Jump to content

Ονειροπόλος

Members
 • Content Count

  57
 • Joined

 • Last visited

About Ονειροπόλος

 • Rank
  Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)
 • Γενέθλια 22/11/1970

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

1.357 profile views
 1. Φίλε μου, ήμουν μέσα σε Καταλήψεις, όχι αποχές ή δυο βδομάδες, όπως αυτές του 2000. Τότε που ήθελαν να μας βάλουν να δίνουμε εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Που; Άκουσον άκουσον, στις κατά τόπους Νομαρχίες. Το βύσμα του βύσματος δηλαδή… Και Αλεξανδρούπολη κι Αθήνα κρατήσαμε ένα μήνα κατάληψη. Κόντρα σε πρυτάνεις, καθηγητές κι ευτράπελους.. Σημειωτέων ήμουν σε ανεξάρτητη παράταξη τότε, τη μόνη που 4 βδομάδες, μέχρι να αλλάξει ο «νόμος» τους, κατάληψη υποστήριζε. Θα ήθελα να σου πω το εξής. Το θέμα δεν είναι να κλείσεις τη σχολή… Το Γιατί είναι το ζήτημα.. Και σ
 2. Ας το δούμε λίγο μαθηματικά το ζήτημα, και λογικά επίσης. Για τα ρεπό μιλώντας λοιπόν. Έχοντας κατ’ αρχήν στο μυαλό μας το εξής. Είναι μια προσπάθεια των του υπουργείου να μειώσουν τις ώρες εργασίας ώστε να εναρμονιστούν στο 48-56 της οδηγίας. Δηλαδή 8 εφημερίες 17 ώρες Χ 8 = 136 ώρες. 8 ρεπό Χ 7 ώρες = 56 ώρες. 14 πρωινά κατά μέσο όρο (αφού θα λείπουμε οκτω μέρες από ρεπό) Χ 7 ώρες = 98 ώρες. Και μπορούμε το μήνα να δουλέψουμε 56 χ 4 εβδομάδες = 224 ώρες / μήνα. Έχουμε λοιπόν: 136 ώρες εφημερίες + 98 ώρες τα πρωινά (αφού βγάλαμε τα 8 ρεπό) = 234 ώρες. Και είπα
 3. Σωστά προειδοποιούν, μα την «απάντηση» την ξέρουμε.. Εισαγγελέας με «τυφλή» δικαιοσύνη να «πράξει» κατά τα γνωστά… Μου θυμίζει μια στροφή από κάτι που έγραψα χθες.. … «Αυτοί σου λεν, δες τη δικαιοσύνη, Μα εσύ βλέπεις πως δεν είναι πια τυφλή, Πως τους φτωχούς χτυπά με το σπαθί της, Με τα λεφτά να τη μετρά την αρετή.» … Και η σκλαβιά καλά κρατεί..
 4. Τουλάχιστον μ’ αυτά και με τ’ άλλα και παρόλες τις προσπάθειες ξεπουλήματος απ’ τους «μεγαλοπατέρες» μας, κάτι κερδίσαμε.. Και όχι μόνο αυτά που φαίνονται από λεφτά και ώρες.. Τον αυτοσεβασμό μας καταφέραμε να έχουμε!
 5. Kαι οι Μάγιας το λέγανε για το ’12.. Και τη δικιά τους την καταστροφή μια χαρά την πέτυχαν.. Και δε θα χω προλάβει να ξεπληρώσω τα δάνεια για το ιατρείο, μια και τελειώνω το ’10… Όσο για τον Ομπάμα και γω τ’ άκουσα.. Αλλά ότι θα ‘ναι χειρότερος και από τον απελθών δυσκολεύομαι να το φανταστώ… Βλέπουμε λοιπόν..
 6. Ο νοών νοείτω.. Δικαιούται για να ομιλεί όποιος κάνει πράξεις τα λογάκια του. Είτε καθηγητής είται αγράμματος, είτε «απλός» πολίτης.. Ποιοι αποστείλανε τα «παιδάκια» τους έξω και τα φέρανε με μεταγραφές σαν «αρρωστούλικα», και ποιοί τα βάλανε τα καημένα τα «αρρωστούλικα» σαν υπεράριθμους σε νοσοκομεία για ειδικότητα..; Και ποιοι τα κάναν επίκουρους (γιατί λέκτορες γίνονται οι πληβείοι..). Μα ναι οι καθηγητούληδες μας… Τίμα τους δασκάλους σου έλεγε να ορκιστούμε ο Ιπποκράτης.. Μόνο που το Δ, ήταν κεφαλαίο.. Οπότε ας μιλάνε αυτοί που δικαιούνται.. Και ο νοών νοείτω λοιπόν!
 7. Μάλιστα.. Οι πιο πολλοί τον Υπουργό εμπιστευόμαστε, και σε αναστολή το πάμε… Εύχομαι να έχει λίγη τσίπα αυτή τη φορά και να μην είναι άλλο ένα διπλωματικό παιχνιδάκι.. Εύχομαι να δικαιωθούμε επιτέλους. Μα χαίρομαι που καταλάβαμε (όσο και όσοι το καταλάβαμε), πως και δύναμη, και Δίκιο έχουμε…
 8. Καταγγελία εναντίον του Διοικ. Συμβούλιο του Νοσοκομείου για προπηλακισμό γιατρού(ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ) 07/11/2008 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Η έκτακτη Γενική Συνέλευση των γιατρών του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης της 6ηςΝοεμβρίου 2008, καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Κοζάνης για την απαράδεκτη φραστική επίθεση και εξύβριση του γιατρού, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, και εκπροσώπου των γιατρών κου Ζαρκινού Φωτίου που υπηρετεί και στηρίζει την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, με το ελάχιστο προσωπικό, την τελευταία 15ετία. Η επίθεση αυτή, σε συνδυασμό με τις εξα
 9. Στο ΓΝΑ Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ αποφασίσαμε να επιμείνουμε στην εφαρμογή του νόμου, για 48-56 ώρες. Θα ξανακάνουμε συνέλευση τη Δευτέρα για να αποφασίσουμε την περεταίρω πορεία των κινητοποιήσεων, συνεκτιμώντας τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των λοιπών Νοσοκομείων της Αττικής και της περιφέρειας.
 10. Θα ξανακάνουμε συνέλευση τη Δευτέρα για να αποφασίσουμε την περεταίρω πορεία των κινητοποιήσεων, συνεκτιμώντας τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των λοιπών Νοσοκομείων της Αττικής και της περιφέρειας.
 11. Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΣ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ(ΑΡΣΙ) Αθήνα, 5-11-08 Η Α.Ρ.Σ.Ι. –όπως ξεκαθάρισε στην τοποθέτησή της στη σημερινή συνεδρίαση του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ - θεωρεί λανθασμένη την κατά πλειοψηφία απόφαση (την οποία ψήφισαν ΔΗΚΝΙ-ΠΑΣΚ-ΑΕΓ) για τους εξής βασικούς λόγους : 1. Το ΓΣ δεν έχει δικαίωμα να καλέσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς να καταθέσουν πλήρη προγράμματα για το υπόλοιπο του Νοεμβρίου (δηλαδή να προκηρύξει από τα πάνω λήξη των κινητοποιήσεων) πριν αποφασίσουν σχετικά οι συνελεύσεις. 2. Η διαπραγμάτευση έπρεπε να μείνει ανοικτή. Η ΟΕΝΓΕ έπ
 12. «Συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι να δεσμευτεί εγγράφως ο Υπουργός για τις υποσχέσεις του, συνέχιση των διαπραγματεύσεων έως να πετύχουμε το σύνολο των αιτημάτων μας, και να εγγραφούν τα κονδύλια για τις προσλήψεις και τις αυξήσεις του μισθολογίου, στον Προϋπολογισμό του 2009. Νέα γενική συνέλευση τη Δευτέρα.» Απόφαση Γενικής Συνέλευσης 6/11/09 του Γ.Ν.Α. Γ.Γεννηματάς. Αναλυτικότερα θα αναφερθώ αργότερα όταν καθαρογράψουμε όλο το κείμενο.
 13. Θέμα Γενικών Συνελεύσεων Νοσοκομείων είναι η συνέχιση η όχι των αγώνων, και όχι διαπλεκόμενων «Συνδικαλιστών». Στη Νίκαια συνεχίζουν. Και δεν μας καλύπτει κανένας Ποινικά αν κάνουμε πάνω από 4 εφημερίες χωρίς να έχει υπογραφεί κλαδική σύμβαση.. Για σκεφτείτε το!
 14. Γι’ αυτό λέω ευτυχώς που οι Γενικές Συνελεύσεις πήραν την διαπραγμάτευση στα χέρια τους, και ανέτρεψαν τους προγραμματισμούς των διαπλεκόμενων. Τώρα το τι θα γίνει από δω και πέρα, πάλι από μας εξαρτάται.. Και οι Συνελεύσεις, εμείς, έχουν τον τελικό λόγο. Πάντως αυτό το «καλή θέληση» δε μου κάθεται.. Καλή θέληση δείχνεις σε έναν αξιόπιστο συνομιλητή, και όχι σε έναν υπουργό που σε εμπαίζει εδώ και δυο χρόνια.. Άσε που υπάρχει το σενάριο του ανασχηματισμού και της έναρξης από μηδενική βάση των διαπραγματεύσεων, με την καινούργια υπουργό (ναι παίζει να βάλουν κάποια, όχι κάποιον…).
 15. Συνεδρίασε λοιπόν η ΟΕΝΓΕ και καταθέτει πρόταση. Λέει: «Σε ένδειξη καλής θέλησης και προκειμένου να διευκολύνουμε τη διαπραγμάτευση καταθέτουμε για τον υπόλοιπο Νοέμβριο πλήρη και ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης.» Ερωτήσεις : 1. Αυτοί που υπέγραψαν δήλωση ότι Δεν επιθυμούν Υπέρβαση του ωραρίου, τι γίνεται: Τις ανακαλούν για ένα μήνα..; 2. Αλλά βασικά, Ποιος μας καλύπτει αστικά και ποινικά για αυτό.;;; Θα τεθούν αυτά τα ερωτήματα και στη συνέλευση που έχουμε στο «ΓΝΑ Γ.Γεννηματάς», μήπως και βρεθεί κάποια άκρη. Είναι καλό πάντως που συνεχίζεται η διαπραγμάτευση. Καλημέρα
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.