Jump to content

cloud

Prominent Members
 • Content Count

  106
 • Joined

 • Last visited

About cloud

 • Rank
  Τελειόφοιτος (επίπεδο IV)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male
 • Φύλο
  Male
 1. Δίνει το Αμαλία Φλέμιγκ ειδικότητα Δερματολογίας? Από πότε? Έχει γίνει κλήρωση?
 2. Από πότε το Αμαλία Φλέμιγκ δίνει ειδικότητα Δερματολογίας?...τυχαίο?
 3. Προτείνω να στείλει ο καθένας μας e-mails στο υπουργείο υγείας, ώστε να αναδείξουμε το πρόβλημα και να ζητήσουμε εξετάσεις για έναρξη ειδικότητας. Ίσως με τον τρόπο αυτό να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο μιας και το συζητάνε, όπως είχε ακουστεί
 4. Nαι,οχι στις εξετασεις. γιατι οπου Ν= οχι ο καλυτερος βαθμος,αλλα το χειριστο λαμογιο. Filpolis, cool down
 5. Για το λόγο αυτό πρότεινα να γίνονται εξετάσεις σε ύλη σχετική με την κάθε ειδικότητα επιλογής, ώστε να αποφευχθεί το μηχανογραφικό κι εδώ. Έτσι ο καθένας θα προσπαθεί μόνο για την ειδικότητα που τον ενδιαφέρει. Αυτό συμβαίνει ήδη στην Ιταλία όπως έχω δει (όπου αν δεν υπήρχε ο βαθμός πτυχίου, ειδικών προπτυχιακών μαθημάτων,πτυχιακής και βιογραφικού που αντιστοιχούν σε 30% της τελικής βαθμολογίας, θα ήταν πολύ καλό σύστημα και για έναν εκπαιδευμένο ιατρό εκτός Ιταλίας). Κι επίσης θεωρώ άτοπο κι άδικο να θες να μείνουν τα πράγματα ως έχουν, ενώ από αυτά που κατάλαβα έχεις ήδη θέση στο εξωτε
 6. Άποψη μου είναι πως παράθυρα υπάρχουν σε όλα τα συστήματα και σε όλες τις χώρες του κόσμου. Έτσι και σε ένα σύστημα εξετάσεων μπορεί να υπάρξουν. Βέβαια και με το ισχύον σύστημα των αναμονών υπάρχουν οι υπεράριθμοι. Οπότε το ερώτημα- λύση του προβλήματος δεν είναι ποιο σύστημα είναι το τέλειο αλλά πιο είναι το καλύτερο.
 7. Θεωρώ πως οι όποιες εξετάσεις γίνουν στην Ελλάδα για έναρξη ειδικότητας θα πρέπει να είναι στοχευμένες στην ειδικότητα που δηλώνει κάποιος, ώστε η προσπάθεια να γίνεται για συγκεκριμένη κάθε φορά ειδικότητα. Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι δεν δημιουργείται ένα τύπου-μηχανογραφικό σύστημα κι ο καθένας εξετάζεται στην ειδικότητα που ήδη γνωρίζει πως θέλει να ακολουθήσει.
 8. Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο, Τάσο. Είναι σημαντικό όλοι οι ιατρικοί σύλλογοι μαζί και ο πανελλήνιος, στους οποίους είμαστε μέλη, να βρουν και να προωθήσουν λύσεις στα προβλήματα των γιατρών σε αναμονή για ειδικότητα. Όπως αναφέρεται, οι εξετάσεις για έναρξη ειδικότητας έπρεπε να είχαν θεσπιστεί χτες. Τι περιμένουν?
 9. Ναι συναδέλφισσα είναι η μόνη σωστή λύση! Δες γύρω σου τι συμβαίνει στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία όπου υπάρχει το ίδιο πρόβλημα με την περίσσεια ιατρών. Ακόμη και στην Κύπρο έχει εξετάσεις. Άκου συναδέλφους που έδωσαν αυτές τις εξετάσεις, που προετοιμάζονται για αυτές, που ζουν εκεί. Διαπίστωσε τους προβληματισμούς και το αδιέξοδο που βρίσκεται η πλειοψηφία των νέων γιατρών. Ρώτα να μάθεις αν δεν ξέρεις ποιες εξετάσεις στην Ελλάδα είναι αδιάβλητες. Γιατί ναι όσο και να θέλουν μερικοί δεν έχουν γίνει όλα μπουρδέλο. Και είμαι περήφανος να βλέπω ανθρώπους ικανούς κι έξυπνους γύρω μου
 10. Μήπως αν υπάρχουν εξετάσεις για εισαγωγή στην ειδικότητα τα πράγματα να πάνε στο σωστό δρόμο? Το θέμα δεν αφορά μόνο αυτούς που θέλουν να γίνουν ψυχίατροι αλλά όλους σε αναμονή για ειδικότητα.
 11. Το νταβατζιλίκι των αποκαλούμενων εκπροσώπων της ΟΕΝΓΕ δεν είναι παρά γελοίο. Οι γιατροί σε αναμονή δεν ανήκουμε στην εταιρεία αυτή και δεν έχει δικαίωμα να αποφασίζει για εμάς. Μήπως να παίρνουν ρόλο και στην εισαγωγή στις ιατρικές σχολές? Ξέρουν καλά να ασκούν στυγνό εκβιασμό και δεν έχουν καν ένα επιχείρημα ή πρόταση ώστε να λυθεί το πρόβλημα που διαπιστωμένα υπάρχει στους γιατρούς σε αναμονή. Ας προτείνουν λύσεις από το να παίζουν με το μέλλον μας για προσωπικά συμφέροντα.
 12. Από πότε η ΕΙΝΑΠ= Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά εκπροσωπούν εμάς που είμαστε σε αναμονή για την ειδικότητα? Αρκετά με την μ..α σας. Συνδικαλισμό να κάνετε πάνω στου δικούς σας βολεμένους κώ..ς.
 13. Και στην μία και στην άλλη περίπτωση το ίδιο λες... κανονικότατα
 14. Ωραία.. αν έχουν προβάδισμα τότε οι αριστούχοι όπως λες σε πληροφορώ ότι θα γίνεται το ίδιο με το αγροτικό. Με λίγα λόγια οι αριστούχοι διαφέρουν μεταξύ διαφορετικών σχολών εντός κι εκτός Ελλάδας. Πολλοί είναι οι αριστούχοι επίσης από βαλκανικές χώρες. Μετά, όσον αφορά το επιχείρημα ότι θα έπρεπε να μην παίρνουν πτυχίο οι άσχετοι σκέψου πως δεν είναι θέμα διαχείρισης του υπουργείου υγείας. Αυτοί θέλουν απλώς να στελεχώσουν τα νοσοκομεία. Το να διοργανώσουν οι ίδιο κάποιο διαγωνισμό με εξετάσεις ώστε να παίρνουν πιο έτοιμους για τη δουλειά γιατρούς είναι θέμα δικό τους ώστε να έχουν αποτελε
 15. Τάσο συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Πρέπει κάποιος Υπουργός Υγείας να πάρει την πρωτοβουλία να γίνουν πια εξετάσεις προ της ειδικότητας και στην Ελλάδα. Ας μην είναι η ειδικότητα εδώ τόπος όλων των άσχετων. Η αναμονή 10 χρόνων δεν δικαιολογείται και δεν αντέχεται με τίποτα... Ο συντηρητισμός και η εμμονή να μείνουν όλα ως έχουν δεν μας παίρνουν πια. Εδώ το καράβι βυθίζεται κι εκείνοι τον χαβά τους.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.