Jump to content

melian

Prominent Members
 • Posts

  610
 • Joined

 • Last visited

Όλες οι δημοσιεύσεις από melian

 1. Δεν το 'χω ψάξει για ανταλλαγή που να μην αναγνωρίζεται καθόλου από τη σχολή μου, γτ προσωπικά θέλω ο ένας από τους 3 ή 4 μήνες που θα πάω να αναγνωριστεί. Αλλά ακόμα κι αν δε σε ενδιαφέρει να αναγνωριστεί καθόλου η κλινική άσκηση που θα κάνεις εκεί, πρέπει να ρωτήσεις πρώτα στη δική σου τη σχολή (την επιτροπή ανταλλαγών συγκεκριμένα) αν δέχονται ανταλλαγή σε μη-πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Και πάλι βέβαια, επειδή η επιτροπή -απ' ότι ξέρω- συνεδριάζει μόνο όταν έχεις κάνει ήδη επίσημη αίτηση, και δεν νομίζω να βγάλεις άκρη ψάχνοντας το κάθε μέλος της επιτροπής και ζητώντας τη γνώμη του, και πάλι ο υπεύθυνος/συντονιστής ανταλλαγών θα σου πει αν γίνεται αυτό ή τουλάχιστον αν το 'χει ξαναζητήσει κάποιος και έχουν δεχθεί ή αρνηθεί. Αααααν λοιπόν πάρεις θετική απάντηση από τη σχολή εδώ, μετά επικοινωνείς και με τη σχολή ή το νοσοκομείο στην Ελβετία. Και όταν λέω επικοινωνείς, δεν εννοώ προσωπικά! Εγώ είχα πάει στην υπεύθυνη ανταλλαγών και είχε στείλει εκείνη το mail, χωρίς να αναφέρει καν το όνομά μου (π.χ. "μια φοιτήτριά μας στο τάδε έτος θέλει να παρακολουθήσει την τάδε κλινική στο τάδε νοσοκομείο από τότε μέχρι τότε, γίνεται; τι χρειάζεται να κάνουμε;"). Επομένως μην αγχώνεσαι προκαταβολικά, chill out και πήγαινε στο γραφείο διεθνών ανταλλαγών της σχολής σου να τα συζητήσεις όλα αυτά! Υ.Γ.: Γτ πιθανότατη αρνητική απάντηση;; Ανταλλαγή ζητάς, όχι να σε προσλάβουν!!! Και η Ελβετία γενικά δέχεται τέτοιες ανταλλαγές (γι' αυτό τελικά μπήκε και στο πρόγραμμα erasmus) οπότε έτσι κι αλλιώς αν ζητήσεις να μάθεις κάποιες λεπτομέρειες για την ανταλλαγή και τη διαδικασία, απλά θα σου απαντήσουν επί αυτών, δε θα σε απορρίψουν πριν καν κάνεις αίτηση! Το "ναι/όχι" των ελβετών δλδ, θα 'ναι το τελευταίο που θα μάθεις, αφού πρώτα έχεις κάνει αίτηση και τα σχετικά, και έχεις περάσει από την επιτροπή ανταλλαγών της σχολής σου! Απλά ξεκίνα να το ψάχνεις γτ εμένα π.χ. μου 'χαν στείλει την αίτηση που πρέπει να συμπληρώσω και μου είχαν πει ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο 6 μήνες πριν την ημερομηνία που θέλω να ξεκινήσω! (υπάρχουν και deadlines δλδ, κι ας μην είναι erasmus)
 2. Επειδή το 'χω ψάξει (αλλά για τη γαλλόφωνη Ελβετία), θα σου πρότεινα πρώτα απ' όλα να πας να μιλήσεις στον υπεύθυνο ανταλλαγών της σχολής σου. Αυτός/ή μπορεί να στείλει ένα mail στον αντίστοιχο της σχολής στην Ελβετία και να ρωτήσει για τις λεπτομέρειες της ανταλλαγής που θες να κάνεις. Π.χ. αυτό που λες για τους 2 μήνες μπορεί να μην ισχύει. Γιατί και πριν μπει η Ελβετία επίσημα στο πρόγραμμα erasmus, κάπου στο site του Université de Genève είχα βρει ότι για τις κλινικές ανταλλαγές το minimum είναι 3 μήνες και μάλιστα στην ίδια κλινική, και το είχα επιβεβαιώσει επικοινωνώντας με το Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Βέβαια αυτά για Γενεύη, για τη γερμανόφωνη Ελβετία ψάξ'το! Επίσης τι εννοείς 50 αιτήσεις?! Οι ανταλλαγές γίνονται μόνο με ιατρικές σχολές, και 50 ιατρικές στην Ελβετία νομίζω δεν υπάρχουν! (αν δεν κάνω λάθος είναι 5, και στο γερμανόφωνο είναι μόνο οι 3 - Zürich, Berne, Basel ) Κατά τ' άλλα, μην πελαγώνεις με το αν είναι εύκολο να πας ή όχι, ή με το αν έχει νόημα για την ειδικότητα μετά! Προσπάθησέ το και θα δείξει! Τι έχεις να χάσεις; Άντε good luck!
 3. ας βγει εκτός έστω αυτό το ρημάδι το μάθημα.... έλεος με αυτή την προσήλωση στις 3 βδομάδες... κάτι άκουσα βέβαια, ότι οι καθηγητές δεν έχουν πρόβλημα και ότι ο Ζώρας υποσχέθηκε να το προσπαθήσει... άντε να δούμε...
 4. Καλέ εννοείται να μην αρκεστείς στο προ 3ετίας ποστ! Αφού όμως υπήρχε ήδη μια συζήτηση με το θέμα που σε ενδιέφερε (τα μαθήματα του 7ου), μπορούσες να ποστάρεις σε εκείνο το τόπικ ζητώντας μια πιο πρόσφατη γνώμη, και έτσι θα το επανέφερες στις "Ενεργές συζητήσεις"! Δεν μπόρεσες να το σβήσεις γτ αυτό μπορεί να το κάνει μόνο moderator.
 5. http://www.greekmeds...showtopic=22351 βρε παιδάκια, κάντε τον κόπο -πριν ανοίξετε νέο τόπικ- να κοιτάξετε μισό λεπτό αν τυχόν υπάρχει ήδη το θέμα που σας ενδιαφέρει! γτ όσο να ναι, όταν υπάρχουν πολλά τόπικ για το ίδιο πράγμα, καταλήγουν να είναι διάσπαρτες οι διάφορες πληροφορίες και αυτό σίγουρα δε βοηθάει τους επόμενους που θα επιχειρήσουν να βοηθηθούν από το φόρουμ! Καλή αρχή εξαμήνου! (edit: "ξεφυλλίζοντας" στα γρήγορα τις 8 σελίδες του subforoum, βρήκα π.χ. 3 τόπικ για νεύρα, 4 για κατατακτήριες και 6 (!) για φυσ Α... )
 6. αυτό ακριβώς έχω άχτι, και προσπαθώ να μοιράζομαι ό,τι πληροφορία/σημειώσεις έχω , ώστε οι επόμενοι τουλάχιστον να πελαγώσουν λιγότερο με τα μαθήματα... γτ κι εγώ κάνω ευχέλαιο για να βρω όχι σημειώσεις (ε πολλά θες! ) αλλά και απλές πληροφορίες για ένα μάθημα, π.χ. ποια είναι η ακριβής ύλη... τα περισσότερα τα έχω παρακολουθήσει βέβαια, αλλά όσο να 'ναι μια καθοδήγηση από κπ που έχει ήδη διαβάσει για ένα μάθημα θα την ήθελα (θέλε ) αλλά ποτέ δεν την έβρισκα... και ποιος έθιξε το πόσο γυριζαν οι σημειώσεις του; that was not the point... το θέμα είναι ότι αν κπ ψάξει να βρει σημειώσεις άλλων θα σιχτιρίσει μέχρι να τα καταφέρει, γτ ναι η έλλειψη αλληλεγγύης στη σχολή μας είναι γεγονός.... (60 άτομα ανά έτος είμαστε ρε γμτ, και είναι ελάχιστοι αυτοί που κάνουν τον κόπο να μοιράζονται σημειώσεις/πληροφορίες/sos που άκουσαν στο μάθημα.... ευτυχώς εμείς φέτος το λύσαμε λίγο αυτό το θέμα με την ανταλλαγή όλων των e-mail των παιδιών στο έτος, οπότε όλο και κάποιος έστελνε πληροφορίες για τα μαθήματα (διαφάνειες/ύλη/sos...)) Και για να επιστρέψω στο θέμα... Μου ζήτησε χθες ένα παιδί να ανεβάσω τις σημειώσεις φυσ Α στο rapidshare. για όποιον τις θέλει λοιπόν, voila http://rapidshare.co...___________.zip
 7. Στους υπολογιστές της σχολής κυκλοφορεί ένας φάκελος με όνομα "Φυσιολογία Α" ή "Φυσ Α" (δε θυμάμαι) που περιέχει σημειώσεις του μαθήματος από τις διαλέξεις κυρίως του έτους 2007-2008, που προφανώς κάποιος άγιος φοιτητής έκανε τον κόπο να τις μαζέψει από διάφορους φοιτητές (5 για την ακρίβεια) και να τις σαρώσει... Είναι πάρα πολύ καλές και πλήρεις σημειώσεις (λες και έχει καταγράψει στενογράφος και το τελευταίο "και" που έλεγε ο καθηγητής στο μάθημα!) - και στο λέει άτομο που γενικά αδυνατεί να διαβάσει από σημειώσεις άλλων Αν δεν τις βρεις ή αν πελαγώσεις με το να τις βάλεις σε σειρά (είναι σε πολλά αρχεία pdf που το καθένα περιέχει 5-10 σαρωμένες σελίδες και η σειρά των αρχείων είναι λίγο μπερδεμένη παρά τη φαινομενική αρίθμηση των αρχείων), τις έχω βάλει εγώ σε σειρά και τις έχω κάνει ένα ωραιότατο πακετάκι (~300 σελίδες είναι), οπότε στείλε μου πμ να συνεννοηθούμε να στις δώσω! Καλό διάβασμα!
 8. Καλησπέρα και σε 'σενα! Κάνε έναν κόπο να ψάξεις στις 8 σελίδες του subforum για την Ιατρική Κρήτης, με ένα γρήγορο "ξεφύλλισμα" είδα ότι υπάρχουν διάσπαρτα διάφορα τόπικ για τα μαθήματα του 5ου εξαμήνου. Για όποιο μάθημα δε βρεις τπτ, ή για όποια διευκρίνηση, εδώ είμαστε! Όσο για τις προαπαιτούμενες γνώσεις... Κοίτα, εξαρτάται τι είδους διάβασμα κάνεις για τα μαθήματα. Γενικά εννοείται βοηθάει να έχεις μια ιδέα έστω απ τα προηγούμενα, ώστε και κάτι να μην καταλαβαίνεις να ξέρεις έστω πού να ψάξεις. Άσε που γενικά υπάρχει τρελή αλληλεπικάλυψη των πληροφοριών που υπάρχουν στα βιβλία των διαφόρων μαθημάτων, αλλά αυτό το διαπιστώνεις μόνο αν τα 'χεις διαβάσει πάααααρα πολύ καλά. Π.χ. τώρα θυμάμαι ότι η βιοχημεία έχει σε κάποια σημεία πληροφορίες για το μηχανισμό δράσης ουσιών που αργότερα μαθαίνεις και στα φάρμακα. Ή στην ανατομία μυοσκελετικού έχει κάποιες αναφορές σε συνήθη κατάγματα που αργότερα θα σου ζητηθούν σε ορθοπαιδική και ακτίνες Β. Οπότε όσο καλύτερα διαβάζεις κάθε "προηγούμενο", τόσο μικραίνεις την ύλη των επόμενων γτ πολλά πράγματα τα ξέρεις ήδη. Αλλά! Κανένα μάθημα δε νομίζω ότι είναι τόσο ακαταλαβίστικο που να αδυνατείς να το διαβάσεις από μόνο του και ψάχνοντας και σε άλλα βιβλία ή και Internet, αν έχεις απορίες που το ίδιο το βιβλίο του μαθήματος δε στις λύνει. Τεσπα, αν αγχώνεσαι για κάποιο συγκεκριμένο μάθημα που σου φαίνεται ότι απαιτεί γνώση προηγούμενου μαθήματος που το χρωστάς π.χ., πες μου να σου πω μια γνώμη! Χθες ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του χειμερινού στο bb του site της σχολής. Ξεκινάμε 29/9 (μη μας αφήσουν 1 μέρα... ) Καλή αρχή εξαμήνου!
 9. Και ναι, κάτι αιώνες και ένα φορματ μετά, μπορώ επιτέλους να απαντήσω! (είχα επιχειρήσει 3-4 φορές και προ φορματ , αλλά ο υπολογιστής αρνιόταν, κάθε φορά που πατούσα "add reply" κολλούσε... ) Κατ' αρχάς aterpos σ' ευχαριστώ πάαααααααααααρα πολύ που μου έμαθες το safe mode! Γτ για όσο καιρό το pc δεν την πάλευε, μπορούσα έστω να βλέπω κάτι διαφάνειες της σχολής (που κυρίως αυτό με ενδιέφερε) μέσω της ασφαλούς λειτουργίας! Άσε που μπόρεσα να κάνω και backup όταν πήρα τον εξωτερικό σκληρό (γτ από την κανονική λειτουργία που να προλάβω να κάνω backup σε 15 λεπτά...). So Btw είχα κάνει ό,τι μου είχες πει, αλλά το antivirus δε βρήκε τπτ, και το πρόβλημα δε λύθηκε... Οπότε κατέληξα στο πλαίσιο, αλλά μετά από ένα σύντομο διάλογο με τον υπάλληλο (στον οποίο έμαθα ότι δεν πρόκειται να κάνει τπτ άλλο παραμόνο φορματ, και θα κόστιζε 30Ε κι αλλα 50 το backup), εννοείται σηκώθηκα κι έφυγα.... Ε έκανα λίγη υπομονή (αυγουστιάτικα δεν ήταν και κανείς εδώ) και με βοήθησε τελικά ένας γνωστός μου... Όσο για το preloaded software στον εξωτερικό σκληρό... Αρχικά δε με ενδιέφερε... Μέχρι που άρχισαν να εξαφανίζονται αρχεία και να εμφανίζονται όμως πάλι μετά από επανεκκίνηση! Δοκίμασα να το διαγράψω, αλλά δεν... Έκανα φορματ, πάλι τπτ.... Το πήγα και στο κατάστημα και προσπάθησε και κάτι άλλο ο υπάλληλος, απέτυχε κι αυτό.... Ε πήρα άλλο σκληρό (χωρίς λογισμικο)! Γτ είχα διαβάσει κιόλας ότι πολλές φορές τα preloaded software για backup των σκληρών μπορεί να είναι προβληματικά απ' τη μάνα τους... Σίγουρα έχεις windows vista! Αν θέλεις να μη συνεχίσεις στο μέλλον να βασανίζεσαι και να κολλάς ιούς, σβήστα! Πάρε έναν τεχνικό στο σπίτι και ζήτα του να σου βάλει αποκλειστικά Linux ubuntu! Είναι δωρεάν, γρήγορα, αποτελεσματικά, και δε σε προδίδουν ποτέ! Καλώς ήρθες στην ελευθερία! XP έχω... Ναι, κάποια στιγμή που θα έχω λίγο χρόνο, θα βάλω και linux.... Μου την έχουν δώσει τα windows τώρα τελευταία για πολλούς λόγους...
 10. Καλά, προφανώς και δεν ξέρω, γι αυτό ρωτάω, μπας και μου πείτε κάτι και μάθω κι εγώ, αλλά τα κρατάτε κρυφά! (λείπει και το csd διακοπές γμτ! ) τα συμπτώματα είναι τα εξής (και άρχισαν χθες το πρωί): ανοίγω τον υπολογιστή, και ενώ στην αρχή είναι όλα μια χαρά, μετά από 15-30 λεπτά (ή και νωρίτερα) "παγώνουν" τα πάντα... το μόνο που κουνιέται είναι ο κέρσορας, αλλά ό,τι και να πατήσω δεν ανταποκρίνεται... ούτε το ctrl+alt+del λειτουργεί... άπαξ και κολλήσει το μόνο που λειτουργεί και με το οποίο ξεκολλάει είναι το κουμπάκι της επανεκκίνησης... ε και μετά φτου κι απ την αρχή... δλδ τώρα έκανα επανεκκίνηση πριν 5 λεπτά για να ξεκολλήσει, ε και σε κανένα 15λεπτο θα ξανακολλήσει.. όλη μέρα αυτή τη δουλειά κάνω (γτ τον χρειάζομαι τον υπολογιστή... ) α! εν τω μεταξύ ούτε έλεγχο με το antivirus μπορώ να κάνω, γτ βέβαια πάντα κολλάει πριν καν φτάσει στα μισά (τι να κάνει κι αυτό σε 15 λεπτά; ) και δεν έχω και back up... (με τη βλακεία τον εξωτερικό σκληρό που πήρα... ... btw μην πάρετε ποτέ εξωτερικό σκληρό με preloaded back-up software... ) so υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω, ή να το κουβαλήσω αύριο το πρωί στο πλαίσιο;
 11. δε με πάει καθόλου η τεχνολογία τώρα τελευταία.. μα καθόλου όμως... λοιπόν, πρέπει να 'χω κολλήσει κάποιον ιό (ή κάποιους)... προκειμένου να γλιτώσω τη μεταφορά του υπολογιστή στην άλλη άκρη της πόλης για να τον φτιάξουν, και τα τουλάχιστον 25Ε που θα κοστίσει αυτό, μπορεί να μου πει κάποιος αν υπάρχει κάτι που να μπορώ να προσπαθήσω και μόνη μου; π.χ. πώς καταλαβαίνω τι από όλες τις μπούρδες που φαίνονται ότι τρέχουν στο task manager είναι ιός και τι όχι;; και πως τον σβήνω;; ή γενικά μπορώ κάπως να τον εντοπίσω και να τον ξεφορτωθώ;;; οεο;;; thanks!
 12. u r my soulmate dear, και στο φαϊ!!! με εξαίρεση την ψαρόσουπα βέβαια, που για μενα μπαινει κι αυτή στην ίδια κατηγορία με τα απο πάνω πάντως τη σόγια μην την απορρίπτεις ρε συ, μπορείς να τη χρησιμοποιείς μαζί με κανονικό κιμά (50-50 π.χ.) για να γίνεται ελαφρύτερο/πιο υγιεινό και καλά το ό,τι φτιάχνεις... η μαμά τη χρησιμοποιεί (εν μέρει) σε παστίτσιο, μουσακά, γεμιστά... και σίγουρα μην απορρίπτεις τη soya sauce!!! δεν έχει σχέση με τον κιμά σόγιας και νοστιμίζει όχι μόνο τη σόγια αλλά π.χ. και το κρέας ή διάφορες σάλτσες κλπ...
 13. σάλτσα σόγιας έβαλες; δεν έχω φτιάξει ποτέ κιμά σόγιας, αλλά έτυχε τις προάλλες να δω τη μάνα μου να φτιάχνει και ρώτησα πώς και τι, και μέσα σε όλα (τα κλασικά που βάζεις και στο κρέας) μου είπε και τη σάλτσα σόγιας που λέει είναι 100% απαραίτητη όταν χρησιμοποιείς σόγια γτ της δίνει γεύση... και δεδομένου ότι πρόκειται (η soya sauce) για ένα υγρό ουσιαστικά, με αρκετά έντονη γεύση και άρωμα, λογικό μου ακούγεται να νοστιμίζει τη σόγια που ναι, είναι σχετικά άγευστη...
 14. 17 εεε τώρα με την αναδρομική ψήφο! κάναμε τα στραβά μάτια μια φορά κι αμέσως!! σιγά μην ισχύει! δε θα υπήρχε παιχνίδι έτσι!
 15. την ψήφο για τον spiteful δεν τη δέχομαι, γτ δεν το ξέχασε, το παίζει υπεράνω το 16χρονο ότι και καλά δεν ασχολείται με τέτοια τις άλλες άντε να τις δεχτώ so είμαστε στο ... 18 !!
 16. Wicked Witch εγώ να γίνω magician μετά την ιατρική μπορώ; υπάρχει κπ μεταπτυχιακό;;; wow, nicely said!
 17. είπα εγώ κάτι τέτοιο; απλά είπα να δει σαν παράδειγμα τα βιογραφικά ανθρώπων που ασχολούνται με την έρευνα επί του ανθρώπινου εγκεφάλου
 18. λοιπόν, θα σου πω μερικά (υποθέτω μιλάμε για Ελλάδα, γτ στο εξωτερικό υπάρχουν και προπτυχιακές σπουδές εξειδικευμένες επί των νευροεπιστημών) (η σειρά είναι τυχαία): ιατρική, βιολογία, μοριακή βιολογία και γενετική, φυσική, χημεία, μαθηματικά, εφαρμοσμένα μαθηματικά, φαρμακευτική, επιστήμη υπολογιστών, mechanical/electrical engineering........* μπορεί να είναι κι άλλα που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή... αυτό που ρωτάς όμως είναι η εξειδίκευση ΜΕΤΑ το πρώτο πτυχίο (λέω πρώτο πτυχίο γτ στις νευροεπιστήμες και όλα τα παραπάνω να σπουδάσεις χρήσιμα θα σου είναι)... την εξειδίκευση που λες, την αποκτάς με ένα μεταπτυχιακό και διδακτορικό στο αντικείμενο που σε ενδιαφέρει, ό,τι απ' τα παραπάνω κι αν σπουδάσεις... έχε υπόψιν πάντως πως αν σε ενδιαφέρει σοβαρή έρευνα, θα πρέπει να πας στο εξωτερικό... *για να μη νομίζεις ότι λέω ό,τι να 'ναι: έχουμε ένα μεταπτυχιακό εδώ στην ιατρική κρήτης που λέγεται "εγκέφαλος και νους", δες τι σπούδασαν αυτοί που κάνουν μάθημα σε αυτό ---> λίστα βιογραφικών
 19. 26 @pas moi: απ' το ράδιο αρβύλα (συνήθεις ύποπτοι για κάτι τέτοιες ατάκες ) που χρησιμοποίησαν μια του ΟΤΕ για το 11888 σε ένα που έφτιαξαν, και μετά τους κόλλησε η ατάκα για μέρες και κόλλησε και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα
 20. πρόγραμμα εξεταστικής Δευτέρας 12/7 (στο φοβερό και τρομερό Π.τσι.Κ. βεβαίως....) 9 π.μ. Φυσ. Α 12.30 μ.μ. Μικρόβια Α 4 μ.μ. Χειρουργική Α 6 μ.μ. Χειρουργική Γ κοινώς θα δίνονται μαθήματα από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, non-stop... γιατί; γιατί μπορούμε! όχι, πείτε, έχουμε ή δεν έχουμε το καλύτερο πρόγραμμα εξεταστικής ever??? (πότε θα σταματήσουμε αυτή τη μλκ που το κάθε έτος φτιάχνει το πρόγραμμα που θέλει;;;; doesn't seem to work... τουλάχιστον όχι για εξεταστική 3 εβδομάδων (άλλη μλκ κι αυτή... μας κόψαν τη 1 βδομάδα extra...)...όλα τα έτη τις ίδιες μέρες διαλέγουμε και τελικά γίνονται όλα π****** ... )
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.