Jump to content

FKLDS

Members
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

About FKLDS

 • Rank
  Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

Μέθοδοι επικοινωνίας

 • Website URL
  http://

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male
 1. Και στο πανεπιστημιακό Ηρακλείου έχει λήξει η επίσχεση
 2. Αν πας κνωσσό, φεύγοντας μην επιστρέψεις Ηράκλειο αμέσως, αλλά πέρασε μία βόλτα για καφέ ή και φαγητό από τις Αρχάνες.
 3. I came to bring the stars for you..:)

 4. Στο χαρτί του διορισμού, στη σελίδα 3 παράγραφο 7 γράφει: "Εγκρίνουμε την πρόσληψη των παρακάτω γιατρών, όπως καθορίζεται στην παρ.10 της παρούσας απόφασης, για ένα έτος με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου σε προσωρινές θέσεις που συστήνονται με την απόφαση αυτή, για την εκπλήρωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου." Μήπως αυτό σημαίνει πως δε πιάνει ο νέος νόμος για εννιά μήνες όσους πήραν αγροτικό στην τελευταία προκήρυξη?
 5. Να ρωτήσω κάτι: Ξέρω πως αν κάνεις άγονο και έρθει ο διορισμός σου για ειδικότητα μπορείς να ζητήσεις παράταση και να μπεις με σειρά προτεραιότητας στην ειδικότητα μόλις τελειώσεις το άγονο. Ισχύει το ίδιο όμως όταν είσαι στο τρίμηνο πριν το άγονο? Στη νομαρχία που ρώτησα δεν ήξεραν να μου πουν και με παρέπεμψαν στο υπουργείο.
 6. Ακριβώς! Ρώτησε στη στρατολογία και γι'αυτό και άλλαξε ειδικότητα. Και εγώ αυτό ξέρω. Πάντως δε χάνεις τίποτα να ρωτήσεις και εσύ για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
 7. Λάθος δικό μου. Άλλαξε σε ΩΡΛ γιατί κάνει 1 χρόνο γενική χειρουργική αντί για 3 που απαιτούνται για αγγεία. Άν έκανε αγγειοχειρουργική, με το που θα τελείωνε η αναβολή του θα έπρεπε να καταταχθεί, γιατί θα είχε αναβολή μέχρι τα 27. Ενώ τώρα που κάνει 1 χρόνο γενική χειρουργική για ΩΡΛ, προλαβαίνει να τελειώσει το γενικό μέρος και να πάει μετά στρατό. Για να πάρει την αναβολή λόγω ειδικότητας (μέχρι τα 32) πρέπει να ξεκινήσει το ειδικό μέρος πριν του τελειώσει η αναβολή που δικαιούται μέχρι τα 27 λόγω ιατρικής. Λίγο μπερδεμένο το γράφω ε??
 8. Συμφοιτητής μου με το που τελείωσε δήλωσε σε νοσοκομείο 3 χρόνια γενική χειρουργική στα πλαίσια αγγειοχειρουργικής. Επειδή όμως ο στρατός καραδοκεί, του είπαν πως δε δικαιούται την αναβολή μέχρι τα 32 που δικαιούνται οι ειδικευόμενοι, αλλά την αναβολή της ιατρικής σχολής, μέχρι τα 27. Έτσι το παλικάρι, μάλλον επειδή ξενερώνει με το στρατό και δεν ήθελε να πάει νωρίς, άλλαξε ειδικότητα και κάνει τώρα 1,5 χρόνο γενική χειρουργική για ΩΡΛ χωρίς να κινδυνεύει να τον "κόψει" ο στρατός.
 9. Όταν ήμουν φοιτητής εκεί (πριν 4 χρόνια) η ψυχιατρική μου φαινόταν καλή, αντίθετα η νευρολογία πολύ μπλα-μπλα για το τίποτα. Ο Πλαϊτάκης την έχει ψωνίσει γενικότερα. Θυμάμαι πως έρχονταν κατά καιρούς κάτι φοιτητές από Αμερική και είχε "αναγκάσει" τους ειδικευόμενους να μιλάνε αγγλικά στις επισκέψεις. Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τώρα τα πράγματα.
 10. Αν κρίνω από τις αναμονές για Ν/Χ η σειρά προτίμησης είναι Παπανικολάου, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο. Ποια είναι τα"πανεπιστημιακά" νοσοκομεία για τη νευροχειρουργική; (Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας)
 11. Για Ν/Χ στη Θεσσαλονίκη έχει κανείς πληροφορίες;
 12. Ποιές είναι οι ταινίες τρόμου/θρίλλερ που θα προτείνατε σε κάποιον να δει? Εγώ μέχρι στιγμής προτείνω χωρίς σειρά προτίμησης: 1)Ringu 1-2-0 2)Dark Water (το ιαπωνικό) 3)Έκτη Αίσθηση 4)Οι Άλλοι Σύντομα,αφού δω τα Ju On,Τhe Eye (κορεατικό),Saw 1 και 2,Pulse (Kairo),One Missed Call,The Shining και κάποιες άλλες θα σας πω εντυπώσεις.Όπως θα καταλάβατε δείχνω μια ιδιαίτερη προτίμηση σε "ατμοσφαιρικές" ταινίες και όχι splatter και κυρίως ασιατικό κινηματογράφο.
 13. Η συνέντευξη είναι το Νοέμβριο.Τα θεωρητικά μαθήματα (2 φορές την εβδομάδα,απόγευμα) αρχίζουν τον Ιανουάριο και όχι το Μάρτιο όπως γινόταν μέχρι και το 2005.Τον Ιούνιο σταματούν τα θεωρητικά και αρχίζει το πρακτικό μέρος (200 ώρες).Το Δεκέμβριο δίνεις εξετάσεις και παίρνεις το χαρτί. Σημείωση 1:Παίρνουν απουσίες (νομίζω μέχρι 5 στα θεωρητικά δικαιολογούνται) Σημείωση 2:Καθώς συμπλήρωνα το βιογραφικό - αίτηση,είχα την εντύπωση πως δίνουν βάρος στην προϋπηρεσία (Ελπίζω να κάνω λάθος μπας και με πάρουν... ) Αυτά...Καλή τύχη σε όσους το δηλώσουν!
 14. Και εγώ επικοινώνησα με ΕΚΑΒ Ηρακλείου και το μόνο που μου είπαν είναι πως τα μαθήματα είναι απογευματινά.Τα υπολοιπά θα τα μάθω μόλις πάω να καταθέσω τα χαρτιά μου.Και πάλι ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις.
 15. Με αφορμή τη νέα προκήρυξη του ΕΚΑΒ για την εκπαίδευση γιατρών στην Ε.Π.Ι. (http://www.ekab.gr/ekpaideysh.html) θα ήθελα να ρωτήσω: 1)Αξίζει κανείς να το παρακολουθήσει? 2)Επειδή βλέπω ότι είναι διάρκειας ενός έτους και περιλαμβάνει 400 ώρες διδασκαλίας με 15 απουσίες στο θεωρητικό μέρος και καμία στα φροντιστηριακό και πρακτικό, αν κάποιος κάνει αγροτικό στην ίδια πόλη ή μέρος της ειδικότητας θα μπορεί να το παρακολουθήσει?? Όποιες απαντήσεις καλοδεχούμενες.Ευχαριστώ πολύ!
×
×
 • Δημιουργία νέας...