Jump to content

[ΤΑΙΝΙΟΚΡΙΤΙΚΗ] Doom


Recommended Posts

Και τώρα που έκλεψα το τόπικ σταρτ από τον KonstantinosMD, να σκεφτώ τι θα γράψω....

mptv1.gif

B) Ας ξεκινήσουμε με μια ατάκα από την ταινία:

Sarge: Kill them all, let God sort them out.

B) Και τώρα, η τεκμηριωμένη κριτική βασισμένη σε κοινωνιολογική ανάλυση της ταινίας και διαφορική συσχέτισή της με το παιχνίδι, το βιβλίο και τις λοιπές μεταφορές videogame στο πανί:

:) Το Doom είναι μια από τις πιο ακριβές (κόστος 60-70 εκατομμύρια δολλάρια) μεταφορές παιχνιδιών στο σινεμά. Το πρωταγωνιστικό καστ, χωρίς το μεγάλο "ηθοποιό", περιλαμβάνει αρκετό κόσμο με συμμετοχή σε πολλές ανάλογες παραγωγές (The Rock, Karl Urban) και μια χαριτωμένη ξανθιά - υπερεπιστήμονα (μάλλον το πλέον fictional στοιχείο της ταινίας), την Rosamund Pike (ναι, έπαιζε στο Die Another Day, ναι ήταν η ατάλαντη πράκτορας εκεί). Τα ειδικά εφέ και τα σκηνικά θυμίζουν περισσότερο τα δυο πρώτα παιχνίδια της σειράς, καθώς το τρίτο είναι μάλλον κλάσεις ανώτερο. Το στόρι, αφαιρώντας τις αναφορές του παιχνιδιού Doom στην κόλαση, γίνεται λίιιγο πιο προσιτό στο μέσο θεατή, αλλά χάνει πολλή από τη μαγεία του παιχνιδιού.

:) Αν η ταινία ήταν παιχνίδι, θα λέγαμε ότι τα τέρατα είναι μάλλον επαναλαμβανόμενα και πεθαίνουν εύκολα: αντίθετα με το Resident Evil (1 και 2), που παρότι κόστισαν εμφανώς λιγότερα, έδειξαν μεγαλύτερη ποικιλία και αξιολογότερα ειδικά εφέ. Ίσως το βαρύ όνομα του παιχνιδιού να επηρεάζει την κρίση για την τελική μεταφορά στη μεγάλη οθόνη, που δεν είναι ιδιαίτερα καλή: ένα 5 και κάτι δίνει το πλήθος στο IMDB και ένα 21% (4.1) το Rotten Tomatoes. Γιατί όμως; Ίσως επειδή πέρα από τις αστείες ατάκες και την FPS σεκάνς, την πρώτη στο σινεμά, η ταινία δεν έχει κάτι ουσιαστικό να δείξει. Και αντί να αναδείξει το FPS, τη gore ατμόσφαιρα που πρώτο το παιχνίδι ξεκίνησε στα computer games, να αντιπαρατάξει τον άνθρωπο με τη μηχανή, το Θεό και το Διάβολο, να δείξει πώς ένας πεζοναύτης μπορεί να κουβαλάει 10 κτηνώδη όπλα με μια νταλίκα πυρομαχικά, να αναμετράται με τα πάντα και να βγαίνει νικητής, μας δείχνει μερικές σκηνές σχεδόν βγαλμένες από το Very Easy επίπεδο, προσπαθεί να πλάσει χαρακτήρες που από τη φύση τους είναι πιο επιφανειακοί και από την κρούστα του βρασμένου γάλατος και γενικά να περπατήσει στο τεντωμένο σκοινί μεταξύ Χόλιγουντ και βιομηχανίας παιχνιδιών.

:angry: Δεν είναι απλά πράγματα αυτά. Ο πεζοναύτης που όλοι ζήσαμε στις διάφορες υπερ-επιτυχημένες εκδόσεις του Doom δεν έχει προσωπικότητα, δεν είναι ένας άνθρωπος με σκέψεις, προβληματισμούς και αδυναμίες. Είναι μια μηχανή που σπέρνει τον τρόμο και το θάνατο, ιδίως στο Nightmare mode, που περνά σαν τυφώνας μέσα από ορδές τέρατα χωρίς να διστάζει ούτε στιγμή, που στο τέλος ξεπερνά και τον ίδιο τον υπεράνθρωπο εαυτό του βουτώντας μέσα στις πύλες της Κολάσεως για να εξολοθρεύσει τα πάντα οπλισμένος με το πιστό του αλυσοπρίονο, το πιστόλι, την καραμπίνα, τη διπλή καραμπίνα, το οπλοπολυβόλο, τον εκτοξευτή ρουκετών, το Plasma Gun και φυσικά το αγαπημένο BFG.

:huh: Πού χάθηκε αυτή η μαγεία στην ταινία Doom; Δεν μπορώ να το προσδιορίσω. Το χρέος που είχαμε να τη δούμε το επιτελέσαμε, ας ελπίσουμε το πιθανό sequel να καταλάβει τα λάθη της πρώτης ταινίας και να τα διορθώσει.

empopcornempopcorn /5 γιατί ελπίζουμε σε καλύτερα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ας μιλήσει και κάποιος που έχει τελειώσει και τα 3 DOOM..... :P

Προσπάθησαν να κάνουν το παιχνίδι ταινία, αλλά τα έκαναν λίγο σκατά!

Ένα κομμάτι των σκηνικών μοιάζει αρκετά με το DOOM 3, αλλά ένα ακόμη μεγαλύτερο δεν μοιάζει με κανένα!

Από όπλα δεν λέω, ωραίο το αλυσοπρίονο, αλλά ούτε plasma gun, ούτε ρουκετοβόλο, ούτε soul cube (αυτό δεν γινόταν γιατί άλλαξε το στόρυ ριζικά). Η σκηνή που είναι σαν το παιχνίδι είχε δίκιο ο Σαράντος ότι αν και πολύ ωραία, ήταν εκνευριστικά αργή και ουδεμία σχέση είχε με το παιχνίδι, από τέρατα ανύπαρκτη ποικιλία (και εδώ επειδή αλλάξαν το στόρυ) και γενικά η ταινία είναι σχεδόν βαρετή!!!!! Και το λέω ΕΓΩ!!!!!

Δηλαδή αν ρε φίλε φοβάσαι να βάλεις κόλαση και gore και να το κάνεις για άνω των 18 μή σου την πούνε...μην την φτιάχνεις καθόλου...

Στο DOOM πολεμάμε δαίμονες.,,,, όχι μεταλλαγμένους!!!! βλάκες τελείως μιλάμε....

Όσοι γνωρίζετε το παιχνίδι να πάτε να το δείτε απλά για να πείτε ότι το είδατε......αλλά για να ξέρετε το Alien vs Predator ήταν καλύτερη μεταφορά!

emstar emstar .5 /5

κρίμας....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

B) Ας ξεκινήσουμε με μια ατάκα από την ταινία: Sarge: Kill them all, let God sort them out.

emarup Κι αυτή δεν είναι της ταινίας,είναι δάνειο από το 1327,από την σταυροφορία εναντίον των Αλβιγηνών,όπου λέγεται ότι όταν ρωτήσαν τον αρχηγό των καθολικών στρατευμάτων Simon de Monfort,τι θα κάνουν με τους κατοίκους της πόλης που κατέκτησαν και ποιους να σκοτώσουν ως αιρετικούς,αυτός είπε "kill them all,God will find his own".

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.