Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 24/03/2020 in all areas

 1. 2 points
  ας κρατησουμε χαμηλά τους τονους και ας λυνονται ακομα και σε δευτερο και τριτο χρονο οι παρεξηγησεις, εστω και αν χρειαστει να γραφτουν και πεντε γραμμες παραπανω. καλή δυναμη και συνεχεια σε ολους.
 2. 1 point
  αρχικά νόμιζα οτι αφού η Ιταλία την πάτησε με τις κατασχεμένες μάσκες που πλήρωσε στην Τουρκία, για ρεβανσισμό προέβη στην αντίστοιχη έκδοση Οδηγίας, δλδ την απαγόρευση εξαγωγών ιατρικού υλικού. Ωστόσο φαίνεται να υπάρχει και η υπόνοια αισχροκέρδιας του επιχειρηματία απο το Μιλάνο... Η ΕΕ έχει εκδώσει εντολή δημιουργίας τράπεζας αποθεμάτων Ιατρικού Υλικού, αλλά είναι ακόμα στα χαρτιά. Η όλη κατάσταση ανέδειξε οτι βιομηχανικές χώρες επιτρέπουν να εκβιάζονται απο τις χώρες που ανέθεσαν την παραγωγή για οικονομικούς λόγους, όπως η Τουρκία. Μέχρι πριν 2 χρόνια ο περισσότερος εξοπλισμός μιας χρήσης (γάντια, στολές, μάσκες,βουρτσάκια,πεδία,ΚΦΚ,κ.ά.) ήταν απο την Τουρκία (άσχετα αν έγραφαν πάνω οτι συσκευάζονταν στο Κορωπι) ή απο την Κίνα.
 3. 1 point
  Ναι αλλά αυτό δεν έγινε σκόπιμα για ωφελιμιστικούς λόγους...νομίζω πως η Ιταλία από την αρχή της υγειονομικής κρίσης ή σχετικά έγκαιρα, έχει απαγορεύσει να διακινούνται ΄και να εξάγονται εμπορεύματα προς το εξωτερικό από το εσωτερικό της. Πόσο μάλλον αν πρόκειται για υγειονομικό υλικό...όλες οι χώρες κατάσχουν υγειονομικό υλικό στο έδαφος τους σε περιόδους κρίσης. Βέβαια, εγείρονται ζητήματα ηθικής και κανόνων στα πλαίσια Ευρωπα'ι'κής Ενωσης αλλά...τέτοιες ώρες,τέτοια λόγια....η Ενωση έχει αποδείξει πως σε περιόδους κρίσης αργεί να κινηθεί έγκαιρα προς όφελος όλων των χωρών-μελών της κι επιτρέπει στα μέλη να πράττουν ξεχωριστά. Λανθασμένη περισσότερο αποδεικνύεται η οδηγία που κατηύθυνε αρχικά προς την Ιταλία το υλικό αυτό ενώ προοριζόταν για τη δική μας χώρα. Κι άλλη σχετική είδηση. http://www.topontiki.gr/article/375250/desmeyei-i-germania-maskes- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --gantia-poy-proorizontai- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --tin-ellada?fbclid=IwAR2-LfSZRn0zURSGv1StryBnxRrMn_JduP5ApG-yKpeWMlz8kGMWuI-hvQo#.XnoFn4ZOvgg.facebook
 4. 1 point
  Αγαπητέ συνάδελφε, χαίρομαι που δηλώνεις φιλότιμος στον χρόνο της παράτασής σου. Η συμπεριφορά των παρατασιακών έχει αναπτυχθεί διεξοδικά σε άλλο topic http://www.greekmeds.gr/forum/topic/21490-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82/?do=findComment&comment=535304. Ελπίζω να συνειδητοποιείς οτι δεν έχω πρόθεση να σε ειρωνευτώ ή να είμαι σκωπτικός μαζί σου. Η άποψή μου έιναι οτι έχεις ένα διαπραγματευτικό χαρτί στο χέρι. Σου ζητάν να δουλέψεις στην κλινική σου ως ειδικός, έστω και αν θα πληρώνεσαι ως ειδικευόμενος. Ρώτησε τον εαυτό σου τι θές να κάνεις απο εδώ και πέρα και σκέψου οτι μπορείς να ανοίξεις δρόμο και για τους υπόλοιπους συναδέλφους που είναι στην ίδια κατάσταση με εσένα. πχ. θέλεις να κάνεις εισαγωγές στο όνομά σου? Θές να δουλέψεις στο Δημόσιο ή ως Ιδιώτης? Συμφωνεί ο Διευθυντής για κάτι παραπάνω? πχ να αξιοποιήσεις το χρόνο σου σε κάποιο project που θα αναβαθμίσει το βιογραφικό σου με την αντίστοιχη βεβαίωση στη λήξη της θητείας σου? (μεταπτυχιακό, διδακτορικό, δημοσιεύσεις, σχέση επιστημονικού συνεργάτη με την Κλινική σου κάποια εξειδίκευση?) Όλοι δοκιμάζονται, δλδ εσύ στο ίδιο πόστο αλλά απο άλλη θέση ευθύνης, ο Διευθυντής σου αν του κάνεις για την Κλινική, ώστε να βρεί τρόπο να σε κρατήσει, εσυ θα δείς αν είναι φερέγγυος ή απλά πολιτικάντης στις υποσχέσεις του. Είναι μια ευκαιρία που καλό θα ήταν να γίνει επίσημα (με πρωτοκολλημένη απόφαση της ιατρικής υπηρεσίας και βεβαίωση με τα βουλοκέρια όλων στο τέλος αυτής), με ασφάλεια αστικής ευθύνης και διάθεση για δουλειά να διατηρήσεις αναβασμένες τις στροφές τις μηχανής. Στο κάτω κάτω, αν δεν σου αρέσει, απλά παραιτείσαι και κάνεις το επόμενο βήμα. Τα χαρτιά σου για επικουρικός θα τα έχεις βάλει ήδη νομίζω. Στα ιδιωτικά υπάρχει μεγάλη έλλειψη νέων ειδικών που θέλουν να κάνουν εφημερίες, έστω και αν ενταχθούν σε κάποια ομάδα. Αν θές να δουλέψεις ώς Ιδιώτης ο χρόνος της παράτασης είναι χρόνος που στερείς απο την καριέρα σου. Όσο για τις αποδοχές σου ,δεν προβλέπονται να βελτιωθούν. Τα γραπτά μένουν στον φάκελό σου εάν σκέφτεσαι να παραμείνεις στο ίδιο Νοσοκομείο. Όπως και να έχει, καλή σταδιοδρομία.
 5. 1 point
  δεν χρειάζεται να το πει οποιοσδήποτε από εμάς, το λέει η ίδια η επιστήμη που επικαλούμαστε όταν λέμε ότι υπάρχουν ομάδες υψηλού κινδύνου και οι γιατροί ανήκουν σε αυτές https://www.in.gr/2020/03/23/greece/koronoios-mosialos-stis-2-3-kalyteres-xores-tis-eyropis-ellada-stin-antimetopisi-tou-iou/ "Η πρώτη, μεγάλης προτεραιότητας σύμφωνα με τον Ηλ. Μόσιαλο, είναι η προστασία του ιατρικού, νοσηλευτικού εν γένει υγειονομικού προσωπικού. Παρέπεμψε δε, στα στοιχεία από τη Γουχάν, εκεί όπου πάνω από το 10% του ιατρικού προσωπικού στις πρώτες 3 βδομάδες είχε προσβληθεί από τον ιό, κάτι που δεν θες να σου συμβεί, όπως είπε. Επιπρόσθετος παράγοντας, όσοι δουλεύουν στα νοσοκομεία, έρχονται σε επαφή με πολλούς ασθενείς με κοροναϊό και για αυτό το λόγο δεν ξέρουμε ακόμη αν το ιικό φορτίο είναι μεγαλύτερο από εκείνο στον άνθρωπο που θα έλθει σε επαφή με ένα κρούσμα. Στην περίπτωση αυτή, τότε μπορεί να περάσουν τη νόσο πιο βαριά, με πιο μεγάλες επιπλοκές. Αν αυτό είναι σωστό, τότε επιβάλλεται πολύ περισσότερο να υπερασπιστούμε αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή, τόνισε."
 6. 1 point
 7. 1 point
×
×
 • Δημιουργία νέας...