Jump to content

[ΤΑΙΝΙΟΚΡΙΤΙΚΗ] Γέννηση


Recommended Posts

"Birth" emstar emstar emstar

Του Τζόναθαν Γκλέιζερ

Με τους Νικόλ Κίντμαν, Κάμερον Μπράιτ, Λωρίν Μπακόλ, Άρλις Χάουαρντ, Πήτερ Στορμάρε κ.α.

Λίγο μετά τον επίσημο αρραβώνα της η Άννα (Κίντμαν) δέχεται έναν απρόσκλητο επισκέπτη, ένα δεκάχρονο αγόρι (Μπράιτ) που ισχυρίζεται ότι είναι ο νεκρός προ δεκαετίας σύζυγός της. Οι συγγενείς της και εκείνη το θεωρούν αρχικά αστείο, σταδιακά όμως συνειδητοποιούν ότι ο μικρός ξέρει περισσότερα από όσα θα ήταν δυνατόν...

Ξεσηκώνοντας αντιδράσεις για τις (ανύπαρκτες) αισθησιακές σκηνές μεταξύ της Κίντμαν και του μικρού πρωταγωνιστή (σημειωτέον περιορίζονται σε υπόννοιες δραστηριότητας) τούτο το ψυχρό δράμα για την απώλεια της αγάπης και τα τραύματα που αφήνει, είναι δυστυχώς αργόσυρτο, αδύναμο και προβλέψιμο. Ωστόσο, με μια δόση θρίλερ και μια αύρα από Κιούμπρικ, είναι πανέμορφα φωτογραφημένο, εξαίσια μουσικώς επενδεδυμένο (must το σκορ του Αλεξάντερ Ντεσπλά) και με μια Κίντμαν να λάμπει στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Εξίσου εντυπωσιακός είναι και ο μικρός Μπράιτ, τον οποίο μπορεί να χετε δει στο μετριότατο "Θεόσταλτος".

Rent with care, as it's not for everyone.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συμφωνώ με όσα λες. Κι εμένα μου άρεσε πολύ, δεν είδα κάτι ίδιαίτερα σοκιν μεταξύ της κίντμαν και του μικρού. Η σκηνή στο θέατρο/όπερα με την Κιντμαν να παρακολουθει αμίλητη είναι καταπληκτική. Παίζει μόνο με τα μάτια της και δίνει απίστευτη ερμηνεία. Πολύ ωραίο και το σενάριο, διαφορετικό, πρωτότυπο και απρόβλεπτο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δε θα'λεγα ότι είναι απρόβλεπτο...αν λάβεις υπόψη σου ότι κάθε σκηνή εξυπηρετεί (συνήθως) μια σκοπιμότητα, η σκηνή της ερωμένης του Σον να θάβει το δώρο στο δάσος σε υποψιάζει αμέσως. Προσωπικά είχα καταλάβει από την αρχή ότι δεν τιθόταν μεταφυσικό θέμα (για να μη γράψω σπόιλερ), απλά δεν ήξερα τη φύση των "στοιχείων". Για μένα το μοναδικό απρόβλεπτο ήταν η σχέση της γυναίκας του Στορμάρε με την υπόθεση.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.