Jump to content

dr_yeorgios

Prominent Members
 • Content Count

  231
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

dr_yeorgios last won the day on 25 Ιουνίου 2013

dr_yeorgios had the most liked content!

About dr_yeorgios

 • Rank
  Ιατρός (επίπεδο V)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

3.910 profile views
 1. Εμένα δεν μου κάνουν καθόλου εντύπωση οι απόψεις του Κουρουμπλή. Τι περιμένεις από ΠΑΣΟΚοΚουμουνοΑναρχοΤροκτσιστοΜαρξιστοΣυριζαίο. Διάβασε το εγχειρίδιο του καλού δεσμοφύλακα των Γκουλάγκ και βρήκε λύση για το πρόβλημα της νησιωτικής Ελλάδας. Δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι με πενταροδεκάρες δεν πάει κανένας στην περιφέρεια.
 2. Να υπενθυμίσω στους παλαιότερους, ότι οι ΠΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟΙ του φόρουμ, ενάντια στο Ζομπι-νόμο του Λοβέρδου-ΚΕΣΥ, ήταν αριστερών, αναρχο, τροτσκιστικών καταβολών και από άλλα ξεπεσμένα γκρουπούσκουλα της αριστεράς. Εάν έχετε υπομονή δείτε τις παλαιότερες δημοσιεύσεις και από τα κείμενα θα καταλάβετε. Που είναι τώρα οι καθοδηγητές; Μήπως Γερμανία; Μήπως στο πρώτο επικουρικό; Πού; Τελευταία μίλησα με ειδικευόμενους που στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησα την άποψη τους και μου θύμισαν τους πασόκους του 2011. Μάλιστα, θεωρούν ότι αποκαθίσταται η αξιοκρατία. Δηλαδή , οι αηδίες του ΠΑΣΟΚ γίνονται πετιμέζι, αμβροσία και νέκταρ, όταν τις εφαρμόζουν οι συριζαίοι. Φτάνει πια με την υποκρισία! Οι προτάσεις του ΚΕΣΥ αφορούσαν μία άλλη εποχή με άλλες ανάγκες και οποιαδήποτε ενασχόληση με αυτές απλά αναδίδει πτωμαΐνη! Ας το καταλάβουν επιτέλους οι φωστήρες καθηγηταράδες και οι οπαδοί των εκάστοτε κυβερνήσεων. Δεν υπάρχει ούτε μία πτυχή των προτάσεων που να μην είναι δυσλειτουργική. Οι διευθυντές του ΕΣΥ και των πανεπιστημιακών κλινικών, δεν θέλουν να έχουν την ευθύνη για την άμεση απομάκρυνση όσων ειδικευόμενων δεν είναι επαρκείς. Δηλαδή, δεν θέλουν επιπλέον καθήκοντα για τα οποία θα κρίνονταν. Θέλουν μόνο να κάνεις τα σκοπέτα των εφημεριών και τα ενημερωτικά. Μόνο γι' αυτά σε θεωρούν ικανό. Για τον τίτλο όχι.
 3. Ας πάνε τώρα όλοι οι συριζο-ειδικευόμενοι να διαμαρτυρηθούν. Τώρα που οι εξετάσεις έρχονται από την πρώτη φορά αριστερά , είνα γλυκές, καλές και δίκαιες..... Αλλά φαίνεται οτι οι συριζο-ειδικευόμενοι είναι Γερμανία και κάνουν την ζωάρα τους. Που είναι τώρα οι αριστερούληδες ΟΕΟ!
 4. Ακριβώς σ ' αυτό επιμένω ο ίδιος. Ακόμα και αν υποθέσουμε , οτι ψηφίζεται, το μόνο που θα καταφέρουν , θα είναι να επιταχυνθεί η μετανάστευση των ιατρών στην Γερμανία και το σύστημα θα υποτιμηθεί διότι δεν θα υπάρχουν ειδευόμενοι. Κανένας δεν θα κάτσει να περάσει έναν γολγοθά για βασικό στα 1000 και με απλήρωτες εφημερίες, οταν θα ξέρει οτι μπορεί να πάει Γερμανία/Σουηδία με περισσότερα χρήματα και μέσα και χωρίς τον μπαμπούλα των εξετάσεων.... Όλοι οι κυβερνόντες το ξέρουν. Δεν είναι τυχαίο οτι από το 2001 (εάν δεν κάνω λάθος) το ΚΕΣΥ έχει τις ίδιες θέσεις και τίποτα δεν έχει γίνει έως τώρα.
 5. Ήμουν νέος και γέρασα. Με τους παραπάνω προβληματισμούς σου (επιδερμικούς) , το μόνο που κάνεις είναι να απροσανατολίζεις τους νέους συναδέλφους. Δηλαδή, τα παραπάνω είναι που στέλνουν τους νέους αποφοίτους κατευθείαν στην Γερμανία; Δηλαδή εάν μειώσουμε τις σχολές μας σε μία τότε θα μείνουν όλοι εδώ και θα εκπαιδεύονται καλύτερα; Πως θα εμποδιστεί η εισαγωγή αποφοίτων από την ανατολική Ευρώπη; Εάν μειώσουμε τις θέσεις ειδικότητας και το 99% θα είναι GP, τότε θα μειωθούν οι εισαγόμενοι καρδιολόγοι από την Γερμανία; Δεν γνωρίζω εάν κάνεις ειδικότητα εδώ ή έξω, αλλά είσαι εκτός πραγματικότητας.
 6. Μην κρύβεις τις παγίδες και απροσανατολίζεις την συζήτηση..... Δεν αναφερόμαστε στο εάν έχει δικαίωμα ένας ομοφυλόφιλος να έχει παιδί ούτε για το δικαίωμα της αναγνωρισμένης συμβίωση. Το παιδί δεν είναι αντικείμενο σαν το τσαντάκι, οπότε αδιαφορούμε για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν από τις επιλογές μας. Μιλάμε για το κατά πόσο η ενηλικίωση ενός παιδιού μέσα σε ένα ομόφυλο ζευγάρι , θα επηρεάσει τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός παιδιού ή όχι ..... Δεν απαντά κανένας σε αυτό, τεκμηριωμένα, με βάση την μεθοδολογία της έρευνας και επιστήμης. Δίνουμε έμφαση στον ενήλικα και όχι στα δικαιώματα ενός παιδιού.
 7. Αν κατάλαβα καλά λοιπόν, προκειμένου να διασφαλιστούν δικαιώματα ενηλίκων, αδιαφορούμε πλήρως για τα δικαιώματα ενός παιδιού. Είσαι παιδίατρος;
 8. Στην ιστορία της επιστήμης δεν υπάρχουν αυτονόητα. Αυτονόητα πράγματα υπάρχουν μόνο στην θρησκεία και στις δεισιδαιμονίες που οδηγούν στον μεσαίωνα και στον σκοταδισμό. Στην επιστήμη όλα τεκμηριώνονται με το πείραμα , την παρατήρηση και ειδικότερα στην ιατρική , με την μεθοδολογία της επιδημιολογικής έρευνας. Προσωπικά , και το τονίζω αυτό, δεν έχω δει καμία προοπτική ή αναδρομική μελέτη του που να τεκμηριώνει οτι ο σεξουαλικός προσανατολισμός του παιδιού δεν θα επηρεαστεί από την εμφανή (και όχι κρυφή) σεξουαλική προτίμηση του γονιού. Τί θα πει ομοφυλόφιλος πατέρας στο αγόρι του για τις γυναίκες όταν αυτός την βρίσκει με τους άντρες. Τί θα σκέφτεται ένα μικρό παιδάκι μέσα σε μία ομάδα, αποκλεισμένων από την υπόλοιπη κοινωνία, ομόφυλων γονέων. Όλα αυτά θα απαντηθούν μόνο μέσα από το κλασσικό πείραμα. Η διαφορά με τα υπόλοιπα πειράματα είναι οτι το παιδί ως υποκείμενο παρατήρησης δεν θα έχει το δικαίωμα της επιλογής και αυτό από μόνο του το καθιστά ανήθικο και καταδικαστέο. Μου θυμίζει τα πειράματα του Μέγκελε στα παιδιά , τα οποία λόγω της αδύναμης φύσης τους ήταν υποχρεωμένα να υπομένουν την περιέργεια του οποιουδήποτε καλοπροαίρετου επιστήμονα.....
 9. Δεν έχω δει προσωπικά κάποια προοπτική ή αναδρομική μελέτη που να τεκμηριώνει τον παραπάνω ισχυρισμό. Εάν έχεις κάποια βιβλιογραφική αναφορά μοιράσου τη. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι αρκετό το ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον, αλλά πρέπει να υπάρχουν αντίστοιχες παραστάσεις. Δηλαδή, άντρας+ άντρας = παιδί ή γυναίκα + γυναίκα= παιδί σε ένα μικρό παιδικό μυαλό ή σε μία φρέσκια αλλά «αχαλίνωτη» εφηβική προσωπικότητα; Πιστεύεις, ότι δίνονται ίσες ευκαιρίες στο πεδίο της σεξουαλικότητας; Επιπλέον, δεν μας έχει απαντήσει κανένας εάν τα ομόφυλα ζευγάρια με παιδιά , αναπτύσσουν μια τυπική κοινωνική ζωή ή θα είναι από δικιά τους επιλογή (ή όχι), σε μία κλειστή κοινότητα και πως αυτό θα επηρέαζε την σεξουαλικότητα του παιδιού. Εγώ καλοπροαίρετα έθεσα αυτούς τους δικούς μου προβληματισμούς , για τους οποίους δεν βρήκα όσο και αν προσπάθησα, απάντηση.
 10. Όπως εγώ το καταλαβαίνω , δεν απαιτείται να κάνει αγροτικό ούτε θα υπάρξει πρόβλημα για να δώσει εξετάσεις. Καταργείται το άρθρο 10 του Νόμου 4316, αλλά αντικαθίσταται η 1η παράγραφος του άρθρου 22 στον Νόμο 4208/2013. Όμως , πρέπει να προσέξεις (καλό είναι να διαβάσεις όλο το άρθρο 22) στην 6η παράγραφο του άρθρου 22 ν.4028/2013 αναφέρει οτι : Η ισχύς των παραγράφων 1, 4 και 5 αρχίζει με την δημοσίευση του παρόντος νόμου και καταλαμβάνει τους ιατρούς που θα αποφοιτήσουν με την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Ας ελπίσουμε λοιπόν οτι δεν θα θελήσουν να αλλάξουν κάτι στην 6η παράγραφο του άρθρου 22 νόμου 4028...
 11. Εγώ θα συμπληρώσω , οτι στην τελευταία παράγραφο , του παραπάνω άρθρου αντίστοιχου νόμου, αναφέρει οτι ισχύει μόνο για όσους πάρουν πτυχίο μετά την ημερομηνία της αλλαγής.
 12. Διάβασα το άρθρο. Θυμάμαι οτι πριν από 3 χρόνια αυτό το thread καιγόταν και οργανώνονταν επιτροπές για να τα ψάλουν στον loverman...... Καλές εποχές. Τώρα φλωρέψαμε, άλλωστε υπάρχει και η "γλυκιά" Γερμανία. Πάντως, υπάρχει διαστροφή.... εξετάσεις για να παίρνεις 1000ευρώ και το λιγότερο 7 εφημερίες........Απορώ τί κάνουν οι φοιτητές;
 13. Ήμουν νέος και γέρασα. Βίωσα το ίδιο ζήτημα στην αναμονή και τώρα στην ειδικότητα. Η θέση μου ήταν , είναι και θα είναι ενάντια στις εξετάσεις. Αλλά μου είναι αδιάφορο πλέον. Ξέρετε γιατί: Γιατί οι περισσότεροι είστε για γέλια. Οι μεν γιατί διαφωνείτε χωρίς να έχετε εναλλακτική πρόταση σαν τους θρησκόληπτους του Περισσου, οι δε γιατί είστε αξιολύπητοι, ελπίζοντας σε αξιοκρατικές εξετάσεις και διαδικασίες και πιστεύεται στις αγαθές προθέσεις μιας μνημονιακής κυβέρνησης. Παρ' όλα αυτά , ο θεσμός αυτών των εξετάσεων κουρελιάζεται όταν ο ειδικευόμενος παίρνει καθαρά κάθε μήνα €1000-1100 , κάνει τουλάχιστον 7 εφημερίες ,τις οποίες δεν πληρώνεται στην ώρα του και τις φορολογούν, ενώ σπάνια πληρώνεται τις υπερβάσεις. Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς πόσα παίρνει ο βυσματίας ο τραυματιοφορέας που μπήκε το 80, αναρωτήθηκες πόσα παίρνει η χοντροκώλα βύσμα γραμματέας που ξύνεται στα διοικητικά και που που σου ανακοινώνει τις περικοπές στις εφημερίες; Αυτοί έχουν τόσες σκοτούρες όσο εσύ; Γιατί να βάλεις άλλη μια με τις εξετάσεις. Δεν είσαι βλάκας; Δεν είσαι βλάκας να δίνεις εξετάσεις για 1000 ευρώ και να κόβεσαι ( γιατί θα κοπεις τουλάχιστον 1 φορά) , ενώ μπορείς να πας Γερμανία χωρίς εξετάσεις και με καλύτερο μισθό;
 14. Αν και πάμε να ξεφύγουμε από το βασικό θέμα, αλλά φαίνεται οτι δεν γνωρίζεις καλά αυτό το θέμα. Πρώτον, έχουν γίνει συμπλοκές στο Αιγαίο με καταρρίψεις αεροσκαφών και δεν άνοιξε μύτη. Δεν είπα οτι η Τουρκία σέβεται τις συνθήκες, απλά κάνει τις χρησιμοποιεί όπως θέλει. Αλλά πρώτα προσπαθεί να δεσμεύσει τον αντίπαλό της με συνθήκες, ώστε να τις επικαλεστεί. Λυπάμαι , αλλά οι γνώσεις σου στο θέμα είναι επιφανειακές. Δεν γίνεται να ξέρουμε όλα. Ας παραμείνουμε στο θέμα μας αλλά θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει πως το ευρώ επηρέασε ή μπορεί να επηρεάσει τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Να υπενθυμίσω πάλι οτι η σύγχρονη Τουρκία δεν μοιάζει καθόλου με εκείνη του 19ου και των αρχών 20ου. Λογοδοτεί μόνο στις ΗΠΑ και υποκινείται μόνο από αυτήν. Εάν διακυρήξουμε άρνηση του χρέους , επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και ταυτόχρονα παραμείνουμε συνεπείς στις συμμαχικές υποχρεώσεις απέναντι στο ΝΑΤΟ, η ΗΠΑ/Τουρκία δεν έχουν λόγο να θιχτούν άμεσα. Απλά το ερώτημα είναι σε ποιο βαθμό το χρέος ανήκει στο αμερικανικό δημόσιο.
 15. Θέλω να σε ρωτήσω πως στηρίζεις αυτή την άποψη. Πρόσεξε , θέλω γερά επιχειρήματα. Μην ξεχνάς οτι οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται στο χειρότερο σημείο εντός του ευρώ. Υπάρχουν ελάχιστα καύσιμα για τα άρματα, τα πλοία , τα αεροσκάφη και τις μηχανοκίνητες μονάδες, ασκήσεις δεν γίνονται , ούτε βολές. Η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να επιτεθεί στρατιωτικά , γιατί γνωρίζει οτι ο αντίπαλός της δεν θα αντισταθεί , ακόμα και αν είχε όλα τα υλικά μέσα και την διεθνή κοινότητα με το μέρος του. Να υπενθυμίσω, οτι τα βασικά σημεία τριβής μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδας είναι το Αιγαίο (στο οποίο μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι), το Κυπριακό (όποια λύση και να υπάρξει ο Τουρκικός στρατός θα είναι στο νησί) και η Θράκη (στην οποία ενθαρρύνουν ανοιχτά την μειονότητα απόσχιση). Τα ζητήματα αυτά έχουν ιστορικό βάρος σχεδόν 90 χρόνων και στα οποία διαιτητής είναι οι ΗΠΑ και όχι η ΕΕ ή Γερμανία. Το ευρώ τί σχέση έχει με όλα αυτά. Από το 2002 μέχρι σήμερα ,πώς επηρέασε το ευρώ τις ελληνοτουρκικές σχέσεις; Κατά την άποψή μου με κανένα τρόπο. Η Τουρκία θα κινηθεί στρατιωτικά μόνο όταν θα της αμφισβητηθούν συγκεκριμένα κυριαρχικά δικαιώματα που θα προκύψουν από συγκεκριμένες διμερής συμφωνίες και θα είναι διεθνώς αναγνωρισμένα. Να υπενθυμίσω πάλι , οτι Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο το '74. επικαλούμενη συγκεκριμένες διατάξεις της συμφωνίας Ζυρίχης-Λονδίνου , που την όριζαν εγγυήτρια δύναμη και προστάτρια των Τουρκοκυπρίων.
×
×
 • Δημιουργία νέας...