Jump to content

iceman

Prominent Members
 • Content Count

  4.342
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  96

Reputation Activity

 1. Thanks
  iceman got a reaction from sjjggst in [Αγροτικο] Υποχρεωτικό ή προαιρετικό για θέση στο δημόσιο;   
  Νομιζω στον ΠΙΣ γινονται πλεον οι αιτησεις, οχι στις διευθυνσεις υγειας.
  https://pis.gr/108660/υποβολή-αιτήσεων-για-συμμετοχή-στις-ε-3/
  Οι προυποθεσεις συμμετοχης
  https://pis.gr/category/iatriko-epaggelma/simmetoxi-exetaseis/proipotheseis-simmetoxi-exams/
 2. Like
  iceman reacted to dr No in Ιατρός στο Τμήμα Επειγοντων Περιστατικών   
  Καλησπέρα σε όλους. Είμαι ειδικευομενη ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ. Την επέλεξα προφανώς λόγω αποκατάστασης σε σχέση με άλλη ειδικότητα που είχα στο μυαλό μου αλλά και γιατί μ άρεσαν πολύ τα Τεπ. Το ποστ μου είναι απλά για να εκφράσω την αγανάκτηση μου αλλά και το μπουλινγκ που τρώμε στα τμήματα διαλογής. Ειδικά αν είσαι φιλότιμος νομίζω σε πεθαίνουν. Τραμπουκισμός από 1ετα παθολογακια που δεν ξέρουν να παραγγείλουν εξετάσεις γιατί δε διώχνουμε το 90% των ασθενών και να τους στέλνουμε (έτοιμες κιόλας παρακαλώ ) τις εισαγωγές. Τραμπουκισμός από επιμελητές για το αν ζητήσουμε μια γνώμη να διώξουμε ένα περιστατικό. Τραμπουκισμός από τους ασθενείς που παραπέμπονται επειδή δε βρίσκουν πχ τον ωρλ στο Τεπ και πρέπει εμείς να τον ψάχνουμε 10 λεπτά στα τηλέφωνα. Τραμπουκισμος Από τις νοσηλεύτριες μη βάλουν καμία φλέβα παραπάνω .Να βγάζουν τα πόδια σου νερό και να σε βρίζουν κιόλας . Τι να πω; Αναρωτιόμουν αν συμβαίνει αυτό σε όλα τα νοσοκομεία 
 3. Like
  iceman reacted to Bratwurst2 in Ιατρός στο Τμήμα Επειγοντων Περιστατικών   
  Για να είσαι καλός στα επείγοντα χρειάζονται πολλές ώρες πτήσης.Πρέπει ένα εξάμηνο μίνιμουμ να είσαι με επιμελητή ειδικό στα επείγοντα και να βλέπεις τουλάχιστον 20 περιστατικά ημερησίως.Για να γίνεις πραγματικά καλός χρειάζεται 2-3 χρόνια εμπειρία.
  Σου έρχεται π.χ. ένας ασθενής και πρέπει αμέσως να αποφασίσεις
  1.Είναι σταθερός και μπορώ να τον στείλω στη συνέχεια στην κλινική?
  2.Είναι ασταθής και πρέπει να τον σταθεροποιήσω πριν τον στείλω στην κλινική?
  3.Κινδυνεύει η ζωή του και πρέπει αμέσως να μεταφερθεί στην εντατική?
  Αυτές τις αποφάσεις πρέπει να τις πάρεις το πρώτο λεπτό,μετά πολλές φορές είναι αργά.Για να πάρεις όμως σωστή απόφαση πρέπει να συνεκτιμήσεις πολλούς παράγοντες και χρειάζεται πολύ μεγάλη εμπειρία.
  Αν ζητήσεις βοήθεια ο άλλος θα εκραγεί γιατί πιστεύει οτι τον φορτώνεις δουλειά ή ευθύνες λόγω δικής σου ανεπάρκειας.Ειδικά άμα έρθει επιμελητής το πιο πιθανό είναι να ζητήσει εξτρά εξετάσεις και να καθυστερήσει το περιστατικό.Αν καλέσεις γιατρό άλλης ειδικότητας για εκτίμηση πιθανότατα θα πιστέψει οτι προσπαθείς να του πασάρεις το περιστατικό.Φυσικά παίζουν ρόλο και οι διαπροσωπικές σχέσεις.
  Γενικά σε αυτά τα ζητήματα χρησιμοποιεί κανείς ένα συνδυασμό ψαρώματος,παρακαλετού.Πρέπει να πεις τις σωστές λέξεις για να ενεργοποιηθεί ο άλλος.Αν πεις ας πούμε έχω έναν ασθενή με οξεία κοιλία,ο χειρούργος πιθανότατα θα πιστέψει οτι έχεις κάνει λάθος εκτίμηση λόγω ασχετοσύνης.Αν όμως πεις έχω έναν ασθενή με άλγος στο δεξιό λαγόνιο βόθρο χωρίς ιστορικό σκωληκοειδεκτομής και με λευκοκυττάρωση,αυξημένη CRP και δε βλέπω χολοκυστίτιδα στον υπέρηχο,τότε ο χειρούργος θα ενεργοποιηθεί.Θα δει σίγουρα τον ασθενή.
  Αντίθετα αν πάρεις ασθενή από χειρούργο με διάγνωση αποκλεισμός οξείας κοιλίας αυτό δε σημαίνει οτι είσαι καλυμμένος.Αν π.χ. ο ασθενής έχει διάτρηση έλκους και πάθει επιπλοκή δεν μπορείς να ισχυριστείς ο χειρούργος απέκλεισε οξεία κοιλία άρα είμαι καλυμμένος.Είσαι συνεχώς υπεύθυνος για τον ασθενή άπαξ και περάσει από τα χέρια σου,για πράξεις και παραλείψεις.Μπορούν εύκολα όλα να τα ρίξουν πάνω σου αν δεν κάνεις τα δέοντα και δεν πάρεις μέτρα να μη στραβώσει το περιστατικό.Αλλά τι μέτρα παίρνεις και πώς τα εφαρμόζεις στην πράξη χρειάζεται εμπειρία.Δεν είναι μόνο γράψιμο είναι συνδυασμός ενεργειών.
  Είναι σα να παίζεις μπάλλα,μερικές φορές πρέπει να κινηθείς αστραπιαία για να σκοράρεις,πρέπει να συντονίζεσαι με συμπαίκτες,να σουτάρεις όταν πρέπει,να τρέχεις συνέχεια,είναι συνδυασμός αντοχής,εμπειρίας,ταχύτητας,πώς εκτιμάς την κατάσταση,την πιθανή εξέλιξη κτλ.
  Αν έχεις πολλούς ασθενείς ταυτόχρονα και μερικοί είναι ασταθείς,πρέπει να ελέγχεις το πιο σημαντικό πάνω τους σε άλλους είναι το ΗΚΓ,σε άλλους η πίεση,σε άλλους η καρδιακή συχνότητα,σε άλλους ο κορεσμός,σε άλλους η ακτινογραφία,σε άλλους η αξονική,σε άλλους το κάλιο,το σάκχαρο,η τροπονίνη κτλ ή η αιμοσφαιρίνη κτλ.Αν ελέγχεις τον ένα βασικό παράγοντα,μπορείς να τους σταθεροποιείς όλους μαζί χωρίς να πελαγώνεις αλλά χρειάζεται εμπειρία.Οι πιο πολλοί πελαγώνουν αν έχουν πάνω από 4 ασθενείς ταυτόχρονα,αλλά μέχρι 7 ασθενείς ταυτόχρονα είναι εφικτό να ελέγχεις αν έχεις εμπειρία.Αν αρχίσεις και ασχολείσαι  με λεπτομέρειες και άσχετα πράγματα χάνεις πλήρως τον έλεγχο του ασθενούς αφού ο χρόνος που αφιερώνεις στον έναν,αφαιρείται από τον άλλο που μπορεί να έχει σοβαρότερο πρόβλημα.Υπάρχουν βέβαια και πολλοί γιατροί που είναι τα ζώα μου αργά και άλλοι που πάνε να ρίξουν όλη την ευθύνη σε άλλους,κάνουν άσκοπες εξετάσεις,καθυστερούνε,επιμένουν στο λάθος τους κτλ.Εχει πολλά συστήματα.
  Αν είσαι μόνος σου στα επείγοντα,είσαι άρχοντας αφού κάνεις ό,τι θες.Εγώ μηδένισα τους χρόνους αναμονής δεν περίμενε κανείς ασθενής αφού ενεργούσα με ταχύτητα.Αν είσαι με άλλον,σίγουρα θα προσπαθήσει να δει λιγότερους ασθενείς,θα ενεργεί αργά και μπορεί να τα παίξεις από τον όγκο των περιστατικών.Ελλάδα είναι και μπάχαλο,έρχονται τα φορεία χωρίς Notarzt,δεν έχεις καμία πληροφορία για τον ασθενή και πρέπει συχνά να αυτοσχεδιάσεις.Επίσης δεν παίρνουν σε όλους τους ασθενείς τα ζωτικά σημεία,δεν έχεις καλό εξοπλισμό και πρέπει να ασχολείσαι πολλή ώρα με συνοδούς.
  Αμα δεν έχεις εμπειρία και κάνεις χοντρά λάθη σε κυνηγάνε και σε αναφέρουν συνέχεια εκτός αν έχεις καλές σχέσεις με το προσωπικό και σε καλύπτουν οπότε την τρώει άλλος.
  Εξωτερικό αν δε σε χωνεύουν οι νοσηλεύτριες για οποιοδήποτε λόγο,απλά δεν εκτελούν τις εντολές σου οπότε τελείωσες.Μένει ο άλλος να πονάει ενώ έχεις δώσει οδηγία για αναλγητικό,αρχίζεις να δίνεις μόνος σου τα φάρμακα,υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης γενικώς μπάχαλο.Αν σε συμπαθούν οι νοσηλεύτριες παίζει να διορθώσουν και λάθος που έκανες και να σου πουν το σωστό.Μπορεί όμως να σου πουν και κάτι λάθος αν θέλουν να σου στήσουν παγίδα.Πρέπει συνέχεια να εκτιμάς τα άτομα και τις πληροφορίες που δίνουν ποιος είναι ξύπνιος,ποιος κοιμάται,ποιος βαριέται ποιος είναι επιρρεπής στο λάθος,ποιος έχει εμπειρία και τη νοητική κατάσταση για να κρίνεις την αξία της πληροφορίας,δεν είναι πάντα εύκολο.Ετσι κι αλλιώς είσαι υπεύθυνος για όλα και λάθος πληροφορία να πάρεις είναι δική σου ευθύνη αν δεν την αξιολόγησες σωστά.Οι νοσηλεύτριες το ξέρουν αυτό.
  Σα γενικός γιατρός πιθανότατα δε σε υπολογίζουν καθόλου γιατί δε θα μείνεις στο τμήμα,σε θεωρούν άπειρο και ενόχληση.Δύσκολα θα σου δείξουν πράγματα εκτός αν προσφέρεις κάτι δηλαδή τρελλή λάντζα που βασικά σημαίνει υπερωρίες.Πρέπει πάντα να δίνεις κάποιο αντάλλαγμα.Ολοι βαριούνται να δείχνουν στους νέους,έχουν αρκετές δουλειές.Αν τους αλαφρώσεις από κάποιες δουλειές μπορεί να σου δείξουν σαν αντιστάθμισμα εκτός αν έχεις κοννέ και το κάνουν από υποχρέωση.
  Αν δίνεις οδηγίες για το περιστατικό κατευθείαν από τα επείγοντα τότε παίρνεις και την ευθύνη οπότε έχει ο άλλος στην κλινική το κεφάλι του ήσυχο,και κάτι να στραβώσει,φταις εσύ που έδωσες λάθος οδηγίες.Οπότε πρέπει να δίνεις τέτοιες οδηγίες ώστε ο ασθενής τουλάχιστον την πρώτη μέρα που σε ενδιαφέρει να είναι σταθερός.Δε χρειάζεται αναγκαστικά να βάλεις τη διάγνωση.Τη δεύτερη μέρα δε σε ενδιαφέρει τι θα γίνει αφού θα τον δει ο άλλος υποχρεωτικά οπότε η ευθύνη περνάει σε αυτόν.Υπάρχει όμως περίπτωση αν είσαι πολύ έμπειρος και ο άλλος στην κλινική άπειρος να σε θεωρήσουν υπεύθυνο και για όσα θα συμβούν και τη δεύτερη ή την τρίτη μέρα νοσηλείας ακόμα και αν έχει δει το περιστατικό στην κλινική επιμελητής.Δεν είναι τόσο απλό πάντα.
  Πολλοί στα επείγοντα κωλύονται να δώσουν οδηγίες,συνήθως λένε καλύτερα να τον δει ο συνάδελφος στην κλινική για δεύτερη γνώμη που θα έχει στα χέρια του και τις εξετάσεις,τα φάρμακα κτλ ενώ εγώ χρειάζομαι το κρεβάτι για τον επόμενο ασθενή των επειγόντων.Αυτό είναι διαφορετικό ανάλογα με το νοσοκομείο.Αν οι γιατροί στα επείγοντα με κάποιον τρόπο βυσματωθούν ή κάποιοι βυσματωθούν,η ευθύνη για τις οδηγίες πέφτει στους γιατρούς του θαλάμου.Αν οι του θαλάμου είναι παλαιότεροι και πιο βυσματωμένοι,πέφτει στους γιατρούς των επειγόντων.Γιατί ο γιατρός του θαλάμου λέει ρε φίλε εγώ έχω να κάνω ένα κάρο εξιτήρια,να δω κόσμο,επισκέψεις με επιμελητές,εξηγήσεις σε συνοδούς κτλ δεν μπορώ να βλέπω και τις νέες εισαγωγές ταυτόχρονα και να δίνω οδηγίες.Εχουν όλες οι πλευρές επιχειρήματα.
  Για τα επείγοντα αν έχεις εμπειρία εντατικής και τμήματος υπερήχων απογειώνεσαι.Μετά ξέρεις ποιοι ασθενείς ανήκουν στην εντατική,δίνεις άφοβα αναισθητικά και πολλά άλλα φάρμακα,κάνεις σωστή ανάνηψη,αντιδράς ακαριαία,βάζεις αμέσως διάγνωση κτλ.Ελλάδα βέβαια αυτά δεν παίζουν,δεν έχεις καν τα μηχανήματα στα ΤΕΠ,τα εργαστηριακά και οι εργαστηριακές εξετάσεις καθυστερούν πολύ και στηρίζεσαι περισσότερο στο ΗΚΓ,κλινική εξέταση κτλ που δεν είναι αναγκαία κακό.
  Επίσης δεν είναι ίδια η κριτική σε όλους τους γιατρούς.Αλλη τη βλέπουν σα μανούλα και είναι πιο επιεικείς,άλλον σαν ψάρακλα,άλλο σα καλό παιδί,άλλο σα βλάκα,μειωμένης ευθύνης,άλλον σαν αρχίδι κτλ.Παίζει διαφορετική αντιμετώπιση δεν είναι τα ίδια στάνταρντς για όλους.Παίζει ρόλο ηλικία,εμφάνιση,συμπεριφορά,οικογενειακό στάτους,υγιεινή,κοινωνικές δεξιότητες είναι το ίδιο Ελλάδα και εξωτερικό.
  Γενικά παίζουν οι κατηγορίες στα άτομα
  1.Μειωμένου καταλογισμού
  2.Πλήρους ευθύνης
  3.Αυξημένης ευθύνης
  ανάλογα με την εικόνα που δίνεις.
  Ας πούμε αν έχω ένα νέωπα στα επείγοντα και πρέπει να του δείξω μπορώ να τον κάνω γάτα με πέταλα αν μου γεμίσει το μάτι.Αν όμως δεν κάνει τίποτα για εμένα και δε με ξεκουράζει αλλά συνέχεια προσπαθεί να μου μεταφέρει την ευθύνη και να με χώσει,δε θα του δείξω τίποτα απολύτως.Κάπως έτσι πάει.
  Από την άλλη παίζει ρόλο η εικόνα.Αν πω σε κάποιον να πει κάτι,θα φανεί εντυπωσιακός απόλυτα ενημερωμένος on the point,ενώ αν πω εγώ το ίδιο μπορεί να πούνε τι λέει ο μαλάκας.Το ίδιο είναι παντού.Η εικόνα φυσική εμφάνιση,αντοχή,φύλο,φυλή,τόνος φωνής,κίνηση κτλ παίζουν τεράστιο ρόλο.Κρίνουν πολύ βάσει εικόνας από αυτό δεν ξεφεύγεις με τίποτα.Γενικά αν δώσεις την εντύπωση οτι είσαι αξιόπιστος και σχετικός σου ρίχνουν όλες τις μπαλιές,θέλουν να μπλέκεις σε όλα τα περιστατικά μέσα για να μειώνεται η ευθύνη για τους άλλους αφού ξέρουν οτι δε θα κάνεις μαλακία και αν γίνει κάτι θα φορτωθεί σε εσένα.Αν αρνηθείς να μπλέξεις και βάλεις όρια στην πίεση  και εκθέτεις τους άλλους,σε θεωρούν αρχίδι,σκληρό τύπο αλλά συνήθως αυτοί πάνε πιο μπροστά αν βέβαια υποστηρίζουν και εκ του φυσικού αυτό το ρόλο.Το παίζουν bad boys κι έτσι αλλά δεν μπορείς να βρίσεις ή να σφαλιαρίσεις εκτός Ελλάδος βέβαια.
 4. Thanks
  iceman reacted to kopritis in Έναρξη ή Συνέχιση Ειδικότητας χωρίς αναμονή   
  Καλημέρα
  Στους περισσότερους συναδέλφους είναι γνωστό το ΦΕΚ του περσινού Απριλίου (20.3.2021 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) όπου όποιος ευρίσκεται σε λίστα αναμονής σε οποιαδήποτε Ειδικότητα, μπορεί να διοριστεί για 4 μήνες (εγγράφοντας αντίστοιχο χρόνο ειδίκευσης). Η πρόθεση (τουλάχιστον έτσι έλεγαν) του νομοθέτη ήταν να εξασφαλιστούν "χέρια" για να την Υγειονομική Κρίση που περνάει η χώρα.
  Πλέον όμως έχουμε εξελίξεις: όσοι διορίστηκαν με αυτό το ΦΕΚ, πήραν σταδιακά παράταση μέχρι 30.06.21, αλλά και ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ:
  σύμφωνα με ΦΕΚ της 31.03.2021 (τεύχος Α'48), Άρθρο 8, δίδεται η δυνατότητα να συνεχίσουν την ειδίκευση τους ως ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ στις Κλινικές που ευρίσκονται τώρα. Αρκεί να υπάρχει κενή θέση ειδικεύομενου οπουδηποτε στο νοσοκομείο τους ή και σε άλλο νοσοκομείο (παντού υπάρχουν κενές θέσεις).
   
  Προσοχή: έτσι ουσιαστικά καταργούνται πολύχρονες αναμονές σε ειδικότητες Ενδοκρινολογία, Δερματολογία, Πλαστική κτλ.
  Δεν γνωρίζω ποιός συνέλαβε αυτή την ιδέα προκειμένου να ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙ  την πολύχρονη αναμονή σε συγκεκριμένες ειδικότητες, αλλά νομίζω ότι είναι μια δυνατότητα που πρέπει να γνωρίζουν ολοι οι συνάδελφοι ότι υπάρχει.
  Αν αρχίσουν τις κόνξες στα γραφεία προσωπικού των νοσοκομείων, τυπώστε το ΦΕΚ και πάτε με έναν δικηγόρο.
  Επίσης δεν διευκρινίζεται στο ΦΕΚ αν τα νοσοκομεία όπου μπορεί να συνεχίσει κάποιος ως υπεράριθμος είναι Κέντρα COVID ή όχι.
  Υ.Γ
  Υπάρχει σαφέστατο πρόβλημα στις χειρουργικές ειδικότητες σχετικά με την ποιότητα της εκπαίδευσης (αριθμό των χειρουργείων που πρέπει να κάνει κάθε ειδικεύομενος), αλλά φαίνεται ότι κάποιοι στο Υπουργείο σκέφτηκαν απλώς να βολέψουν τα δικά τους "παιδιά" και να μην περιμένουν, οπότε αυτά είναι λεπτομέρειες.
 5. Thanks
  iceman reacted to Anw_katw in ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ   
  ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ
  Π.Π.Ι. ΚΕΑΣ
  Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Π.Π.Ι. Κέας το κατατάσσει ανεπιφύλακτα στη μαύρη λίστα των αγροτικών. Παρακαλώ όποιος έχει σκεφθεί να το δηλώσει ας γνωρίζει τα κάτωθι:
  1. Διευθύντρια και μοναδική μόνιμη ιατρός αυτή τη στιγμή είναι μία κάτοχος πιστοποιητικού γενικής ιατρικής. Ο αγροτικός ιατρός βλέπει σχεδόν όλα τα περιστατικά της πρωινής βάρδιας, διενεργεί σχεδόν όλη τη συνταγογράφηση και τις περισσότερες εφημερίες. Ιατρική καθοδήγηση δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια από τη διευθύντρια καθώς δεν έχει ούτε τις γνώσεις ούτε τη διάθεση να το κάνει. Αν συμβεί έκτακτο περιστατικό στην εφημερία της εννοείται ότι σε καλεί να την βοηθήσεις ακόμα και πριν φθάσει ο ασθενής στο ιατρείο, χωρίς να έχει γίνει ούτε μια πρώτη εκτίμηση εκ μέρους της. Αντίθετα αν συμβεί κάτι επείγον σε εφημερία αγροτικού πολύ πιθανόν να μην έρθει ή ακόμα και να έρθει δεν θα βοηθήσει. Στέλνει διακομιδές ασθενείς για ήσσονος σημασίας προβλήματα, τις οποίες εννοείται ότι υποχρεώνει τον αγροτικό να τις συνοδεύσει ακόμα και αν βάσει προγράμματος ή σοβαρότητας του περιστατικού οφείλει να το συνοδεύσει η ίδια. Συμπερασματικά στο ιατρικό κομμάτι ο αγροτικός είναι εντελώς αβοήθητος και στηρίζεται στις γνώσεις του- στην τύχη- σε τηλεφωνικές οδηγίες. 
  2. Η εν λόγω διευθύντρια όπως ίσως έχει γίνει ήδη αντιληπτό επιδεικνύει άκρως αντισυναδελφική συμπεριφορά. Λαμβάνει συνεχώς ρεπό και βρίσκεται στο ιατρείο πολύ λιγότερες ώρες από τις προβλεπόμενες βάσει ωραρίου. Ο αγροτικός πολύ σπάνια μπορεί να λάβει ρεπό και εννοείται δεν του επιτρέπεται να φύγει από το νησί (για να επιτρέψει να φύγει αγροτικός από το νησί -και αυτό με δυσκολία-ζητάει την παρουσία τουλάχιστον 4 ιατρών, το οποίο αυτή την περίοδο είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα). Παράλληλα εκβιάζει και απειλεί ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό που κατά περίπτωση την συμφέρει. Εφόσον αντιδράσεις, εκτός του ότι χρησιμοποιεί υβριστικό τρόπο, καταφεύγει σε αναφορές στη ΔΥΠΕ, οι οποίες αποτελούνται συνήθως από ανακρίβειες εις βάρος του εκάστοτε συναδέλφου.
  3. Υπάρχουν δυσκολίες τις οποίες θεωρώ ότι γνωρίζει κάποιος που επιθυμεί να δηλώσει αγροτικό σε μικρό νησί, αλλά ενδεικτικά τις αναφέρω. Διακομιδές γίνονται στην Αθήνα (ευτυχώς). Μπορεί να χρειαστεί διανυκτέρευση, κάτι το οποίο μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιον που δεν διαθέτει σπίτι στην Αθήνα. Χρειάζεται περίπου 1 ώρα στο πλοίο και περίπου 45 λεπτά στο ΕΚΑΒ για να φθάσεις στο νοσοκομείο, χρόνοι οι οποίοι μπορεί να μειωθούν σε διακομιδές με πλωτά του λιμενικού ή αεροδιακομιδές για τα πλέον επείγοντα περιστατικά. Προφανώς εξαρτάσαι από τα δρομολόγια των πλοίων και τις καιρικές συνθήκες. Στο νησί δεν υπάρχει ιδιώτης ιατρός, μόνο οι ιατροί του Π.Π.Ι., ούτε απεικονιστικά μέσα όπως ακτινογραφίες. Δεν υπάρχει μικροβιολογικό εργαστήριο αλλά οι βασικές εξετάσεις (γενική- βιοχημικά- CRP) διενεργούνται στο Π.Π.Ι.
  4. Οικονομικά ο δήμος και η περιφέρεια προσφέρουν ισχυρά κίνητρα στον αγροτικό ιατρό. Το νησί έχει φυσικές ομορφιές, και ειδικά παραλίες και πεζοπορικά μονοπάτια. Υπάρχουν κατοικίες οι οποίες νοικιάζονται σε σχετικά φυσιολογικές τιμές. Υπάρχει σύλλογος ο οποίος στηρίζει οικονομικά το ιατρείο, με συνέπεια να έχει επαρκείς προμήθειες και εξοπλισμό. Οι κάτοικοι στην πλειοψηφία τους συμπεριφέρονται πολύ καλά σε όποιον ιατρό έχει διάθεση να βοηθήσει, αλλά έχουν εξαγριωθεί με την στάση της διευθύντριας, καθώς και με το ότι οι καταγγελίες τους δεν εισακούγονται.
  Συμπέρασμα:  Συνιστώ σε όποιον συνάδελφο επιθυμεί να δηλώσει το εν λόγω αγροτικό να επικοινωνήσει με το Π.Π.Ι. ώστε να ενημερωθεί για την τρέχουσα κατάσταση- και ιδίως για το ιατρικό προσωπικό. Η κατάσταση που περιγράφω έχει αναπτυχθεί πρόσφατα, καθώς μέχρι πρότινος υπηρετούσε και άλλος μόνιμος ιατρός στο νησί. Οι τελευταίοι αγροτικοί έχουν εξωθηθεί σε παραιτήσεις. Εφόσον αλλάξει το ιατρικό προσωπικό μπορεί η κατάσταση να εξομαλυνθεί και πάλι, καθώς δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στους άλλους τομείς. Αν δεν έχει αλλάξει όμως προτείνω να διαλέξετε ένα άλλο νησάκι/ χωριουδάκι ώστε να ολοκληρώσετε ήρεμοι το αγροτικό σας χωρίς αναφορές/ μηνύσεις  και περιττή ψυχολογική επιβάρυνση.
 6. Haha
 7. Haha
 8. Like
  iceman reacted to sjjggst in Χαμένος στην επιλογή ειδικότητας   
  Και σαν συμβουλή, δεν χωράει "δεύτερη γνωμη" σε τέτοιες αποφάσεις.  Είναι απολύτως προσωπικές και σημαντικές, όσο και ο άνθρωπος που θα παντρευτείς. Μην αφήσεις να σε επηρεάσουν άλλοι σε αυτήν την απόφαση, είναι αυστηρά και αποκλειστικά δική σου. Εσύ θα "ζήσεις και θα πεθάνεις" με την ειδικότητα που θα επιλέξεις και κανένας γονιος, συγγενής ή φίλος. 
 9. Like
  iceman reacted to mihiatrik in Χαμένος στην επιλογή ειδικότητας   
  Πριν πω οτιδήποτε το συγκεκριμένο, θα ήθελα γενικά να σχολιάσω ότι σκοπός μου είναι να βοηθήσω με αυτά που θα πω και όχι να κακολογήσω κάποιον. Κυρίως διότι, ορισμένα πράγματα από αυτά που λες - ρωτάς είναι απλά ασυμβίβαστα μεταξύ τους. Αυτό για μένα (και υποθέτω και για οποιονδήποτε έχει επίγνωση της πραγματικότητας στην Ελλάδα) σημαίνει ένα από τα τρία τινά:
  1ον) Δεν ξέρεις τι πραγματικά θέλεις να κάνεις (στη ζωή σου γενικά ?? , ίσως αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή ?? , θες κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που φαντάζεσαι/φανταζόσουν ότι θέλεις ??)
  2ον) Έχεις μια ιδέα για το τι θέλεις να κάνεις, αλλά δεν έχεις καμία επίγνωση για το πώς δουλεύει η ελληνική πραγματικότητα (ή έστω, έχεις μερική επίγνωση της πραγματικότητας, πράγμα που όμως ίσως είναι ακόμα χειρότερο, από τη στιγμή που η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια)
  3ον) Μας δουλεύεις όλους και απλά θέλεις να μαζέψεις και από εδώ και από εκεί κάποια γνώμη (γυρολόγος σε φόρουμ, facebook, κ.τ.λ. συζητήσεις και ότι αρπάξουμε από όλα αυτά)
  Να ξεκαθαρίσω ότι όταν μπαίνω στη διαδικασία να απαντήσω σε κάποιον, πάντα το κάνω όταν πιστεύω ότι πολύ δύσκολα ισχύει το 3ον. Οπότε πάμε παρακάτω.
  Για να συνοψίσουμε: Σου πήρε περί τα 9 χρόνια για να τελειώσεις Ιατρική και Οδοντιατρική. Έκανες επίσης (παράλληλα? επιπλέον χρόνια?) μεταπτυχιακό και διδακτορικό στον καρκίνο (ποιον καρκίνο ? σε πρόγραμμα ή εκτός? κλινικό ή εργαστηριακό ? στα πλαίσια Ιατρικής Σχολής ή Οδοντιατρικής Σχολής? εσωτερικό ή εξωτερικό ?). Προσπαθώ να καταλάβω:
  1ο) Συνολικά πόσα χρόνια κράτησαν οι σπουδές σου ?
  2ον) Στα μεσοδιαστήματα αυτά δούλεψες κάπου ?
  3ον) Πώς εννοείς την "πορεία στην έρευνα" ? Ως μηχανή παραγωγής άρθρων ή ως εργαζόμενος κάπου ? Και εάν ναι, στα πλαίσια εργαστηρίου ? κλινικής ? Τι ?
  Όλα αυτά είναι ζωτικής σημασίας, όταν ζητάς να σου δώσουν συμβουλές ως προς το ποια ειδικότητα θα μπορούσες να ακολουθήσεις. Ήτοι:
  α) Σε ποια ηλικία βρίσκεσαι ? Το να δουλέψεις ως ειδικευόμενος/η σε ελληνικό νοσοκομείο και μάλιστα για ειδικότητες που διαρκούν 6 - 7 χρόνια, με 24ωρες εφημερίες, χωρίς ρεπό, άυπνος/η, στα ΤΕΠ ή στις ΜΕΘ γενικού νοσοκομείου, θέλει και μιαν κάποιαν αντοχή
  β) Έχεις εμπειρία από το ελληνικό σύστημα υγείας ? Ο όλος μηχανισμός εργασίας είναι τουλάχιστον άθλιος. Ίσως τα πράγματα να μην είναι αυτά που φαντάζεσαι
  γ) Για το ΕΣΥ, τρίχες τα μεταπτυχιακά σου και τα διδακτορικά σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις ως ειδικευόμενος/η σε γενικό νοσοκομείο είναι να βγάζεις τη δουλειά. Τουλάχιστον για τα 6 - 7 πρώτα χρόνια της καριέρας σου (τουλάχιστον μέχρι να πάρεις την ειδικότητα δηλαδή) πρέπει να έχεις τις αντοχές και τις δεξιότητες να ανταπεξέλθεις στον τεράστιο φόρτο εργασίας που έχουν τα ελληνικά νοσοκομεία. Και φυσικά υπό τις άθλιες συνθήκες εργασίας που ανέφερα παραπάνω (και έχουν πολλά να δουν τα μάτια σου εάν αποφασίσεις να κάνεις κλινική ειδικότητα). Γι' αυτόν τον λόγο παίζουν μεγάλο ρόλο:
  α) Ηλικία - Αντοχή (ως επί το πλείστον, οι νέοι γιατροί ξεκινάμε την ειδικότητα σε όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία)
  β) Οικογενειακή κατάσταση (παιδιά ? ηλικίες ? )
  γ) Έρευνα αγοράς (κέντρο ή επαρχιακό νοσοκομείο ? φόρτος εργασίας νοσοκομείου ? λογικός ή όχι διευθυντής / διευθύντρια ? υπάρχουν άλλοι συνειδικευόμενοι ή δεν δηλώνει κανένας και θα είσαι εσύ να βγάζεις όλη τη δουλειά ? ήσυχοι κάτοικοι ή έχουν ταράξει το νοσοκομείο στις μηνύσεις ?)
  Για την επιλογή ειδικότητας στην πραγματική ζωή έχεις να σκεφτείς πολλά.
  Από την πορεία που περιέγραψες παραπάνω (πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό, τα COVID πάλι που κολλάνε σε σχέση με την έρευνα πάνω στην καρκίνο ???) δεν αντιλαμβάνομαι από που προκύπτει η καλή σου επικοινωνία με τον ασθενή. Πραγματικά όμως. Εάν έχεις στο μυαλό σου το τι έκανες ως φοιτητής στα ΤΕΠ σε συμβουλεύω να τα ξεχάσεις. Σε διαβεβαιώ ότι δεν έχει καμία σχέση ο τρόπος που λειτουργείς ως φοιτητής στα ΤΕΠ, με την άσκηση της εν λόγω ειδικότητας όταν διαχειρίζεται εσύ τον ασθενή.
  Είναι εντελώς διαφορετικό το να κάνουμε μερικές ιατρικές πράξεις όντας φοιτηταρία στα ΤΕΠ και εντελώς διαφορετικό το να είσαι ειδικευόμενος (ή νέος ειδικός) και να έχεις αναλάβει την καθ' ολοκληρία διαχείριση ενός ασθενή στα ΤΕΠ, είτε ως ειδικευόμενος, είτε ως νέος ειδικός. Τα ΤΕΠ είναι μόνο η αρχική επαφή με τον ασθενή, η οποία συνεχίζεται με τη μάχη που κάνεις για εκτιμήσεις ή "πασάρισμα" του ασθενή στις άλλες ειδικότητες (καθώς δεν είναι πάντα ξεκάθαρο εάν ένα πρόβλημα είναι αμιγές π.χ. καρδιολογικό ή παθολογικό ή πνευμονολογικό) και ακολουθεί η νοσηλεία του ασθενή στην κλινική (ασθενή - τρόπος του λέγειν ο ενικός, συνήθως μετά από γενική εφημερία μέχρι και στα μπαλκόνια μπορεί να στήνονται ράντζα, οπότε για όλο αυτό το μπάχαλο είσαι υπεύθυνος εσύ εάν συμβεί κάτι).
  Και φυσικά η "βοήθεια" που θα προσφέρεις μπορεί να εισπράξει μερικές ωραιότατες καταγγελίες ή μηνύσεις, από τους κατά τ' άλλα χαμογελαστούς ελληναράδες ασθενείς (και που και που μερικοί μπορεί να σου δώσουν και μερικά βρισίδια - κατάρες "ευχαριστίας", εάν φυσικά δεν σε πλακώσουν στο ξύλο τίποτα γύφτοι που απαιτούν περίθαλψη βασιλέως).
  Σίγουρα το τελευταίο. Η ειδικότητα έχει τρομερό θανατικό. Ο μεταστατικός ασθενής, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (π.χ. όρχις και μαστός), δεν ιάται. Θα πεθάνει. Μα τώρα, μα σε 1 χρόνο, μα σε 2 χρόνια, πάντως δεν θεραπεύεται. Όσον αφορά στα υπόλοιπα, με τα στοιχεία που μας δίνεις για τον εαυτό σου, θα πω ξανά ότι άλλο πράγμα είναι η ειδικότητα από την έρευνα και από αυτό που φαντάζεσαι. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις πάνω στο σχετικό τόπικ:
   
  Για την ελληνική νομοθεσία, το ελληνικό σύστημα υγείας και την ελληνική πραγματικότητα, ο Γενικός Γιατρός δεν έχει κανέναν ουσιαστικό ρόλο. Είναι ο τροχονόμος προς τα ελληνικά νοσοκομεία, καθώς νομοθετικά, ιατρικά (για τα ελληνικά δεδομένα) και κοινωνικά, ουαί και αλλοίμονό σου εάν αναλάβεις να διαχειριστείς ασθενή με κάτι παραπάνω από βηχαλάκι (υπερβάλλω προφανώς, αλλά στην πράξη, αναλογικά και για άλλα περιστατικά, έτσι είναι) στο ιδιωτικό σου ιατρείο ή στο κέντρο υγείας όπου βρίσκεσαι.
  Και αυτό ακριβώς θα κάνεις. Ο γενικός γιατρός, είτε στον ιδιωτικό, είτε στον δημόσιο τομέα, πάει παρεούλα με το καθηκοντολόγιο του αγροτικού ιατρού και πρακτικά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του τον περνάει, οφείλει να τον περνάει, καλύπτοντας τις ανάγκες συνταγογράφησης των πολιτών.
  Και πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Τα προβλήματα της Γενικής Ιατρικής αρχίζουν από την ειδικότητα ακόμα:
  1ον) Ως ειδικευόμενος, εκπαιδεύεσαι περνώντας μερικούς μήνες rotation από διάφορες κλινικές ειδικότητες. Στα αντίστοιχα διαστήματα, όπου προφανώς δεν προλαβαίνεις να αποκτήσεις ουσιαστικές γνώσεις από την αντίστοιχη ειδικότητα, καλείσαι, ως "ο λιγότερο χρήσιμος ειδικευόμενος της κλινικής", να διεκπεραιώνεις μόνο λάντζα, παρά κλινικό ή επιστημονικό έργο (καθώς οι ειδικευόμενοι της καθ' εαυτού ειδικότητας προηγούνται σε όλα, σε σχέση με εσένα)
  2ον) Όταν και εάν πάρεις την ειδικότητα, θα έχεις δύο επιλογές: Είτε να ανοίξεις ιδιωτικό ιατρείο, είτε να δουλέψεις σε κάποιο ξεχαρβαλωμένο αγροτικό ιατρείο ή κέντρο υγείας της επαρχίας. Το τι σημαίνει αυτό, αποτελεί ένα τεράστιο θέμα που έχει αναλυθεί εκτενώς σε άλλα τόπικ αυτού του φόρουμ, είναι ολόκληρες σελίδες συζήτησης, σε παραπέμπτω να διαβάσεις ότι έχει γραφεί σχετικά με την υπηρεσία υπαίθρου (καθώς υπό παρόμοιες συνθήκες θα κληθείς να δουλέψεις και ως γενικός ιατρός)
  Δεν την ξέρω καλά την ειδικότητα. Αλλά εγώ θα ρωτήσω, γιατί Γναθοχειρουργός και όχι Οδοντίατρος (αφού έχεις ήδη το πτυχίο και είσαι έτοιμος/η να το ασκήσεις) ??
  Ο Αναισθησιολόγος ΔΕΝ είναι ειδικότητα των ΤΕΠ. Δεν θα δεις ΠΟΤΕ αναισθησιολόγο να κάθεται στα ΤΕΠ. Οι αναισθησιολόγοι κάθονται στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του νοσοκομείου, μέσα στις αίθουσες ανάνηψης - χειρουργεία και είναι σε ετοιμότητα για: i) επείγον χειρουργείο ή ii) διασωλήνωση όταν και όπου αυτή χρειαστεί
  Υπό αυτό το πρίσμα, ο αναισθησιολόγος, τουλάχιστον στα πλαίσια του επείγοντος, δεν έχει να κάνει με "ζωντανούς" (υπό μία ένοια) ασθενείς. Όταν θα δει τον ασθενή, θα είναι για να τον εκτιμήσει προς χειρουργείο ή προς διασωλήνωση. Στην πράξη, μπορεί να λεχθεί ότι ο αναισθησιολόγος δεν αποτελεί "θεράπων" ιατρός κανενός. Θεράπων θα είναι πάντα ο χειρουργός, ή ο ιατρός που παρακολουθεί τον ασθενη και που φώναξε τον αναισθησιολόγο για διασωλήνωση.
  Επομένως ως Αναισθησιολόγος, δεν θα έχεις στην καθημερινή πράξη την επαφή που λες ότι θέλεις να έχεις με τον ασθενή. Θα είσαι απλά ένα εργαλείο, που η μόνη σου επαφή με τον ασθενή θα αφορά τα πλαίσια της διασωλήνωσης - αποσωλήνωσης.
  Έτσι είναι, Αφανής ήρωας ο αναισθησιολόγος, ζωτικότατος ο ρόλος του, χωρίς αυτόν δεν μπορεί να υπάρξει νοσοκομείο. Αλλά όπως σου είπα, φάσκεις και αντιφάσκεις σε αυτό που λες ότι θες, ή που νομίζεις ότι θες. Θες να έχεις επαφή με τον ασθενή ? Θες να έχεις "προσωπικούς" ασθενείς ? Δεν θα το έχεις ως αναισθησιολόγος. Δεν θα μπορείς να είσαι "θεράπων ιατρός" που λέμε. Πλην του να μην ασκήσεις την ειδικότητα και να συνταγογραφείς απλά σε π.χ. ιατρεία πόνου.
  Οκ. Αλλά, τουλάχιστον με όσα έχεις πει ως τώρα, δεν μπορώ να καταλάβω εάν πραγματικά έχεις συνειδητοποιήσει τι πραγματικά είναι στην πράξη οι κλινικές ειδικότητες στις οποίες ισχυρίζεσαι ότι θες να δουλέψεις.
  Προφανώς, σε κάποια Κ.Υ. ή χωριά σίγουρα ακόμα θα δουλεύει έτσι. Ωστόσο, έχω τις ενστάσεις μου. Σίγουρα όμως, πρέπει να το ψάξεις καλά, σχετικά με το που θα πας. Τώρα, Γενικός Γιατρός σε ΤΕΠ νοσοκομείου ??? Υπάρχει αυτό ?? Αλλά υποθέτω ότι και να υπάρχει (σε κάτι Γ.Ν. - Κ.Υ.) η έννοια "μάχιμος" μόνο σε δικαστικούς μπελάδες μπορεί να σε οδηγήσει, καθώς στην ελληνική νομοθεσία γενικός ιατρός = τροχονόμος για τις νοσοκομειακές ειδικότητες.
  +++
  Συνολικά, από πλευράς μου, πραγματικά δεν ξέρω τι συμβουλή θα μπορούσα να σου δώσω. Δηλώνεις πτυχιούχος δύο Σχολών με μεταπτυχιακό και διδακτορικό, συν εργασία σε εργαστηριακής φύσεως επάγγελμα. Επομένως θα κάνω την υπόθεση ότι έχεις μια κάποια ηλικία (εν συγκρίσει με αυτήν που αρχίζουμε οι νέοι γιατροί την ειδικότητά μας). Ο λόγος που ζητάς να αλλάξεις ενασχόληση λες ότι είναι η ανάγκη σου να έχεις καθημερινή επαφή με τον ασθενή.
  Α] Έχουμε, λοιπόν, ένα άτομο που δηλώνει ότι σε μεγάλη ηλικία επιθυμεί να ξεκινήσει μία από τις δυσκολότερες ειδικότητες τις Ιατρικής, την Αναισθησιολόγία, την οποία λόγω συνθηκών εργασίας την εγκαταλείπουν μαζικά οι νέοι γιατροί (οι λίστες αναμονής έχουν αδειάσει) και συγχρόνως θέλει διαπροσωπική επαφή με τον ασθενή (ουσιαστική αντίφαση με την ειδικότητα της αναισθησιολογίας, όπως ανέφερα παραπάνω).
  Β] Ταυτόχρονα, δηλώνει κατάλληλος/η για την κατ' εξοχήν ειδικότητα στην Ελλάδα που ασχολείται και βγάζει το ψωμί της σχεδόν αποκλειστικά με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τη Γενική Ιατρική, ενώ από την άλλη δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να χάνει τον χρόνο του/της στη συνταγογράφηση (εδώ συμβουλεύω να διαβάσεις τα πολυσέλιδα τόπικ μας σχετικά με την υπηρεσία υπαίθρου).
  Γ] Κατέχει τον τίτλο της Οδοντιατρικής, αλλά σκέφτεται σοβαρά να χάσει χρόνια για να ειδικευτεί στην Γναθοχειρουργική, χωρίς να έχει ασκήσει καθόλου το επάγγελμα της Οδοντιατρικής πρώτα (διόρθωσέ με εάν κάνω λάθος). Περισσότερο λογική θα είχε κατά εμέ να ξεκινήσεις ασκώντας το επάγγελμα στον τίτλο που ήδη κατέχεις. Ειδικά για την Οδοντιατρική, που η καθημερινότητα περιλαμβάνει την καθημερινή επαφή με τον ασθενή και τα communication skills του επαγγέλματος παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για να σε αναδείξουν ως επαγγελματία στο χώρο (ειδικά στον ιδιωτικό τομέα)
  Ναι, έχω μπερδευτεί. Η γνώμη μου είναι να διαβάσεις λίγο καλύτερα απόψεις και γνώμες σε όλα αυτά που ρωτάς. Το forum παρέχει πολύ αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις ειδικότητες που σκέφτεσαι. Τουλάχιστον, σίγουρα για την ειδικότητα της Παθολογικής Ογκολογίας και τις συνθήκες εργασίες στην ύπαιθρο (τα έχω διαβάσει και έχω γράψει και εγώ σχετικά).
 10. Like
  iceman got a reaction from το έλυτρο in Προκήρυξη θέσεων ιατρών ΕΣΥ 2021   
  ΝΕΑ προκηρυξη για 16 θεσεις στο ΕΚΑΒ και 15 θέσεις στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου
  https://diavgeia.gov.gr/decision/view/ΨΙ10465ΦΥΟ-4Β1
  https://diavgeia.gov.gr/decision/view/ΨΟΤΨ465ΦΥΟ-ΩΚΟ
  Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr αρχίζει στις 29-03-2021 ώρα 12μ.μ και λήγει στις 09-04-2021 ώρα 12.00.
 11. Like
  iceman reacted to tzortzis95 in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΩΝ   
  Σωστός sjjggst. Αλλά δυστυχώς η Σουηδία και η Γερμανία και λοιπά τευτονικά/σκανδιναβικά κράτη έχουν τόση σχέση με την Ελλάδα, όση τ'αντίδια με τα μύδια. Και υπάρχουν πολλοί γιατροί (φοιτητές, πτυχιούχοι, ειδικευμένοι,κλπ) που ακούνε ΕΣΥ και βγάζουν......πομφόλυγες. Τα παιδιά στα δημόσια νοσοκομεία πραγματικά έχουν λιώσει και είναι άξιοι μόνο θαυμασμού! Και BTW, ο Κικίλιας απευθύνθηκε στους συναδέλφους του; Τρολάρισμα ήταν αυτό; Συνάδελφοι σε τί;
 12. Like
  iceman reacted to sjjggst in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΩΝ   
  Just for the records, η Σουηδία από την Παρασκευή ξεκίνησε την τρίτη κατα σειρα υποχρεωτική επίταξη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την υποχρεωτική μετακίνηση του σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας κριθεί απαραίτητο (με "φύλο πορείας") για να αντιμετωπίσει την ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία της από το τρίτο κύμα διασποράς του ιού. Εννοείται πως όλοι οι ειδικευόμενοι και ειδικοί οποιασδήποτε ειδικότητας που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται υποχρεωτικά στη διάθεσή της αντίστοιχης διεύθυνσης δημόσιας υγείας και μπορούν να μετακινηθούν ανά πάσα στιγμή στις κλινικές covid οπουδήποτε χρειαστεί στη χώρα, όπως ακριβώς έγινε και στα δύο προηγούμενα κύματα του ιού. Την Παρασκευή όλοι οι γιατροί λάβαμε το αντίστοιχο mail από τη διεύθυνση υγείας, τη διοίκηση του νοσοκομείου και το διευθυντή της εκάστοτε κλινικής που μας ενημερώνει σχετικά, αν και τα ξαναπερασαμε άλλες δύο φορές όλα αυτά.
 13. Like
  iceman got a reaction from ξενος in Προκήρυξη θέσεων ιατρών ΕΣΥ 2021   
  H 2η ΥΠΕ πατησε το γκαζι...
  Ηδη εβγαλε τους πινακες αναμοριοδοτησης για τις ειδικοτητες Αναισθησιολογιας (3 υποψηφιοι), ΜΕΘ, ΤΕΠ (3 υποψηφιοι για 3 θεσεις), Καρδιολογιας, Πνευμονολογιας (1 υποψηφιος) και Παθολογιας.
 14. Like
  iceman got a reaction from change profile in Προκήρυξη θέσεων ιατρών ΕΣΥ 2021   
  Αυτη ειναι υπουργικη αποφαση που ισχυει απο 05/2020 βλεπω. Κανονικα θα επρεπε να επισημαινεται και στις προκηρυξεις.
  Ειμαι βεβαιος ομως οτι και ΠΑΛΙ θα ακυρωθουν πολλοι λογω αυτου του χαρτιου, γιατι ακομα δεν εχουν καταλαβει οτι εχουν το λαθος χαρτι.
 15. Like
  iceman got a reaction from change profile in Προκήρυξη θέσεων ιατρών ΕΣΥ 2021   
  Στον αυτοματο πινακα δεν φαινεται ποιοι εχουν στειλει το λαθος χαρτι. Οποτε οι 10 μερες θα περασουν και καποιοι θα κοιμουνται τον υπνο του δικαιου.
  Και οταν σε 1-2-3 μηνες βγουν οι ακυρωσεις-αναμοριοδοτησεις και δουν οτι ακυρωθηκαν, θα κλαινε. Αντιστοιχα οπως λες καποιοι "ανταγωνιστες" τους θα πανηγυριζουν......
 16. Like
  iceman reacted to το έλυτρο in Προκήρυξη θέσεων ιατρών ΕΣΥ 2021   
  ανάρτηση σήμερα Παρασκευή  12/03/2021 στην Ιστοσελίδα της 1ης Υ.ΠΕ Αττικής του αυτοματοποιημένου καταλόγου των υποψηφίων
  http://www.1dype.gov.gr/wp-content/uploads/2021/03/1η-Υ.ΠΕ-Αττικής-Αναλυτικός-πίνακας-12-03-2021.pdf
   
   
  https://www.2dype.gr/images/dype/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΕΣΥ.zip
   
   
  http://www.3ype.gr/uploads/symvouliaIatron/n.2019/sygkentrotika/sygkentrotika_12-03-21.pdf
   
   
  https://www.4ype.gr/uploads/e_paper/Proslipseis/iatriko/symvoulia/meth_an_020321.pdf
   
   
  https://www.dypethessaly.gr/announcements-body/item_12_03_2021_111111/
   
   
  http://www.dypede.gr/2021/03/11/ανάρτησης-των-αυτοματοποιημένων-κατ/
   
   
  https://www.hc-crete.gr/πολιτης/νεα-ανακοινωσεις/συγκεντρωτικος-πινακας-αποτελεσματων-υποψηφιων-ειδικευμενων-ιατρων-και-οδοντιατρων-κλαδου-ε.σ.υ
   
 17. Haha
  iceman reacted to mihiatrik in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΩΝ   
  Τι μου θυμίσατε τώρα!!! 😆😆
  Αθάνατη Ελλαδάρα 😆
 18. Haha
  iceman got a reaction from tzortzis95 in Γελοιογραφίες   
 19. Like
  iceman reacted to tzortzis95 in Πρόγραμμα Πτυχιακών Εξετάσεων Aπριλίου-Μαΐου 2021   
  Παιδιά, να σας βοηθήσει θέλει η κοπέλα. Τί είναι αυτά που κάθεστε και λέτε; Και γω δεν είμαι κανα πρότυπο φοιτητή αλλά πρέπει να χτυπάμε αλύπητα τα μαθήματα όπως μπορούμε. Θα έλεγα να μην περιμένετε ν'ανοίξει η Σχολή κανονικά γιατί κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.
 20. Thanks
  iceman reacted to serrena in Πρόγραμμα Πτυχιακών Εξετάσεων Aπριλίου-Μαΐου 2021   
  Λυσεις βρισκονται για οσους θελουν να τις βρουν, να τις διεκδικησουν και να συνεργαστουν με λογικη, αλληλεγγυη και αξιοκρατια. Μην διστασετε να επικοινωνησετε αμεσα με την Επιτροπη των επι πτυχιω (stelladeli94@hotmail.com) για οποιοδηποτε προβλημα, χωρις καθυστερηση. Ειμαστε εδω για να βοηθησουμε ο ενας τον αλλο. Ενας δυνατος Συλλογος δημιουργειται μονο μεσα απο την προσπαθεια μας για συνεργασια και τη συνεχη μας παρουσια με καθε τροπο παρα τις αλλαγες των καιρων. Προσαρμοζομαστε, χωρις να μενουμε πισω.
 21. Haha
  iceman reacted to το έλυτρο in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΩΝ   
  χόγκαν φοράει η γυναίκα, τι θέλατε για να είναι οκ με την αισθητική σας? Λουμπουτέν γοβάκι?
   
 22. Like
  iceman reacted to npas.klm in Πτυχιακές εξετάσεις - Απορίες   
  Καλημέρα!
  Κατά αρχάς, μπράβο που μπαίνεις σ αυτή τη διαδικασία, είμαι κ εγώ επι πτυχιω αρκετα χρονια και μπορω να καταλαβω ποσο δυσκολο φαινεται. Και κατά δευτερον, ψυχραιμια, τα πρακτικα θεματα για το πως δηλωνεις συμμετοχη, υλες κτλ, λυνονται σχετικα ευκολα 😊
   
  1.     Εξεταστικη, υλες κτλ
  -         Το προγραμμα της πτυχιακης ανεβαινει και εδώ σχεδον αμεσως μετα την ψηφιση του (και πριν επικυρωθει και ανακοινωθει επισημα απο το site της γραμματείας) , αλλα για τις υλες, για βοηθεια σε συγκεκριμένες εδρες βοηθαει πολύ το Facebook, και συγκεκριμένα 2 γκρουπακια εκει «Athens Medical School epi ptyxiw group” και «Athens medical school wiki” (δεν ειμαι σιγουρη αν υπαρχει καποιο άλλο γκρουπ γενικο για τη σχολη, αλλα σιγουρα υπαρχουν αρκετα γκρουπακια μεμονωμένα για συγκεκριμένες κλινικές για τα οποια θα βρεις πληροφορίες εκεί)
  -         Το προγραμμα της επομενης πτυχιακης θα ψηφιστει τη Δευτερα 8/3 με εξ’ αποστασεως συνελευση. 
   
  2.     Θεματα, εντυπωσεις και ενα "μπουσουλα" για το καθε μαθημα 
  -         Παρα πολύ βοηθητικο είναι το greekmeds στα περισσοτερα μαθηματα και εδρες, και μπορεις να βρεις θεματα και στο Facebook. 
   
  3.     Δηλωση συμμετοχης σε εξετασεις
  -         Νομιζω αυτό εξαρταται από την εδρα, πριν κάθε εξεταση, αν δεν εχουν βγαλει ανακοινωση στο site της γραμματείας ή στο eclass με οδηγιες, θα χρειαστει να παιρνεις ένα τηλεφωνο την γραμματεια της κάθε εδρας και να ρωτας κάθε φορα δυστυχως .. Τα τηλεφωνα όμως υπαρχουν εδώ και συνηθως απαντάνε οποτε αυτό είναι ένα θετικο!
   
  Ελπίζω να βοήθησα, κουράγιο και καλή αρχή!
   
 23. Like
  iceman reacted to sjjggst in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΩΝ   
  Ναι αλλά μετά πάτε για μεταπτυχιακά σε κανένα σοβαρό πανεπιστήμιο του εξωτερικού, όπου υπάρχουν κάμερες ακόμα και στα καζανάκια στις τουαλέτες, αλλα εκεί τιποτα από ολα αυτα δεν σας ενοχλεί. Κοτσαρετε με καμάρι στο ιατρείο και στο φεισμπουκι το phd από το Imperial, το Yale ή την Ουψάλα. Αλλά το UoA ας παραμείνει μπουλορδε, για λόγους ιστορικούς και συναισθηματικους.
 24. Like
  iceman reacted to Meerkat in Α' Παιδιατρική Κλινική, Αγία Σοφία (Καθηγήτρια κα. Κανακά)   
  Κανονική, 17/2/2021
  κ. Περβανίδου, κ. Μίχος.
   
  Πολύ καλοί, ήρεμοι και ευγενικοί. Βοηθούν εάν κολλήσεις και αν δεν απαντήσεις κάτι καλά, θα σου κάνουν και άλλη ερώτηση για να δείξεις ότι ξέρεις.
  4 άτομα,διάρκεια 2 ώρες.
  Έρχεται παιδί με χωλότητα- διόγκωση αρθρώσεων στο αγροτικό τι θα σκεφτείς πρώτα; Αιτία οστεομυελίτιδας κ θεραπεία Φάσμα κεφαλοσπορινων 3ης γενιάς  (Μίχος) Επεισόδιο απώλειας συνείδησης σε παιδί 2 ετών με καλή κλινική εικόνα όταν το φέρνουν διαφοροδιαγνωση. Πυρετικοι σπασμοί κλινική εικόνα, πιθανότητα επανεμφάνισης ,θεραπεία (Περβ) Ουρολοίμωξη τα πάντα συν πότε κάνουμε DMSA κ τι είναι (Μίχος) Τρισωμια 21 επισκοπικά ευρήματα σε τι παθήσεις προδιαθέτει (καρδιαγγειακό, λευχαιμία!) Ποτε θα ανησυχήσουμε όταν ένα παιδι δεν έχει πει καμία λέξη με νόημα (Περβ) παιδί με εξάνθημα στο ιατρείο, αίτια αιμορραγικού εξανθηματος με πυρετό (μηνιγγιτιδοκοκκικη σηψαιμία, θρομβοπενια και αίτια αυτής)  (Μίχος)  Υλακωδης βήχας, λαρυγγιτιδα, επιγλωττιτιδα (Περβ) • εμβόλια που πρέπει να έχει κάνει παιδί 2 ετών, τι είναι τα συζευγμενα εμβόλια και ποια τα πλεονεκτήματα τους (Μίχος) • κυριότερα γενετικά σύνδρομα που σχετίζονται με αυτισμό (Rett και εύθραυστου Χ) (Περβ)  εξάνθημα (και αιμορραγικο και άλλα είδη. Για το μη αιμορραγικο από τι προκαλείται (ιοί πχ εντεροιος), το φυσαλιδωδες) (Μίχος) Πως θα καταλάβουμε ότι ένα φυσαλιδώδες εξάνθημα είναι ανεμευλογιά; (Μίχος) Ποιοι είναι οι ερπητοιοί; (Μίχος) Ιλαρα +επιπλοκές (Μίχος) Κριτήρια του αυτισμού (ήθελε Επιγραμματικα τις δύο κατηγορίες) (Περβ) Αιμοσφαιρινη τιμές ανά ηλικία (Μίχος) Ίκτερος σε νεογνο, πότε μας ανησυχεί, αίτια άμεσου (Μίχος) Αίτια εμετού σε νεογνο (Περβ)  υπερτροφικη πυλωρικη στενωση (Περβ) Βρέφος 8 μηνών που χάνει βάρος. Τι σκέφτομαι ότι εχει. Ήθελε σιτιστικα αίτια.. Συν με την είσοδο των τροφών Κοιλιοκάκη(κλινική εικόνα κ διάγνωση)  (Μίχος)  Διαφορές νεφριτιδας και νεφρωσικου συνδρόμου  (Μίχος) Περιστατικο με βρογχιολιτιδα.. Τα πάντα ουσιαστικά. (Περβ) Τι είναι η δυσλεξία με μια λέξη και αν μπορεί να συνυπάρχει με τη νοητική στέρηση.... Ήθελε να ακούσει Δυσλειτουργια στην ανάγνωση κ όχι δεν μπορούν να συνυπάρχουν. (Περβ)  
 25. Thanks
  iceman got a reaction from drspiros in Θέσεις Ιατρών Ε.Σ.Υ.   
  Εντυπωσιάζομαι!!🧐
  Στην ίδια ακριβώς προκήρυξη σε θέση ΜΕΘ Παίδων δεν ακυρώθηκε (και σωστά) υποψήφιος με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά που ανέφερες. Μου το επιβεβαίωσε μέλος της επιτροπής.
  Από κει και πέρα ένσταση.
   
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.