Jump to content

[ΤΑΙΝΙΟΚΡΙΤΙΚΗ] Transporter 2 - Le Transporteur 2


bromptonista

Recommended Posts

Αν το πρώτο μέρος σας άρεσε, πρέπει φυσικά να πάτε να δείτε και το Νο 2. Αλλά τι λέω; Άντε καμιά δεκαριά άνθρωποι στην Ελλάδα να έχουν δει το 1 (5 κριτικές έχει στο αθηνόραμα)! Τελοσπάντων...

Ο Jason Statham πρωταγωνιστεί και πάλι, και είναι εξίσου “χεράς”, αυτή τη φορά με ένα Audi S8 που πηγαίνει ‘όρθιο’ στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας και πρωταγωνιστεί σε μερικές από τις εντυπωσιακότερες κινηματογραφικές σκηνές με αυτοκίνητα όλων των εποχών (δείτε τη σκηνή με τη βόμβα και θα με θυμηθείτε - τα άλματα μεταξύ κτιρίων τα έχουν κάνει κι άλλοι...).

Αντίθετα με την προηγούμενη ταινία, εδώ ο Φρανκ έχει πιάσει δουλειά ως σωφέρ για ένα παιδάκι και η δράση έχει μεταφερθεί στις ΗΠΑ. Οι “κακοί” περιλαμβάνουν εκτός των άλλων τη βιτσιόζα “Λόλα” - τα "κανόνια" της είναι σχεδόν τόσο μεγάλα όσο τα "κανόνια" της, που προβλέπω να διαπρέπει στο σινεμά αν συνεχίσει έτσι, και πολλούς άλλους που μαζεύουν απεριόριστες φάπες από το λευκό Τσάκι Τσαν. Οι σκηνές; Αεροπλάνα, αυτοκίνητα, καταδιώξεις... και ρίχνει και χυλόπιτα στην απογοητευμένη σύζυγο-μαμά του μικρού, και καρφώνει στην κυριολεξία τη Λόλα στο στρώμα. Τι άλλο θέλετε;

empopcorn empopcorn empopcorn /5, γιατί αντί να μαζευτεί μετά το στηθοσκόπιο το έριξε στους παιδιάτρους, στις σύριγγες, που ακόμα και ο inliner42 ξέρει ότι πλέον είναι μόνο πλαστικές και μιας χρήσεως, και στο χιλιοτραγουδισμένο στόρι ιού-αντιδότου.

Δυστυχώς η ποιότητα της κόπιας που είδα δεν ήταν ιδιαίτερα καλή και ήταν και στα Γαλλικά, αλλά είμαι σίγουρος ότι το εργάκι αξίζει τα λεφτά του σε σινεμά ή DVD αργότερα από άποψης ειδικών εφέ.

Το τρίτο μέρος (σίγουρα θα υπάρξει) θα ολοκληρώσει ένα από τις πιο αξιόλογα concept ταινιών δράσης των τελευταίων ετών, καταξιώνοντας τον κο Φρανκ (Statham) ανάμεσα στους κλασικούς ήρωες ταινιών δράσης. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που για το επερχόμενο Hitman (έρχεται το 2007 η ταινία που θα βασίζεται στη σειρά παιχνιδιών) οι βασικές επιλογές για τον πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν Statham - Diesel, με τον τελευταίο να γίνεται τελικά ο Mr. 47 μάλλον λόγω μεγαλύτερης ομοιότητας ;)

Εσείς ποιον θα προτιμούσατε;

253911.jpg vs 039_44809.jpg

Statham vs Diesel

ΥΓ: Καταδικάζω την πρακτική πολλών ταινιών τελευταία (Blade Trinity, αυτή εδώ κλπ) να βάζουν iPod σε πρωταγωνιστικές θέσεις. Αν είναι δυνατόν, που έχουμε φτάσει! Είναι που είναι το μηχανάκι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα pop αντικείμενα, νισάφι πια! (εδώ ο πρωταγωνιστής δεν ακούει μουσική, το χρησιμοποιεί ως portable storage device για τη φωτογραφία ενός "κακού"). emermm

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

για το ipod έχω να δηλώσω ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ!

Η ταινία είναι ένα έπος στην περιπέτεια του στυλ του μοντέρνου James Bond με τα απίστευτα αλλά εντυπωσιακά ψέμματα, το μπλαζέ κάπως ύφος του πρωταγωνιστή και τις άπειρες σφαίρες, εκρήξεις και πολύ πολύ όμορφα σκηνοθετημένες σκηνές ξύλου.

Χαλαρά στην ταινία θα σας έρθει η όρεξη να χειροκροτήσετε ή να σφυρίξετε με τις εντυπωσιακές σκηνές που θα δείτε, αλλά αξίζει χίλια τα εκατό για μία ευχάριστη χαλαρή βραδιά στο σινεμά. Ναι μεν το σενάριο ιός-αντίδοτο είναι χιλιοπαιγμένο αλλά εδώ δεν είναι αυτό που κυριαρχεί, ούτε από δράμα έχει να πει πολλά. Είναι κυρίως μια ταινία με εντυπωσιακές καλοφτιαγμένες σκηνές, συνδυασμό γρήγορης οδήγησης, θεαματικού βρωμόξυλου και εκατοντάδων καλύκων στο έδαφος!

Οι οπαδοί του είδους θα την λατρέψουν. Οι υπόλοιποι θα διασκεδάσουν και θα γελάσουν.

3.5/5 :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είναι πολύ καλή ταινία!Άν και σε αρκετά σημεία υπερβολική, μα η δράση και το πως τα χειριζόταν αυτός τα πράγματα μπορώ να πώ πως ήταν πολύ καλό!!! :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

Για παπάρα του είδους της 3 και πολλά είναι...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.