Jump to content

[TAINIOKΡΙΤΙΚΗ] WAR OF THE WORLDS


Recommended Posts

η ταινια θυμιζει σπιλμπεργκ απο τεχνικη αποψη και εχει τον κρουζ σε "καλη μερα".ειναι γεγονος οτι το τελος φαινεται λιγο αποτομο στο κοινο,αλλα συμβαδιζει με τη νουβελα και αυτο μονο καλο μπορει να ειναι.εμενα μου αρεσε πολυ οτι ο σπιλμπεργκ ξεφευγει απο τα δεδομενα του και χρησιμοποιει αρκετα γραφικη απεικονιση (αιματακι παντου,αλεσμα ανυποπτων αμερικανων)κτλ.δεν κολλαει δηλαδη στην ετικετα του παραμυθα και μας δινει ωραιες στιγμες.η φωτογραφια του γιανους καμινσκι ειναι αψεγαδιαστη και σε βαζει στην ατμοσφαιρα.φυσικα,το φιλμ φτιαχτηκε για να γινει μπλοκμπαστερ και για αυτο αυτοπεριοριζεται και δεν απογειωνεται σε all time classic.ανεβαινει ομως γραμμικα και σε κολλαει στην οθονη,ενω δεν καταλαβαινεις πως περνα η ωρα.πολλες σκηνες ειναι εξυπνες αλλα εγω ξεχωριζω αυτη που το πληθος βαδιζει προς το φερι-μποουτ και ακουγονται ατακες οπως "η ευρωπη χτυπηθηκε ελαχιστα,οχι οπως εμεις" και απο διπλανο "η ευρωπη καταστραφηκε ολοσχερως"!η κορυφωση του πανικου η προφητικα λογια; ;)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

1)Ο ΣΠΗΛΜΠΕΡΓΚ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΙΣΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ:ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΕ ΚΑΘΗΛΩΝΕΙ, ΣΕ ΣΥΝΑΡΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ!!!ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ......ΗΡΘΕ ΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ! :)

2)ΤΡΟΜΕΡΟΣ -ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟΣ ΓΙΑ ΣΠΗΛΜΠΕΡΓΚ- ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΧΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ -ΟΧΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ- ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ "ΠΑΤΡΙΣ,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" ΝΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

"Ο Πόλεμος των Κόσμων" ξεκίνησε από τη Σιβηρία

Η ταινία "Ο Πόλεμος των Κόσμων" έχει γίνει μεγάλη επιτυχία ήδη από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του, όμως ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι κάποιοι επηρεάστηκαν τόσο από το σενάριό της που θα νόμιζαν ότι τα εξωπραγματικά γεγονότα της ταινίας, μπορούν να συμβούν και στην πραγματικότητα; Στη Σιβηρία, οι κάτοικοι της περιοχής Χαμπαρόβσκ, επηρεασμένοι από την ταινία, πανικοβλήθηκαν όταν νόμισαν ότι μια θύελλα ήταν εισβολή εξωγήινων. Μην ξέροντας τι άλλο να κάνουν, εγκατέλειψαν άρον άρον τα σπίτια τους και πήραν τα αυτοκίνητά τους για να απομακρυνθούν όσο πιο γρήγορα γινόταν για να γλιτώσουν από την "εξωγήινη απειλή". Η θύελλα, που ξέσπασε ξαφνικά, άρχισε να ξεριζώνει δέντρα και να καταστρέφει ό,τι συναντούσε στο διάβα της. Οι Αρχές της περιοχής, εμφανώς πιο ψύχραιμες από τους κατοίκους, απέδωσαν την καταστροφή σε μια ξαφνική θύελλα, που δεν είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, ενώ θεώρησαν αιτία του πανικού τον "Πόλεμο των Κόσμων", που είχε προβληθεί πρόσφατα στην περιοχή.

www.ert.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η ταινία είναι πατάτα μεγατόνων.

Η ραδιοφωνική εκπομπή, όπου ακουγόταν η σαγηνευτική φωνή του Ορσον Ουελς, είχε πραγματικά συγκλονίσει όσους είχαν την τύχη να την ακούσουν και μάλιστα πολλοί είχαν τρομοκρατηθεί πιστεύοντας ότι οι εξωγήινοι όντως κατέβηκαν στη Γη.

Όλα εξαρτώνται όμως από τον τρόπο που παρουσιάζεται το ίδιο στόρυ. Και ο Σπίλμπεργκ, IMHO, απλά είπε να φτιάξει άλλο ένα από τα καλογυαλισμένα παιχνιδάκια του, στολίζοντάς το με υποψία φιλοσοφίας στο τέλος, αποτυγχάνοντας να συγκινήσει κάποιον απαιτητικό. Οι απλοϊκές, έως ανόητες στιγμές, είναι δεκάδες.

"Μα τα εφέ", λένε, "είναι απίστευτα".

Ε, και? Κάθε ταινία που βγαίνει έχει πιο απίστευτα εφέ από την προηγούμενη. Τεχνολογία είναι, όχι Τέχνη.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...
emstaremstaremstaremstar .5 /5 ..άλλο ένα για το γράμμα στον Άγιο Βασίλη.... :P
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.