Jump to content

beyond time

Prominent Members
 • Posts

  2.341
 • Joined

 • Last visited

Όλες οι δημοσιεύσεις από beyond time

 1. Τελικώς ναι, όλα καλά. Το θέμα ήταν όντως διαδικαστικό και όχι κεντρικό. Υποτίθεται ότι δε γνώριζαν στις Υ.Π.Ε. τα διαδικαστικά των επικουρικών επειδή δεν είχαν ξαναασχοληθεί με το θέμα. Ωστόσο όταν περιμένεις προσωπικό με διαφορετικές συμβάσεις από αυτές που ήδη ξέρεις φροντίζεις να ενημερωθείς από πριν. Ταπεινή μου άποψη.
 2. Αν εννοείς 3η Υ.Π.Ε. δεν ξέρω, αλλά στην 4η δεν έχουν ιδέα τι τους γίνεται. Δεν το λέω εγώ, εκείνοι μου το είπανε...!
 3. Και στην 4η Υ.Π.Ε. τα ίδια ισχύουν. Κάτι είπαν μασώντας τα λόγια τους ότι ίσως να πληρωθούμε στις 9 Απριλίου, αλλά δεν το παίρνω και τοις μετρητοίς.
 4. Μην είσαι τόσο αισιόδοξος για το πότε θα ανακοινωθεί νέα απαλλαγή. η τελευταία φορά που έγινε πρόσφατα είχε τουλάχιστον 6 χρόνια από την προηγούμενη, ίσως και περισσότερα. Για διορισμό στο ΕΣΥ, όπως και για να κάνεις ενδεχομένως κάποια εξειδίκευση σε ΜΕΘ, χρειάζεται είτε να το έχεις ολοκληρώσει είτε να έχεις απαλλαγεί από την υποχρέωση. Για επικουρικό δεν αναφέρεται πουθενά στις προκηρύξεις, αλλά όταν ήρθε ο καιρός να διοριστώ μου το ζήτησαν. Καλύτερα ρώτα στο υπουργείο για το τελευταίο.
 5. Θεωρώ ότι η δικαστική εξουσία πρέπει να υπόκειται σε κριτική, όπως γίνεται με την εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται. Ευτυχώς υπάρχει η δυνατότητα της έφεσης, όπως και της αναίρεσης. Δεν ξέρω τα γεγονότα, αλλά μου κάνει εντύπωση ότι δε δικάστηκε κάποιος ειδικός. Ενδεχομένως όλη η διαδικασία της συγκεκριμένης δίκης να μπάζει από κάπου και το λέω φυσικά χωρίς να είμαι νομικός. Θέλω να πιστεύω ότι οι συνάδελφοι θα αθωωθούν στην έφεση, αλλά ακόμα κι αν δεν γίνει αυτό θα πρέπει να κυνηγήσουν την αναίρεση, για να γίνει πλήρης εξέταση των συνθηκών και των διαδικασιών της δίκης και της σύνταξης της δικογραφίας. I rest my case.
 6. Σε γενικές γραμμές δεν ισχύουν αυτές οι τιμές και κυρίως στα νησιά ΒΑ Αιγαίου είναι πολύ χαμηλότερες. Για τα υπόλοιπα που λες πάνω κάτω συμφωνώ.
 7. Ανοίγω τηλεόραση, προεκλογική εκστρατεία βλέπω, μπαίνω στο greekmeds, τα ίδια. Πότε ξαναψηφίζουμε;
 8. Υπάρχει αυτή η ανακοίνωση με ημερομηνία έκδοσης 12-2-2015.
 9. Αλήθεια πάντως, πρέπει να έχεις ξεπαραδιαστεί στις μηνύσεις.
 10. Δεν ξέρω τι ισχύει νομικά, ξέρω όμως περιπτώσεις 2 συναδέλφων που έδωσαν πρόσφατα στην Αθήνα, ενώ κανονικά ήταν να δώσουν σε επιτροπή της επαρχίας.
 11. Από τα πιο κλασικά Love Parade anthems και κάτι oldskool
 12. Ακριβώς όπως και οι Έλληνες +την ενημέρωση από αμφιβόλου ποιότητας blogs. Τα αποτελέσματα παραπάνω στο thread και αργότερα ανάμεσα μας...
 13. Ο σκοπός είναι να διαιωνιστεί το εθνικό μας χαρακτηριστικό της λαμογιάς ακόμα και σε όσους πήγαν έξω και είδαν κάτι διαφορετικό. Μη λησμονείτε τις παραδόσεις.
 14. Νομίζω ότι και από το άγονο μπορεί να παραιτηθεί, αλλά διαγράφεται από τη λίστα του ειδικού μέρους και ξαναδηλώνει εκ νέου μόλις διοριστεί στο γενικό της ειδικότητας. Εννοείται πως πηγαίνει πάλι στο τέλος της λίστας. Για τα μόρια από το άγονο δεν είμαι και τόσο σίγουρος τι συμβαίνει.
 15. Προσπαθώ να καταλάβω το νόημα αλλά και την "πονηριά" που ίσως κρύβεται πίσω από την παράγραφο που λέει: "Στην περίπτωση αδυναμίας κάλυψης της δαπάνης μισθοδοσίας του ανωτέρω προσωπικού από τους Φορείς στους οποίους παρατείνεται η θητεία του ή διορίζεται για το χρονικό διάστημα των (6) μηνών, τη συγκεκριμένη δαπάνη αναλαμβάνει η οικεία Υγειονομική Περιφέρεια". Δηλαδή: Το υπουργείο σε περίπτωση παράτασης, δε δεσμεύεται να καλύψει το μισθό του προσωπικού και επαφίεται στις οικονομικές δυνατότητες του εκάστοτε νοσοκομείου/ικα/πεδυ και αν εκείνα δεν μπορούν θα πρέπει να αναλάβει η οικεία ΥΠΕ, που πιθανόν επίσης να μην έχει φράγκο. Ζήσε Μάη μου... ή έτσι κι αλλιώς θα πληρώσει το Υπουργείο μια που έχει (χαχα) αλλά θα προκύψουν από διαφορετικά κονδύλια και διαφορετικές υπηρεσίες για τους "Χ" λόγους που εξυπηρετούν το Υπουργείο και κατά συνέπεια και διαφορετικός τρόπος πληρωμής (με καθυστέρηση ή χωρίς, δεκαπενθήμερο ή μήνα κλπ.) ή κάτι ασύλληπτο που δεν έχω την πνευματική δυνατότητα να το πιάσω.
 16. Αλλαγές στο σύστημα και το ωράριο των εφημεριών και στις προσλήψεις. Συνοπτικά: 1. Υποχρεωτικές πλέον οι 4 εφημερίες το μήνα (μέχρι τώρα δεν υπήρχε κατώτατο όριο, αν και πολλοί το πίστευαν). 2. Καταργείται το πλαφόν αποζημίωσης των εφημεριών και η πληρωμή θα γίνεται με ξεχωριστή μισθοδοτική κατάσταση τον επόμενο μήνα (βρε λες; ) 3. Ωράριο καθημερινό επτάωρο Δευτέρα-Παρασκευή (όπως δηλαδή ισχύει τώρα) και η ημέρα αμέσως μετά την εφημερία καθιερώνεται ως 24ωρη αργία του γιατρού. 4. Νομίζω ότι το Α' 2γ και το Β' α κάπου δεν κολλάνε μεταξύ τους. 5. Θα γίνονται προσλήψεις στο βαθμό του επιμελητή Β' ανάλογα με τις συνταξιοδοτήσεις. http://www.docmed.gr/ti-provlepi-to-schedio-tou-ip-igias- ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika --tis-efimeries-ke-to-orario-giatron/
 17. Μπορείς να στείλεις και τις δύο αιτήσεις. Ισχύει η ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου ή courier ανεξάρτητα με το πότε θα φτάσει. Μου είπε 2 μήνες ίσως και 3. Μην τα συγκρίνεις, είναι διαφορετικά γραφεία αυτά που ασχολούνται με τους επικουρικούς και τους αγροτικούς και επιπλέον στους αγροτικούς υπάρχει μοριοδότηση, που σημαίνει ότι ίσως να υπάρχει κάποιο λογισμικό για να βγαίνουν τα αποτελέσματα, χωρίς όμως να το ξέρω σίγουρα. Άλλωστε αν δεις προηγούμενες προκηρύξεις επικουρικών, που είχαν όλες κι όλες 100 θέσεις ή λιγότερες, τα αποτελέσματα έκαναν 1 μήνα να βγουν. Τώρα που οι θέσεις είναι σχεδόν 900, λογικά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος.
 18. 1. Ναι 2. Ναι, όμως αν παραιτηθείς από το άγονο διαγράφεσαι και από τη σειρά που είχες για το ειδικό κομμάτι λόγω του άγονου και ξαναδηλώνεις εκ νέου μόλις διοριστείς στο γενικό μέρος της ειδικότητας. Ανάκληση διορισμού στην ειδικότητα μπορείς επίσης να πάρεις για λόγους υγείας και αν κάνεις ειδικότητα στο εξωτερικό. Ίσως και για κανά δυο ακόμα λόγους που δε θυμάμαι. 3. Παραιτείσαι και πας στην ειδικότητα. Δεν χάνεις τα μόρια σου και ξανακάνεις αγροτικό (μόνο το χρόνο που σου μένει) αφού τελειώσεις την ειδικότητα.
 19. 3. αυτο δεν το γνωριζω Δε νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό. Άλλωστε θα ήταν δύσκολο να ταξιδέψουν όλοι οι υποψήφιοι στην Αθήνα για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους. Πήρα τηλ. και μου είπαν σε 2-3 μήνες περίπου. Υπολόγιζε το πιο γρήγορο πριν τα Χριστούγεννα, αλλιώς το κόβω για αρχές-μέσα Ιανουαρίου. Στη συνέχεια χρειάζονται άλλοι 2 μήνες μέχρι να στείλουν τους διορισμούς. Σε αυτή την περίπτωση φαντάζομαι πως αν έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο, θα σταλούν οι διορισμοί μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Ή όχι;
 20. 1. Δεν είμαστε φίλοι. 2. Ο νέος ειδικευόμενος στην Ελλάδα χωρίς προϋπηρεσία παίρνει καθαρά στο χέρι το μήνα, χωρίς εφημερίες, περίπου 1000 ευρώ, άρα δεν ξέρεις τι λες. 3. Δεν έχω εργαστεί στο εξωτερικό για να μπορώ να συγκρίνω απευθείας, αλλά όπως είπα και πιο πάνω έχω μιλήσει πολλές φορές με συναδέλφους που είναι έξω και ναι, υπάρχουν πολλά καλύτερα νοσοκομεία αλλά και λιγότερα που είναι όμως χειρότερα, σε μερικές από τις χώρες που αναφέρεις πάντα. Άλλο το σύστημα υγείας, άλλο η ποιότητα εκπαίδευσης, άλλο οι μισθοί. Δε θα στο εξηγήσω περισσότερο, άλλωστε με άνθρωπο που τα βάζει όλα στο ίδιο τσουβάλι, δεν μπορεί κάποιος λογικός άνθρωπος να συνεννοηθεί. 4. Επέστρεψαν τα bold και η γραμματοσειρά 50+. Να υποθέσω ότι εντυπωσιάστηκα; (Δεν είναι ρητορική η ερώτηση).
 21. Υπάρχουν νοσοκομεία στην Ελλάδα που παρέχουν εκπαίδευση εφάμιλλη ή και καλύτερη με εκείνη καλών δυτικοευρωπαϊκών και στη Δ. Ευρώπη χειρότερα από πολλά ελληνικά, επομένως είναι πολύ σχετική η ποιότητα της εκπαίδευσης. +τα προβλήματα του συστήματος υγείας, έτσι; Και συνεχίζω να το πιστεύω, καθώς δεν έχω δει πουθενά στα posts σου τίποτα παρά αόριστα άρθρα, φωνές για τα χάλια εδώ και τα καλά οπουδήποτε αλλού, αλλά και άγνοια ακόμα και για το μισθό των γιατρών, που σημαίνει ότι ενημερώνεσαι αποκλειστικά από blog αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας. Θα σε γελάσω, πάνε χρόνια, δεν είχα ασχοληθεί πότε με μαλλιαρούς ή ξυρισμένους γλείφτες, έχωνα και χώνω μόνος μου, αρέσει δεν αρέσει. P.S.: Πώς και δεν έβαλες bold και χρωματάκι; Δε θες να με εντυπωσιάσεις, όπως τους άλλους;
 22. Δεν ισχύει, περικοπές από το συνολικό ποσό εφημεριών ή καθυστέρηση πληρωμών ναι, αναλόγως το νοσοκομείο, αλλά απλήρωτες όχι, ούτε 15. Ούτε 800 ευρώ μισθός. Μη γράφεις ό,τι να ΄ναι, κιτρινίζει το φόρουμ. Με κάλυψε κάποιος άλλος νωρίτερα. Αναρωτιέμαι πού έχεις εκπαιδευτεί εσύ βασικά και πού δουλεύεις. Δε θυμάμαι να το έχεις πει ποτέ. Επίσης δεν είμαι σίγουρος αν είσαι και γιατρός εδώ που τα λέμε. Πάντως για να σε πληροφορήσω, έχω εκπαιδευτεί στην Ελλάδα και δε θεωρώ ότι έχω μάθει λιγότερα από ότι κάποιος που κάνει ειδικότητα έξω. Έχω ακούσει πολλά καλά αλλά και άσχημα, για ό,τι συμβαίνει στην εκπαίδευση στο εξωτερικό. Μεγάλη κουβέντα αλλά πολύ αμφιβάλλω αν είσαι σε θέση να συμμετέχεις. Το καλύτερο είναι που διαβάζω ακόμα μια διαμάχη υπέρ ή κατά των εξετάσεων ειδικότητας ενώ βασικά πρόκειται απλά για ένα δημοσίευμα που διαψεύστηκε.
 23. Προφανώς, απλά φαίνονται πρόχειροι και ανοργάνωτοι, αφήνοντας outdated αιτήσεις πρόσληψης προσωπικού. Και μιλάμε για ένα από τα υπουργεία της χώρας, όχι για καμιά τριτοδεύτερη υπηρεσία σε μια τυχαία κωμόπολη.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.