Jump to content

gml2005

Members
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

About gml2005

 • Rank
  Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ)

Μέθοδοι επικοινωνίας

 • Website URL
  http://

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  Ελλάδα
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male
 1. I came to bring the stars for you..:)

 2. Τελειώνω γενικό κομμάτι ειδικότητας σε ένα μηνα ( το ειδικο κομμάτι ξεκινάει σε 2 χρόνια) και έσπασα την αναβολή προκειμένου το Νοέμβρη να καταταγώ . Το πρόβλημα είναι οτι χρειάζεται το Μάιο και για 5 μήνες να πάω εξωτερικό ( έχω 2ο διαβατήριο ) . Γνωρίζει κανείς αν μπορείς να πάρεις αναβολή κατά τη διάρκεια της θητείας και εν συνεχεία να επανέλθεις? Στο omhroi.gr αναφέρει για λόγους υγείας μόνο, αλλά τι πρέπει να επικαλεστεί κανείς και κατα πόσο είναι εφικτό ?
 3. Προς τον ¨ευφυέστατο¨ κύριο malpractice 1 ) Προφανώς δεν διάβασες τις επισημάνσεις που έχουν γίνει σχετικά με το γιατί η επιστολή αποτελεί μια υλοποιήσιμη αντίδραση. 2) Προφανώς δεν έχεις πάρει ακόμα πτυχίο και δεν έχεις δουλέψει, διαφορετικά θα γνώριζες ορισμένα πράγματα όπως το ουτοπικό της απεργίας και των κινητοποιήσεων των ιατρών που αναφέρεις . Αυτό δεν χωρά περαιτέρω ανάλυσης όσοι έχουν κάνει αγροτικό ή ειδικότητα καταλαβαίνουν . Επιπλέον φίλτατε υπάρχει και ιατρική συνείδηση, πέρα από το προσωπικό συμφέρον, την οποία φαίνεται πως δεν διαθέτεις . 3) Η δικιά μου επιστολή μπορεί και να είναι δακρύβρεχτη ( που σε καμιά περίπτωση δεν είναι ) , δεν αποτελεί όμως εξαναγκαστική επιλογή. Πιάσε και γράψε ότι θέλεις ,ακόμα κι αυτές οι σαχλαμαρίτσες που έγραψες εσύ μπορεί να έχουν κάποιο αντίκτυπο. Επιπλέον την επιστολή δεν θα την στείλω για να αποτελέσει μπούσουλα για τον υπουργό για το πως θα επιλύσει το πρόβλημα . Αποστέλλεται για να καταδείξει ότι το πρόβλημα, που το γνωρίζουν άλλωστε πολύ καλά μην ξεγελιέσαι , έχει πάρει διαστάσεις και ότι αρχίζουν να υπάρχουν αντιδράσεις. 4) Για να κλείσω μόνο να σου πω ότι αυτή την αριστερίζουσα αξιοπρέπεια σου, που μάλλον την θεωρείς και υπέρτατη αρετή σου, μπορείς να καθίσεις και να τη καλλιεργήσεις κι άλλο στο καναπεδάκι σου χωρίς να χρειαστεί να πέσεις στο επίπεδο μου και να γράψεις άστοχες επιστολές. Πάντα καλοπροαίρετα όλα αυτά, όπως άλλωστε πιστεύω ήταν και οι δικές σου προθέσεις .
 4. Από προσωπική πλέον εμπειρία γνωρίζω ότι το να προσπαθήσεις να συντονίσεις και να κινητοποιήσεις γιατρούς είναι από τα πλέον δύσκολα πράγματα κυρίως λόγω της φύσης του επαγγέλματος αλλά και της ιδιαιτερότητας-ιδιοτροπίας του χαρακτήρα των περισσοτέρων από μας. Είμαστε διασκορπισμένοι σε όλη την Ελλάδα. Άλλοι σαν φοιτητές , άλλοι σαν αγροτικοί κι άλλοι ,όπως ο γραφών, σαν ειδικευόμενοι . Και να θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε όλοι μαζί έξω από το Υπουργείο είναι αδύνατο . Θεωρώ λοιπόν ότι όσοι έχουμε τη θέληση να κάνουμε κάτι πρέπει να το πραγματοποιήσουμε στα μέτρα του δυνατού . Μια επιστολή μπορεί να τη στείλει κι ο πιο απομονωμένος αγροτικός στην εσχατιά του Αιγαίου κι ελπίζω να το κάνει.
 5. Η ενημέρωση συνεχίζεται .Ορισμένοι δείχνουν πρόθυμοι να συμμετάσχουν, άλλοι-και σημειωτέων τους κατανοώ εν μέρει- αντιμετωπίζουν παθητικά το ζήτημα. Δεν πιέζεται κανείς ωστόσο, όποιος θεωρεί ότι η αναμονή είναι κάτι το όποιο θα λυθεί με τη μεσολάβηση-πίεση των ίδιων των γιατρών ας συμμετάσχει . Μπορεί να μην καταφέρουμε τίποτα αλλά τουλάχιστον θα έχει γίνει μια προσπάθεια.
 6. ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006. Τότε θα στείλω την παραπάνω επιστολή . Θα προτιμούσα να είχα ήδη στείλει τη πρώτη , αλλά στο πνεύμα του συγχρονισμού (κι όχι του συντονισμού) της προσπάθειας θεωρώ ότι είναι καλύτερα να περιμένω. Όποιος θέλει να συμμετάσχει, αλλά δεν γνωρίζει τι θα έπρεπε να γράψει, ας εκτυπώσει την παραπάνω επιστολή να την βάλει σε έναν φάκελο και να τη στείλει.
 7. e-mails σε συναδέλφους. Θα στείλω e-mail , με link για την παρούσα ιστοσελίδα σε κάθε συνάδελφο που γνωρίζω για να ενημερωθούν γύρω από τη προσπάθεια. Τα mails μου δεν θα έχουν σχόλια μόνο το link ώστε ο καθένας να αποφασίσει από μόνος του. Καλό θα ήταν όσοι έχετε τη δυνατότητα να κάνετε κάτι παρόμοιο. Link: http://www.greekmeds.gr/forum/index.php?showtopic=12811
 8. [Δεν ενδιαφέρονται αγαπητέ επειδή βλέπουν οτι κι εσύ δεν ενδιαφέρεσαι . Επειδή τα προβλήματα σου τα μαθαίνουν, όπως έγραψες, από ευσυνείδητους υπαλλήλους ενώ εσύ κάθεσαι στο καναπέ σου και περιμένεις πότε θα έρθουν οι επόμενες εκλογές για να τους μαυρίσεις . Μην περιμένεις να αλλάξει κάτι αν εσύ δεν κάνεις κάτι γι’ αυτό .
 9. ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ -ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ 1) Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιδιαίτερο Γραφείο Υπουργού Υγείας Υπόψιν κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου Αριστοτέλους 17 ΑΘΗΝΑ , Τ.Κ. 101 87 2)Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιδιαίτερο Γραφείο Υφυπουργού Υγείας Υπόψιν κ. Αθανάσιου Γιαννόπουλου Αριστοτέλους 17 ΑΘΗΝΑ , Τ.Κ. 101 87 3)Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιδιαίτερο Γραφείο Υφυπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπόψιν κ. Γεώργιου Κωνσταντόπουλου Αριστοτέλους 17 ΑΘΗΝΑ , Τ.Κ. 101 87 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ : 1) dimavra@otenet.gr ( e-mail Υπουργού) minister@mohaw.gr (e-mail Υπουργού) 2) konstantopoulos@parliament.gt (e-mail υφυπουργού) g konstantopoulos@acn.gr ( e-mail υφυπουργού) 3) perivlepto@parliament.gr (e-mail υφυπουργού) www.athgiannopoulos.gr (e-mail υφυπουργού) ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ (Η 1η που θα σταλεί) Αξιότιμε Υπουργέ Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.κ. Αβραμόπουλε , Ονομάζομαι …………………….., κατάγομαι από………………… και είμαι ιατρός ειδικευόμενος Παθολογίας στο Νοσοκομείο …………… Αφορμή για την παρούσα επιστολή αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι, χωρίς υπερβολή, οι συνάδελφοι μου κι ανάμεσα τους κι εγώ. Το πρόβλημα αυτό έγκειται στην τεράστια αναμονή που υπάρχει πλέον για ειδίκευση , η οποία μέρα με τη μέρα γιγαντώνεται καθιστώντας το μέλλον αβέβαιο για όλους τους νέους ιατρούς. Θέλω να πιστεύω ότι τόσο εσείς όσο και οι επιτελείς σας είστε ενήμεροι σχετικά με τις διαστάσεις του προβλήματος . Ενδεικτικά αναφέρω μόνο ότι η ειδικότητα της γενικής ιατρικής, που τόσο πολυδιαφημίστηκε ως θεμέλιος λίθος της αναμόρφωσης του ΕΣΥ , έχει μέσο χρόνο αναμονής τα 4 έτη στο λεκανοπέδιο της Αττικής και τα 4 με 5 έτη για το νομό Θεσσαλονίκης. Σε ανάλογα δυσθεώρητα ύψη βρίσκεται και στις λοιπές μεγάλες πόλεις τις Ελλάδας που σημειωτέον προσφέρουν την πλειοψηφία των θέσεων προς ειδίκευση. Η επιστολή μου αυτή σκοπό δεν έχει να σας προτείνει λύσεις, άλλωστε υπάρχουν πολλές . Το μόνο που επιζητώ από σας είναι να ασχοληθείτε με το πρόβλημα αυτό και να προβείτε στην απαραίτητη νομοθετική μεταρρύθμιση για να δώσετε τέλος στην συνεχιζόμενη απαξίωση του ιατρικού λειτουργήματος. Εγώ προσωπικά, όπως πιστεύω και το μεγαλύτερο κομμάτι του ιατρικού κόσμου, θα στηρίξουμε ενεργά οποιαδήποτε προσπάθεια σας προς τη κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος της αναμονής για ειδίκευση. Με εκτίμηση, …………………. Από: ………………….. 25ης Μαρτίου 68, …………… Τ.Κ. Τηλ: 2……… , 694…………
 10. Καταλαβαίνω από αυτά που γράφει ο SarandosKaptanis ότι συμβιβάστηκε με την ιδέα της αναμονής και των εναλλακτικών λύσεων . Βλέπει βέβαια το θέμα στην προσωπική του μορφή και στον αντίκτυπο που έχει στην δικιά του προσωπική σταδιοδρομία και δεν αντιλαμβάνεται επαρκώς την απαξίωση του ιατρικού λειτουργήματος που συμβαίνει . Στα μάτια του κόσμου πλέον νεαρός ιατρός ισοδυναμεί με προσωρινά άνεργο που ψάχνει οποιοδήποτε τρόπο για να εξασφαλίσει τα προς το ζην . Χαιρετώ αυτούς τους διορατικούς που φεύγουν στο εξωτερικό και τους προτείνω να μην γυρίσουν πίσω γιατί τίτλο ειδικότητας θα έχουν αλλά η απαξίωση θα υφίσταται πλέον και γι΄αυτούς . Εν κατακλείδι στην ουσία δεν προτείνω συστράτευση προσκαλώ προς συστράτευση . Όποιος θέλει ακολουθεί όποιος δεν θέλει ας δώσει το προσωπικό του αγώνα με άλλο τρόπο .
 11. Κακώς αναλίσκομαι σ΄αυτό το θέμα αλλά δεν ξέρω αν γνωρίζετε τι επικρατούσε στην Ελλάδα πριν το ΕΣΥ και τι έγινε στην συνέχεια . Όσο για τις αρχικές προβλέψεις του νόμου του 1983 για διοικητική αποκέντρωση ,εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων , συνεχιζόμενη εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού , πλήρη ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας , καθιέρωση του ιατρού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης , ισότητα στην πρόσβαση των υπηρεσιών, καθολικότητα στην κάλυψη των υπηρεσιών και τόσα άλλα μπορεί να μην υλοποιήθηκαν στο βαθμό που θα έπρεπε αλλά αποτέλεσαν ότι καλύτερο-επαναστατικότερο πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, από πλευράς μεταρρύθμισης στο χώρο της υγείας, από τη μεταπολεμική περίοδο και μετά. Μπορεί να έχει χίλια αρνητικά, να μην είναι αποδοτικό, να κοστίζει δυσανάλογα στον ελληνικό λαό για τις υπηρεσίες που του παρέχει αλλά η θέσπιση του ΕΣΥ αποτέλεσε την αφετηρία και στην συνέχεια τη κορωνίδα του λεγομένου κοινωνικού κράτους, να μην το ξεχνάμε αυτό.
 12. Τα προβλήματα αυτά με τους δημόσιους λειτουργούς προϋπήρχαν και πριν το 1983 και τη δημιουργία του ΕΣΥ. Το ΕΣΥ χωλαίνει όχι επειδή σαν σύστημα δεν είναι καλό αλλά επειδή δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως και όπως όριζαν οι ιδρυτικές του διατάξεις Αυτό όμως είναι άλλο θέμα, σχετικό μεν αλλά άλλο. Το πρόβλημα με τις αναμονές αγαπητέ κατά τ’άλλα συνάδελφε μπορεί να λυθεί ανεξάρτητα με την ολική αναμόρφωση που εσύ επιζητάς . Μην γενικεύεις τα πράγματα. Καλοδεχούμενη η κριτική, πιο καλοδεχούμενες όμως οι προτάσεις που απ΄ότι βλέπω συνάδελφε δεν καταθέτεις.
 13. Οφείλουμε να κάνουμε κάτι, έστω και μικρό … Δεν γίνεται να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας μοιρολατρικά κάτι να συμβεί . Τα πάντα γίνονται αδύνατα αν νομίζουμε πως δεν μπορούν να συμβούν .
 14. Είμαι σχετικά παλιός στο forum όχι όμως ιδιαίτερα πολυγραφότατος. Διαβάζω ορισμένα από τα θέματα του αρκετά συχνά και τώρα τελευταία σχεδόν καθημερινά ελέω ADSL . Κατά καιρούς έβλεπα topic με συζητήσεις για την ανάγκη να βρεθεί κάποια λύση για το πρόβλημα με τις αναμονές για ειδικότητα, για το τι θα έπρεπε να επικρατεί, για το τι γίνεται στο εξωτερικό, για το αν θα πρέπει να τεθούν εξετάσεις ή όχι , για το αν θα έπρεπε να αποκλειστούν ή να υστερήσουν στο δικαίωμα για ειδικότητα οι συνάδελφοι με πτυχία από εξωτερικό, για ….., για….. , για……, για….., Τι κάνει όμως ο καθένας από μας ατομικά για αυτό ? Και απευθύνομαι σε όλους: σε σένα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές , στο συμφοιτητή σου που κάθεται στο σπίτι και βλέπει τηλεόραση και νομίζει ότι από ώρα σε ώρα θα πουν στις ειδήσεις για αυτό το πρόβλημα και το πώς επιλύθηκε σχεδόν μαγικά από τα λαμπρά μυαλά της εξουσίας , σε μένα που μετά από χρόνια συνεχούς άγχους βλέπω το πρόβλημα για μένα να φτάνει σε ένα τέλος αλλά για τους υπολοίπους να παραμένει. Ο γραφών, για να μην προτρέξουν κάποιοι να τον κατηγορήσουν ότι τώρα αντιλήφθηκε το πρόβλημα, είναι από επαρχιακή πόλη , μπήκε στην ιατρική του Α.Π.Θ. στα 18, βγήκε στα 24 , έκανε σχεδόν 21 μήνες αγροτικό , ξεκίνησε το γενικό μέρος της ειδικότητας του και σχετικά σύντομα αφού ξεμπερδέψει και με το στρατό θα ξεκινήσει και το ειδικό κομμάτι και ίσως γύρω στα 33-34 να έχει και τον τίτλο της ειδικότητας. Σε κάποιον μπορεί να φαίνονται σχετικά καλά όλα αυτά αλλά δεν είναι γιατί κρύβουν πολλούς μα πάρα πολλούς συμβιβασμούς. Η πρόταση μου είναι απλή ,φαντάζει παιδική στη σύλληψη της αλλά δυστυχώς νομίζω ότι είναι ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε όλοι από όπου κι να βρισκόμαστε και σχετικά συγχρονισμένα. Ενυπόγραφες επιστολές όχι ομαδικές αλλά ατομικές του καθενός . Άποψη μου είναι ότι 1000 ατομικές επιστολές κάνουν περισσότερη αίσθηση από μια επιστολή με 1000 υπογραφές . Που θα σταλούν αυτές οι επιστολές : Στη διεύθυνση του υπουργείου υγείας με παραλήπτη τον ίδιο τον υπουργό. Αν δεν τον ΄΄συγκινήσουμε΄΄ θα συνεχίσουμε να στέλνουμε σε νέα διεύθυνση: Μέγαρο Μαξίμου με παραλήπτη τον ίδιο τον πρωθυπουργό κι αργότερα στη διεύθυνση της Χαριλάου Τρικούπη με παραλήπτη τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι να γίνει κάτι, οτιδήποτε . Το κόστος είναι 50 λεπτά για το γραμματόσημο , 5 λεπτά για το φάκελο και 10 λεπτά από το χρόνο μας για να συγγράψουμε μια στοιχειώδη επιστολή με το πρόβλημα όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας . Δεν έχει σημασία ποια πιστεύει ο καθένας ότι είναι η ιδεατή λύση, σημασία έχει να αναδειχθεί το πρόβλημα. Προτρέπω τους administrators να δώσουν κάποια ιδιαίτερη σημασία στο topic και να το αναδείξουν με όποιο τρόπο θεωρούν κατάλληλο. Όποιος έχει προτάσεις καλοδεχούμενες αλλά η συζήτηση δεν πρέπει να καταστεί ατέρμονη. Θέτω έναν χρονικό ορίζοντα ενός μήνα .Μετά το τέλος αυτών των 30 ημερών εγώ θα αρχίσω να στέλνω επιστολές κι όποιος θέλει ας ακολουθήσει. Θα στέλνω μέχρι να βαρεθώ ή να με βαρεθούν.
×
×
 • Δημιουργία νέας...