Jump to content

maddoctor

Moderators
 • Content Count

  779
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About maddoctor

 • Rank
  Μεγαλογιατρός (επίπεδο VIII)
 • Γενέθλια 17 Αυγούστου

Μέθοδοι επικοινωνίας

 • Website URL
  http://ekonstadoudakis.blogspot.com

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  Λαϊκό Νοσοκομείο
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male
 • Ενδιαφέροντα
  "We shall Fold on the beaches. We shall Fold on the landing grounds. We shall Fold in the fields, and in the streets, we shall Fold in the hills. We shall never surrender!"
 • Φύλο
  Male

Recent Profile Visitors

8.344 profile views
 • tyre21

 1. Because we live in Greece! I haven't checked the links you are giving me, but do they support Greek. The latest version, 3.1, of my EMR can be found here : http://ekonstadoudakis.blogspot.gr
 2. Το θέμα είναι ότι δεν έχουν πληρώσει τις εφημερίες Δεκεμβρίου ακόμα και κανένας δεν ξέρει πότε θα τις πάρουμε! Άκουσα πάντως ότι κάποια νοσοκομεία άρχισαν ήδη επίσχεση εργασίας, όπως είχε γίνει και πριν 2 χρόνια περίπου, όταν και τότε δεν μας είχαν πληρώσει.
 3. Γνωστοποιείται στους εγγραφέντες φοιτητές της Ιατρικής (7ο έως και 12ο εξάμηνο) ότι η A’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική σε συνεργασία με την Α´ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, οργανώνει το κατ΄επιλογήν διατομεακό υποχρεωτικό μάθημα με τίτλο «ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ». Συντονιστές: Ομ. Καθηγητής Νικόλαος Κατσιλάμπρος Καθηγήτρια Ελευθερία Ρώμα Επικ. Καθηγητής Κ. Μακρυλάκης Τα μαθήματα αφορούν το χειμερινό εξάμηνο, θα γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, ώρα έναρξης: 4.00μ.μ. στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Κλινικής (ΟΠΤΑΚ) που βρίσκεται στο υπόγειο του Κτηρίου Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ημερομηνία έναρξης (πρώτο μάθημα): Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011.* Α´ ΠΡΟΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ * Λόγω μη προσέλευσης των φοιτητών, το πρώτο μάθημα επαναπρογραμματίσθηκε να γίνει την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011.
 4. ΑΝΑΚΟΙΝΟΥΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ Κ.Κ. ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤ’ ΕΠΙΛΟΓΗΝ ΔΙΑΤΟΜΕΑΚΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ» ΟΤΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23/11/2010 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ (ΟΠΤΑΚ) ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ. Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΠΙΛΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ Η ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ Οι Υπεύθυνοι του μαθήματος Ομ. Καθηγητής κ. Ν. Κατσιλάμπρος Καθηγήτρια κ. Ε. Ρώμα Επ. Καθηγητής κ. Κ. Μακρυλάκης Πρόγραμμα κατ’ επιλογήν μαθήματος Κλινικής Διατροφής» 2010-2011 Αίθουσα ΟΠΤΑΚ, ώρα 4.00-6.00 μ.μ. 23/11/10 Τρίτη Η διατροφή του βρέφους και του παιδιού Η διατροφή σε νοσήματα πεπτικού των παιδιών Ε. Ρώμα 25/11/10 Πέμπτη Σύνταξη διαιτολογίου και ομάδες τροφίμων Διατροφή στην κύηση Χ. Δημοσθενόπουλος Μ. Κοντογιάννη 30/11/10 Τρίτη Διατροφή καρκινοπαθούς Η δίαιτα στο ΣΔ Α. Πολύζος Ι. Ιωαννίδης 02/12/10 Πέμπτη Βιταμίνες Θρεπτικά συστατικά και ομάδες τροφίμων Π. Νικολαΐδου Μ. Καψοκεφάλου 07/12/10 Τρίτη Διατροφή και νεφρικές παθήσεις Καρδιοπάθειες και διατροφή (υπέρταση, ΚΑ) Κ. Πούλια Δ. Παπαδογιάννης – Χ. Κολιάκη 09/12/10 Πέμπτη Η δίαιτα στο ΣΔ Αντιοξειδωτικά και ο ρόλος τους στην υγεία Ν. Κατσιλάμπρος Π. Καράτζη (Λ. Συντώσης) 14/12/10 Τρίτη Ήπαρ – χοληφόρα Διατροφή σε παθήσεις πεπτικού – Πεπτικός σωλήνας Ε. Βαφειάδη K. Παπαξοΐνης 16/12/10 Πέμπτη Διατροφή υγιούς ενήλικα Διατροφή και Τρίτη ηλικία Β. Μπενέτου 11/01/11 Τρίτη Εισαγωγή – Η επίδραση του σύγχρονου τρόπου ζωής – Ανθρωπομετρικές παράμετροι Ν. Κατσιλάμπρος Κ. Μακρυλάκης 13/01/11 Πέμπτη Αθηρογένεση και διατροφή Διατροφή και μεταβολικά νοσήματα παίδων Χ. Πίτσαβος Ε. Δρογγάρη 18/01/11 Τρίτη Εντερική και παρεντερική διατροφή Ε. Δουζίνας 20/01/11 Πέμπτη Διατροφή και παχυσαρκία Κ. Μακρυλάκης
 5. Εμάς μας είπαν είπαν 20 από το γραφείο προσωπικού. Εάν ισχύει αυτό ας μας πει κάποιος να κερδίσω άλλες 5 μέρες....!
 6. Στο Λαϊκό τελικά πληρώθηκαν οι ειδικευόμενοι δεκέμβριο-ιανουάριο-φεβρουάριο, αλλά οι ειδικευμένοι έχουν πάρει μόνο ιανουάριο. Για τους άλλους μήνες ακόμα τα ψάχνουν τα χρήματα. Άκουσα και το άλλο για το ΚΑΤ και θα ήθελα όποιος το διαβάζει από εκεί να το επιβεβαιώσει. Βγήκε ο διοικητής και τους είπε ότι δεν έχει λεφτά να τους πληρώσει για τις εφημερίες και να κανονίζουν αναλόγως την πορεία τους? Αληθεύει αυτό? Έχει ακουστεί τίποτα για Μάρτιο, Απρίλιο, κτλ?
 7. Το Λαϊκό πάντως σταμάτησε την επίσχεση. Περιμένουμε και τα χρήματα του φεβρουαρίου τέλος της εβδομάδος αρχή της άλλης και είδωμεν. Πάντως από ιούνιο περιμένω να μας ξαναδούνε γιατί σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα με τις εφημερίες μαρτίου - απριλίου.
 8. Εμάς χθες στο Λαικό μπήκαν Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου μόνο για τους ειδικευόμενους και Ιανουαρίου για τους ειδικευμένους. Φεβρουαρίου είπε η διοικήτρια θα μπούνε λέει στο πολύ άμεσο μέλλον. Σήμερα έχουμε συνέλευση για να δούμε τι θα κάνουμε πια....Για να δούμε.
 9. Τάσο είχες φτιάξει παλιότερα ένα excel που υπολόγιζε αυτόματα το ποσό που πρέπει να πληρωθούμε από τις εφημερίες του μήνα. Μπορείς σε παρακαλώ να το διορθώσεις με τα νέα δεδομένα και να το ανεβάσεις πάλι εδώ!? Ευχαριστώ
 10. Διάβασε εδώ -> http://www.ygeianet.gr/box/cal/16031.pdf Το βρήκα στο ygeianet. Πάντως πλάκα πλάκα γίνεται χαμός. Σχεδόν όλη η Ελλάδα είναι σε επίσχεση!
 11. Απ' ότι βλέπω αρχίζουμε όλοι σιγά-σιγά να σκληραίνουμε την στάση μας όσο αφορά την επίσχεση. Έτσι σήμερα ο Ερυθρός Σταυρός εφημερεύει χωρίς καθόλου ειδικευόμενους ( http://www.ygeianet.gr/box/cal/15899.pdf ) , ενώ από αύριο ξεκινάμε και εμείς στο Λαϊκό με αντίστοιχη κινητοποίησης. Η απόφαση αυτή πάρθηκε προχθές σε έκτακτη γενική συνέλευση των ιατρών, που παραδόξως το 90% τουλάχιστον αποτελείτο από ειδικευμένους! Επίσης οι διοικήτρια ανάφερε ότι δεν θα φέρει τον εισαγγελέα (αλλά και να τον έφερνε οι ειδικευόμενοι είναι απολύτως καλυμμένοι από τον νόμο), αν και κάποιοι ειδικευμένοι απείλησαν ότι θα το έκαναν. Όσο αφορά τα λεφτά...τα ψάχνουν! Ψάχνουν να βρουν ποιο νοσοκομείο έχει πλεόνασμα για να πληρωθούν αυτά που έχουν έλλειμμα. Επίσης μάθαμε ότι μόλις σήμερα υπογράφηκε η κοινή υπουργική απόφαση από το υπουργείο υγείας και το υπουργείο οικονομικών για να πληρωθούμε πλήρως τις εφημερίες Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 2 εβδομάδες ακόμα για να δούμε αυτά τα λεφτά στον τραπεζικό μας λογαριασμό. Άρα έχουμε ακόμα πολύ θα να ακούσουμε..... Επίσης η κίνηση αυτή του υπουργείου δημιουργεί και την εξής ερώτηση.....τα επιπλέον λεφτά που θα δοθούν, θα τα πάρουν από τα λεφτά που έχουν ήδη εγκριθεί για εφημερίες!? Γιατί εάν γίνει έτσι, να υπολογίζεται ότι από Σεπτέμβριο δεν θα υπάρχουν καθόλου χρήματα, άρα θα ξαναμπούμε πάλι στα ίδια!
 12. Εννοείται ότι η επίσχεση συνεχίζεται. Εξάλου η ανακοίνωση δεν λέει ακριβώς πότε θα κατατεθούνε τα χρήματα αλλά θα κατατεθούν!
 13. Συντονιστικό γενικών συνελεύσεων νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ Σήμερα βγήκε δελτίο τύπου από το Υπουργείο Υγείας σύμφωνα με το οποίο θα πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα των εφημεριών Ιανουαρίου –Φεβρουαρίου 2010.Το ίδιο δελτίο τύπου εξακολουθεί να μιλά για ΄΄εξορθολογισμό΄΄ των εφημεριών που ,σύμφωνα με την εμπειρία των μαχόμενων γιατρών που εφημερεύουν (και όχι των τεχνοκρατών του υπουργείου) στα νοσοκομεία,είναι έγκλημα κατά της υγείας του λαού και μάλιστα των φτωχότερων στρωμάτων που πλήττονται από το πρόγραμμα σταθερότητας της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Κι αυτό γιατί ο εξορθολογισμός που διατείνονται θα πλήξει την ασφαλή εφημέρευση,που είναι ότι έχει απομείνει( όσο έχει απομείνει)στο ΕΣΥ,και εξυπηρετεί τις στοιιχειώδεις και επείγουσες ανάγκες όλων ,φτωχών , ανέργων, ανασφάλιστων ,μεταναστών.Σε συνδυασμό με την καταβαράθρωση του εισοδήματος των γιατρών και λοιπών υγειονομικών και την αλόγιστη μείωση των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων χωρίς να θίγονται οι φαρμακευτικές και οι εταιρίες ιατρικών υλικών το ΕΣΥ θα οδηγηθεί σε κατάρρευση .Αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης.Πιθανή πλήρης αποπληρωμή των δεδουλευμένων είναι νίκη των αγωνιζόμενων γιατρών , ρωγμή στο πρόγραμμα σταθερότητας και μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους για το πως κερδίζουν οι αγώνες.Καλούμε τις νοσοκομειακές συνελεύσεις σε: -Σκλήρυνση των επισχέσεων με πλήρη αποχώρηση των ειδικευόμενων όπου το αποφασίζουν και από τις εφημερίες,μέχρι την πλήρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων. -Κινητοποιήσεις ενάντια σε κάθε περικοπή των προγραμμάτων εφημερίας του απριλίου:καταλήψεις –παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις και στα ταμεία των νοσοκομείων-κλείσιμο δρόμων κ.λπ. -Αγώνα διαρκείας για την πλήρη υλοποίηση της συλλογικής σύμβασης-άμεση πρόσληψη των 2000+2500 γιατρών στο ΕΣΥ. -Αγώνα διαρκείας για την πλήρη υλοποίηση της συλλογικής σύμβασης-καμιά περικοπή-άμεση πρόσληψη των 2000+2500 γιατρών στο ΕΣΥ. -προετοιμασία αγώνων διαρκείας για ανατροπή του προγράμματος σταθερότητας και της επερχόμενης διάλυσης του ασφαλιστικού και των νέων μέτρων. -συντονισμό με τους υπόλοιπους υγειονομικούς με κοινές συνελεύσεις αλλά και με όλους τους εργαζόμενους. -συμμετοχή στην πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων Τρίτη 30-3-2010 6μμ Προπύλαια Καταγγέλουμε τους ‘’συναδέλφους΄΄ που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν γιατρούς που αγωνίζονται για τα αυτονόητα και συλλέγουμε στοιχεία για να προβούμε σε ονομαστικές καταγγελίες. Αθήνα, 29 Μαρτίου 2010 Συνελεύσεις:Νίκαιας,Γενικού Κρατικού Αθήνας,Ιπποκράτειου,ΨΝΑ,Ερυθρού,Αττικού,Νίμιτς,Παίδων Πεντέλης,Ελπίς,Σωτηρία,Παίδων Αγία Σοφία,ειδικευόμενοι Ευαγγελισμού,ειδικευόμενοι Ασκληπιείου Βούλας,
 14. Ψάχνω το φόρουμ αλλά δεν μπορώ να βρω πουθενά το ΦΕΚ που έλεγε ότι οι εφημερίες πρέπει να πληρώνονται στο τέλος του μήνα. Το έχει κανείς πρόχειρο ή ξέρει ποιο είναι!? Ευχαριστώ
 15. Άρα η συνολική παρακράτηση σαν υπερωρία θα παραμείνει στο 40% και δεν θα πάει στο 50%.....μάλιστα !
×
×
 • Δημιουργία νέας...