Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 18/07/2017 in all areas

 1. 3 points
  Κι επειδή κάποιοι άνθρωποι που δεν βρίσκονται πια ανάμεσά μας κατάφερναν με άνεση να γεμίζουν το Στάδιο Wembley και να το κάνουν να παραληρεί... Μίξη Queen 1986 και David Bowie 1992. "Why can't we give love that one more chance?" RIP and Respect
 2. 2 points
  Έχουν και οι άλλοι λαοί χιούμορ. Εξάλλου ούτε ο Λουκυ Λουκ, ούτε ο Αστέριξ είναι ελληνικά δημιουργηματα. Ωραία είναι η Ελλάδα της νοσταλγίας και των εμπειριών που έχεις στη μνήμη σου, αλλά αν μπεις τώρα στη πρώτη σελίδα της Καθημερινής, πρώτο θέμα είναι πως 100 μπαχαλακηδες τα σπάνε στην Ερμού με σφυριά και ρόπαλα, δεύτερο θέμα είναι η εξέγερση των Αφρικανών στη Λέσβο, τρίτο θέμα είναι η εισβολή "αντιεξουσιαστων" στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που προκάλεσε τον τραυματισμό μιας υπάλληλου, τέταρτο η έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων και πέμπτο οι διακοπές υδροδοσιας της ΕΥΔΑΠ. Αυτή τη στιγμή βλέπω ειδήσεις στη χώρα που ζω: πρώτο θέμα είναι οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο διαβήτη τύπου Ι, δεύτερο οι νέες διευρυμενες δικαιοδοσιες/κανόνες εμπλοκής της συνοριοφυλακης, τρίτο η μείωση των αναρρωτικων αδειών του νοσηλευτικου και παρανοσηλευτικου προσωπικού, τέταρτο οι νέες επενδύσεις σε κινηματογραφους και πέμπτο ο λόγος που οι ποσταποκαλυπτικες ταινίες έχουν εμπορική επιτυχία. Η επιλογή μιας χώρας για ειδικότητα σημαίνει αυτόματα ότι υπάρχει και κάποιο ενδιαφέρον για την τοπική κουλτούρα, τρόπο ζωής και ιστορια. Αν τώρα ο άλλος πάει με τη νοοτροπία "ποιος αντέχει να ασχολείται με τη μεθυσμένη Ινγκριντ και τα πέδιλα του Λαρς στο σκοτάδι", μάλλον όντως δεν πρέπει να επιλέξει Σουηδία
 3. 2 points
  Οταν νοσταλγεί κανείς... και προσπαθεί να "ξεκουραστεί"...
 4. 1 point
  Ευχαριστώ πολύ! Αν σε βγάλει ο δρόμος σου προς τη Σκανδιναβία, έστω και για τουρισμό, θα χαρώ πολύ να τα πούμε και από κοντά! ΥΓ. Επειδή διάβασα τώρα προσεκτικά τι έχεις γράψει στο άλλο νήμα ("Επιστροφή στην Ελλάδα"), πιστεύω πως άνδρας που έχει κάνει δύο γάμους, δηλαδή είδε δύο φορές το Χάρο με τα μάτια του και κατάφερε να γλυτώσει, δεν φοβάται ούτε Ελλάδες, ούτε Σουηδίες, ούτε τίποτα πια. Ότι και να επιλέξεις, είναι σίγουρο πως θα βρεις τον τρόπο να επιβιώσεις και πάλι!
 5. 1 point
  Πολύ σωστός. Καλή τύχη στην Σουηδία.
 6. 1 point
  Φίλε Τρώας, αν και ξεφεύγουμε πολύ από το σκοπό του παρόντος νήματος, εγώ καταλαβαίνω τι ακριβώς νιώθεις, γιατί έκανα όχι μία, αλλά δύο φορές το ολέθριο σφάλμα να αφήσω ότι με πολύ κόπο είχα στρώσει στο εξωτερικό και να επιστρέψω για προσωπικούς λόγους στην Ελλάδα. Την πρώτη φορά επέστρεψα στην Αθήνα από τη Βοστώνη, και τη δεύτερη από το Λονδίνο, για να γίνω πιο συγκεκριμένος, αν και είχα πολύ καλές προτάσεις να μείνω και να συνεχίσω την ιατρική σταδιοδρομία μου και στα δύο αυτά μέρη. Το μόνο που κατάφερα επιστρέφοντας στην Ελλάδα ήταν να καταστρέψω σχεδόν την καριέρα μου, να τριγυρνώ απένταρος και απογοητευμένος και να αναγκαστώ να ξεκινήσω σχεδόν από το μηδέν, σε τέταρτη πλέον χώρα, που στην περίπτωσή μας είναι η Σουηδία. Τα πράγματα, προς το παρόν, είναι σχετικά καλά εδώ πέρα και οι μελλοντικές προοπτικές επιτρέπουν αρκετή αισιοδοξία. Κάνω όνειρα για το μέλλον και πάλι, κάτι πολύ σημαντικό για όσους ζήσαμε στην Ελλάδα της κρίσης, των μνημονίων και της μαζικής, εθνικής κατάθλιψης. Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, προσωπικά, το ίδιο έγκλημα δεν πρόκειται να το κάνω για τρίτη φορά. Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει η δουλειά σου, τότε κάτσε εκεί που είσαι. Μια χαρά είναι και η Νέα Υόρκη και το Ντάλλας. Ακόμα και η North Dakota είναι πολύ ελκυστική επιλογή, αν όντως θέλεις να δουλέψεις ως ιατρός στο υπόλοιπο της ζωής σου. Αν, από την άλλη, οι λογαριασμοί σου στις αμερικανικές τράπεζες είναι γεμάτοι "Φραγκλίνους" και δεν έχεις ιδιαίτερες επαγγελματικές φιλοδοξίες για το μέλλον, μιας και όπως θα ξέρεις τα τελευταία 7 χρόνια δεν προκηρύσσονται θέσεις επιμελητών στα Ελληνικά νοσοκομεία, τότε η ηλιόλουστη Ελλάδα με τους χαλαρούς ρυθμούς και τις χαμηλές απαιτήσεις είναι όντως παράδεισος, συμφωνώ. Έτσι κι αλλιώς, όποια στιγμή το θελήσεις κι αν το πράγμα στραβώσει δραματικά, χρησιμοποιείς το αμερικανικό σου διαβατήριο και παίρνεις την πρώτη πτήση της Delta για το JFK. Αν και εγώ είμαι ακόμα τόσο "θυμωμένος" για όσα τράβηξα τελευταία στην Ελλάδα, που αν είχα σήμερα γεμάτους λογαριασμούς σε ξένες τράπεζες και με έπιανε νοσταλγία για το Μεσογειακό τρόπο ζωής, θα προτιμούσα να "ξεχειμωνιάσω" στην Ιταλία ή στην Ισπανία για τα επόμενα χρόνια. Μια τρέλα είναι ολόκληρη η ζωή, εξάλλου, και πολύ σύντομη μάλιστα. Ας τη ζήσουμε ο καθένας μας όπου και όσο καλύτερα μπορούμε. Φιλικά, πάντα! :-)
 7. 1 point
  Oχι. Εγωιστές είστε αλλά το ζώδιο που θέλει να τραβάει εξ'ολοκλήρου την προσοχή ακόμη κι όταν δεν την αξίζει είναι άλλο και,μεταξύ τριών,το πρώτο...μπαίνεις,γκουγκλάρεις,μαθαίνεις...δε θα παίξουμε την κολοκυθιά! Νυστάζω.... YΓ: Θα σου πω ιδιωτικά...έχεις γνωρίσει πολύ καλά εκπροσώπους του!
 8. 1 point
  Lucky Luke comics have been translated into Afrikaans, Arabic, Bengali, Bosnian, Catalan, Croatian, Czech, Danish, Dutch, English, Estonian, Farsi, Finnish, German, Greek, Hebrew, Hungarian, Icelandic, Indonesian, Italian, Norwegian, Polish, Portuguese (both in the Brazilian and Portuguese forms), Serbian, Slovene, Spanish, Swedish, Tamil, Turkish, Vietnamese and Welsh. Εντάξει, θα τον ξέρουν. Όλα καλά.
 9. 1 point
  Γνωρίζω όσα κατέθεσες στο απαντητικό σου ποστ και φρίττω...Oταν ο Αιγόκερως καβαλάει καλάμι-μιλώ εκ πείρας-βαδίζει στην αυτοκαταστροφή!Οι Αιγόκεροι γεννηθήκαμε για να πατάμε γη αλλιώς κινδυνεύουμε.Η συμβίωση κι ο γάμος με Καρκίνο τον έχει αφηνιάσει...Tragic! Αγαπάμε Σάκη αλλά όχι και να μας ανέβει στο σβέρκο!!! Από που κι ως που Υπουργός Πολιτισμού?! Εκτός αν το Βρετανικό Μουσείο,για να επιστρέψει τα κλεμμένα,χρειάζεται ένα πρόσχημα και θα του το δώσει ο Σάκης ...εκτός αν από δω και στο εξής,η Ελλάδα θα διαφημίζεται καλύτερα και θα λύσει όλα τα αμέτρητα πολιτιστικά ζητήματα της επειδή ο Σάκης,με ένα ακαταμάχητο χαμόγελο του,θα σταματήσει τις απεργίες των αρχαιοφυλάκων,θα προσλάβει προσωπικό που λείπει,θα ανεβάσει τα κονδύλια,θα αναβαθμίσει και θα εκσυγχρονίσει ακόμη περισσότερο τα Μουσεία της χώρας και θα κόψει κορδέλες σε περισσότερες εκθέσεις απ'όσες οι προηγούμενοι υπουργοί κλπ... Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο αντιπαθητικός στον κόσμο...γάμος-υπερπαραγωγή σε μία χώρα φτώχειας με κουμπάρους-κροίσους,τηλεπαρουσιαστής ενός πληκτικού σώου που δεν αφορά δα και τους πάντες,χαζοχαρούμενο ύφος με το οποίο "τρυπώνει" παντού και... "όλα τα σφάζω,όλα τα μαχαιρώνω"! Παλιότερα,ήταν σεμνότερος και λιγότερο καιροσκόπος! Ο λαός τι θα πει,να δούμε...Επανέρχομαι...φταίει η Κάτια που είναι Καρκίνος!!!! Η αδερφή μου(Καρκίνος) δεν παρακολουθεί τόπικ και γράφω ελεύθερα!
 10. 1 point
  παρακολουθω με ενδιαφερον το θεμα αν και ουτε ειχα, ουτε εχω σκοπο να μεταναστευσω. ισως η συζητηση εχει ξεφυγει λιγο απο τον τιτλο της "ειδικοτητα στη Σουηδια" σε ενα γενικο θεμα "μειονεκτηματα του να ζεις στο εξωτερικο" το οποιο ομως εχει να κανει και με την ιδιοσυγκρασια του καθενος και ποσο γεμιζει την ζωη του το να ακουει νταλαρα, να καταναλωνει μηλιτη ή τσιπουρο κτλ. θεωρω οτι τα λεγομενα του Τρωα απηχουν τις προσωπικες του αναγκες και βασει αυτων καλα εκανε και επιστρεφει Ελλαδα. προφανως ομως και υπαρχουν πολλοι που τελικα την "βρισκουν" με το μενουν εξωτερικο (αναμεσα τους και 2 καλοι μου φιλοι που εχουν κλεισει 5ετια στο εξωτερικο) και αυτο ειναι ενα γεγονος που δεν μπορπυμε να το αρνουμαστε.
 11. 1 point
  diver

  Επιστροφή σε Ελλάδα

  Οκ, ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους για τις απαντήσεις τους. Καλό Σαββατοκύριακο!
 12. 1 point
  Σωστα υποθετεις,στο γραφειο προσωπικου αμα ρωτησεις θα σου πουνε Με βαση αυτο,θα πρεπει το μεταπτυχιακο να ειναι συναφες ως προς το αντικειμενο απασχολησης σου... http://healthmag.gr/post/7350/nees-perikopes-blepoyn- ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika --nosokomeiakoi-giatroi-stoys-misthoys-toys
 13. 1 point
  diver

  Επιστροφή σε Ελλάδα

  Καλησπέρα σεβαστοί συνάδελφοι, θα μπορούσε κάποιος να αναφέρει κάτι πιο συγκεκριμένο επ'αυτού (ισχύει για ποιά μεταπτυχιακά, πού να απευθυνθεί κανείς, κτλ.); Υποθέτω η υπηρεσία προσωπικού του νοσοκομείου στο οποίο εργάζεται κανείς, είναι μια καλή αρχή για πληροφορίες...Συνάδελφε "ξενος", κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη. Κατά τ΄άλλα καλή επιτυχία στον συνάδελφο ''Τρώας'' με ότι κι'αν διαλέξει.
 14. 1 point
  Επειδή προφανώς κανείς δε διαβάζει τους κανόνες που βρίσκονται πάνω-πάνω στην "Πώληση βιβλίων", τους επαναλαμβάνω εδώ: Για το #2: - αν θέλετε να πουλήσετε μόνο ένα βιβλίο, τότε στον τίτλο του τόπικ βάλτε το όνομα του βιβλίου - αν θέλετε να πουλήσετε περισσότερα βιβλία, τότε στον τίτλο του τόπικ βάλτε τα ονόματά τους (αν χωράνε) ή κάτι πιο γενικό - αν έχετε σκοπό να προσθέσετε περισσότερα βιβλία μετά από καιρό, τότε στον τίτλο του τόπικ βάλτε κάτι γενικό, ώστε να μην ανοίξετε νέο τόπικ. Αν θέλετε να αλλάξει ο τίτλος στο τόπικ σας ή να διαγραφεί (το τόπικ ή συγκεκριμένο ποστ) ή ότιδήποτε άλλο, πατήστε το report (στην κάτω σειρά, δίπλα στο quote και το multi-quote) κι εξηγείστε τι χρειάζεται να γίνει, ώστε να το δει κάποιος από τους διαχειριστές. Για να απαντήσετε σε κάποιο τόπικ, πατήστε το reply - όχι το report.
×