Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 31/07/2020 in all areas

 1. 1 point
  Από το group στο fb, οι προτεινόμενες ημερομηνίες για Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του 2020.
 2. 1 point
 3. 1 point
  Με το νεο συστημα αν δεν κανω λαθος, απο περυσι η ορθοπεδικη εχει μονο 6 μηνες χειρουργικη στην αρχη της ειδικοτητας, οποτε αν εχεις κανει ενα χρονο χειρουργικη θα πρεπει να επιστρεψεις μισθους 6 μηνων ή ισως να κανεις 6 μηνες αμισθος ειδικοτητα. Για το πως ακριβως εχει ρυθμιστει αυτο, που δεν το ξερω ακριβως, ρωτα στην περιφερεια σου εκει που δηλωνεις για ειδικοτητα ή στο τμημα ειδικοτητων του υπουργειου να σου πουν ποιες ειναι οι κυρωσεις... Επισης αν ειχες δηλωσει παλια ισως εχεις δικαιωμα να επιλεξεις το παλιο συστημα που η γενικη χειρουργικη ηταν 1 χρονο οποτε ισως να μην εχεις κυρωσεις. Σε καθε περιπτωση ρωτα τους αρμοδιους.
 4. 1 point
  Ελένη Π.99

  Φαρμακολογία ΙΙ

  ΦΑΡΜΑΚΑ 2020 απο ενα παιδι που τα ανεβασε στο my smd ΚΛΙΝΙΚΗ-ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑ-2-7-2020.pdf
 5. 1 point
  Πτυχιακή Παθολογίας Ι στις 23 Ιουλίου 2020 1. Ευρήματα από την κλινική εξέταση σε ανεπάρκεια αορτικής βαλβίδας 2. Σημεία Kerning και το-άλλο-από-L-που-σηκώνεις-τα-πόδια. (μηνιγγικά) 3. Τι ονομάζουμε συστολικό φύσημα, σε τι διακρίνεται 4. Σταθερής Vs Ασταθής στηθάγχη & περιγραφή θωρακικού πόνου σε καθεμία 5. Ηπατοσφαγιτιδική παλινδρόμηση, πώς εξετάζεται (10' πίεση ήπαρ δε υποχόνδριο, σε 30 μοίρες κλίση ο ασθενής -> αύξηση της επιφάνειας αίματος στην σφαγίτιδα), σε ποια πάθηση συναντάται (καρδ. ανεπάρκεια). 6. Είδη δύσπνοιας σε καρδιακή ανεπάρκεια 7. 4 μη κοιλιακά αίτια κοιλιακού πόνου 8. 3 αίτια δυσκαταποσίας, 3 αίτια δυσφαγίας και η παφυς τους 9. Πώς διαπιστώνουμε ασκίτη με επίκρουση 10. Ημικρανία και Αθροιστική Κεφαλαλγία: Εντόπιση, συνοδά, διάρκεια, συχνότητα
 6. 1 point
  Meerkat

  Καρδιολογία

  Καρδιολογία Αττικό (10/7/20) Εξεταστές : κ. Ηλιοδρομίτης, κ. Οικονομίδης 1. Με ποιο μηχανισμό προκαλούνται οι ταχυκαρδίες 2. Θεραπεία ΚΑ 3. Παθήσεις-φάρμακα που προκαλούν παράταση του QT 4. Κατηγορίες υπέρ-κοιλιακών ταχυκαρδιών. Τι είναι ο S2 5. Αίτια θωρακικού άλγους (καρδιακά και μη καρδιακά), 6. Αντιαιμοπεταλιακά (ονομαστικά) 7. Κυανωτικές καρδιοπάθειες (ονομαστικά) 8. Αντιπηκτικά 9. Ποιες είναι οι κατηγορίες αντιυπερτασικών. 10. Πνευμονική εμβολή : θεραπεία 11. Περικαρδίτιδα: κλινική εικόνα, θεραπεία. Αντιμετώπιση ως επιπλοκή ΟΕΜ (+ τι θα δωσουμε σε περιπτωση αντενδειξης της ασπιρινης) 12. Ευρήματα κατά την ακρόαση και την ψηλάφηση σε στενωση και ανεπάρκεια αορτικης. Τι πίεση θα μετρήσουμε στην ανεπαρκεια 13. ΟΕΜ : αντιμετωπιση 14. Μυοκαρδίτιδα : αιτια, εικονα, θεραπεια 15. υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια αιτια, εικονα,θεραπεια 16. Μυοκαρδιοπαθειες (ονομαστικά) 17. Κολπική μαρμαρυγή : ΗΚΓραφικη αναγνώριση, θεραπεία κ.α.. 18. ΗΚΓ: stemi. Τα υπόλοιπα μάλλον κάποια ταχυκαρδία και πάλι κάποιο stemi Καλό κλίμα. Δώστε χρόνο στο μάθημα, δε βγαόνει σε μια εβδομάδα-10 μέρες. Αν δεν απαντήσετε κάτι μην αγχωθείτε. Θα δώσουν κι άλλες ευκαιρίες και θα βοηθήσουν σε λογικά πλαίσια.
 7. 1 point
  Ο κ. Λάζαρης πλέον είναι Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου και είναι αρκετά πιθανό να μην εξετάζει ο ίδιος. Παρολαυτά, η έλλειψη προσφάτων post μάλλον δείχνει ότι δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς τον τρόπο εξέτασης. Με αυτό ως δεδομένο μπορείτε να διαβάσετε από όποιο συνοπτικό βιβλίο έχετε. (π.χ. τον Rubin, το εγχειρίδιο του Riede, το Pathoma κ.λ.π. ) ή και μόνο από το eclass αν σας βολεύει να διαβάζετε αποκλειστικά από οθόνη. Αν έχετε το χρόνο ξεκινήστε διαβάζοντας και πάλι κάποια πολύ βασικά πράγματα για τη φλεγμονή και τη νεοπλασία για να τα θυμηθείτε και ρίξτε μια ματιά σε φυσιολογικές ιστολογικές δομές των αντίστοιχων ιστών πριν ασχοληθείτε με τα παθολογικά. ( Σε πολλές παρουσιάσεις του eclass θα βρείτε αρχικά τις φυσιολογικές μικροσκοπικές δομές) Kάντε ένα κόπο να δείτε αν υπάρχουν ακόμα στο eclass τα βίντεο του κ. Λάζαρη , είναι κάτι παραπάνω από κατατοπιστικά. Ίσως φανεί χρήσιμο κι αυτό εδώ Στη συνέχεια, ρίξτε βάση στα θέματα των πτυχιακών εξετάσεων που υπάρχουν εδώ διαβάζοντας τα αντίστοιχα κομμάτια από το βιβλίο και βλέποντας τις εικόνες (μακροσκοπικές και μικροσκοπικές από το eclass ). Όπως αναφέρεται η εξέταση γίνεται δείχνοντας εικόνες τις οποίες περιγράφετε αρκετά αδρά. (Δεν ζητάνε λεπτομέρειες, ενώ συνήθως δείχνοντας την εικόνα λένε και κάτι σαν ιστορικό του ασθενούς που είναι αρκετά τυπικό και κατευθύνει πολύ) Χρήσιμα είναι και τα ακόλουθα Ενδεικτικά Θέματα Προφορικών Εξετάσεων Σημειώσεις Εργαστηρίων Παθολογικής Ανατομίας ΙΙ (Πιθανώς στο eclass να υπάρχουν και νεώτερες εκδόσεις σημειώσεων και θεμάτων) Ελπίζω να φανούν χρήσιμα και να μην σας μπέρδεψα περισσότερο. Καλή επιτυχία !
 8. 1 point
  miXri

  Βιολογική Χημεία Ι

  Παραθέτω απαντημένα τα πιο συχνά εμφανιζόμενα θέματα Βιοχημείας Ι σε κανονικές και πτυχιακές. Τα συγκεντρώσαμε και τα απαντήσαμε μαζί με ένα καλό μου φιλαράκι (αφού φτάσαμε αισίως 5ο και τη χρωστούσαμε!), είναι ένα μιξ από eclass και Lehninger. Δώσαμε στην κανονική στις 20/2, περάσαμε και οι δύο, ο ένας με 7 και ο άλλος με 6. Δεν πιστεύω ότι καλύπτουν για βαθμό, θεωρώ όμως ότι υπερκαλύπτουν αν θες απλά να περάσεις το μάθημα χωρίς να υπομείνεις όλη την κτηνωδία διαβάσματος του εν λόγω μαθήματος! Καλό διάβασμα και καλά κουράγια! Κανονική-Βιοχημείας-Ι-6 (1).docx Απαντησεις βιοχημειας.rtf
×
×
 • Δημιουργία νέας...