Jump to content

[ΤΑΙΝΙΟΚΡΙΤΙΚΗ] Η γη των ζωντανών νεκρών


Recommended Posts

LAND OF THE DEAD Τρόμου 2005 (Έγχρ.) Διάρκεια: 93'

Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Τζορτζ Α. Ρομέρο, με τους: Σάιμον Μπέικερ, 'Ασια Αρτζέντο , Ντένις Χόπερ

Τα ζόμπι έχουν καταλάβει τον πλανήτη, ενώ οι άνθρωποι προστατεύονται σε ένα κομμάτι της πόλης πίσω από το ποτάμι. Οι φτωχογειτονιές είναι οι πιο εύκολοι στόχοι, ενώ οι πλούσιοι προφυλάσσονται καλύτερα στους ουρανοξύστες. Όσο όμως τα ζόμπι πλησιάζουν, το σχέδιο ενός μεγαλομανούς τεχνοκράτη καταρρέει.

emarup τάδε έφη για το στόρυ το Αθηνόραμα-η εταιρεία διανομής δεν ξέρω, αλλά οκ...δεν είναι τόσο έτσι!

Τα ζόμπι λοιπόν έχουν κυριαρχήσει σε όλο τον πλανήτη, ενώ οι άνθρωποι παντού βρίσκουν καταφύγιο στις πόλεις, τις οχειρώνουν και κάνουν εξορμήσεις στις επαρχιακές για εφόδια κάθε φορά. Η ιστορία μας πάει σε μία συγκεκριμένη πόλη, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Χόπερ, ένας σύγχρονος νονός. Ο Μπέικερ εργάζεται για αυτόν (όπως όλοι) και αν και θέλει να πάρει επιτέλους "σύνταξη" για να εξαφανιστεί από εκεί, οι συνθήκες θα αλλάξουν...γιατί θα γίνει αυτό που τρέμουν όλοι, τα ζόμπι θα γίνουν πιο έξυπνα!

Σπλάτερ, σπλάτερ, σπλάτερ και πάλι σπλάτερ με εξαιρετικές σκηνές που τα ζόμπι με αηδιαστικούς τρόπους (μπορούσε και πολύ καλυτερα, αλλά εντάξει) τρώνε τους ζωντανούς.

Κλασικά ως ταινία ζόμπι γελάς και οι σκηνές όπου θα μπορούσες να πεταχτείς λίγο είναι μάλλον μηδαμινές.

Μία σκηνή θα προκαλέσει σε όλους ένα μεγάλο μπλιάχ και αυτό γιατί αναφέρεται σε νύχια... ίου!

Από στόρυ, τα κλασικά με ένα ενδιαφέρον πολιτικοκοινωνικό μήνυμα που ταιριάζει στην εποχή και δίνει ένα κάποιο μικρό νόημα στην ταινία πέρα από το ΣΠΛΑΤΕΡ.

Μην περιμένετε από κανένα ιδιαίτερη υποκριτική τέχνη, όλοι παίζουν στο βαθμό που απαιτεί ο ρόλος τους.... (ισχυρή βελτίωση σε σχέση με παλαιότερος ζομποταινίες)..

ξεχωρίζει ο πολεμιστής σούμο βέβαια! ΘΕΟΣ! :P

Βέβαια γιατί δεν είχαν τεθωρακισμένα οχήματα του στρατού, ελικόπτερα, έστω SUV θηριώδη κανείς δεν ξέρει! απλά δεν είχαν αυτοί; άγνωστο και ηλίθιο.... άλλη μία αποικία πιο πέρα όπου όμως είχαν να ακούσουν καιρό; Είχαν ρεύμα αλλά όχι επικοινωνίες; Τέσπα, πολλά ζητάω νομίζω! :)

emstaremstaremstar /5 γιατί την περίμενα καλύτερη να πω την αλήθεια!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

η πιο χαλια ταινία των κινηματογραφικων επιλογων μου ! :(

αηδιαστικά ζόμπι , που κάποιες στγμές βέβαια προσπαθωντας να βρεις ένα ελαχιστότατο νοημα στην ταινια , τα συμπαθεις γιατι και αυτα ψαχνουν ένα μέρος να αναπαυθουν και να ησυχασουν , κάνουν γύρους στην πόλη ψάχνοντας για ανθρωπινη τροφη.

δεν ειναι τρομαχτική με την έννοια του φοβου που δημιουργουν τα ψυχολογικά θριλερ , απλα ειναι μπλιαχ και πάλι μπλιάχ!

δεν υπάρχει σοβαρος λόγος για να την δειτε ,ακομη κι αυτα τα δρακουλιαρικα ,ζομπιστικοειδη φρικουλιαρικα να σας αρεσουν , δειτε κάποια άλλη του ειδους , μάταια θα ψάχνετε να βρειτε μια κάποια λογική εξηγηση στη ροη του έργου , ένα ελαχιστο συναισθηματικο ξέσπασμα να πειτε έστω με άγγιξε ελαφρα , γενικά το απολυτο τίποτε! :bloodomen:

υγ-πιθανον να χρειαστει να δειξετε ταυτοτητα , ότι είστε άνω των 17 ,ή εστω ότι μόλις τα ξεπερασατε! emdevil

βαθμολογια -αν υπήρχε αρνητική βαθμολογηση , ευχαριστως θα τη δωριζα σε αυτην την ταινια , αφου δεν υπάρχει 0/10.

υγ2-περι ορεξεως κολοκυθόπιτα. :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μα περίμενες να σε αγγίξει συναισθηματικά ταινία με ζόμπι βρε Ήρα?

Τεσπα, για village καλή είναι, αν και περισσότερο για να γελάσεις αξίζει, παρά για να τρομάξεις. Μερικές σκηνούλες είναι καλούλες, αλλά για τους fans gore/humour, βρείτε το Braindead του Jackson. Και περισσότερο αίμα και περισσότερα έντερα και περισσότερο γέλιο και δεν κλαις τα λεφτά σου γιατί θα το πάρεις σε dvd :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γιατίιιιιιιιιιιι;;;;;

28 Days Later, Shaun Of The Dead, Dawn Of The Dead (remake/original), Night Of The Living Dead, Day Of The Dead...μην ψάχνετε για ανθρώπινο δράμα σ'αυτές τις ταινίες, πέραν του παράπλευρου: κάθε μια από αυτές είναι πολιτικο-κοινωνικο (Romero/Shaun)- υπαρξιακά (28) σχόλια...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και μονο που παιζει η Ασια Αρτζεντο το εργο θα ειναι μπλιαχ!Νταξ κουβαλαει ενα βαρυ επιθετο αφου ο φαδερ της ειναι θριλερακιας :D αλλο κ παλι δε μου αρεσει -_-

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.