Jump to content

Lsepep

Members
 • Posts

  17
 • Joined

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  Sweden
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male
 • Φύλο
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Lsepep's Achievements

Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ)

Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ) (2/16)

0

Reputation

 1. Αν η ΠΦΥ στην Ελλάδα ακολουθήσει το "σουηδικό μοντέλο" όπως νομίζω έχει αναφερθεί κάποιες φορές παλιότερα τότε τον γενικό γιατρό (και όχι μόνο) της Ελλάδας τον περιμένουν μέρες πόνου και απελπισίας και οι θέσεις θα μένουν κενές και αζήτητες και το ελληνικό σύστημα υγείας θα το περιμένει περαιτέρω υποβάθμιση.
 2. Να είσαι καλά Bratwurst που μπήκες στον κόπο να γράψεις μερικές ειλικρινείς και χρήσιμες κουβέντες. Λίγο πολύ έτσι είναι τα πράγματα και στη Σουηδία.
 3. Έχοντας δουλέψει σαν γιατρός σε διαφορετικά μέρη της Σουηδίας, κυρίως αλλά όχι μόνο στο χώρο της ψυχιατρικής, μπορώ να πω ότι η περιγραφή του bender ταιριάζει και για τις συνθήκες ειδικότητας στη Σουηδία. Πιστεύω ότι έχει να κάνει με την κουλτούρα του συστήματος και λογικές συνεχούς μείωσης του κόστους και ότι οι όποιες διακυμάνσεις μεταξύ των διαφόρων νοσοκομείων είναι μικρές.
 4. Δεν έχω συγκεκριμένες πληροφορίες για παιδιατρική στην Σουηδία αλλά πιστεύω ότι τα 2,5 χρόνια κλινικής εμπειρίας ειδικά αν είναι στην παιδιατρική σου δίνουν καλές πιθανότητες. Με τις δημοσιεύσεις σου δεν πιστεύω να ασχοληθούνε ιδιαίτερα και παίζει να είναι και οι τελευταίες σου για (τουλάχιστον) πάρα πολύ καιρό. Επεμβαίνω κυρίως για να σχολιάσω τα γραφόμενα περί εξειδίκευσης κτλ. Το ποιος πραγματικά χρειάζεται να πάει στον ειδικό είναι μεγάλη συζήτηση. Οι λόγοι για τους οποίους δεν υπάρχει εξειδίκευση στην Σουηδία είναι κυρίως οικονομικοί. Το ότι την δουλειά εδώ την βγάζουν γενικοί γιατροί και ανειδίκευτοι (καμιά φορά και φοιτητές) δείχνει απλά ότι το επίπεδο παρεχόμενης περίθαλψης είναι χαμηλό και όχι ότι οι σουηδοί γιατροί είναι όλοι ταλέντα ή ότι τους εμφυτεύουν απίστευτες γνώσεις με υπερμοντέρνες μεθόδους διδασκαλίας. Επιπλέον οι σουηδοί φοιτητές ιατρικής είναι κατά μέσο όρο αρκετά μεγάλοι σε ηλικία συχνά παντρεμένοι και συχνά έχουν δουλέψει νωρίτερα και σαν νοσηλευτές ή κάτι σχετικό με το χώρο της υγείας. Από ένα έτος σπουδών και μετά μπορούν να δουλέψουν με τον τίτλο του γιατρού χωρίς άδεια άσκησης επαγγέλματος. Πολλοί δουλεύουν έτσι για αρκετά χρόνια παρατείνοντας τις σπουδές τους ή και μετά από αυτές πριν κάνουν ΑΤ και ειδικότητα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.
 5. Τσεκάρετε και το παρακάτω link, έχει ενδιαφέρον http://en.wikipedia.org/wiki/Healthcare_in_Europe
 6. Θα είμαι ίσως λίγο εκτός θέματος, αλλά αυτά που γράφουν πιο πάνω η evelina 25 και η doradiridaradra θα μπορούσαν πολύ άνετα να ταιριάξουν και στο topic ειδικότητα στη Σουηδία.
 7. Μπορεί κανείς να ξεκινήσει ειδικότητα κάπου και συγχρόνως να ψάχνει για θέση σε άλλο νοσοκομείο σε άλλη πόλη; Πόσο εύκολο είναι αυτό; Σε αυτή τη περίπτωση ο χρόνος ειδικότητας που έχει κάνει στο πρώτο νοσοκομείο, αναγνωρίζεται από το δεύτερο; Εφόσον βέβαια πρόκειται για την ίδια ειδικότητα.
 8. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Ξένος, έχεις δίκιο ότι η εκπαίδευση όσον αφορά την ψυχιατρική στη σχολή, έστω και σε θεωρητικό επίπεδο, ήταν ελάχιστη. Εσύ έχεις δηλώσει παθολογία στο Δαφνί; Λογικά το κομμάτι της ψυχιατρικής εκεί θα το κάνω, για το κομμάτι παθολογίας θα το σκεφτώ λίγο.
 9. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Ξένος, τις πληροφορίες αυτές τις πήρες τηλεφωνικά ή από γνωστό; Για 6μηνο παθολογίας ενδιαφέρομαι. Για ψυχιατρική... Ξέρω ότι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα λογικά δεν θα την κάνω καθόλου την παθολογία (θα την καλύψει το αγροτικό), αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα αλλάξει μελλοντικά. Γενικά πιστεύω ότι τις γνώσεις παθολογίας που θα μου χρειαστούν για την ψυχιατρική, μετά από τόσα χρόνια στη σχολή τις έχω... Στις γνώσεις ψυχιατρικής υστερώ προς το παρόν.... Θα είχε ενδιαφέρον να κάνω παθολογία στο Δαφνί σαν παρατηρητής, αλλά μάλλον δεν θα με έχουνε εκεί για να παρατηρώ μόνο... Φοβάμαι μην ταλαιπωρηθώ διπλά εκεί (συγγνώμη, αλλά λίγο σαν ταλαιπωρία το βλέπω το 6μηνο της παθολογίας...) χωρίς όφελος...
 10. Πώς έχουν τα πράγματα στην παθολογική κλινική στο δαφνί, για να κάνει κανείς ειδικότητα; Συνάδερφοι που έκαναν εκεί παθολογία, τι άποψη έχουν;
 11. I came to bring the stars for you..:)

×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.