Jump to content

lamia

Members
 • Posts

  49
 • Joined

 • Last visited

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  lamia
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

lamia's Achievements

Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ) (3/16)

-3

Reputation

 1. Εάν κάποιος ενδιαφέρεται για θέση επικουρικού στην πνευμονολογική κλινικη του Γ.Ν.Λαμίας να επικοινωνήσει στο 22310-63827!
 2. Ενημερωτική Διάλεξη του Γιώργου Βυθούλκα για τις Βασικές Αρχές και την Εφαρμογή της Ομοιοπαθητικής Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην Διεθνή Ακαδημία Κλασικής Ομοιοπαθητικής στην Αλόννησο, το Σάββατο 26 Ιουνίου 2010, 5.00μ.μ. - 8.00 μ.μ. και την Κυριακή 27 Ιουνίου 2010, 10.30π.μ. - 12.30μ.μ. Την διάλεξη μπορούν να παρακολουθήσουν νέοι ιατροί που θέλουν να ενημερωθούν για τη θεραπευτική αυτή. Η παρακολούθηση είναι Ελεύθερη. Ο Γιώργος Βυθούλκας θα απαντήσει σε ερωτήσεις. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις Συμμετοχής: academy@vitthoulkas.com, τηλ. 24240 65142 κ. Γεωργία Λιάκου
 3. Καλησπέρα Θα ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπεται να αποσπαστεί ειδικευόμενος από το νοσοκομείο που ανήκει σε άλλο νοσοκομείο άλλης υγειονομικής περιφέρειας χωρίς αυτό να προβλέπεται απο το σύμβαση που έχει υπογράψει με το νοσοκομείο.Δηλαδη δεν προβλέπεται από απόφαση του ΚΕΣΥ να κάνει κομμάτι ειδικότητας σε άλλο νοσοκομείο και απλά φεύγει με συνεννόηση διευθυντών. Ψιλο παράνομο μου ακούγεται...
 4. Έλα Αλέκο...Πότε είπες ότι θα ανοίξουν οι θέσεις? Συνάδελφοι μην σας παραμυθιάζουν από το υπουργείο.Τίς θέσεις αυτές τις περιμένουμε και πριν 1 χρόνο όταν δεν μιλάγαμε για την ''οικονομική κρίση''!
 5. Όχι άλλοι ειδικευόμενοι στην Αθήνα θέλεις να πεις συνάδελφε.Τα περισσότερα επαρχιακά νοσοκομεία έχουν μεγάλες ελλείψεις και σε ειδικούς και σε ειδικευόμενους. Ειδικά σε νοσοκομεία που έχουν γενική εφημερία καθημερινά!
 6. Γι αυτή την κατάντια της κλινικής σου φταίτε όλοι οι ειδικευόμενοι που δουλεύεται εκεί.Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να τηρηθεί ο νόμος όπως τηρείται για όλα τα άλλα.Για να λείψεις μία μέρα από την δουλειά σου , πρέπει να πάρεις κανονική άδεια...γιατί έτσι λέει ο νόμος.Αν δεν το κάνεις θα έχεις νομικές κυρώσεις.Είναι το ίδιο πράγμα.Σε αναγκάζουν παράνομα να δουλεύεις παραπάνω ώρες από αυτές που επιτρέπει ο νόμος...και χωρίς να πληρώνεσαι υπερωρίες.Ξεκίνα γράφοντας μας το νοσοκομείο και την κλινική που δουλεύεις.Αυτό το φορουμ το διαβάζουν πάρα πολλοί...
 7. Την Πέμπτη 30/07 θα συγκεντρωθούμε στην Αθήνα μερικοί συνάδελφοι προκειμένου να ενημερωθούμε υπεύθυνα από ιατρό που διδάσκει το συγκεκριμένο αντικείμενο στο του πανεπιστημίου του Αιγαίου. Σκοπός της συνάντησης είναι να μάθουμε λεπτομέρειες για το παραπάνω πρόγραμμα. Αν κάποιος επιθυμεί να παρευρεθεί ας μου αφήσει ένα pm ώστε να του πω ώρα και σημείο συνάντησης.
 8. Σε αυτό ακριβός το συμπέρασμα ήθελα να καταλήξω και στο προηγούμενο post μου. Κατά την γνώμη μου δεν θα πρέπει να χαρακτηρίζουμε κάτι χωρίς να το γνωρίζουμε καλά. Για να είμαι ειλικρινής το τελευταίο διάστημα έχω ξεκινήσει και ψάχνω το συγκεκριμένο θέμα. Έχω διαβάσει αρκετές μελέτες και δεν έχω δει να καταλήγουν στα συμπεράσματα που αναφέρεις…(κομπογιαννήτες). Θεωρώ δεδομένο ότι συμμετέχει στην θεραπεία που προτείνουν και ο ψυχολογικός παράγοντας. Όμως σε όλες τις παθήσεις είναι δεδομένο ότι καλή ψυχολογία βοηθάει στην θεραπεία. Είμαι σίγουρος ότι δεν λύνονται όλα τα προβλήματα μόνο με την φαρμακευτική αγωγή και ελπίζω σε αυτό να συμφωνούμε όλοι. Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία να ακουστεί και αυτή η φωνή! Άλλωστε μιλάμε για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα 2 ετών που δεν διδάσκεται μόνο στην χώρα μας άλλα σε πολλές χώρες του κόσμου. Αν και οι θέσεις είναι μόλις 40 και από ότι είδα πέρυσι καλύφθηκαν όλες, πιστεύω ότι τα κριτήρια επιλογής είναι αντικειμενικά και δεν προβλέπονται εξετάσεις. Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό είναι αναγνωρισμένο από το Ελληνικό κράτος. Άρα δίνει την δυνατότητα σε κάποιον που θέλει να διδαχθεί την ομοιοπαθητική, σε 2 χρόνια να έχει τίτλο μεταπτυχιακού ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει και το διδακτορική του διατριβή.( προϋπόθεση στις περισσότερες ιατρικές σχολές στην Ελλάδα)
 9. Συνάδελφε έχεις δίκιο. Πράγματι πιστεύω ότι θα έπρεπε το συγκεκριμένο αντικείμενο να διδάσκεται στο πανεπιστήμιο της ιατρικής , αλλά για λόγους που δεν τους κατανοώ διδάσκεται στο πανεπιστήμιο του Αιγαίου. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να μειώνει την προσπάθεια που γίνεται ώστε να διδάσκεται και αυτό το αντικείμενο στην Ελλάδα και μάλιστα από έναν τόσο διακεκριμένο καθηγητή. Στην ομοιοπαθητική πιστεύουν πολλοί ασθενής και μάλιστα καθημερινά συναντώ κόσμο που μου λέει ότι αντιμετώπισαν χρόνια προβλήματα που είχαν ,με θεραπεία που τους έδωσε ομοιοπαθητικός. Δεν ξέρω τι είναι αλήθεια και τι ψέματα. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι θα πρέπει να δώσουμε την δυνατότητα να ακουστεί και αυτή η φωνή. Άλλωστε βλέπω ότι το μεταπτυχιακό αφορά ιατρούς και πιστεύω ότι οι δρόμοι γνώσεων που ανοίγονται από το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό μπορεί να μας βοηθήσει μελλοντικά στην δουλεία μας.
 10. Διοργανώνει ALS η Μ.Ε.Θ του Γ.Ν. Λαμίας στις 12-13/06/09 σε συνεργασία με την Μ.ΕΘ του Ν.Ν.Αθηνών
 11. Διάβασα και λίγο παρακάτω τα κείμενα. Κάποιος γράφει και για το μεταπτυχιακό. Το έχει παρακολουθήσει κάποιος? Μπορεί να μας δώσει πληροφορίες?
 12. Δεν το είχα δει πέρυσι αυτό το κείμενο. Βέβαια μάλλον δεν πρέπει να έχει καμιά σχέση γιατί αυτά πέρυσι ήταν απλά σεμινάρια που τα διοργάνωνε κάποιος σύλλογος επί πληρωμής, ενώ εγώ γράφω για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του πανεπιστημίου του Αιγαίου και βέβαια από όσο γνωρίζω δεν έχει δίδακτρα. Η φοίτηση είναι 2ετής. Έχω συγκεντρώσει τηλέφωνα και διευθύνσεις για όσους ενδιαφέρονται να το ψάξουν.
 13. Το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα για φέτος θα δεχθεί 40 άτομα ,άρα αν κάποιος ενδιαφέρεται ας μου αφήσει ένα pm για αν του στείλω παραπάνω πληροφορίες. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.