Jump to content

[ΤΑΙΝΙΟΚΡΙΤΙΚΗ] Madagascar


Remy Fincher

Recommended Posts

"Madagascar" emstar emstar emstar

Των Έρικ Ντάνελ και Τομ Μακγκραθ

Με τις φωνές των Μπεν Στίλερ, Κρις Ροκ, Τζέιντα Πίνκετ, Ντέηβιντ Σουίμερ, Σάσα Μπάρον Κόεν κ.α.

Μια θεότρελη παρέα ζώων, ο νάρκισσος σταρ του ζωολογικού κήπου Άλεξ το λιοντάρι (Στίλερ), η τσαμπουκαλού ιπποποταμίνα Γκλόρια (Πίνκετ) και ο ξεκαρδιστικά υποχόνδριος Μέλμαν η καμηλοπάρδαλη (Σουίμερ) θα παρασυρθούν από τον εφευρετικό και πεισματάρη Μάρτυ τη ζέβρα (Ροκ) σε μια νύχτα τρέλας και...πανικού στο Μανχάταν. Συλλαμβάνονται ξανά και μετά από πίεση οικολογικών οργανώσεων που εξέλαβαν τη "βόλτα" τους ως μια κραυγή για ελευθερία θα "πακεταριστούν" πάραυτα για ένα βιότοπο στην Κένυα. Με την παρέμβαση όμως μιας...συμμορίας πιγκουίνων που ήθελαν να επιστρέψουν στην Ανταρκτική, οι τέσσερις φίλοι θα ναυαγήσουν στη Μαδαγασκάρη...

Όταν όλη σου η ζωή περνά σε μια φυλακή, κι ας μην έχει απαραίτητα κάγκελα. Όταν η καθημερινότητά σου είναι μονότονη και χωρίς νόημα κι ας είναι γεμάτη με πικάντικες άλλα άχρηστες πολυτέλειες. Και όταν βρεθείς μπροστά στην αληθινή ζωή τι κάνεις; Τη δέχεσαι ή την αρνείσαι; Όταν τα κάγκελα από το χρυσό κλουβί που ζεις καταρρέουν αγκαλιάζεις την ελευθερία σου ή προσπαθείς τρομαγμένος να τα ξαναχτίσεις; Κι αν μια ζωή τη λαχταρούσες, τι συμβαίνει όταν δεν είναι αυτό που περίμενες;

Στα χέρια της Πίξαρ, η "Μαδαγασκάρη" θα ήταν ένα αριστούργημα ισάξιο του "Τόι Στόρυ" ή του "Νίμο". Οι τύποι της Ντρήμγουωρκς πάλι δεν ήταν ποτέ του...στοχασμού με αποτέλεσμα η ταινία να είναι απλά διασκεδαστική: ενίοτε ξεκαρδιστική, γεμάτη με ποπ αναφορές (π.χ. μια παρωδία του Αμέρικαν Μπιούτι με...μπριζόλες αντί για ροδοπέταλα) προς τέρψιν του ενήλικου κοινού και με τους πρωταγωνιστές να ενσαρκώνουν τις γνωστές και από το πανί/TV περσόνες τους, ωστόσο με κατάληξη προβλέψιμη και σχεδόν...νηπιακή. Έτσι η "Μαδαγασκάρη" είναι κάτι παραπάνω από χαριτωμένη, δυστυχώς όμως λιγότερο από αξομνημόνευτη.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ

MADAGASCAR

Περίληψη

Το λιοντάρι Άλεξ, η ζέβρα Μάρτι, η καμηλοπάρδαλη Μέλμαν, ο ιπποπόταμος Γκλόρια και τρεις... πιγκουίνοι, ενώ έχουν ζήσει όλοι τους τη ζωή σε ένα ζωολογικό κήπο, κατά λάθος αποβιβάζονται στα παράλια της Μαδαγασκάρης. Εκεί, θα διαπιστώσουν ότι η ζωή στην άγρια φύση δεν είναι καθόλου εύκολη, ακόμα και για τα πιο... άγρια ζώα!

Η ταινία πραγματοποίησε εντυπωσιακό άνοιγμα στην Αμερική τον Ιούνιο, καθώς, όχι μόνο πέρασε το όριο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε εισπράξεις, τη δέκατη μόλις ημέρα προβολής, αλλά έγινε ένα από τα ελάχιστα έργα στην ιστορία που ανέβηκαν στο Νο 1 του Box Office όχι την πρώτη αλλά τη δεύτερη εβδομάδα!!! Ένας βασικός λόγος γι αυτή την επιτυχία είναι ότι η Dreamworks έχει βρει τη μοναδική συνταγή να φτιάχνει παραμύθια κινουμένων σχεδίων που ενθουσιάζουν τους μικρούς σε ηλικία θεατές αλλά κλείνουν συχνά το μάτι στον ενήλικο συνοδό τους

Τόσο το Central Park Zoo, όσο και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Νέας Υόρκης, όπου συναντάμε αρχικά τους τέσσερις ήρωες, πριν από την επεισοδιακή τους απόβαση στη Μαγαδασκάρη, έχουν αποτυπωθεί με ακριβή λεπτομέρεια, όπως είναι στην πραγματικότητα!

Σχόλια:

Καλά πήγα χθές και εκτός του οτι βρήκα θέση στη 2η σειρά(και είχα πάει μια ώρα νωρίτερα στο σινεμά)γινόταν πανικός για αυτήν την ταινία..!!! :splats:

Όλοι πιστεύω πως το ευχαριστήθηκαν αφού κατά τη διάρκεια της ταινίας γελάγαμε πολύ, αφού είχε πολύ αστείες σκηνές.Η μουσική από διάφορες ταινίες δε, την έκαναν ακόμη πιο αστεία!!! :P;)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εντυπωσιακοί οι πιγκουίνοι, με μαεστρία και χάρη έφερναν τα πάντα εις πέρας, μου θύμιζαν το Χίτμαν. :P

Μακράν τα καλύτερα ζώα!

Η μουσική φανκ και τα γνωστά πολύ διασκεδαστική

empopcornempopcornempopcorn και 1/2 από μένα!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

το γεγονός ότι ήταν λίγο από τα ίδια δεν την κάνει λιγότερο διασκεδαστική. το "κλασικό νόημα" είναι εκεί, για να σκεφτούν ίσως οι μικροί θεατές και να δουν οι μεγάλοι με ένα άλλο μάτι, αλλά σκοπός είναι να σε κάνει να γελάσεις και το πετυχαίνει! :)

σίγουρα έχουν γυριστεί καλύτερες στο είδος, αλλά όσο περνάει ο καιρός αυτή η ατάκα "οι παλιές ήταν καλύτερες" θα ακούγεται περισσότερο.....είναι λογικό! :)

ευχάριστη, χαρούμενη, διασκεδαστική, χωρίς ιδιαίτερες "συγκινητικές στιγμές" για διαφορά, όμορφα φτιαγμένη...τί άλλο θέλετε για το σινεμά; αξίζει τα 6 ευρώ του σινεμά (καρτούλα Odeon...κερδίσαμε και Pop corn + pepsi σήμερα), όπως θα αξίζει διπλά την ενοικίαση σε λίγους μήνες!

ΥΓ. ήταν κάτι 15χρονα πριν μερικές μέρες που όταν τα ρώτησε ο υπάλληλος αν θέλουν μεταγλωτισμένο ή με υπότιτλους είπαν ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΟ........ MERCY GOD MERCY

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.