Jump to content

Stellitsa

Συνταξιούχος
  • Posts

    3.120
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Stellitsa last won the day on 13 Ιουλίου 2009

Stellitsa had the most liked content!

3 Followers

About Stellitsa

  • Γενέθλια 27/03/2005

Μέθοδοι επικοινωνίας

  • Website URL
    http://

Πληροφορίες προφίλ

  • Τοποθεσία
    Athens/ Saloniki
  • Σχολή
    Ιατρική
  • Sex
    ha? what is that?!
  • Ενδιαφέροντα
    many :-p
  • Φύλο
    Female

Recent Profile Visitors

16.778 profile views

Stellitsa's Achievements

Ιπποκράτης (επίπεδο ΧΙΙ)

Ιπποκράτης (επίπεδο ΧΙΙ) (12/16)

8

Reputation

  1. ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ Ι ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΝΟΕΜΒΡΟΥ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Γαστρεντερικό 1. Ποιες παθολογικές καταστάσεις συνοδεύονται από μικρές και μέτριες αυξήσεις τρανσαμινασών ; 2. Ασθενής με HBsAg (+), Anti Bc (+) και Anti Be (+). Τί συμπέρασμα βγάζετε ; 3. Παρασιτολογική κοπράνων. Ποιες είναι οι απαραίτητες συνθήκες για την λήψη δείγματος με αξιόπιστα αποτελέσματα; 4. Νοσήματα εκτός πεπτικού πο συνοδεύονται από κοιλιακό άλγος. 5. Αίτια μαζικής αιμορραγίας ανωτέρου πεπτικού. 6. Ευρήματα από την κλινική εέταση σε χρόνια ηπατική ανεπάρκεια. 7. Πρωτοπαθής χολική κίρρωση: χαρακτηριστικά βιοχημικά και ανοσολογικά ευρήματα . 8. Οξεία παγκρεατίτιδα: κλινική εικόνα. 9. Ελκώδης κολίτιδα: διαφορική διάγνωση και πρόγνωση . 10. Ca ΑΡ κόλου: κλινική εικόνα και εργαστηριακά. Καρδιαγγειακό 1. Χρονική διάρκεια κολπικής και κοιλιακής εκπόλωσης στο φυσιολογικό ΗΚΓ (φλεβοκομβικός ρυθμός 70/1' ). 2. Πώς αναγνωρίζεται ακτινογραφικά η διάταση δεξιάς κοιλίας. 3. Ενδείξεις δοκιμασιάς κόπωσης. 4. Συμπτώματα ασθενούς με σημαντική στένωση αορτικής βαλβίδας. 5. Αίτια οξείας και χρόνιας ανεπάρκειας μιτροειδούς βαλβίδας. 6. Τί ονομάζεται ασταθής στηθάγχη ; 7. Ευρήματα ακτινολογικά, ηλεκτροκαρδιογραφικά και υπερηχοκαρδιογραφικά σε ασθενή με οξεία υγρά περικαρδίτιδα. 8. Κλινική εικόνα βακτηριδιακής ενδοκαρδίτιδας. 9. Κολπική μαρμαρυγή: επιπλοκές. 10. Αίτια δευτεροπαθούς αρτηριακής υπέρτασης. Ουροποιητικό 1. Τί καλείται νυκτουρία και σε ποιές καταστάσεις παρατηρείται; 2. Τί καλείται ούρηση από υπερπλήρωση και σε ποιές καταστάσεις μπορεί να συμβεί; 3. Είδη κυλίνδρων και σημασία ανεύρεσής τους στα ούρα. 4. Αίτια ΟΝΑ. 5. Αίτια αναιμίας σε ασθενή με ΧΝΑ. 6. Κλινικά ευρήματα σε ασθενή με επίσχεση ούρων. 7. Εργαστηριακός έλεγχος σε ασθενή με συχνά επεισόδια νεφρικού κωλικού . 8.Αίτια δευτερογενούς νεφρωσικού συνδρόμου. 9. Χαρακτηριστικά ευρήματα (ιστορικό, κλινική εξέταση, εργαστηριακά) για την διάγνωση οξείας μεταστρεπτοκοκκικής σπειραματονεφρίτιδας. 10. Παράγοντες που ευνοούν ή εμποδίζουν τις ουρολοιμώξεις. Αναπνευστικό 1. Αίτια δύσπνοιας που δεν οφείλεται σε πνευμονικά ή/και σε καρδιακά αίτια. 2. Καταστάσεις με υπερσαφή πνευμονικό και τυμπανικό ήχο κατά την επίκρουση του θώρακα. 3. Καταστάσεις με άυξηση των φωνητικών δονήσεων και με μείωση ή εξάλειψη των φωνητικών δονήσεων. 4. Ορισμός FVC και FEV1. 5. Διαταραχή αερίων (PaO2, PaCO2, pH) σε α) πνευμονιοκοκκική πνευμονία, β) διαβητική οξέωση , γ) κώμα μετά από λήψη υπνωτικών, δ) βαρειά κρίση άσθματος. 6. Ορισμός ΧΑΠ. 7. Πνευμονικό εμφύσημα : ορισμός, ιστολογικοί τύποι, αέρια αίματος. 8. Επισκοπικά, ψηλαφητικά , επικρουστικά και ακροαστικά ευρήματα σε ατελεκτασία. 9. pH, PaO2, PaCO2 σε πνευμονική εμβολή. 10. Κλινική εικόνα ασθενούς με τυπική και άτυπη πνευμονία.
  2. Σήμερα εξέτασε ο κύριος Πολύζος πρώτη φορά. ήταν ένα άτομο μόνο στην εξέταση. Ρώτησε όλα τα συστήματα και τα πάντα από λοιμώξεις και θεραπείες, αίμα κλπ. Νομίζω ό,τι έχουν γράψει και τα παιδιά του Λαδά στην αντίστοιχη ενότητα στο ΓΜ, είναι ό,τι ρώτησε και σήμερα. Η εξέταση κράτησε σχεδον 2 ώρες.
  3. Stellitsa

    Χημεία ΙΙ

    είμαστε σίγουροι ότι τα προβλήματα και το θέμα ανάπτυξης " πιάνουν" μόνο 2 μονάδες ;;;
  4. Όντως αγχολυτικός ο καθηγητής και η εξέταση σε πολύ φιλικό κλίμα. Ξεκινήσαμε κλασσικα από τις εξετάσεις που κάνεις σε μια έγκυο που βλέπεις πρώτη φορά. Συνεχίσαμε με τα επίπεδα της β-hCG-> έκτοπο κύηση και μύλη κύηση , u/s ευρήματα . Συνεχίσαμε με τον φυσιολογικό τοκετό . Περάσαμε στο σενάριο της κεντρικής αποκόλλησης πλακούντα -> αντιμετώπιση. Ρώτησε για την υπογονιμότητα , εξετάσεις που κάνουμε στο ζευγάρι κλπ. Ρώτησε για αίτια πρωτοπαθούς αμηνόρροιας. Σύνδρομο υποκλοπής σε δίδυμη κύηση και αντιμετώπιση. Και γαλουχία. Περάσαμε όλοι με βαθμούς. Καλή επιτυχία στους επόμενους.
  5. Stellitsa

    Οφθαλμολογία

    ΠΤΥΧΙΑΚΗ Γεννηματά 1. Τί ονομάζεται δευτεροπαθές γλαύκωμα και να περιγράψετε αυτό που προκαλείται από μεταβολές του φακού. 2. Χειρουργική αντιμετώπιση καταρράκτη (ήθελε να περιγράψουμε πως γίνεται το χ/ο) 3. Επιδημική κερατοεπιπεφυκίτιδα. 4. Συστηματικές παθήσεις και φάρμακα που προκαλούν καταρράκτη. 5. Τραύμα βολβού.
  6. Stellitsa

    Φαρμακολογία Ι

    Οι εξετάσεις της Φαρμακολογίας Ι για τους κανονικούς είναι πολλαπλής ή ανάπτυξης? ή και τα δύο ? Thank you!
  7. Stellitsa

    Ουρολογία

    θΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΛΑΙΚΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 1. Αίτια διόγκωσης οσχέου. (ονομαστικά) 2. Μέθοδος Stamey-Meares. (περιγραφή της μεθόδου) 3. Ασθενής με κωλικό νεφρού προ 24ωρου που υποχώρησε με συντηρητική αντιμετώπιση. Υποβάλλεται σε έλεγχο που αναδεικνύει λίθο 4χιλιοστών στο κατώτερο τριτημόριο του ουρητήρα, χωρίς διάταση. Ποιά θεραπευτική αντιμετώπιση είναι η πρώτη σας επιλογή; 4. Δύο ενδείξεις για τις οποίες θα ζητούσατε βιοψία προστάτη. (από την κλινική εξέταση και τον εργαστηριακό έλεγχο) 5. Απεικονιστικός έλεγχος νεφρού αναδεικνυεί κύστη νεφρού με πεπαχυσμένο τοίχωμα , πολλαπλά διαφραγμάτια και ενίσχυση με σκιαγραφικό . Πώς κατατάσεται η κύστη και ποια η αντιμετώπισή της ; (στο περίπου... Έπρεπε να την κατατάξουμε κατά Βosniak και να πούμε πώς αντιμετώπιζεται από τον πίνακα του βιβλίου του Δεληβελιώτη ) Νταξ ..... δεν θα σχολιάσω τα θέματα.... τρατζικ
  8. Stellitsa

    Ιατροδικαστική

    Πτυχιακή Εξεταστική Οκτωβρίου 2011 1. Πώς δικρίνουμε ένα τραύμα που προκλήθηκε από νύσσον από ένα τραύμα που προκλήθηκε από τέμνον όργανο; 2. Μετά από πόση ώρα από την λήψη και με ποιά συμπτώματα μπορεί να εκδηλωθεί το στερητικό σύνδρομο σε χρήστη ηρωίνης; 3. Ποιές κακώσεις είναι δυνατόν να προκληθούν από την ζώνη ασφαλείας σε οδικό τροχαίο ατύχημα; 4. Ποιός ιατρός είναι υπεύθυνος για την διαπίστωση και για την πιστοποίση α) ενός φυσικού θανάτου, β)ενός βίαου και γ) ενός αιφνίδιου ; 5. Νεκρική ακαμψία: πώς ορίζεται , ποιά είναι τα στάδια εξέλιξης της και ποιά είναι η ιατροδικαστική της σημασία; Διατυπωμένες στο περίπου οι ερωτήσεις , αλλά αυτά ζητούσαν !!!! Καλή επιτυχία στους επόμενους!!!
  9. Stellitsa

    Χημεία ΙΙ

    SOS παιδιά από ποιο βιβλίο να διαβάσουμε για πτυχιακές? Υπάρχουν σημειώσεις ή οτιδήποτε άλλο που να είναι χρήσιμο ?
  10. Λοβέρδος: "Τα 50 ΤΕΠ της χώρας θα κληθούν να λειτουργήσουν στα πρότυπα που λειτουργούν σήμερα τα επείγοντα του Αττικού Νοσοκομείου". νταξ.... απλα
  11. I wait with good intentions....then I'm gone

  12. Stellitsa

    Δερματολογία

    Αττικό Νοσοκομείο Κανονική εξεταστική Ιουνίου 2010 Θέμα 1ο : Σμηγματορροική δερματίτιδα Θέμα 2ο: Χλαμυδιακη λοίμωξη. Αίτιο, κλινικές εκδηλώσεις στον άνδρα, επιπλοκες και στα δύο φύλα, θεραπεία. Θέμα 3ο: Πομφολυγώδες πεμφιγοειδές. Αίτιολογία, κλινική εικόνα, διάγνωση, πορεία και πρόγνωση, θεραπεία. θέμα 4ο: Νεανική ακμή. Παθογενετικοί μηχανισμοί, κλινική εικόνα, θεραπευτικά σχήματα.
  13. Καληνύχτα τώρα :-) σμααααατς
×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.