Jump to content

tsoureki

Members
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Όλες οι δημοσιεύσεις από tsoureki

 1. Καλησπέρα και απο μενα, εχει μήπως κάποιος εικόνα για ενδοκρινολογία Ιπποκρατειο Αθηνών / Μεταξα / Νίκαιας, οσον αφορά την εκπαίδευση και τη γκάμα περιστατικών; επίσης οι εφημερίες ειναι αποκλειστικά κλειστές ή εφημερεύει κανεις και ως παθολόγος/ στα επείγοντα; ευχαριστώ πολυ
 2. Καλησπέρα σε όλους. Γνωρίζετε αν για την αναγνώριση ειδικότητας από το εξωτερικό θα πρέπει να απευθυνθούμε κεντρικά στο Υπουργείο Υγείας ή τοπικά στην αντίστοιχη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας που ανήκουμε; Ευχαριστώ πολύ!
 3. @komplexares σ' ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση! @seekerus όχι, για τις περιπτώσεις που μιλάω δεν έπαιζε άγονο αγροτικό @ventisette Πρώτα απ'όλα έχω εδώ και καιρό δηλώσει και περιμένω.. Δεύτερον, με τα άτομα στα οποία αναφέρομαι τελειώσαμε μαζί, και τους βλέπω να μπαίνουν σε σειρά αναμονής για ειδικά μέρη (χωρίς να κάνουν άγονο το ξανατονίζω), τα οποία εν δυνάμει θα ήθελα και εγώ να διεκδικήσω, και με το όνομά τους να εμφανίζεται εκ νέου σε αναμονές για το γενικό. Δεν ξέρω αν ευχόμουνα περισσότερο να είναι απλά βύσματα ή να υπάρχει όντως αυτό το ανεκδιήγητο παραθυράκι που επιβεβαιώνει ο komplexares, και για το οποίο αν θέλεις πηγαίνουμε μαζί στις αρμόδιες αρχές να μάθουμε τον αγαθό σκοπό που εξυπηρετεί. Γιατί ο δόλιος σκοπός που εξυπηρετεί είναι φαντάζομαι οφθαλμοφανής σε όλους και είναι και ο λόγος που αναστατώθηκες χρονιάρα μέρα. Επίσης πετυχαίνει να επιβεβαιώσει ακόμα μία φορά την επιλογή μου να βρίσκομαι ήδη στο εξωτερικό και να εύχομαι να πάνε όλα καλά, χωρίς να ανγκαστώ ποτέ να ανατρέξω στην..... ""ασφάλεια"" που μου πορσφέρει η λίστα στην Ελλάδα. Καλή Σαρακοστή!
 4. ο angelo αναφέρεται σε ενιαία ειδικότητα (πχ ακτινολογία, οφθαλμολογία), όπου είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα.. η ερώτησή μου αφορά σπαστές ειδικότητες (συγκεκριμένα παθολογική ειδικότητα) , όπου για να μπεις στη λίστα για το ειδικό μέρος, πρέπει να διοριστείς στο γενικό. Και ρωτάω το εξής: Γίνεται αφού διοριστείς και δηλώσεις να τρέχει το ειδικό μέρος, να παραιτηθείς και να δηλώσεις αλλού το γενικό; Οπότε εν τέλει θα βρίσκεσαι σε 2 λίστες (μία για γενικό και μία για ειδικό), ενώ ταυτόχρονα δε θα δουλεύεις.. Γίνεται αυτό ή κολλάει κάπου το πράγμα; (πχ αφού έχεις δηλώσει ειδικό, δε γινεται να ξαναδηλώσεις γενικό) το ρωτάω, γιατί, κοιτάζοντας τις λίστες ανμονής, υπέπεσαν στην αντίληψή μου μεμονωμένες περιπτώσεις ατόμων που έκαναν κάτι τέτοιο και ήθελα να ρωτήσω αν όντως γίνεται κανονικά και με το νόμο, ή αν αυτά τα άτομα είχαν τον τρόπο τους...
 5. Καλησπέρα! Σε μία γρήγορη αναζήτηση στα προηγούμενα, είδα ότι δεν απαντιέται σαφώς το εξής ερώτημα: Αν κάποιος διοριστεί σε γενικό μέρος, δηλώνοντας οπότε και το ειδικό, αλλά στην πορεία για τους χ-ψ λόγους θελήσει να παραιτηθεί, τι προβλέπεται για τα εξής; 1) Έχει το δικαίωμα να δηλώσει κάπου αλλού το γενικό μέρος χωρίς να διαγραφεί από τη λίστα για το ειδικό; 2) Υπάρχει κάποιο πρόβλημα για τη θέση στο ειδικό με το ότι δε θα έχει προσκομίσει το πιστοποιητικό ολοκλήρωσης της Παθολογίας την ημέρα που θα έπρεπε; Ευχαριστώ πολύ!
 6. Καλησπέρα! Θα ήθελα μια γνώμη κυρίως από ειδικευόμενους Παθολογίας στη Γερμανία. Δεδομένης της πληθώρας των θέσεων, τι κριτήρια θεωρείτε σημαντικότερα στην εύρεση νοσκομείου για Basisweiterbildung στην Innere, για έναν Berufsanfänger χωρίς εμπειρία; Η Einarbeitung είναι δεδομένη παντού, ή υπάρχει πιθανότητα να σε αφήσουν εξ αρχής μόνο και αβοήθητο;
 7. Απλά και η άδεια άσκησης της Ελλάδας είναι σημαντικό έγγραφο που θεωρητικά δεν πρέπει να αλλοιωθεί ή να κινδυνεύσει να χαθεί, γι' αυτό και από τη Διεύθυνση Υγείας στην Ελλάδα επέμεναν να μη βάλω εκεί σφραγίδα Χάγης. Τι να πω, θα επικοινωνήσω εκ νέου από βδομάδα και ελπίζω να βρω άκρη.. Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και το κουράγιο, αδερφέ! Καλή συνέχεια!
 8. Καλησπέρα, όχι είναι το αντίγραφο πτυχίου με μπλε σφραγίδα του Προέδρου της Σχολής, που εκδίδεται ακριβώς για χρήση για το εξωτερικό, πράγμα που αναφέρεται ξεκάθαρα πάνω. Όλοι οι απόφοιτοι από Θεσσαλονίκη αυτό έχουμε, απλά η διαφορά ίσως με άλλες σχολές είναι ότι τιτλοφορείται "Αντίγραφο Πτυχίου", πράγμα που πιθανότατα μπερδεύει την ευθυνόφοβη υπάλληλο και δεν το αναγνωρίζει. Όσο για την άδεια άσκησης, δεν είναι φυσικά αυτή καθ' αυτή η άδεια με τη φωτογραφία καρφιτσωμένη (καθώς αυτή πολύ απλά είναι μοναδική και δεν μπορεί κανείς να της βάλει σφραγίδα Χάγης), ωστόσο είναι αντίγραφό της με μπλε σφραγίδα από την Διευθύντρια της Διεύθυνσης Υγείας. Κοινώς και τα 2 έγγραφα είναι ότι πιο πρωτότυπο μπορεί να έχει κάποιος ως απόδειξη..
 9. Παιδιά θα ήθελα τη συμβολή σας σε ένα αδιανόητο πρόβλημα που προκύπτει στην έκδοση της Approbation στο κρατίδιο του Hessen. Αφού τους έστειλα όλα τα επίσημα χαρτιά με σφραγίδα Χάγης και μεταφρασμένα, μου απαντάνε ότι ούτε το πτυχίο Ιατρικής, ούτε η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος είναι -άκουσον άκουσον- πρωτότυπα και δεν μπορούν να προχωρήσουν την αίτηση! (μάλιστα αρκούσε μόνο ένα εκ των 2 να είναι Original, αλλά έλα μου που δεν, οπότε καλούμαι να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας). Φυσικά, το πτυχίο που παρουσιάζουμε ως πρωτότυπο (από Θεσσαλονίκη) είναι ένα απλό λευκό χαρτί Α4 που τιτλοφορείται "Αντίγραφο Πτυχίου" και κάθε άλλο παρά πρωτότυπο δείχνει, αλλά ήθελα να ήξερα πώς έχουν δεχτεί αιτήσεις και έχουν εκδώσει Approbation σε αρκετούς άλλους συμπατριώτες που κατά καιρούς έχω ακούσει ότι έχουν απευθυνθεί στο συγκεκριμένο κρατίδιο. Έχει κανείς κάποια εμπειρία επί του θέματος ή καμιά ιδέα πώς θα μπορούσα να αποδείξω το αυτονόητο; Ευχαριστώ πολύ! ps: Κάτι ανέφεραν για Papyrus, αλλά άντε να τους εξηγήσεις ότι αφενός θα βγει σε ένα κάρο χρόνια (αν βγει όντως ποτέ), αφετέρου είναι αφελές να ζητάνε ένα χαρτί που προορίζεται για τον τοίχο.
 10. η ολοκλήρωση του ανθρώπου. θα έπαιρνες ποτέ το αγόρι/κορίτσι της φίλης/του φίλου σου?
 11. παιδιά,μπορεί κανείς να με ενημερώσει για τα επιλεγόμενα μαθήματα που υπάρχουν στο 1ο εξάμηνο και να μου πει τη γνώμη του σχετικά με ποιο είναι το καλύτερο?
 12. Αζερμπαιτζάν,επειδή είναι στην Ευρώπη. φραπέ ή φρέντο?
 13. ως γνήσιος άντρας υποκύπτω:τρίο με δίδυμες... Μόνικα Μπελούτσι ή Φερνάρντο Μπελούτσι?
 14. δύσκολη απάντηση.πάντως,επηρεασμένος από το χρονικό του χρόνου αρχίζω να πιστεύω ότι το Σύμπαν είναι τέλεια φτιαγμένο.οπότε το πρώτο.. προφυλακτικό ή αντισυλληπτικά?
 15. δεν τρώω και 12000 θερμίδες τη μερα σαν το Φελπς,αλλά ούτε ψωμολυσσάω..(και ναι υπάρχει το ρήμα ).κάπου στο ενδιάμεσο είμαι.. ποιο διάσημο είδες τελευταία?
×
×
 • Δημιουργία νέας...