Jump to content

Admitos

Members
 • Posts

  41
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Admitos's Achievements

Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ) (3/16)

2

Reputation

 1. Νομίζω πως αν έπρεπε σήμερα να επιλέξω που θα έκανα ΩΡΛ, θα κοιτούσα πρώτα σε Αττικό και ίσως σε Γεννηματάς, καθαρά λόγω των προσώπων που υπηρετούν αυτή τη στιγμή ως ειδικοί σε αυτές τις Κλινικές. Και στο Ελπίς τελευταία ακούω πως γίνεται καλή, χρήσιμη και αθόρυβη δουλείτσα με τους ειδικευόμενους της ΩΡΛ. Δυστυχώς οι Κλινικές είναι σαν τα τάγματα στο στρατό. Ένας ορεξάτος Διοικητής και δυο Λοχαγοί της προκοπής μπορούν να κάνουν το Τάγμα να πετάει. Αντίστροφα, ένα Τάγμα που παλιά πετούσε μπορεί ξαφνικά να μαυρίσει και να αχρηστευθεί μόλις κάποια ικανά στελέχη μετατεθούν/συνταξιοδοτηθούν αν δεν αντικατασταθούν επαρκώς. Νομίζω λοιπόν πως σήμερα θα κοιτούσα Αττικό, Γεννηματάς, Ελπίς. Σε 5 χρόνια αυτά μπορεί να έχουν αλλάξει. Συμφωνώ απόλυτα.
 2. Και κάπως έτσι άλλο ένα ενδιαφέρον και χρήσιμο τόπικ ξεκινά. Με τις ίδιες ατάκες και εξυπνακίστικα σχόλια και φυσικά με πρωτεργάτη την πολυαγαπημενη μας Μαρία. Στα όπλα συνάδελφοι (στο διαδίκτυο φυσικά γιατί για να βγούμε στο δρόμο ουτε λόγος)! Για να είμαι και on topic, όσοι ξέρετε τους συναδέλφους που είναι στην επιτροπή αναρωτηθείτε πόσο ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση των ειδικευόμενών τους (για να μην παρεξηγηθώ δεν τους γνωρίζω και δεν υποννοώ κάτι για κάποιον).
 3. Καλή τύχη και νομίζω είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσεις το σύστημα, αν έχεις σκοπό μετά να ψάξεις για έμμισθη θέση. Μαρία(?) δεν είναι όλα τόσο εύκολα στην Αγγλία. Επίσης δεν υπάρχει λόγος να γράφεις συνέχεια με bold.
 4. Το ημερήσιο πρόγραμμά σου θα είναι λογικά το κλασικό 8.00-17.00 αλλά γενικά διαφέρει από κλινική σε κλινική και από μέρα σε μέρα. Εξαρτάται από εσένα αν θες να παρακολουθείς ward round - clinics ή μόνο χειρουργεία. Γενικά δεν έχεις υποχρεώσεις, θα είσαι εκεί ως παρατηρητής και σύμφωνα με το συμβόλαιο που θα υπογράψεις δεν επιτρέπεται να κάνεις ιατρικές πράξεις, αλλά καλό είναι να κάνεις μια συζήτηση με τον υπεύθυνό σου στο νοσοκομείο που θα πας σχετικά με τους στόχους και τα ενδιαφέροντά σου, ώστε ανάλογα να προσαρμόσετε και το ημερήσιο πρόγραμμά σου. Υπάρχουν περιπτώσεις που συνάδελφοι συμμετείχαν πιο ενεργά στο ημερήσιο πρόγραμμα, αλλά μη φανταστείς κάτι σπουδαίο. Γενικά κατά τη γνώμη μου αξίζει σαν εμπειρία, αν και μετά τους πρώτους 2 μήνες κουράζεσαι με το να παρακολουθείς απλά άλλους να χειρουργούν.
 5. Αν και δεν ενδιαφέρομαι για ειδικότητα στις Η.Π.Α μπράβο σου για όλες τις εμπειρίες - πληροφορίες που έγραψες και φυσικά καλά αποτελέσματα!!!
 6. Προς γνώση των επόμενων που θα βρεθούν στη θέση μου παραθέτω τα χαρτιά που χρειάστηκαν για την εγγραφή μου στο GMC, ώστε να ξεπεράσω το πρόβλημα με τα κενά εγγραφής στον ιατρικό σύλλογο. 1. Αντίγραφο πτυχίου ιατρικής 2. Επίσημη μετάφραση αυτού 3. Certificate of Good Standing (πιστοποιητικό ευδόκιμης/παρούσας επαγγελματικής κατάστασης) 4. Επίσημη μετάφραση αυτού 5. Γράμμα από τον ιατρικό σύλλογο τον οποίο αφορούσε το κενό στο οποίο έλεγε ότι δεν ήταν απαραίτητη η εγγραφή στον ιατρικό σύλλογο από την πρώτη μέρα διορισμού στο νοσοκομείο καθότι κατείχα άδεια άσκησης επαγγέλματος που εκδόθηκε από την αρμόδια νομαρχία. Η όποια καθυστέρηση στην εγγραφή στον ιατρικό σύλλογο οφειλόταν σε γραφειοκρατικούς λόγους. 6. Επίσημη μετάφραση αυτού 7. Employer reference (είναι μια αίτηση που στη στέλνουν αυτοί και ζητούν να τη συμπληρώσει ο εργοδότης. Εγώ την έδωσα στο διευθυντή της κλινικής που ήμουν. Στην ουσία λέει τα ίδια πράγματα με τον ιατρικό σύλλογο και νομίζω είναι σημαντικό να τονιστεί ότι στην Ελλάδα υπεύθυνη αρχή για την έκδοση άδειας άσκησης επαγγέλματος είναι η νομαρχία και όχι ο ιατρικός σύλλογος). (8). Χωρίς να μου το ζητήσουν είχα για αποδεικτικό στοιχείο και την άδεια άσκησης επαγγέλματος, καθώς και επίσημη μετάφραση αυτής.
 7. Από τα 2 νοσοκομεία στα οποία θα κάνω attachment στο ένα μου ζήτησαν GMC reg. Στο άλλο δε χρειάζεται. Το GMC μου έστειλε μια φόρμα αίτησης, την οποία πρέπει να συμπληρώσει ο εργοδότης μου και αναφέρεται στο διάστημα που δούλευα χωρίς να έχω εγγραφή στον ιατρικό σύλλογο (αυτό μου φαίνεται το εύκολο κομμάτι). Επίσης ζητάει ένα γράμμα από τον ιατρικό σύλλογο που να εξηγεί ότι δεν υπήρχε πρόβλημα που εργαζόμουν στο νοσοκομείο χωρίς να είμαι μέλος του (A letter from the Greek medical regulator that confirms it was acceptable for you to work in a medical capacity between 11 March 2010 and 25 April 2010 without holding medical registration).
 8. Καλησπέρα παιδιά! Δυστυχώς έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με τον Batman και τον Rompas. Έχω ένα κενό 40 ημερών χωρίς να είμαι εγγεγραμμένος σε κάποιο ιατρικό σύλλογο, ενώ εργαζόμουν κανονικά ως ειδικευόμενος. Διαβάζοντας τα παραπάνω ποστ προσπάθησα να ακολουθήσω τις συμβουλές και ήρθα σε επαφή με τον αρμόδιο ιατρικό σύλλογο για να ζητήσω ένα χαρτί που να λέει ότι η όποια καθυστέρηση στην εγγραφή οφείλεται σε τυπικούς γραφειοκρατικούς λόγους. Ωστόσο η υπεύθυνη γραμματέας αρνείται! Καμία άλλη ιδέα? Επιπρόσθετα, έκανα το λάθος και διαγράφηκα από τον ίδιο ιατρικό σύλλογο 1 ημέρα πριν την επίσημη παραίτησή μου από τη θέση ειδικότητας. Ακόμα και αυτή η 1 ημέρα για τους Άγγλους είναι σημαντική και ζητούν εξηγήσεις! Οποιαδήποτε βοήθεια είναι πολύτιμη γιατί σε 20 μέρες ξεκινώ clinical attachment στο Λονδίνο και προβλέπω να μην έχω ολοκληρώσει την εγγραφή μου στο GMC. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!
 9. Εξαιρετικό τόπικ με πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις. Δεν έχω να προσθέσω κάτι επί της ουσίας. Μπράβο στους προλαλήσαντες!!!
 10. Καταρχάς συγχαρητήρια σε όλους, όσοι ξοδεύουν χρόνο και κόπο για να μας ενημερώνουν για τις συνθήκες εργασίας κλπ. στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πολύ χρήσιμο και το λινκ που παρέθεσες Misress Bellissa! Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση: αυτό το καταραμένο το audit που τόσο πολύ το μετράνε στο νησί, πώς γίνεται να το προσθέσουμε στο βιογραφικό μας? Μπορώ να παρουσιάσω μια κλινική έρευνα στην Ελλάδα ή μια εργασία ως audit? Επειδή έχω σκοπό να ανέβω με εκπαιδευτική άδεια στα πλαίσια της ειδικότητας για κάποιους μήνες στην Αγγλία, μπορώ εκείνο το διάστημα να το αξιοποιήσω με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο, πέρα από το να γνωρίσω το σύστημα υγείας και να παρακολουθώ τη λειτουργία της κλινικής? Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 11. Στο νοσοκομείο που διορίστηκα η υπεύθυνη προσωπικού μου ζήτησε για να με διορίσει βεβαίωση από το ταχυδρομείο με την ημερομηνία παραλαβής του συστημένου!!!! Άμα ζητούσε κι ένα κιλό πατάτες θα τις πήγαινες συνάδελφε; Γράφει πουθενά στην απόφαση τοποθέτησης ότι χρειάζεται βεβαίωση από το ταχυδρομείο; Και αν μένω Φλώρινα και παραλάβω το συστημένο από τα ΕΛ.ΤΑ. Φλώρινας και διορίζομαι στο Νοσοκομείο Ρόδου επιστρέφω να πάρω τη βεβαίωση που θέλει η κυρά Τατιάτα του γραφείου προσωπικού; Επί της ουσίας έχεις δίκιο, αλλά ποιος μπορεί να ρισκάρει το διορισμό του όταν η συγκεκριμένη υπάλληλος με ύφος χιλίων καρδιναλίων στο παίζει η "σκληρή του Μαϊάμι" ? Μάλιστα είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου στο διαδίκτυο τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για διορισμό ειδικευομένων, αδιαφορώντας για όσα λέει το υπουργείο...
 12. Στο νοσοκομείο που διορίστηκα η υπεύθυνη προσωπικού μου ζήτησε για να με διορίσει βεβαίωση από το ταχυδρομείο με την ημερομηνία παραλαβής του συστημένου!!!!
 13. Αν δεν κάνω λάθος το νοσοκομείο του Βόλου δε δίνει πλήρη ειδικότητα ακτινολογίας, οπότε επιτρέπεται να δηλώσει κάποιος έναν νοσοκομείο που δίνει μερική και ένα που δίνει πλήρη ειδικότητα.
 14. Στο δεύτερο έτος... Πριν προλάβουν να καταφθάσουν οι ορδές των μεταγραφών εξωτερικού στο 3ο-4ο έτος και διπλασιαστεί ο αριθμός των φοιτητών...Μιλάμε για συνολικό αριθμό θέσεων ειδικότητας περίπου 1000.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.