατρικής τους επάρκειας - να περνάνε πχ μια βάση για να μπορούν να μείνουν στη θέση τους, όχι να μετατάσσονται ανάλογα με το βαθμό τους στις εξετάσεις, είπαμε, ωραία τα ταξίδια αλλά μη γίνουμε και τελείως τσιγγάνοι, απλά έτσι οι συγγενείς μας θα μπορούσαν να γλιτώσουν από κάποιους επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία γιατρούς). Τα υπόλοιπα από κοντά, (Αθήνα)
 8. Ουτοπικό να υπάρχει αδιάβλητη υγειονομική επιτροπή? Έχουμε καταντήσει τα αυτονόητα να τα θεωρούμε ανόητα. off topic
 9. Από τη στιγμή που έχεις ετοιμάσει τα χαρτιά σου, (ουσιαστικά τον περισσότερο καιρό σου τον παίρνει το μεταφραστικό του υπουργείου), τα στέλνεις, σου απαντάνε σχεδόν άμεσα και σου δίνουν ένα περιθώριο 3 μηνών περίπου για να πας εκεί για το identity check. Το καλό είναι ότι μείωσαν τη συνδρομή περίπου στο μισό από τον Απρίλιο για τους νέους γιατρούς, νομίζω (αυτό σημαίνει καλή διαχείριση εσόδων).
 10. Όντως είναι τριτοκοσμική. Αλλά είναι και τριτοκοσμικό να σου μειώνουν τις θέσεις εργασίας όταν υποτίθεται σου βελτιώνουν το επίπεδο εκπαίδευσης. Αν τόσα χρόνια που συζητάνε εξετάσεις ήθελαν να μειώσουν την αναμονή, θα είχαν κόψει προ πολλού την άκρατη είσοδο ιατρών, από παντού, από ελλάδα και εξωτερικό. Αλλά αυτό θα σήμαινε χαμένες ψήφοι. Τώρα που θέλουν να κόψουν τις θέσεις, και δε θα μπορούσαν να το κάνουν γιατί όσοι ήταν στη λίστα θα φώναζαν, τσουπ, βάλε εξετάσεις. Και πόσες γραμματείς έχει το υπουργείο που αν περάσεις μια βόλτα πίνουνε στο χαλαρό το καφεδάκι τους? Αυτό με νευριάζει. Κατά τ' άλλα δεν πάνε να βάλουν όσες εξετάσεις θέλουν, τίποτα δεν θα αλλάξει. ΥΓ. Με το νέο νομοσχέδιο, και καρκίνο να πάθεις, θα πρέπει να διαβάζεις την ώρα της ΧΜΘ (για να μην σε παίρνει από κάτω η κωλοαρρώστια), υπεράριθμος δεν μπαίνεις. Ένα τόσο απάνθρωπο μέτρο, κι όλο αυτό γιατί δεν μπορούν να συστήσουν ούτε καν μια αδιάβλητη επιτροπή για τους υπεράριθμους. Και θα οργανώσουν αδιάτρητες πανελλήνιες εξετάσεις...
 11. Μα το προσχέδιο προβλέπει θέσεις και απο τη λίστα αναμονής ως μεταβατικό στάδιο,οπότε δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αυθαιρεσία του κράτους
 12. "Τρομακρατία" είναι το καθεστώς στο οποίο ζούμε. Να μην ξέρεις από πού θα σου έρθει. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει μετά από τόσα χρόνια διαβάσματος και σχεδίων. Ποτέ δεν είναι αργά σου λέει να αλλάξεις ειδικότητα, μπορεί πχ να έκανες μεταπτυχιακά στην ακτινολογία και αύριο να βρεθείς παθολόγος. Μπορεί να έκανες διδακτορικό στον αμφιβληστροειδή και μεθαύριο να είσαι ψυχίατρος! Μπορεί να έχεις κάνει ένα κομμάτι παιδιατρικής και μετά να περάσεις χειρουργός! Αν και οι περισσότεροι πιστεύω θα στραφούν στο τραγούδι, αχ και να το' ξερα πιο πριν, θα ήμουν ήδη greek idol (sorry, off topic). @kokni, δεν αρπάζομαι έτσι εύκολα!
 13. Ρε παιδιά, είπαμε, περιμένουμε καιρό και αν το ξέραμε θα είχαμε πάρει άλλες αποφάσεις, αλλά δεν μας φταίνε και τα πιτσιρίκια, κάποτε ήμασταν κι εμείς "πιτσιρίκια" (μερικοί μπορεί να νιώθουν ακόμα). Φταίνε αυτοί που οδήγησαν την κατάσταση ως εδώ. Α, και κάποιος είπε παραπάνω για το μεταβατικό στάδιο, συμφωνώ, είναι άδικο να δίνονται μόνο 3 από τις 10 θέσεις στη λίστα. Το γ------ι πρέπει να ισοκατανεμηθεί.
 14. Πανελλήνιες εξετάσεις ΤΩΡΑ και για το διορισμό Επιμελητών Β, Επιμελητών Α και Διευθυντών! Και μελών ΔΕΠ! Δια βίου εκπαίδευση δεν είπαμε? Εξετάσεις πολλαπλής επιλογής σε θέματα όλων των ειδικοτήτων και αν αποτύχουν 3 φορές να επαναλάβουν την ειδικότητα. wtf
×
×
 • Δημιουργία νέας...