Jump to content

aplafoithths

Prominent Members
 • Posts

  283
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  UK
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male
 • Ενδιαφέροντα
  General Medicine, Cardiology, Clinical Research
 • Φύλο
  Male

Recent Profile Visitors

6.253 profile views

aplafoithths's Achievements

Ιατρός (επίπεδο V)

Ιατρός (επίπεδο V) (5/16)

8

Reputation

 1. Στα 2 πρώτα έτη η επαφή με την κλινική πράξη είναι ελάχιστη, όπως είναι και αναμενόμενο άλλωστε. Στο τρίτο έτος ενθαρύνεται η κλινικη εμπειρία με το μάθημα της επείγουσας ιατρικής και με την Παθολογία Α. Το 5ο και 6ο έτος είναι αμιγώς κλινικά και η εμπειρίες που μπορεί να αποκτήσει κανείς πολλές! Φυσικά αν θέλει κανείς μπορεί να ξεκινήσει με τη δική του θέληση νωρίτερα την επαφή με την κλινική πράξη.
 2. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής εφόσον υπάρχει κάποια ανάλογη εμπειρία. Θέλω να κάνω αίτηση για ένα LAT FY2 και στο PS ζητάνε IELTS 7.5 Overall αλλα και σε κάθε domain. Εμένα είναι 7.5 overall αλλά και σε κάθε domain εκτός από ένα όπου είναι 7. Θα αποτελέσει άραγε λόγο απόριψης της αίτησης μου; Έχεις κανείς ανάλογη επειρία; Thanks. PS: είμαι ήδη στο UK σαν FY1 (clinical fellow)
 3. Μετράνε πιο πολύ για τον εαυτό σου, που θα βρεθείς στο NHS και θα δεις τα πράγματα πως είναι, επίσης θα μείνεις και λίγο στο UK και θα δεις αν σου αρέσει...
 4. Σε ευχαριστώ πολύ! Από την έρευνα που έκανα online έτσι τα είχα καταλάβει και εγώ απλά με προβλημάτισε που τα βάζουν στις αιτήσεις. Και πάλι σε ευχαριστώ!
 5. Κάνοντας αιτήσεις για LAS foundation year 1 posts σε ορισμένα posts στην αίτηση περιλαμβάνονται οι εξής ερωτήσεις 1) Do you have current Section 12 (Mental Health Act England and Wales) Approval for working in this NHS region? 2) Are you currently registered in this employer’s region as a ‘Responsible Clinician’? υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει περί αυτών; Προφανώς οι απαντήσεις σε ένα που ξεκινάει τώρα στο UK είναι No και No.
 6. aplafoithths

  ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

  Λοιπόν, εσύ έχεις μια θεραπευτική παρέμβαση και 2 μεταβλητές πρακτικά, τον ΔΠΖ και την TSH (απλά χρησιμοποιείς και μια ενδιάμεση χρονική στιγμή). Το σωστότερο θα ήταν αφού έχεις μια παρέμβαση να πάρεις μια μεταβλητή πριν και μια μετά και όχι 3 στην κάθε κατηγορία (Η τιμή στο μέσο της θεραπευτικής παρέμβασης τι νόημα έχει?). Και οι δύο σου μεταβλητές είναι συνεχείς (ΔΠΖ και TSH) και θες να δεις τι γίνεται πριν και μετά την παρέμβαση. Επομένως έχουμε paired samples και για να κάνεις τη σύγκριση πρέπει να χρησιμοποιήσεις paired sample t-test (θεωρώντας ότι υπάρχει κανονική κατανομή στα δείγματα σου-αν δεν ξέρεις πως το βρίσκεις αυτό πες μου). Για να γίνει αυτό στο SPSS ενοείται ότι οριζόντιες γραμμές ορίζουν τις περιπτώσεις και οι στήλες τις μεταβλητές. Οπότε σε κάθε case έχεις μεταβλητή ΔΠΖπρο ΔΠΖμετά και αντίστοιχα με την TSH. Πας analyze-compare means-paired sample t-test και βάζεις τις μεταβλητές προ και μετά στο pair και πατας οκ. Αντίστοιχα με την TSH. Έτσι θα βρεις αν υπάρχει σημαντική διαφορά προ και μετά της θεραπευτικής παρέμβασης για τα ΔΠΖ και TSH. Από εκεί και πέρα αν βρεις κάτι τέτοιο μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις correlate μεταξύ ΔΠΖπρο και TSHπρο και αντίστοιχα των -μετά να δεις και εκεί αν υπάρχει μια συσχέτιση. Σε πρώτη φάση κάνε το πρώτο να δεις αν μεταβάλονται σημαντικά τα ΔΠΖ και TSH προ και μετά θεραπείας και βλέπουμε...
 7. aplafoithths

  ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

  Κάνε correlation των συνεχών μεταβλητών (Analyze-correlate-bivariate) και βγάλε ότι υπάρχει συσχέτιση της TSH με τον ΔΠΖ και στη συνέχεια συνέκρινε TSH 1 με 3 και ΔΠΖ 1 με 3 για να δείξεις ότι υπάρχει σημαντική διαφορά προ και μετά θεραπείας.
 8. Τρίτο έτος, στο μάθημα της επείγουσας ιατρικής θα πρέπει υποχρεωτικά να περάσετε το BLS (Basic Life Support).
 9. Έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχουν θέσεις FY1 LAT...
 10. Από ότι έχω καταλάβει στις ΗΠΑ χρησιμοποιούνται πολύ όπου απαιτείται ο κάθε γιατρός να συλλέγει ένα αριθμό CME ανά έτος. Ας μας διαφωτίσουν οι συνάδελφοι του εξωτερικού, γενικότερα...
 11. To περιοδικό Lancet σε ένα προηγούμενο τεύχος του είχε αφιερωματάκι στην ελληνική κρίση και τις επιπτώσεις στην υγεία. Greece's health crisis: from austerity to denialism Mortality and the economic crisis in Greece Maternal and child mortality in Greece Greece's birth rates and the economic crisis HIV surveillance and injecting drug users in Greece HIV surveillance and injecting drug users in Greece εσείς οι σφόδρα μνημονιακοί διαβάστε τα, σας διαβεβαιώ, δεν τα γράφει ο Τσίπρας...
 12. Παραθέτω τις σχετικές δημοσιεύσεις από τον επιστημονικό και μη τύπο http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24343240 http://www.dailymail.co.uk/health/article-2527544/Isolated-Greek-population-hold-key-scientists-quest-beat-heart-disease.html Η μελέτη απομονομένων πληθυσμών στην Ελλάδα μπορεί να αναδείξει πολλά μυστικά... edit: Αν και αναφέρεται ως "καρδιοπροστατευτικό" πρακτικά πρόκειται για συσχέτιση με μειωμένα τριγλυκερίδια και αυξημένη HDL, δεν έγινε συσχέτιση με νοσηρότητα από καρδιαγγειακές παθήσεις.
 13. Αυτή η κίνηση θα μπορούσε να ξεκινήσει με παρουσίαση άρθρου (βιβλιογραφική ενημέρωση) από κάποιον πχ ίσως μέσω slideshare ή κάτι σχετικό... Ας ξεκινήσει με μικρά αλλά λειτουργικά βήματα... btw εγώ αν και απλά-απόφοιτος, πλέον, ενδιαφέρομαι στα της καρδιολογίας.
 14. Όχι απλά πραγματική αλλά να προσθέσω και μερικά δεδομένα που τα ξέρω λόγω εμπειρίας επί του θέματος: 1) Αρκετοί από τους ασθενείς οι οποίοι αποτέλεσαν τις περιπτώσεις που περιγράφηκαν στην πρώτη δημοσίευση (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2945574) είχαν επισκευθεί πολλούς γιατρούς στο παρελθόν (απλούς καρδιολόγους, καθηγητές Έλληνες, γιατρούς του NIH στις ΗΠΑ οι οποίοι χειρούργησαν έναν ασθενή επειδή νόμισαν ότι πρόκειται για ebstein's anomaly) και κανένας τους δεν είχε αντιληφθεί τη μοναδικότητα και την ιδαιτερότητα του νοσήματος. 2) Η έρευνα των περιστατικών και η αναζήτηση της μοριακής αιτιολογίας του συνδρόμου έγινε με συνεργασία με επιστήμονες από το εξωτερικό. Στο εσωτερικό κανένας επιστήμονας-καθηγητής δεν ενδιαφέρθηκε, παρά μόνο αφότου η φήμη του Πρωτονοτάριου ήρθε από το εξωτερικό. 3) Η ανακάλυψη της νόσου Νάξος και η διαλεύκανση της μοριακής της βάσης (νόσος του δεσμοσώματος) άνοιξε το δρόμο και για τις άλλες μορφές της αρρυθμιογόνου μυοκαρδιοπάθειας (ARVC). Οδήγησε επίσης στην έρευνα νέων διαγνωστικών τεχνικών για την ARVC (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19279339) 4) Ο Ν. Πρωτονοτάριος αποτελεί σήμερα έναν από τους experts στην ARVC στον κόσμο βασικό μέλος του international task force το οποίο εκδίδει τα διαγνωστικά κριτήρια της νόσου και τις συστάσεις για την αντιμετώπιση της (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20172912) 5) Ο Ν. Πρωτονοτάριος είναι ιδιώτης καρδιολόγος στη Νάξο, και από εκεί έχει κάνει όλη την έρευνα. Έχει h-index 16 (δεν ξέρω πόσους ιδιώτες καρδιολόγους της επαρχίας γνωρίζετε με κάτι αντίστοιχο). Ποτέ δεν προσεγγίθηκε από κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο, ούτε καν τιμητικά.
 15. Το ότι το λιμενικό ταχύπλωο πήγε να ρυμουλήσει κάτι (το οτιδήποτε είναι αυτό), για όσους ξέρουν 10 πράγματα από θάλασσα, είναι μια από τις μεγαλύτερες βλακείες που μπορεί να ακούσει κανείς. Αυτό γίνεται όταν κάνεις βοσκούς θαλασσόλικους... Αλλά ας προσέξω πως μιλάω για τους ένστολους, τον σκληρό πυρήνα αυτής της χώρας...
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.