Jump to content

ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


tsouknidaki

Recommended Posts

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας συμπληρώνοντας 20 χρόνια ζωής και δημιουργικής πορείας στα πολιτιστικά δρώμενα, φέτος με αμιγώς μουσικό χαρακτήρα και περιεχόμενο, θα προσφέρει μια πλούσια και ενδιαφέρουσα πρόταση, μια χρονιά πριν τις εκδηλώσεις της Πάτρας - Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2006.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ 2005

Πέμπτη

2 Ιουνίου Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου ΩΡΑ 21.00

2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΤΖΑΖ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Eric Vloeimans & Harmen Fraanje (Ολλανδία)

Virtual Reality (Πολωνία)

Daniel Karlsson & Pan Pan (Σουηδία)

Παρασκευή

3 Ιουνίου Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου

ΩΡΑ 21.00 2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΤΖΑΖ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ

Olah Szabolcs Quartet (Ουγγαρία)

Javi Vercher Quartet (Ισπανία)

L΄ Hijaz ΄ Car (Γαλλία)

Η 2η Συνάντηση Ευρωπαϊκών Συγκροτημάτων Τζαζ στην Πάτρα επεκτείνει ακόμα περισσότερο την περυσινή επιτυχημένη δοκιμή αφού σε ένα γεμάτο φρέσκιες ιδέες, δημιουργική διάθεση και πολυφυλετικά χαρακτηριστικά διήμερο, η τζαζ γιορτάζει με τη σύγκλιση σημαντικών ευρωπαϊκών συγκροτημάτων στην Πάτρα.

Δυο βραδιές γεμάτες τζαζ και τους συγγενείς μουσικούς χώρους από χώρες με βαθιά παράδοση στο είδος: Ολλανδία, Πολωνία, Σουηδία, Γαλλία, Ισπανία και Ουγγαρία, ένα πανόραμα ήχων, μελωδιών και απόψεων από μια Ευρώπη χωρίς σύνορα και γεωγραφικούς ή αισθητικούς περιορισμούς.

Ένα φανταστικό ταξίδι της μουσικής όπου συμπλέουν αρμονικά οι ρίζες της παραδοσιακής τζαζ και οι πιο σύγχρονες εκδοχές του είδους.

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Τρίτη

14 Ιουνίου Αρχαίο Ωδείο,

ώρα 21.30 ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ

Ο αγαπημένος σύγχρονος τραγουδοποιός της νεολαίας θα παρουσιάσει επιλογές από το σύνολο της δουλειάς του. 16 χρόνια στη δισκογραφία - 10 προσωπικοί δίσκοι - 6 χρυσοί. Μουσικές και στίχοι "εκτός πεπατημένης".

Τραγούδια από το πρώτο μέχρι το τελευταίο του άλμπουμ "Το άδειο δωμάτιο" δένουν με τραγούδια άλλων δημιουργών που ο Σωκράτης αγαπά. Δίπλα του η Μαρία Λούκα (φωνή).

Ο ίδιος στην κιθάρα και στην αισθαντική φωνή, πλαισιωμένος από μια επταμελή ομάδα εξαιρετικών μουσικών, σε ένα τρίωρο πρόγραμμα με απρόβλεπτη δομή, ένα παιχνίδι κοινού και καλλιτέχνη, ένα ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων.

Πέμπτη - Παρασκευή - Σάββατο

23-24-25

Ιουνίου Αρχαίο Ωδείο,

ώρα 21.30 "ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ" (Μολιέρου)

Το θεατρικό έργο, του Μολιέρου, ένα από τα κλασικά του παγκόσμιου ρεπερτορίου, ανεβαίνει από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας. Στο έργο θίγεται ταυτόχρονα το θέμα του έρωτα και του θανάτου, αλλά και το ζήτημα της υποκρισίας σε κάθε εποχή.

Μετάφραση: Π. Πανταζή

Σκηνοθεσία: Θ. Μουμουλίδη

Μουσική: Θ. Αμπατζής

Κίνηση: Σ. Μικρούτσικου

Φωτισμοί: Ν. Σωτηρόπουλος.

Στο ρόλο του Δον Ζουάν Ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Δευτέρα

27 Ιουνίου Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου,

ώρα 21.30 SHEILA JORDAN & LAKIS TZIMKAS QUARTET

Μια από τις πιο θρυλικές τραγουδίστριες της τζαζ, η Αμερικανίδα Sheila Jordan, διάσημη για το ερμηνευτικό της ταλέντο και για την τεράστια ιστορία της, εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Πάτρα συμπράττοντας με σπουδαίους Έλληνες και έναν Ρώσο μουσικούς παρουσιάζοντάς μας επιλεγμένες στιγμές της τραγουδιστικής τζαζ που έμειναν αξέχαστες αλλά και συνθέσεις του εκλεκτού κοντραμπασίστα και συνθέτη Λάκη Τζήμκα. Μαζί τους ο πιανίστας Oleg Chaly, ο ντράμερ Ψοφογιώργος και ο κιθαρίστας Μάκης Στεφανίδης.

Ένας ζωντανός μύθος στην Πάτρα, που συνεργάστηκε με κορυφαία ονόματα της τζαζ όπως ο Charlie Parker, o Lennie Tristano, o George Russell, η Carla Bley, o Roswell Rudd, o Steve Kuhn, σε μια ιδιαίτερη συνύπαρξη με το κουαρτέτο του Λάκη Τζήμκα.

Τρίτη

28 Ιουνίου Αρχαίο Ωδείο,

ώρα 21.30 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ - ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΕΘΝΙΚΑ

Μια μουσική συνένωση των λαών του κόσμου με όχημα την Ελληνική Δημοτική Παράδοση με επίκεντρο την πεντατονία της Ηπείρου και τον Πετρολούκα Χαλκιά.

Ο Πετρολούκας Χαλκιάς ενώνει μουσικά τον κόσμο κάτω από την αιγίδα του κλαρίνου του και της πεντατονίας της Ηπείρου. Συμμετέχουν κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας δισκογραφίας όπως ο Rakesh Chaurasia, o Afel Bocoum κ.α.

Ο Αντώνης Κυρίτσης, ο Πετρολούκας Χαλκιάς και η κομπανία τους παρέα με τους εξαίρετους Ινδούς μουσικούς θα παρουσιάσουν το σπουδαίο έργο "Έλληνες και Ινδοί - Τα Ηπειρώτικα". Εδώ αποδίδονται τα πιο αγαπημένα τραγούδια της Ηπείρου με τον πιο καταπληκτικό τρόπο.

Επίσης θα παρουσιαστούν τραγούδια και μουσική από την Ινδία, το Μάλι (Αφρική), κλασικός χορός Katak από την Ινδία και ένα ειδικό συγκρότημα δρόμου 5 ατόμων οι Nagara, από την Ινδία που κάνει σόου με κρουστά και φωτιές.

Συμμετέχουν κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής: Rakesh Chaurasia (Ινδία - φλάουτο από μπαμπού), Subankhar Banerjee (Iνδία - τάμπλα), Devasish Dey (Ινδία - φωνητικά), Αδελφοί Mishra (Ινδία - κρουστά Nagara), Afel Bocoum (Μάλι - κιθάρα, τραγούδι), Ballake Sissoco (Μάλι - κόρα - άρπα Δυτικής Αφρικής), Mamma Drabba (Μάλι - φωνητικά) και οι Πετρολούκας Χαλκιάς (κλαρίνο), Αντώνης Κυρίτσης (τραγούδι), Αχιλλέας Χαλκιάς (βιολί).

Ένα πραγματικά ανεπανάληπτο μουσικοοπτικό θέαμα.

Παρασκευή

1 Ιουλίου Αρχαίο Ωδείο,

ώρα 21.30 ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Ένας από τους αγαπημένους τραγουδοποιούς - τραγουδιστές της σύγχρονης μουσικής σκηνής, μετά την απουσία του από τις χειμερινές μουσικές σκηνές, σε μια από τις πιο ζωντανές επικοινωνίες με τους πολυπληθείς θαυμαστές του.

Στη συναυλία του πλαισιωμένος από μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών θα παρουσιάσει την τελευταία του δισκογραφική δουλειά, αλλά και τραγούδια από τους προηγούμενους δίσκους του, διασκευασμένα από τον ίδιο για κουαρτέτο εγχόρδων, πιάνο, κρουστά και ηλεκτρικά όργανα.

Τετάρτη

6 Ιουλίου Αρχαίο Ωδείο,

ώρα 21.30 ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

COUNT BASIE ORCHESTRA

Η πιο μεγάλη και διάσημη ορχήστρα της τζαζ υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού και μαέστρου Bill Hughes και τη συμμετοχή του κορυφαίου ντράμερ Butch Miles, αναμένεται να προσδώσει τεράστιο κύρος στη διοργάνωση.

Με 17 βραβεία Grammy, 2 Grammy Hall of Fame Awards και 9 Downbeat Readers and Critics Poll Awards, η ιστορική ορχήστρα που φέρει το όνομα του Count Basie, του ογκόλιθου της τζαζ και ίσως του πιο επιδραστικού μουσικού ξεκινά την ευρωπαϊκή περιοδεία της από την Πάτρα. Μια περιοδεία που συμπίπτει με το λαμπρό εορτασμό της 75χρονης θρυλικής πορείας της (diamond jubilee). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις μεγάλες επιτυχίες της από την ίδρυσή της έως σήμερα.

Το συγκρότημα αποτελείται από 18 σπουδαίους μουσικούς, μεταξύ των οποίων οι Clarence Banks (τρομπόνι), John Williams (βαρύτονο σαξόφωνο), Doug Lawrence (τενόρο σαξόφωνο), James Leary (μπάσο) και μια θαυμάσια τραγουδίστρια, την Melba Joyce.

H Count Basie Orchestra εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ

Παρασκευή

8 Ιουλίου Αρχαίο Ωδείο,

ώρα 21.30 RAINING PLEASURE

Το δημοφιλές συγκρότημα από την Πάτρα, που έχει ανοίξει τα φτερά του κατακτώντας ένα διευρυμένο κοινό, προσεγγίζει με το δικό του προσωπικό ύφος το έργο του Μάνου Χατζιδάκι διασκευάζοντας το ιστορικό του άλμπουμ " Reflections" καθώς και επιλεγμένες επιτυχίες από τα προηγούμενα άλμπουμ του, παιγμένες με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Τρίτη

12 Ιουλίου Αρχαίο Ωδείο,

ώρα 21.30 MARIANNE FAITHFULL

Από τα πιο γνωστά ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής η Marianne Faithfull σε μια σε μία από τις κορυφαίες στιγμές του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας. Η φωνή της θα μπορούσε να είναι η καταγραφή μιας ολόκληρης ιστορίας που συνδέθηκε με την αμφισβήτηση και ένα από τα πιο δημιουργικά κομμάτια της ροκ.

Μούσα του Mick Jagger των Rolling Stones, η Faithfull ακολούθησε την προσωπική της συναρπαστική πορεία και μας χάρισε ανεπανάληπτες στιγμές. Αξέχαστα τραγούδια που γαλούχησαν γενιές και γενιές. Στις μέρες μας έχοντας ένα μοναδικό πρωτότυπο ρεπερτόριο με τις σημαντικές υπογραφές της P. J. Harvey, του Nick Cave, του Damon Albarn και του Jon Brion που έγραψαν τραγούδια ειδικά γι' αυτή, μας χαρίζει σπουδαίες ερμηνείες ελισσόμενη από καθαρόαιμα ροκ κομμάτια σε ονειρικά λυρικά μοτίβα και φολκ αισθαντικές μπαλάντες.

Μια μεγάλη κυρία της παγκόσμιας μουσικής στην Πάτρα για μια ανεπανάληπτη συναυλία.

Πέμπτη

14 Ιουλίου Αρχαίο Ωδείο,

ώρα 21.30 ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ - ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΩΝΟ κορυφαίος και δημοφιλής ερμηνευτής συμπλέει δημιουργικά με τον ήχο των μαντολίνων της ορχήστρας του Θανάση Τσιπινάκη σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Τρίτη

19 Ιουλίου Αρχαίο Ωδείο,

ώρα 21.30 LONDON COMMUNITY GOSPEL CHOIR

Μια ηχηρή παρουσία στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας από μια από τις κορυφαίες χορωδίες γκόσπελ σε όλο τον κόσμο.

Δυναμικός ήχος, πλούσιες αρμονίες, περίφημες ενορχηστρώσεις, εκπληκτική χορογραφία και ασύλληπτοι φωνητικοί ακροβατισμοί από ένα πολύ υψηλών προδιαγραφών σχήμα που κατ΄επανάληψη έχει εμφανιστεί σε ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά προγράμματα, concert halls, διάσημα διεθνή φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

Αποτελεί την πρώτη χορωδία γκόσπελ στο Ηνωμένο Βασίλειο και ιδρύθηκε από τον ιερέα Bazil Meade.

Το σπουδαίο βιογραφικό της ενισχύεται με το γεγονός ότι έχει συνεργαστεί με κορυφαίους καλλιτέχνες όπως οι George Michael, Jessye Norman, Sting, Elton John, Mariah Carey, Diana Ross, Celine Dion, Tina Turner, Paul McCartney, Blur, Beautiful South, Westlife και πολλούς άλλους σε συναυλίες, βίντεο και ηχογραφήσεις.

Έχει τραγουδήσει το soundtrack της ταινίας του Walt Disney "The Lion King" και έχει μετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν κατά την επίσκεψη του Nelson Mandela στο Λονδίνο και έβαλαν τα gospels για πρώτη φορά στο χάρτη του BBC.

Η ζωντανή εμφάνισή τους αφήνει στους θεατές ένα μεγάλο αίσθημα χαράς, ικανοποίησης, συγκίνησης αλλά και φυσικής εξάντλησης από τη συμμετοχή στο ρυθμό που παρασύρει το κοινό.

Είναι δύσκολο η μεγάλη αυτή χορωδία να περιγραφεί με λέξεις. Η καλύτερη απόδειξη επί σκηνής Αρχαίου Ωδείου, που είναι και η πρώτη φορά που η London Community Gospel Choir εμφανίζεται στην Ελλάδα.

Το σχήμα αποτελείται από 15 χορωδούς, τον διευθυντή της και 3 μουσικούς.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ

Πέμπτη

21 Ιουλίου Αρχαίο Ωδείο,

ώρα 21.30 ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

"ΚΙΒΩΤΟΣ" - ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ - ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ

Το μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός του καλοκαιριού στην Ελλάδα σε μια από τις περιορισμένου αριθμού παραστάσεις σε αυστηρά επιλεγμένους ανά την χώρα χώρους.

Ένα οπτικοακουστικό πολυθέαμα με αναφορά στη διαχρονία αλλά και την οικουμενικότητα του ελληνικού πολιτισμού. Εικόνες κινηματογραφικές, θεατρικός λόγος εναλλάσσονται με ήχους και ακούσματα που σημάδεψαν την πορεία και την ταυτότητα του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού.

Ένα ονειρικό ταξίδι με ενδιάμεσες στάσεις σε σπουδαία γεγονότα και οχήματα, μεγάλες προσωπικότητες και Έλληνες δημιουργούς. Ταυτόχρονα βλέπουμε τα εκάστοτε ρεύματα που εισάγονται από τη διεθνή καλλιτεχνική δημιουργία και την παράλληλη αυτή συνύπαρξη, όπως και τις αλληλεπιδράσεις, τις συγγένειες ή τις μεταμορφώσεις που υφίσταται η ελληνική μουσική στο χρόνο, τόσο εντός του ελλαδικού χώρου όσο και στο εξωτερικό, όπου δηλαδή βιώνει και δημιουργεί ο ελληνισμός.

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης

Σκηνικά: Αλέκος Φασιανός

Βασικός Ερμηνευτής: Μανώλης Μητσιάς

Μουσική: Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος, Τσιτσάνης, Ζαμπέτας, Μικρούτσικος, Μούτσης, Κραουνάκης, Λεοντής, Πάνου, Κελαηδόνης, Σπανός, Τόκας, Χατζηνάσιος.

Στίχοι: Σεφέρης, Γκάτσος, Ελύτης, Ρίτσος, Αναγνωστάκης, Νερούντα, Λόρκα, Ελευθερίου, Χριστοδούλου, Βίρβος, Αλκαίου, Θαλασσινός, Παπαδόπουλος, Νικολακοπούλου.

Με τη συνοδεία ορχήστρας και χορωδίας από μεγάλους Έλληνες και ξένους σολίστες.

Δευτέρα

25 Ιουλίου Αρχαίο Ωδείο,

ώρα 21.30 ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ - ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ

Η καταξιωμένη συνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Έλλη Πασπαλά σε ένα μουσικό πρόγραμμα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, που ταυτόχρονα χαρακτηρίζεται από την ευρεία αποδοχή.

Μουσικές και τραγούδια που ακούστηκαν στην ταινία "Πολίτικη Κουζίνα" καθώς και στο ντοκιμαντέρ "Φωνή Αιγαίου", αλλά και τραγούδια από τη συνεργασία της Έλλης Πασπαλά με το Μάνο Χατζηδάκι, όπως και επιλογή τραγουδιών από τις άλλες δισκογραφικές επιτυχίες της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και της Έλλης Πασπαλά.

Η μουσική της "ΠΟΛΊΤΙΚΗΣ Κουζίνας" τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο μουσικής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ η τεράστια επιτυχία που σημείωσε η προβολή της ταινίας στη χώρα μας συνοδεύτηκε από την εξίσου επιτυχημένη κυκλοφορία της μουσικής της ταινίας. Από την ημέρα κυκλοφορίας του ήδη χρυσού και πλατινένιου δίσκου, οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει τα 60.000 cd στην Ελλάδα.

Συναυλία λυρικής διάθεσης, γεμάτη αγαπημένα τραγούδια, στην οποία συμπράττει οχταμελές μουσικό σχήμα αποτελούμενο από εξαιρετικούς σολίστ.

Πέμπτη

28 Ιουλίου Αρχαίο Ωδείο,

ώρα 21.30 WIM MERTENS

Κορυφαία στιγμή για το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας με την παρθενική εμφάνιση στην πόλη μας του διάσημου Βέλγου μινιμαλιστή συνθέτη και ενός εκ των σημαντικότερων συνθετών κινηματογραφικής μουσικής, Wim Mertens. Συμπληρώνοντας φέτος 25 χρόνια δυναμικής παρουσίας αλλά και έχοντας στις αποσκευές του το τελευταίο ολοκαίνουριο άλμπουμ του "Un Respiro", που συνοδεύτηκε από τα εγκωμιαστικά σχόλια της κριτικής, ο Wim Mertens (σόλο πιάνο και φωνή) θα μας παρουσιάσει τις μεγάλες του επιτυχίες και αποσπάσματα από τις σπάνιας αισθητικής μουσικής που έχει γράψει για διάσημες ταινίες όπως την "Κοιλιά του Αρχιτέκτονα" του Πίτερ Γκριναγουέι το "Father Damien", αλλά και θαυμάσια μελωδικά μουσικά θέματα από τα άλμπουμ του Maximizing The Audience", "Strategie De La Rupture", "Struggle for Pleasure", "Verressen", κ.λ.π. Μουσική με βαθιά συγκινησιακό υπόβαθρο, μελωδικότητα, ρομαντισμό και λυρισμό από ένα συνθέτη που ευτυχεί να καταγράφεται εν ζωή ως σημαίνουσα μορφή της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας.

Τρίτη

2 Αυγούστου Αρχαίο Ωδείο,

ώρα 21.30 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ - ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ

Τεράστιας ερμηνευτικής γκάμας τραγουδιστής και με αυθεντική λαϊκή δύναμη ο Δημήτρης Μητροπάνος αποτελεί κορυφαίο κεφάλαιο στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού διατηρώντας πάντα υψηλούς ποιοτικούς δείκτες αλλά και καθολικής αποδοχής από ένα ευρύτατα εκτεταμένο ακροατήριο. Στη συναυλία αυτή ο Δημήτρης Μητροπάνος συγκλίνει με την αισθαντική ερμηνεύτρια Μελίνα Κανά σε ένα πρόγραμμα γεμάτο κέφι και αξέχαστες επιτυχίες, επιλογές χαρακτηριστικές από τους σημαντικότερους σταθμούς της δισκογραφίας τους.

Οι δύο τραγουδιστές πλαισιώνονται από δεκαμελή ορχήστρα και εγγυώνται μια ξεχωριστή βραδιά διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Σ'αυτο το τοπικ θα βαζουμε ολες τις εκδηλωσεις εκτος Αθηνων.Εχουμε μελη και απο αλλες περιοχες της Ελλαδας.

Να μας ενημερωνετε :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

Γιορτές της Γης 2005

Βλαστή Κοζάνης

Η ιδέα ηχούσε παράξενα πριν από πέντε χρόνια: μια οικολογική γιορτή στη Βλάστη Κοζάνης, ένα ορεινό χωριό της Δυτικής Μακεδονίας, σε υψόμετρο 1.240 μέτρων.Ωστόσο η Κοινότητα Βλάστης και η Εταιρεία Περιβαλλοντικής Έρευνας και Ενημέρωσης OΙΚOΤOΠΙΑ, τόλμησαν, και με την αρχική συμπαράσταση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατόρθωσαν από την πρώτη κιόλας χρονιά, το 2001, να "τραβήξουν" τα βλέμματα όλων όσων αναζητούν κάτι διαφορετικό και οι Γιορτές της Γης να καθιερωθούν ως ένα από τα ξεχωριστά καλοκαιρινά events.

«ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ»

6-10 Iουλίου 2005

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη 6 Ιουλίου

- Ορχήστρα ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ, (τραγουδούν ο Παντελής Θεοχαρίδης, ο Μανώλης Χατζημανώλης και η κόρη του συνθέτη Μαρία Κουγιουμτζή).

- Γρηγόρης Τσάτσος jazz-fusion trio

Ένα αφιέρωμα στον πρόσφατα χαμένο Θεσσαλονικιό συνθέτη, που τις επιτυχίες του όλοι μας έχουμε σιγοτραγουδήσει, από τη δεκαετία του 60 μέχρι σήμερα. Θυμίζουμε, μερικές μόνο, από τις μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες του που αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου, όπως «Μη μου θυμώνεις μάτια μου», «Μ’ έκοψαν, με χώρισαν στα δυο», «Κάπου νυχτώνει», «Πού ‘ναι τα χρόνια», «Να τανε το ’21», «Μη μου θυμώνεις μάτια μου», «Το πουκάμισο το θαλασσί», «Χάντρα στο κομπολόι σου», «Οι ελεύθεροι κι ωραίοι», «Στα χρόνια της υπομονής», «Ανέβηκα τη σκάλα», «Αχ περιστέρι μου», «Το κόκκινο φουστάνι», και πολλά πολλά ακόμη.

Ακολουθεί σε μια εντυπωσιακή αλλαγή σκηνικού το jazz-fusion trio του κιθαρίστα Γρηγόρη Τσάτσου σε δικές του συνθέσεις που εκτείνονται από το στυλ της σύγχρονης (contemporary) τζαζ μέχρι τον ηλεκτρικό ήχο του fusion και τζαζ-ροκ, μαζί με έντονα στοιχεία μπλουζ. Βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό μετά το βασικό θέμα άλλα πάνω σε σφιχτές ρυθμικές δομές με έμφαση στο groove.

Πέμπτη 7 Ιουλίου

- Trilok Gurtu, solo percussion

- Κώστας Μαγγίνας - David Lynch: “Seven for a secret project”

- Trio APOPSIS

Ο ινδός Trilok Gurtu, ένας από τους καλύτερους περκασιονίστες στον κόσμο δεν διστάζει να παίξει σόλο κρουστά, για περισσότερο από μια ώρα, ξεδιπλώνοντας πλούσια χρωματιστά μοτίβα μυστηριακής μουσικής, ρυθμικής funk, και γρήγορης Asian fusion. Ήχοι από drums, gongs, cymbals, shakers, κουδούνια και καμπάνες, αναμειγνύονται με απόμακρους μυστηριώδεις κρότους, τρεχούμενο νερό και ελαφρά βήματα, παρασύροντάς μας στους δρόμους της παγκόσμιας μουσικής, σε μια γοητευτική μίξη ινδικής μουσικής, rock, jazz και διαφορετικών αφρικάνικων styles.

Ο κιθαρίστας Κώστας Μαγγίνας μαζί με τον David Lynch (τενόρο και σοπράνο σαξόφωνο, φλάουτα, κρουστά) παρουσιάζουν το “Seven for a secret project” με βάση τον ομώνυμο πρόσφατο δίσκο του πρώτου. Αναδεικνύουν ηχοχρώματα της κέλτικης και ιρλανδικής μουσικής αναμειγνύοντάς τα με οικείους βαλκανικούς ήχους και παράλληλα εξερευνούν τις ηχητικές δυνατότητες οργάνων όπως η δωδεκάχορδη κιθάρα, το μαντολίνο κα ο ταμπουράς σε συνδυασμό με διάφορα πνευστά.

Ταυτόχρονα και οι τρείς ξετυλίγουν τις αυτοσχεδιαστικές τους ικανότητες, αναπτύσσουν κοινούς κώδικες επικοινωνίας και αναζητούν τους κοινούς τόπους στους οποίους συναντιώνται οι μουσικές τους. Παίζουν μουσική και το διασκεδάζουν. Και μεις μαζί τους.

Στη συνέχεια το trio APOPSIS ( Γιώργος Τζούκας στο πιάνο, Λάκης Τζήμκας στο μπάσο και Μανώλης Κουτσουνάνος στα τύμπανα) παρουσιάζει διασκευές Jazzstandards με ρυθμικά στοιχεία από την παραδοσιακή μουσική της Μακεδονίας και της Θράκης.

Παρασκευή 8 Ιουλίου

- Boris Kovac & La Campanella quartet

- Γιάννης Μιχαηλίδης και οι Πρώτες Γιορτές

Ο Σέρβος Boris Kovac δημιουργεί μέσα από τα ερείπια, τον πόνο και την κακοδαιμονία του πολέμου που ταλαιπώρησε την πατρίδα του. Μαζί με το κουαρτέτο του παίζει σαν να πρόκειται για το τελευταίο πάρτυ στον πλανήτη, μια πρόσκληση για χορό σαν να μην υπήρχε αύριο. Ανάμεσα στην ελεύθερη τζαζ και την παραδοσιακή μουσική, αυτός ο εκκεντρικός μουσικός και χαρισματικός σαξοφωνίστας, μας ταξιδεύει στη ζώνη του λυκόφωτος. Στη συναυλία του παρουσιάζει κομμάτια από το τελευταίο του CD "World after History", που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από την γερμανική δισκογραφική εταιρεία Piranha, αλλά και από το προηγούμενο project του La Danza Apocalypsa Balcanica που ολοκληρώθηκε με την κυκλοφορία δύο CD από την ίδια εταιρεία ("Last Balkan Tango" & "Ballads at the End of Time").

Ακολουθεί ο Γιάννης Μιχαηλίδης και οι Πρώτες Γιορτές. Με μουσικές αναφορές από την παραδοσιακή μουσική και τα ρεμπέτικα ως το μπλουζ και το κιθαριστικό ροκ παρουσιάζουν τραγούδια από τον πρόσφατο δίσκο τους αλλά και αγαπημένα κομμάτια της έντεχνης ελληνικής σκηνής.

Σάββατο 9 Ιουλίου

- Palyrria

- Τα Κρουστά της Τάκη

Τους Palyrria τους γνωρίσαμε από το ομώνυμο CD τους να συνδυάζουν τη σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική με στοιχεία από την παράδοση της Μεσογείου. Η πεντατονία της Ηπείρου, ο Ικαριώτικος χορός, η αιγαιοπελαγίτικη λύρα, οι ανατολίτικοι και αφρικάνικοι δρόμοι συνυπάρχουν με το dub, την electronica, το ambient και το hip hop, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο fusion.

Τα Κρουστά της Τάκη, φιλοξενήθηκαν και πέρσι στις Γιορτές της Γης, εντυπωσιάζοντας τους ακροαστές τους. Αργότερα τους είδαμε να συμμετέχουν στην Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων. Ο ήχος τους είναι ένας εκρηκτικός συνδυασμός απο αφρικάνικα και ελληνικά παραδοσιακά κρουστά, τραγούδια και χορούς, γκάιντες, Hip Hop ρυθμικές και ηλεκτρονικά περιβάλλοντα.

Κυριακή 10 Ιουλίου

- Λαϊκό-παραδοσιακό γλέντι στην κεντρική πλατεία του χωριού, με το συγκρότημα ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ

Καταξιωμένοι μουσικοί και ερμηνευτές από τη Θεσσαλονίκη, ενώνονται σε ένα δυνατό πρόγραμμα και ανεβαίνουν στο πατάρι με σκοπό να μας χαρίσουν ένα κεφάτο πρόγραμμα με γνωστά τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδάμε. Το ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ περνάει από τα λαϊκά μονοπάτια, κυλάει σε ρεμπέτικους ήχους και αναδύεται με παραδοσιακά ακούσματα.

Το μουσικό πρόγραμμα συμπληρώνεται με Dj set αργά το βράδυ και απρόοπτες μεσημεριανές συναυλίες στον χώρο του κάμπινγκ.

--------------------------

ΙNFO

Πώς θα φτάσετε

Η Βλάστη απέχει 160 χλμ. περίπου από τη Θεσσαλονίκη και περίπου 500 χλμ. από την Αθήνα (στη Λάρισα ακολουθούμε τη διασταύρωση για Κοζάνη). Με την νέα και εντυπωσιακή Εγνατία οδό η απόσταση έχει μειωθεί αισθητά και σε λιγότερο από δυο ώρες ο επισκέπτης μπορεί να βρεθεί, ξεκούραστα, από τη Θεσσαλονίκη στη Βλάστη. Αν έρθετε με αυτοκίνητο αφήνετε την Εγνατία Oδό στον κόμβο της Κοζάνης και κατευθύνεστε προς την Πτολεμαΐδα από τον νέο αυτοκινητόδρομο διπλής κατεύθυνσης. Μπαίνοντας στην πόλη στο πρώτο φανάρι στρίβετε αριστερά (υπάρχουν πληροφοριακές πινακίδες) προς Κρυόβρυση, Βλάστη, Αναρράχη. Ένα χιλιόμετρο περίπου μετά την Κρυόβρυση στρίβετε πάλι αριστερά για Βλάστη (12 χλμ.).

Υπάρχει επίσης τακτική συγκοινωνία από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς Πτολεμαίδα με το ΚΤΕΛ.

Ελεύθερο κάμπινγκ

O λόφος του Προφήτη Ηλία, δίπλα στο χωριό, σε ένα φυσικό πλάτωμα κατάφυτο από οξυές και βελανιδιές θα φιλοξενήσει τους επισκέπτες των Γιορτών και τις σκηνές τους, προσφέροντας την ευκαιρία για μια ήσυχη διαμονή σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. Το κάμπινγκ διαθέτει στοιχειώδεις υποδομές όπως πόσιμο νερό, τουαλέτες, ντουζ και κυλικείο, ενώ η διαμονή είναι δωρεάν.

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ καθημερινά

Διαρκείας 30 ευρώ

πληροφορίες:

τηλ. 6939 398969

www.www.oikotopia.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

14ο φεστιβαλ Ναυπλίου -2005

Παρασκευή 24 Iουνίου 2005, Παλαμήδι, 21:00

KAMEPATA - OPXHΣTPA TΩN ΦIΛΩN THΣ MOYΣIKHΣ

ΓIΩPΓOΣ ΔEMEPTZHΣ, βιολί

ΣIMOΣ ΠAΠANAΣ, βιολί

MARZIO CONTI, μουσική διεύθυνση

Έργα: S. Barber, J. S. Bach, A. Corelli, P. I. Tchaikovsky

Σάββατο 25 Iούνιου 2005, Παλαμήδι, 21:00

DMITRI SITKOVETSKY, βιολί

PAVEL GILILOV, πιάνο

Έργα: Aφιέρωμα στον FRITZ KREISLER

Kυριακή 26 Iουνίου 2005, Παλαμήδι, 21:00

KOYAPTETO EΓXOPΔΩN YSAYE

JEAN-FRANCOIS HEISSER, πιάνο

Έργα: J. Brahms

Δευτέρα 27 Iουνίου 2005, Παλαμήδι, 21:00

KOYAPTETO EΓXOPΔΩN YSAYE

MAURIZIO MORETTI, πιάνο

Έργα: J. Haydn, R. Schumann, W. A. Mozart

Tρίτη 28 Iουνίου 2005, Bουλευτικό, 21:00

ΣYNOΛO KEΛΣOΣ

Συγκρότημα πρώιμης και Aναγεννησιακής μουσικής

Tετάρτη 29 Iουνίου 2005, Πλατεία Aρβανιτιάς, 21:00

TA TYMΠANA HINOKIYA TΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Έργα: Παραδοσιακή Iαπωνική Mουσική για κρουστά

Πέμπτη 30 Iουνίου 2005, Πλατεία Aγίου Γεωργίου, 21:00

AMADEUS ENSEMBLE

KOPINA ΣAMOYPKAΣIΔOY, πιάνο

Έργα: W. A. Mozart, J. S. Bach

Παρασκευή 01 Iουλίου 2005, Πλατεία Συντάγματος, 21:00

BIG BAND TOY ΔHMOY AΘHNAIΩN

ΘANAΣΗΣ ZEPBAΣ, αρχιμουσικός

Έργα: Aπό την Kλασική Mουσική στην Jazz

Σάββατο 02 Iουλίου 2005, Πλατεία Aγίου Γεωργίου, 21:00

FERHAN & FERZAN ONDER, Pεσιτάλ για δύο πιάνα

Έργα: S. Rachmaninov, F. Lizt, F. Schubert, A. Borodin, F. Say, M. Balakirev

Kυριακή 03 Iουλίου 2005, Mπούρτζι, 21:00

ΣYMΦΩNIKH OPXHΣTPA ΔHMOY AΘHNAIΩN

ΔHMHTPA ΘEOΔOΣIOY, σοπράνο

AΛEΞHΣ KΩΣTAΛAΣ, αφηγητής

GIOVANNI ROSELLI, φλάουτο

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ, προετοιμασία χορωδίας

NIKOΣ XPIΣTOΔOYΛOY, διεύθυνση ορχήστρας

Έργα: G. Verdi, G. Rossini, F. Mendelshon - Bartholdy

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Φεστιβάλ Σαμοθράκης 2005

SAMOTHRAKI WORLD MUSIC FESTIVAL 2005 - ART-ECOLOGY:

logo.png

Το διεθνές μουσικό φεστιβάλ που δεν έχει μόνο σκοπό την διασκέδαση αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα τρέχοντα ζητήματα Βιοκαλιεργιών και Οικολογίας στον πλανήτη. Mιά συνειδητή προσπάθεια που επικεντρώνεται στα οικολογικά προβλήματα του πλανήτη μας, στην προώθησης βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων της Θράκης αλλά και όλης της Ελλάδας. Μουσικές Συναυλίες, Θεατρικές παραστάσεις, Μουσικά σεμινάρια, Ενημερωτικά περίπτερα περιβαλλοντολογικών οργανώσεων, VIDEO προβολές, εκθέσεις φωτογραφίας, και άλλα, θα συμβούν κάτω από την Πανσέληνο του Ιουλίου (21 - 24 Ιουλίου 2005).

Ημερομηνία: 21 – 22 – 23 – 24 Ιουλίου ( Πανσέληνο Ιουλίου)

Χώρος: Δημοτικό κάμπινγκ Σαμοθράκης

Δρώμενα σε 2 σκηνές

Μουσικές Συναυλίες

Καλλιτέχνες:

Omar Faruk Tekbilek

Ross Daly

Περιστρεφόμενη Δερβίσηδες (Mevlana

Peppe Barra

Lino Cannavacciuolo

M,Barka Bentaleb

Mode Plagal

Abdullah Chhadeh

Ziad Rajab

One Drop

Βόρειοι Εταίροι

Θρακικό θέατρο σκιών με τον Γιάννη Βουλτσίδη

Χορευτικός Σύλλογος Σαμοθράκης

Αναστασιάδης Κώστας

Atiko Minos

Locomondo

Paranoue

Happy Dog Project

Lazy Dayz (international juggling camp)

Fractals

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Φεστιβαλ Ρεθύμνου 2005

από το 1987 και κάθε καλοκαίρι, διοργανώνεται από τον Δήμο Ρεθύμνης το φημισμένο Αναγεννησιακό φεστιβάλ. Το μεγάλο αναγεννησιακό υπόβαθρο του Ρεθύμνου στην αρχιτεκτονική μα και στα γράμματα το κατέστησε σαν τον φυσικό φορέα μιας σειράς εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη της Κρητικής μα και της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης γενικότερα.

Ιούλιος-Αύγουστος 2005

emarrighthttp://www.rfr.gr/

Τροποποιήθηκε από tik-tak
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

φεστιβαλ Ηρακλείου 2005

emarrightκαλοκαίρι 2005

Τροποποιήθηκε από tik-tak
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

6o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ 2005

Για το φετινό καλοκαίρι θα συμμετάσχουν οι καλλιτέχνες :

Βασίλης Λέκας 14/5

Μίλτος Πασχαλίδης - Γιάννης Χαρούλης 19/6

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας 11/7

Εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Αστυπάλαιας 14/7

Διονύσης Σαββόπουλος 20/7

Χάικ Γιατζιτζιάν 8/8

Τάνια Τσανακλίδου - Ελένη Τσαλιγοπούλου 20/8

Κώστας Λειβαδάς - Ανδριάνα Μπάμπαλη - Στάθης Δρογώσης 27/8

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

13o Φεστιβαλ Κασσάνδρας ,2005

Ολες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο της Σίβηρης, με ώρα έναρξης στις 21.30. Τα εισιτήρια για σχεδόν όλες τις παραστάσεις θα είναι 20 ευρώ και 15 (φοιτητικά, παιδικά).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΙΟΥΛΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ Τελετή Έναρξης - Συναυλία του ΜΑΡΙΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ Θέατρο «ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ» του Μολιέρου με τον ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΕΖΟ και τη ΝΑΤΑΛΙΑ ΤΣΑΛΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ Θέατρο «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ» του Σοφοκλή με τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΙΜΟΥΛΗ και τη ΝΟΝΙΚΑ ΓΑΛΗΝΕΑ. Τραγούδι ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ-μουσική:GORAN BREGOVIC

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ Συναυλία του ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ Μπαλέτο «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ». THE GRAND MOSCOW CLASSICAL BALLET (Μουσικοχορευτικό)

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ Θέατρο «Ο ΒΙΟΛΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ» (Μετάφραση ΣΤΑΜΑΤΗ ΦΑΣΟΥΛΗ) με τον ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΑΛΤΙΝΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ Συναυλία (ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ - 80 ΧΡΟΝΙΑ) Διεύθ. Ορχ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ. Ερμηνεύουν οι ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΝΔΗΣ (Παίζει η Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής)

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ «Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ» του Tchaikovsky (Μουσικοχορευτικό) Μπαλέτο της Κρατικής Όπερας Οδησσού

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ (Μουσικοχορευτικό)

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Συναυλία ΣΤΕΛΙΟΥ ΡΟΚΚΟΥ - ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΔΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Θέατρο «Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ»του Νίκου Καζαντζάκη με το ΣΤΡΑΤΟ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Θέατρο «ΟΡΕΣΤΗΣ» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία ΣΤΑΜΑΤΗ ΦΑΣΟΥΛΗ με την ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ ΠΕΜΠΤΗ

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Παιδικό Θέατρο. Θέατρο τέχνης Καρόλου Κουν «Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ» (Κ.Ζ.Καπελώνη, ΣΤ.Σιόλα)

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Μεγάλη συναυλία

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

48ο Φεστιβάλ Φιλίππων 2005, Καβάλα

Χώρος: Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων (Καβάλα)

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 2 Ιουλίου 2005

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Γιώργου Σκαμπαρδώνη - "ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ - Παύλου Μελά 22"

Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Ιουλίου 2005

Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας - Γιώργος Κιμούλης

Σοφοκλή - "Οιδίπους Τύραννος"

Συμμετέχει ένας θίασος 55 ατόμων, μεταξύ των οποίων και οκτώ μουσικοί. Συμμετέχουν οι "Fons Musicalis".

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2005

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Αριστοφάνη - "Ειρήνη"

Κυριακή 24 Ιουλίου 2005

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Αριστοφάνη - "Εκκλησιάζουσες"

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2005

Εθνικό Θέατρο

Αριστοφάνη - "Αχαρνείς"

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2005

Θεατρική Διαδρομή

Ευριπίδη - "Ορέστης"

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2005

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας (Θεσσαλικό Θέατρο)

Αισχύλου - "Προμηθέας Δεσμώτης"

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2005

Εθνικό Θέατρο

Ευριπίδη - "Βάκχες"

Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Αυγούστου 2005

Κάρμεν Ρουγγέρη

"Πινόκιο"

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ 2005

Το Θέατρο και η Μουσική είναι τα δύο κυρίαρχα στοιχεία των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων για το φετινό καλοκαίρι.

Τίτλος των Εκδηλώσεων: "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ 2005"

Ο Ιούλιος ξεκινά με Κονσέρτο Κλασσικής Μουσικής και συνεχίζεται μουσικά με την διοργάνωση του CASTLE ROCK FESTIVAL στο Ιτς Καλέ. Ο Γιώργος Γάκης, ο Βασίλης Καζούλης, ο Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ, αλλά και οι Aroma Caribe, είναι μερικά από τα ονόματα που θα πάρουν μέρος.

Από τις 4 έως τις 24 Ιουλίου σειρά έχει το αφιέρωμα στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν "ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ" που διοργανώνεται με το Ινστιτούτο Δανίας.

Στις 11 Ιουλίου παρουσιάζεται το έργο "ΑΓΓΕΛΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ" που είναι βασισμένο στο βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου "Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης". Ερμηνεύει η Άννα Βαγενά.

Στις 11 Ιουλίου το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου παρουσιάζει το έργο "Ο ΒΙΟΛΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΤΕΓΗ" σε μετάφραση του Σταμάτη Φασουλή. Πρωταγωνιστούν οι: Γρηγόρης Βαλτινός, Ρένια Λουιζίδου κ.α.

Στις 18 Ιουλίου, "ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ" που ανεβάζει το Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας - Γιώργος Κιμούλης, και πρωταγωνιστεί ο ίδιος, η Νόνικα Γαληνέα και ο Γιώργος Νταλάρας. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Κ. Μύρης, ενώ η μουσική είναι του Γκόραν Μπρέγκοβιτς.

Στις 23 Ιουλίου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ανεβάζει το έργο: "ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ - ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ 22" του Γ. Σκαμπαρδώνη σε σκηνοθεσία Σ. Χατζάκη.

Στις 26 Ιουλίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει το έργο: "ΟΡΕΣΤΗΣ" του Ευρυπίδη από την Θεατρική Διαδρομή και σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής. Επί σκηνής οι: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Στέλιος Μάινας κ.α.

Στις 27 Ιουλίου το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα παρουσιάσει το έργο: "ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ". Πρωταγωνιστούν οι: Αιμίλιος Χειλάκης, Γωγώ Μπρέμπου κ.α.

Στις 29 Ιουλίου το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν παρουσιάζει τις "ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία του Δ. Χρονόπουλου. Πρωταγωνιστούν οι: Ελένη Ράντου, Αλ. Μυλωνάς κ.α.

Το Εθνικό Θέατρο δεν θα μπορούσε να λείπει αφού πάντα επιλέγει τα Γιάννενα. Έτσι στις 10 Αυγούστου θα ανέβει το έργο του Ευρυπίδη "ΒΑΚΧΕΣ" σε μετάφραση Κ. Μύρη και Σκηνοθεσία Σ. Χατζάκη. Πρωταγωνιστούν οι: Λαζ. Γεωργακόπουλος, Μαν. Μαυροματάκης και η Σαββίνα Γιαννάτου.

Να σημειώσουμε ότι πλην αυτών των εκδηλώσεων θα υπάρξουν και μια σειρά από εκδηλώσεις χορευτικές καθώς και παράλληλες εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Πνευματικό Κέντρο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarright3η ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ στο νησί της Κέας

[15 Ιουλίου - 7 Αυγούστου 2005]

«Τα παραμύθια δεν είναι για να αποκοιμίζουν τα παιδιά, αλλά για να αφυπνίζουν τους μεγάλους και να τους συντροφεύουν σε μια πορεία αυτογνωσίας». Hamadi

home_04.jpg

«Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα νησάκι τόσο δα μικρό που το λέγαν Κέα. Από μακρυά, έμοιαζε σαν ένα νησί όπως όλα. Έκρυβε όμως ένα μυστικό! Το μυστικό γνώριζαν μόνο οι νύμφες, οι καλές κυράδες και οι νεράιδες που κατοικούσαν στις πηγές. Άκουσα να λένε ότι όποιος ξεδιψάσει από τις πηγές που κατοικούν οι νύμφες δεν τον αγγίζει ποτέ ξανά η λύπη. Λένε ακόμα ότι όποιος μάθει το μυστικό από τις καλές κυράδες, γίνεται πάλι παιδί και ότι όποιος κλέψει τα ξόρκια από τις νεράιδες γίνεται αιώνια σοφός!

Η Κέα είναι ένα νησί γεμάτο από πλακόστρωτα αρχαία μονοπάτια τα οποία μαζί με τον φυσικό πλούτο αποτελούν φυσικό σκηνικό παραμυθιών.

Όποιον κάτοικο του νησιού και να ρωτήσεις έχει να σου αφηγηθεί μια ιστορία για νύμφες, ξωτικά, και αερικά-πολλές φορές την ίδια ιστορία σε διαφορετικές εκδοχές-δίνοντας μια άλλη, πιο ατμοσφαιρική και αέρινη, διάσταση στην πραγματικότητα!

Η ανάγκη να βρεθεί ένας τρόπος να αναδειχτούν οι ιστορίες αυτές παράλληλα με τα μονοπάτια ως εναλλακτική δράση γέννησε την ιδέα της Γιορτής των Παραμυθιών.

Η Γιορτή των Παραμυθιών, είναι μια πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Κέας με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου “Σιμωνίδης ο Κείος” που τείνει να γίνει θεσμός.

Απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά, και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον με την πολυάριθμη συμμετοχή αφηγητών από όλο τον κόσμο, αλλά και τις παράλληλες δραστηριότητες, με σκοπό μια πιο σφαιρική και βαθιά κατανόηση του κόσμου των παραμυθιών.

Στόχος της είναι η διάδοση αλλά και η διάσωση των λαϊκών μύθων, των δοξασιών και της παράδοσης, μέσα από την αφήγηση και όχι μόνο. Νύμφες Νεράιδες ξωτικά και αερικά αλλά και άγρια λιοντάρια ζωντανεύουν μέσα απ’ τις αφηγήσεις σε περίπατους σε αρχαία μονοπάτια της Κέας

home_03.jpg

Αναλυτικό Πρόγραμμα -> εδώ!

[...] Στο πρόγραμμα της 3ης Γιορτής των Παραμυθιών, η βάση δίνεται για άλλη μια φορά στις αφηγήσεις παραμυθιών από γνωστούς αφηγητές με φυσικό σκηνικό ατμοσφαιρικές τοποθεσίες του νησιού, και εμπλουτίζεται με θεατρικές παραστάσεις, μουσικά και εικαστικά δρώμενα, εκθέσεις βιβλίου, σεμινάρια...

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: (22880)-21500-22400 και στο www.kea.gr

toplogo_08.gif

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup μα τι θαυμασιο είναι αυτο!!!!!!ζουκουβινι είσαι άγγελος!! emhehe

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΑΡΔΑΣ 2005

το πιο ζωντανό, το πιο κεφάτο Φεστιβαλ για νέους , με διαβαλκανικό χαρακτήρα, που παραγματοποιείεται στο παρόχθιο δάσος από άγριες λεύκες , κοντά στον οικισμό Καστανέων του δήμου Βύσσας.Περιλαμβάνει συναυλίες, κατασκηνώσεις, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές συναντήσεις, ενημερωτικές συζητήσεις εκθέσεις κτλ.

o Άρδας ειναι ποταμός * που πηγάζει από τη Βουλγαρία και καταλήγει να ενωθεί με τον ποταμό Εβρο, κοντά στις Καστανιές.Οι Καστανιές έχουν περίπου 1.500 κατοίκους, βρίσκονται πάνω στα ελληνοτουρκικά σύνορα, απέναντι από το τουρκικό χωριό Κάραγατς (η παλιά Ορεστιάδα) και σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την Αδριανούπολη και παρουσιάζουν μια σημαντική ιδιαιτερότητα. Είναι το μοναδικό σημείο όπου η χώρα μας συνορεύει δια ξηράς με τη γειτονική Τουρκία, σε μήκος περίπου 11 χιλιομέτρων.

*Το μήκος της διαδρομής του ποταμού είναι 253 χιλιόμετρα. Στο βουλγάρικο έδαφος διασχίζει 216 χλμ. και άλλα 37 χλμ. στο ελληνικό έδαφος, πριν ενωθεί με τον Έβρο. Ο Άρδας είναι πλατύτερος και βαθύτερος απ’ τον Έβρο και επί ελληνικού εδάφους είναι πλωτός.

Τετάρτη 27/7/05

-συναυλίες:

κεντρική μουσική σκηνή:

Μωρά στη φωτια

Ρόδες

Διάφανα Κρίνα

μουσική σκηνή νησίδας:

the stand by

Υπο το μηδεν

Blues Bug

Oμάδα Κρουστών

Σεμινάριο Κρουστών για το κοινό

-θέατρο:

" ο φίλος μου ο Λευτεράκης"

-δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια.

Πέμπτη 28/7/05

-συναυλίες:

κεντρική μουσική σκηνή:

Αρτέμης + Ευτύχης

Κ.Μολτσίδης

Κίτρινα Ποδήλατα

Δέσποινα Ολυμπίου

C:REAL

Wizzy Noise Fury 7 Project

μουσική σκηνή νησίδας:

Spanc

Music Inc

Shadows

Metal Threat

-πανελλήνιο Graffiti Festival

-show με Dj's

Πάρασκευή 29/7/05

-συναυλίες:

κεντρική μουσική σκηνή:

Έλυτρον

Υπόγεια Ρεύματα

Αλκίνοος Ιωαννίδης

μουσική σκηνή νησίδας:

The Dead Eyes of Youth

Blues Cargo

Kilimanjaro

Παλιοι Διαβάτες

-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα beach Volley under 23

Σάββατο 30/7/05

-συναυλίες:

κεντρική μουσική σκηνή:

Λ.Παπαδόπουλος

Γιοκαρίνης

Μελίνα Κανά

Δ.Μητροπάνος

μουσική σκηνή νησίδας:

Aerobic Show

rock ήχοι απο την Βουλγαρία

Ε.Δημούδης

Φ.Γκαϊφύλιας

--Πανελλήνιο Πρωτάθλημα beach Volley under 23

--αγώνες δεξιοτεχνία στην ειδική πίστα moto cross

Κυριακή 31/7/05

-συναυλίες:

κεντρική μουσική σκηνή:

Γλυκερία

Κ.Μακεδόνας

Δυτικές Συνοικίες

μουσική σκηνή νησίδας:

Θρακικό Θέατρο Σκιων

The Janbets

Jazz a moment

infidelity

Κερδοσκοπική Συμμορία

--Πανελλήνιο Πρωτάθλημα beach Volley under 23

--Αγώνες TRIAL 4X4

www.ardas.gr

Τροποποιήθηκε από tik-tak
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 7 months later...

Πάτρα 2006 Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης

Ορχήστρα Πατρών - Μουσική διεύθυνση: Αλέξανδρος Μυράτ καρναβάλι (21/1 - 5/3)

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2006 - Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2006

Χώρος Εκδήλωσης Πολυχώρος Πολιτεία

Ώρα Έναρξης: 21:30

Αγορά εισιτηρίου Σχόλια : 16 και 17 Φεβρουαρίου 2006

Bernard Herrmann (1911-1975)

Ψυχώ (1960)

1. Πρελούδιο

2. Το σπίτι των τρελών

3. Ο φόνος

4. Ο βάλτος

5. Φινάλε

Philip Glass (1937)

Οι ώρες (2002)

1. Ο ποιητής αναλαμβάνει δράση

2. «Θα φτιάξω ένα γλυκό»

3. Μια ανεπιθύμητη επίσκεψη

4. Νεκρά πράγματα

5. «Γιατί πρέπει να πεθαίνουμε;»

Νίκος Κυπουργός (1952)

Terra Incognita (1994)

1. Neo Classical

2. Tango

Ennio Morricone (1928)

Κάποτε στην Αμερική (1984)

Το θέμα της Ντέμπορας

Toru Takemitsu (1930-1996)

Το πρόσωπο ενός άλλου (1966)

Βαλς

Διάλειμμα

Σταύρος Λάντσιας (1966)

Ημερολόγιο ονείρων , Σουίτα για πιάνο, σαξόφωνο

και ορχήστρα εγχόρδων

Παραγγελία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης –

Πάτρα 2006

Σολίστ: Δημήτρης Χουντής , σοπράνο σαξόφωνο

Σταύρος Λάντσιας , πιάνo

patras2006.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

"Γυάλινα και Μαλαματένια..."

Μουσικο-θεατρική Σύνθεση

To Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει την τιμή

να σας προσκαλέσει στη μουσικοθεατρική σύνθεση

"Γυάλινα και μαλαματένια..."

σε σκηνοθεσία της Μαρίας Πορτολομαίου-Λάζου.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 21 Φεβρουαρίου 2006 και ώρα 8 μ.μ.

στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης στην Πανεπιστημιούπολη Δουρούτης,

στα πλαίσια του εορτασμού των 93 χρόνων

για τα ελευθέρια της πόλης των Ιωαννίνων.

http://www.uoi.gr/events/extended.php?post_id=867

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ JEAN COCTEAU

ΠΡΟΒΟΛΕΣ 6 ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

http://www.uoi.gr/events/extended.php?post_id=871

Τροποποιήθηκε από neraidoula
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

14/04/06 10:58

Συνάντηση τεχνών

Δεκάδες εκδηλώσεις στο Δουβλίνο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μπέκετ

Ο Σάμιουελ Μπέκετ

Δουβλίνο

Ζωγραφική, γλυπτική, μουσική, ταινίες και βεβαίως θέατρο· όλες οι τέχνες συναντώνται στο Δουβλίνο, για να τιμήσουν αυτή την άνοιξη το έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Σάμιουελ Μπέκετ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από τη γέννησή του, στις 13 Απριλίου.

Από τις αρχές του μήνα διοργανώνονται στην πόλη εκδηλώσεις με τίτλους εμπνευσμένους από τα έργα του συγγραφέα, σε αρκετές συμβολικές τοποθεσίες της πόλης.

Απαισιόδοξος, ριζοσπαστικός και μοναχικός ο δραματουργός Σάμιουελ Μπέκετ ανήκει στοιυς κλασικούς λογοτέχνες. Ο Σαμ, όπως τον αποκαλούσαν στο στενό του περιβάλλον, γεννήθηκε στις 13 Απριλίου του 1906 στο Φόξροκ, ένα πλούσιο προάστιο του δυτικού Δουβλίνου. Ήταν ένας εξαιρετικά λαμπρός νέος που θα μπορούσε να είχε γίνει ακαδημαϊκός.

Ωστόσο, η έννοια του παραλόγου του κόσμου και κατά πρώτον το παράλογο της γλώσσας, τον προσέλκυσε και από πολύ νωρίς. Το 1938 εγκαθίσταται στη Γαλλία και επιλέγει να γράφει τα έργα του στη γαλλική γλώσσα. Το 1969 τιμάται με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε μέσα στην απόλυτη μοναξιά. Το Δεκέμβριο του 1989 πέθανε στο Παρίσι. Ήταν δίγλωσσος συγγραφέας. Έγραψε ποίηση, πεζογραφία και θέατρο με θέμα σχεδόν πάντα την αδυναμία και την άγνοια του ανθρώπου. Θεωρείται ιδρυτής του θεάτρου του παραλόγου.

Το έργο του Μπέκετ αποτελεί το θέμα πολλών συμποσίων, εκθέσεων με τα χειρόγραφά του και εκπομπών στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Οι ιρλανδικές αρχές έχουν στείλει χιλιάδες DVD με έργα του στα σχολεία. Το Gate Theatre του Δουβλίνου παρουσιάζονται δέκα έργα του έως τις 27 Μαΐου, μεταξύ τους το «Περιμένοντας το Γκοντό», το «Τέλος του παιχνιδιού», αλλά και κάποια λιγότερο γνωστά, όπως το «Eh Joe», σε μια νέα διασκευή του τηλεοπτικού έργου που επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης Ατόμ Εγκογιάν.

To Project Arts Center προβάλλει τα «Φαντάσματα του Μπέκετ», έναν συγκερασμό τεσσάρων έργων που έγραψε ο συγγραφέας στο τέλος της ζωής του. Μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις είναι η έκθεση φωτογραφιών του δάσκαλου του παραλόγου από το φίλο του Ιρλανδό Τζον Μίνιχαν, η οποία παρουσιάζεται στα εθνικά φωτογραφικά αρχεία της Ιρλανδίας.

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 months later...

Για 9η συνεχή χρονιά τα "ΥΑΚΙΝΘΕΙΑ" με όραμα, πίστη και σεβασμό, συνεχίζουν να παράγουν πολιτισμό.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Κυριακή 23 Ιουλίου

Ώρα 20'30: Παρουσίαση του βιβλίου της Ρέας Γαλανάκη "Βαθιά αμίλητα νερά".

Ώρα 21'30: "Όταν ακούω Κρήτη". Ένα θέμα που συνδυάζει την παραδοσιακή κρητική μουσική με το χορό και την κινηματογραφική εικόνα. Aγνωστοι χοροί της Κρήτης από τους Γιάννη & Γιώργο Μεγαλακάκη (20/μελές χορευτικό σχήμα). (Είσοδος ελεύθερη).

Δευτέρα 24 Ιουλίου

Ώρα 21'30: Συναυλία με τους Φίλιππο Πλιάτσικα, Μανόλη Φάμελλο, Ευσταθία και το συγκρότημα ΟΝΑΡ. (Εισιτήριο 10 e).

Τρίτη 25 Ιουλίου

Ώρα 20'30: Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Βιδάλη "Τρυφερή είναι η ήττα".

Ώρα 21'30: Συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου με τους Γιάννη Παπαζαχαριάκη και Μανώλη Καραντίνη. Εν συνέχεια θα χορέψει η Τουρκέν, γνωστή Tουρκάλα χορεύτρια απ' την Κωνσταντινούπολη. (Εισιτήριο 10 e).

Τετάρτη 26 Ιουλίου

Ώρα 20'30: Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Γραμματικάκη, πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, "Η αυτοβιογραφία του φωτός".

Ώρα 21'30: Συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, τον Παναγιώτη Καλατζόπουλο και την Έλλη Πασπαλά. (Εισιτήριο 10 e).

Πέμπτη 27 Ιουλίου

Ώρα 21'30: Μικρόφωνο στους νέους μουσικούς των Ανωγείων. (Είσοδος ελεύθερη).

Παρασκευή 28 Ιουλίου

Ώρα 20'30: Παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Σακελαράκη "Η γεύση μιας προϊστορικής ελιάς".

Ώρα 21'30: Συναυλία με τους Γιώργο Ανδρέου και Χρήστο Θηβαίο. (Εισιτήριο 10 e)

Σάββατο 29 Ιουλίου

Ώρα 21'30: Συναυλία Διονύση Σαββοπούλου με τους Γιώτη Κιουρτσόγλου και Σταύρο Λάντσια. (Εισιτήριο 10 e).

Κυριακή 30 Ιουλίου

Ώρα 20'30: Ο Λουδοβίκος παρουσιάζει του βιβλίο του Αριστείδη Χαιρέτη "Λιγότερο από μια στιγμή".

Ώρα 21'30: Θεατρική παράσταση: "ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ" από το πανεπιστήμιο της Λευκωσίας σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Πιερή. Στη συνέχεια συναυλία με τον Ψαραντώνη. (Εισιτήριο 10 e).

Παράλληλες δραστηριότητες

- Από τις 22 ως τις 30 Ιουλίου στο χώρο του Αγ. Υακίνθου, θα λειτουργεί η έκθεση "Τα δώρα του Ψηλορείτη". Ώρες λειτουργίας: από τις 15'00 έως αργά το βράδυ.

- Οργανωμένες επισκέψεις στο δάσος "Βρουλίδια".

- Όλες τις μέρες θα λειτουργεί το μικρό παραδοσιακό καφενείο μέσα στο χώρο των εκδηλώσεων. Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο θέατρο του Αγ. Υακίνθου.

Ανώγεια, Τ.Κ. 74051 τηλ/fax. 28340-31760 & 31124

emhug

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2006, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας παρουσιάζει τους “Όρνιθες” του Αριστοφάνη . Οι παραστάσεις θα δοθούν από την Τρίτη 25 Ιουλίου 2006 - Πέμπτη 27 Ιουλίου 2006 .

Χώρος εκδήλωσης : Ρωμαϊκό Ωδείο Σχόλια : Στις 25, 26 και 27 Ιουλίου 2006

Αφορμή για την παράσταση των Ορνίθων, στάθηκε η εξαιρετική μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Μια μουσική που αποκαλύπτει για άλλη μια φορά έναν Χατζιδάκι ερωτικό, τρυφερό, μελαγχολικό.

Στην παράσταση αυτή, η οποία αφιερώνεται με σεβασμό σε όλους όσους συνέβαλαν στο πρώτο ανέβασμα των Ορνίθων από το θέατρο Τέχνης και τον Κάρολο Κουν, επιχειρείται το «ξαναδιάβασμα» ενός κλασικού έργου, ανιχνεύοντας τις ανάγκες της εποχής μας. Σταθερή αναφορά μένει η μουσική του Χατζιδάκι, μια ουτοπία που γίνεται η ποίηση της φυγής μας.

Συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Πληροφορίες στο 2610 368000 και στην ιστοσελίδα : http://patras2006.gr/αυτά ...

Τροποποιήθηκε από γιατρίνα
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

25ο Φεστιβάλ Πάτρας 2006

Είκοσι πέντε χρόνια κλείνει φέτος το Φεστιβάλ Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος, που ξεκινά την 1η Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 8 Σεπτεμβρίου. Μερικές από τις πιο σημαντικές παραστάσεις αυτού του καλοκαιριού και αρκετοί γνωστοί και αναγνωρισμένοι άνθρωποι του θεάτρου, σκηνοθέτες και ηθοποιοί, παρελαύνουν από το Ρωμαϊκό Ωδείο, στο πλαίσιο αυτού του Φεστιβάλ που στόχο έχει την προβολή της περιφέρειας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. Το Φεστιβάλ Πάτρας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής :

Τρίτη 1 Αυγούστου

"Βολπόνε" του Μπεν Τζόνσον από το ΔΗΠΕΘΕ Λαμίας

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Πάνος Σκουρολιάκος

Πέμπτη 3 Αυγούστου

"Θεσμοφοριάζουσες" του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Αρμένης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Αλέξανδρος Μυλωνάς

Παρασκευή 4 Αυγούστου

"Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" του Σαίξπηρ από το Θέατρο Τέχνης - Κάρολος Κουν

Σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Γέρου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Κίμων Φιορέτος

Τρίτη 8 Αυγούστου

"Πλούτος" του Αριστοφάνη από το Θέατρο Αθήναιον

Σκηνοθεσία: Θύμιος Καρακατσάνης

Πρωταγωνιστούν: Θύμιος Καρακατσάνης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Σωτήρης Μουστάκας

Τετάρτη 9 Αυγούστου

"Ελένη" του Ευριπίδη από το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαργαρίτης

Πρωταγωνιστούν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος

Σάββατο 12 Αυγούστου

"Ανδρομάχη" του Ευριπίδη από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή

Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαΐδης

Πρωταγωνιστούν: Φωτεινή Φιλοσόφου, Ιάκωβος Ψαρράς, Τζένη Οικονόμου

Κυριακή 20 Αυγούστου

"Πέρσες" του Αισχύλου από το Εθνικό Θέατρο

Σκηνοθεσία: Λυδία Κονιόρδου

Πρωταγωνιστούν: Λυδία Κονιόρδου, Χρήστος Λούλης

Δευτέρα 21 & Τρίτη 22 Αυγούστου

"Οθέλλος" του Σαίξπηρ από το Θέατρο του Νέου Κόσμου

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Αιμίλιος Χειλάκης, Γεράσιμος Γενατάς, Αθηνά Μαξίμου

Δευτέρα 28 & Τρίτη 29 Αυγούστου

"Μαρία Πενταγιώτισσα" του Μποστ από το Θέατρο Διαδρομή

Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος

Πρωταγωνιστούν: Πέτρος Φιλιππίδης, Γιώργος Λέφας, Χριστίνα Τσάφου

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου

"Ιφιγένεια εν Ταύροις" του Ευριπίδη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαηλίδης

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Ναυπλιώτου, Νίκος Ψαρράς, Οδυσσέας Σταμούλης

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου

"Μια νύχτα με τον Σαίξπηρ" από το Θέατρο Προσκήνιο

Σκηνοθεσία: Αντώνης Καλογρίδης

Πρωταγωνιστούν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Χρύσα Ρώπα, Πέμη Ζούνη, Στέλιος Μάινας

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου

"Δον Κιχώτης" του Θερβάντες από το Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου

Σκηνοθεσία: Σταύρος Τσακίρης

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Ζαχαράκης, Νίκος Γιαλελής, Βαλέρια Χριστοδουλίδου

Επικοινωνία : 2610 279866, 275272 και στην ιστοσελίδα :

http://www.cultureguide.gr/events/details_...9995&catA=1

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

Ρόδος: Διεθνής έκθεση γελοιογραφίας με τίτλο "Πού βαδίζει ο πλανήτης γη;"

(17/8/2006 12:04:00 μμ)

Πηγή: ΑΠΕ

Με πηγή έμπνευσης την Ολυμπιάδα της Αθήνας και κεντρικό σύνθημα "Γρηγορότερα -Ψηλότερα - Δυνατότερα" ξεκίνησε "δειλά - δειλά" στη Ρόδο πριν 4 χρόνια μια διεθνής έκθεση γελοιογραφίας, προσκαλώντας τους γελοιογράφους όλου του κόσμου σε "σύμπραξη ευφάνταστου σκίτσου".

Η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Εξακόσια έργα διακοσίων γελοιογραφιών από 43 χώρες έθεταν με ενθουσιασμό το "πρώτο λιθαράκι", προκειμένου να αποκτήσει η έκθεση διεθνές κύρος και βαρύτητα.

Φέτος, η συμμετοχή των χωρών και των καλλιτεχνών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ετσι, το βράδυ της 1ης Σεπτεμβρίου το κοινό θα έχει την ευκαιρια να δει από κοντά τα σκίτσα, που έχουν σα θέμα "Πού βαδίζει ο πλανήτης γη;"

Η έκθεση, που πραγματοποιείται κάθε δυό χρόνια - γι’ αυτό θεωρείται και Biennale Γελοιογραφίας - διοργανώνεται για τρίτη φορά από τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Νομαρχίας Δωδεκανήσου (ΟΠΑΔ) και το Δήμο Ροδίων (Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ροδίων).

Τα βραβεία

Τα φετινά βραβεία δόθηκαν μετά από ψηφοφορία στους εξής:

1ο βραβείο Angel Boligan Corbo (Mexico)

2o βραβείο Πέτρος Ζερβός (Ελλάς)

3ο βραβείο Pavel Constantin (Romania)

Βραβείο Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας-Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, για τον καλύτερο Ελληνα σκιτσογράφο Ηλίας Μακρής (Ελλάς)

Βραβείο ΑΡΧΕΛΑΟΥ, για τον καλύτερο νεοεμφανιζόμενο Ελληνα σκιτσογράφο Πηνελόπη - Νίκη Φωτοπούλου (Ελλάς)

Βραβείο Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τμήμα Δωδεκανήσου) Alfredo Sabat (Argentina)

Βραβείο Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ Ross Thomson (UK)

Ισότιμοι έπαινοι

Dalcio S de Oliveira Machado (Brazil)

Murat Makara (Turkey)

Radko Oketic (Slovenia)

Run Tang Li (China)

Cristobal Reinoso - CRIST- (Argentina)

Li Xiao Yang (China)

Σημειώνεται πως την απονομή των βραβείων Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, καθώς και το βραβείο "Αρχέλαος", που θέσπισε η οικογένεια Αντώναρου, θα πραγματοιποιήσει ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος.

Την κριτική επιτροπή αποτελούν γνωστοί ζωγράφοι και σκιτσογράφοι, καθώς και εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ.

Η έκθεση θα γίνει στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ροδίων και θα διαρκέσει από την 1η ως και τη 16η Σεπτεμβρίου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

«Ό,τι απομένει είναι μέλλον» στην Πάτρα

Γράφει η Κατερίνα Ζαχαροπούλου

katzachar@yahoo.gr

Τι ακριβώς σημαίνει η φράση «νέος Eλληνας καλλιτέχνης» στις αρχές του 21ου αιώνα; Πολύ καίριο ζήτημα το ερώτημα και το θέτει το περιεχόμενο της έκθεσης «Ό,τι απομένει είναι μέλλον».

Σε επιμέλεια και έρευνα της ιστορικού τέχνης Nάντιας Aργυροπούλου, το Παλιό Aρσάκειο Πατρών , στα πλαίσια του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Eυρώπης, συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή περισσότερα από 60 έργα, η πλειονότητα των οποίων δημιουργήθηκε για την Πάτρα από Eλληνες καλλιτέχνες.

Ο στόχος

Oι περισσότεροι από αυτούς ανήκουν σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε -συμβολικά- νέα σκηνή και συμμετέχουν ήδη σε εκθέσεις, εντός και εκτός, μπιενάλε, συλλογές κ.τ.λ., ενώ κάποιοι από αυτούς -μεγαλύτεροι σε ηλικία- διδάσκουν σε πανεπιστήμια της χώρας, βάζοντας ένα νέο πνεύμα στον τρόπο διδασκαλίας της τέχνης, της αρχιτεκτονικής αλλά και άλλων εφαρμοσμένων τεχνών ειδικότητες.

H έκθεση έχει στόχο μια ανάγνωση της τρέχουσας δυναμικής στη δημιουργία έργων , που συμπεριλαμβάνει πλήθος ερμηνειών αλλά και παραστάσεων. H μουσική κουλτούρα, η τυπογραφία, τα περιοδικά στο Iντερνετ, ο κινηματογράφος, η τηλεόραση, η μόδα και τόσες άλλες καθημερινές «πολιτιστικές» προσεγγίσεις της πληροφορίας ενεργοποιούν τους καλλιτέχνες. Tο πώς έχει ενδιαφέρον και σε αυτό εστιάζει η έκθεση «O,τι απομένει είναι μέλλον».

Tο σίγουρο είναι ότι σε έργα που γεννιούνται μέσα στην παγκοσμιοποιημένη διαδικτυακή κοινωνία μας μοιραία χρησιμοποιούν τη γλώσσα μιας οικείας σε όλους καθημερινότητας. Kαι ο κίνδυνος, για όλους τους καλλιτέχνες, από όποια πατρίδα κι αν προέρχονται, είναι η αφομοίωσή τους μέσα σ' αυτόν τον γιγάντιο ιστό συμβόλων και εικόνων. Eχει ενδιαφέρον λοιπόν η έκθεση αυτή, γιατί καταδεικνύει ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής εκφραστικής δημιουργίας, όπου το «Eλληνικής» εδώ, δεν είναι χαρακτηρισμός εθνικής ταυτότητας, όσο σύνθεσής της με ό,τι άλλο συμβαίνει στον κόσμο σήμερα.

Eνδεικτικά αναφέρουμε κάποιες συμμετοχές όπως των: Γιάννη Bαρελά, Kωστή Bελώνη, Λουκίας Aλαβάνου, Eλένης Kαμμά, Zάφου Ξαγοράρη, Mαρίας Παπαδημητρίου, Nτόρας Oικονόμου, Hλία Παπακλιάτη ... Kαλοί καλλιτέχνες, ουσιαστική η προσέγγιση στο περιεχόμενο...

<Info>

Έως 19 Nοεμβρίου . Aρσάκειος Παιδαγωγική Aκαδημία Πατρών.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Θέατρο Πάτρας - “Η Γυναίκα της Πάτρας” του Γιώργου Χρονά

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2006 - Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2006

Χώρος Εκδήλωσης Πτωχοκομείο Ώρα Έναρξης: 21:30

Τιμή Εισιτηρίου: 5euro Γενική Είσοδος

Σχόλια : Η παράσταση στις 22 Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί

Θέατρο Πάτρας - Ομάδα Δράσης της Τέχνης

Η γυναίκα της Πάτρας

Η γυναίκα της Πάτρας, η Πανωραία, διηγείται στο σπίτι που ζει, στην Πάτρα, τη ζωή της στο συγγραφέα που ακούει και σημειώνει. Δωμάτιο φτωχικό με τα κτερίσματα, τσατσάρες, βάζα, πλαστικά λουλούδια, αφρικάνικα ειδώλια σκεπασμένα με νάιλον γιατί όταν βρέχει πέφτει βροχή στο δωμάτιο... Μια αστραπή σκίζει το ημίφως του δωματίου. Οι Δώδεκα Εντολές είναι μπροστά του... Ο Λίας ομιλεί... Η Πανωραία - ένα από τα επίθετα που αποδίδονται στη θεά Αφροδίτη - αρχίζει να διηγείται τη ζωή της. Η ζωή της μοιάζει της Ελλάδας τα τελευταία 40 χρόνια. Γάμοι, θάνατοι, διωγμοί, το μνήμα της μητέρας της, αρρώστιες, χαρές, πλούτος-φτώχεια, η μάχη για το σήμερα. Ο Χριστός πίσω από το τζάμι στον τοίχο - την κοιτά. Η Πανωραία θεολογεί, ηθικολογεί. Μια πόρνη που σέβεται - Σάρτρ. Ο συγγραφέας όταν φτιάχνει καφέ μπροστά του ανοίγει το κασετόφωνο και ακούγεται ο λόγος αυθεντικός - υπάρχει η φωνή του 1980, να διηγείται. Μπροστά μας παρελαύνει η Πάτρα - οι τόποι της, οι εποχές. Η Αθήνα, η Κόρινθος. Η κάθε φορά που θυμάται και κλαίει. Σαν να θρηνεί ο ουρανός, η φύση του Ταρκόφσκυ - τη λύπη της... Θυμάται τα λουλούδια, στα καμπαρέ, τα φώτα στους δρόμους δίπλα στις κυρίες του Ερυθρού Σταυρού - καμουφλάζ κυριών του '40-'50 για να μην συλληφθούν ως παράνομες στα στενά δίπλα στην Σωκράτους, Αριστοφάνους, Ευριπίδου...

Γιώργος Χρονάς

Αθήνα, Σεπτέμβριος 2005

Υ. Γ. Η γυναίκα της Πάτρας, είναι η ζωή, ο βίος μιας γυναίκας, παλιάς πόρνης που ζει στην Πάτρα. Η ίδια σε πρώτο πρόσωπο διηγείται τη ζωή της χωρίς να ντρέπεται, χωρίς να λυπάται. Ελεύθερος και σπάνιος λόγος.

Ο θεατής καλό είναι να αφήσει στον προθάλαμο της σεβαστής κατοικίας του ό,τι γνώσεις διαθέτει περί εμψύχων και αψύχων. Περί ανθρώπων και ζώων. Περί ζωής και

θανάτου. Περί χαράς και λύπης.

Η γυναίκα της Πάτρας είναι η πιο αληθινή - δηλαδή, γυμνή - ιστορία, που έχουμε διαβάσει, στην ελληνική γλώσσα, από την σταύρωση του Χριστού και τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Συντελεστές:

Κείμενο Γιώργος Χρονάς

Σκηνοθεσία Περικλής Βασιλόπουλος

Σκηνικά-κοστούμια Λίλα Καρακώστα

Μουσική Γιώργος Δίπλας

Στίχοι τραγουδιών Γιώτα Κοντογεωργοπούλου

Φωτσιμοί Νίκος Σωτηρόπουλος

Στο ρόλο της Πανωραίας η Ειρήνη Ιγγλέση

Τα τραγούδια ερμηνέυει ο Γιώργος Περαντάκος

Βιογραφικό Γιώργου Χρονά

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1948 από γονείς Αρκάδες. Είναι συγγραφέας των ακόλουθων έργων: Βιβλίο 1 (1973), Οι λάμπες (1974), Τα μαύρα τακούνια (1979), Τα αρχαία βρέφη (ένα τόμο που περιλαμβάνει τις τρείς προηγούμενες συλλογές στην οριστική τους μορφή) (1980), Ελληνορωμαϊκή πάλη (1981), Τελετές μοτοσυκλέτας (1981), Καίτη Γκρέυ: Αυτή είναι η ζωή μου (1983), Ο αναιδής θρίαμβος (1984), Το όνομα μου είναι Τζαίημς Ντην (1987), Ψεύτικες βλεφαρίδες (1987), Η γυναίκα της Πάτρας (1989), Φωτογραφίες πορσελάνης (1992), Κίτρινη όχθη Α' (1993), Κατάστημα νεωτερισμών (1997), 99 poems-99 ποιήματα εισαγωγή-μετάφραση Γιάννης Γκούμας (1999), Χάρτινη εξέδρα (2001), Κίτρινη όχθη Β' (2001), Μια συναυλία με τον Ντίνο Χριστιανόπουλο (2003), Μια στιγμή Πιέρ Πάολο Παζολίνι (2005), Τα κοκόρια της οδού Αισχύλου (2005). Κάνει ραδιόφωνο από το 1979, όπου ξεκίνησε από το Τρίτο Πρόγραμμα του Μάνου Χατζιδάκι, μέχρι σήμερα. Τα ποιήματα του έχουν μελοποιηθεί από κορυφαίους Έλληνες συνθέτες και έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Εκδίδει, από το 1981, το περιοδικό Οδός Πανός και τις ομώνυμες εκδόσεις, και τις Εκδόσεις Σιγαρέτα στις οποίες κυκλοφορούν πάνω από 200 βιβλία.

Ειρήνης Ιγγλέση

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κούν. Για πολλά χρόνια έπαιξε σε όλες τις παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης σε σκηνοθεσία Κάρολου Κούν και Γιώργου Λαζάνη. Έχει παίξει επίσης, αρχαίο δράμα και κωμωδία, κλασσικό και σύγχρονο θέατρο σε σκηνοθεσίες Γ. Μιχαηλίδη, Σπ.Ευαγγελάτου, Λ.Βογιατζή, Κ.Τσιάνου, Θ.Μουμουλίδη, Β.Βαφέα, Π.Ζούλια, Ν.Κοντούρη, Άννας Κοκκίνου και άλλων.

Συμμετείχε σε πολλές κιηματογραφικές ταινίες μεταξύ των οποίων Ελ.Βενιζέλος, Πέτρινα Χρόνια, Ήσυχες μέρες του Αυγούστου, Ακροπόλ, Νύφες του Παντελή Βούλγαρη, Έναστρος θόλος του Κ.Αριστόπουλου και άλλων. Για τον ρόλο της στην ταινία του Περικλή Χούρσογλου Ο κύριος με τα γκρι τιμήθηκε με το βραβείο Α' γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το βραβείο του καναλιού ΑΝΤΕΝΝΑ ΤV, καθώς και με το κρατικό βραβείο. Έχει παίξει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές. Έχει πάρα πολλές συμμετοχές σε ραδιοφωνικές εκπομπές θεάτρου, ποίησης και μουσικής. Συνεργάζεται για χρόνια σε παραγωγές του Μεγάρου Αθηνών, του Φεστιβάλ Αθηνών, καθώς και με συνθέτες σε ηχογραφήσεις δίσκων και συναυλίες κλασικής και σύχρονης μουσικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Βιογραφικο Περικλή Βασιλόπουλου

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1954. Από το 1999 συνεργάζεται με τη θεατρική ομάδα του καλλιτεχνικού εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων, οπού παίζει και σκηνοθετεί. Έχει τιμηθεί με πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας και υποκριτικής σε φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου. Στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας παρακολουθεί σεμινάριο υποκριτικής με την Μάγια Λυμπεροπούλου, τον Μηνά Χατζησάββα καί τον Τάσο Υφάντη. Στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, συνεργάζεται με τον Θάνο Μικρούτσικο στα 'Σπίτια της μνήμης, Σπίτια της σιωπής' του Κώστα Λογαρά. Από το 1988 συνεργάζεται με το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας παίζοντας σχεδόν σε όλες τις παραστάσεις, σε σκηνοθεσίες των Μάγια Λυμπεροπούλου, Νίκου Σακαλιδη, Εύης Γαβριηλίδης, Σταύρου Ντουφεκσή, Λυδίας Κονιόρδου, Νίκου Αρμάου, Ρόμπερτ Στούρουα, Νικέτη Κοντούρη, Κίτυς Αρσένη, Κοσμά Φουντούκη, Θοδ Εσπίριτου, Βασίλη Παπαβασιλείου και άλλους.

Έχει σκηνοθετήσει έργα των Κρέτς, Χόρβατ, Αντρέγεφ, Πιραντέλλο, Γκέρνι, Καμπανέλλη, Καλογεροπούλου, Μπόστ, Αριστοφάνη. Έχει παρουσιάσει θεατρικά αναλόγια σε κείμενα των Καββαδία, Ελύτη, Καβάφη, Ρίτσο καί άλλων. Έχει συμμετάσχει στην κινηματογραφική ταινία Black Out του Μενέλαου Καραμαγκιώλη. Το 2005 ιδρύει το Θέατρο Πάτρας - Ομάδα Δράσης της Τέχνης.

Βιογραφικό Γιώργου Δίπλα

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε ακορντεόν, πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και τελείωσε με άριστα και διακρίσεις. Η αληθινή, η μεγάλη σπουδή, άρχισε το 1989 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με την ιδιότητα του καθηγητή. Από το 1990 και για πέντε χρόνια, ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο και την μουσική επιμέλεια θεατρικών παραστάσεων. Τη δημιουργία μουσικής, την αγάπησε και την σπούδασε επί σκηνής στο πλευρό σημαντικών ανθρώπων, μουσικών, σκηνοθετών , ερμηνευτών κλπ. Από αυτή την συναναστροφή, ξεχωρίζει τις ακόλουθες παραστάσεις, για τις οποίες έγραψε μουσική: Γυναικεία Πορτρέτα (χοροθέατρο), Το ημερολόγιο ενός τρελού (Πανεπιστήμιο Πάτρας), Τα ρούχα του βασιλιά (Πανεπιστήμιο Πάτρας), Ο μικρός επιτάφιος του Γιώργου Μανιώτη, Τραγούδια για μικρούς χωρισμούς, «one woman show» με την ηθοποιό Μελίνα Μποτέλλη ( Ναυτική Εβδομάδα 1998), Τα ρω του έρωτα, του Οδυσσέα Ελύτη (Ναυτική Εβδομάδα 2000), Έλα ψυχή μου να σου πω, τραγούδια σε ποίηση Καρυωτάκη, Λαπαθιώτη, Πολυδούρη, Πολιτεία για παιδιά από το 2001 στο θεσμό του Δήμου Ρίου, οπερέτες για παιδιά σε στίχους της Μαριανίνας Κριεζή, Ένα αστέρι από ασημόχαρτο, του Μάνου Ελευθερίου, ένα παραμύθι μελωδικό, για μεγάλους, Τα θαύματα θυμώνουν όταν δεν τα πιστεύεις, ανατρεπτική Χριστουγεννιάτικη παράσταση σε κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, Φάρου αναλαμπές. μουσική παράσταση για τα εγκαίνια του νέου Φάρου της Πάτρας ( Λιμενικό Ταμείο ), μουσική και τραγούδια για τον Ματωμένο γάμο του Λόρκα ( Πανεπιστήμιο Πατρών), Δεκαπέντε τραγούδια για παιδιά, σε στίχους Σοφίας Φίλντιση ( εκδόσεις Πατάκη, Α κρατικό βραβείο), πρώτη εκτέλεση στην Πολιτεία για παιδιά του Δήμου Ρίου, Αν ήμουν Αι Βασίλης, μουσική παράσταση ( One man show) σε στίχους Μαριανίνας Κριεζή ( σε εξέλιξη), μουσική και τραγούδια για την παράσταση Ανήθικη Ποίηση σε σκηνοθεσία Δ.. Βούλτσου, Πάτρα 2006.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Κυριάκου Κατζουράκη “Ο Δρόμος Προς τη Δύση”

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2006 - Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2006

Είδος Εκδήλωσης : Εγκατάσταση

Χώρος Εκδήλωσης :Εκθεσιακός χώρος “Λαδόπουλος”

Ώρες Λειτουργίας της Εικαστικής Εγκατάστασης: 17:00 -22:00

Ώρες προβολής ταινιών: 18:00 & 20:00

Ώρες έναρξης παραστάσεων: Καθημερινά 21:00 (27έως 30/10/2006) Σχόλια :

Εικαστική εγκατάσταση - Σκηνοθεσία: Κυριάκος Κατζουράκης

Σκηνικά - Κοστούμια: Νίκος Πολίτης

Μουσική σύνθεση – επιμέλεια: Νίκος Πλάτανος

Στίχοι: Γιώργος Κοροπούλης

Χορογραφία – Κίνηση: Μαριέλα Νέστορα

Φωτισμοί: Ανδρέας Τρύφωνας

Κείμενα: Παναγιώτης Παναγόπουλος, Κυριάκος Κατζουράκης, Κάτια Γέρου, Καλλιόπη Τακάκη

Παίζουν: Κάτια Γέρου , Παναγιώτης Παναγόπουλος

Μουσικοί επί σκηνής: Νίκος Πλάτανος, Τηλέμαχος Μούσας

Το θέμα της εικαστικής εγκατάστασης «Ο Δρόμος προς τη Δύση» είναι οι πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Το θέμα αυτό απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια τον Κυριάκο Κατζουράκη, από το 1990 με το έργο «Το Τέμπλο», το 1997 «Η Προσωπογραφία» και το 1999 «Ιερά Οδός». Το έργο αυτό αποτελείται από 3 μέρη, Εικαστικό – Θεατρικό – Κινηματογραφικό, τα οποία αποτελούν μια ενότητα. Οι ζωγραφικοί πίνακες δίπλα στις εικαστικές εγκαταστάσεις, συνυπάρχουν αλληλοσυμπληρούμενοι και δημιουργούν την απαραίτητη ατμόσφαιρα για να εμβαθύνει ο θεατής στο έργο.

Κατά τη διάρκεια του θεατρικού μέρους, Παρασκευές και Σάββατα, θα παρουσιαστεί το μουσικό θέαμα «Ένα για το δρόμο» με κείμενα και τραγούδια για δυο ηθοποιούς και δύο μουσικούς. Ένα έργο με αναφορές σε συγκεκριμένα μουσικά είδη (παραδοσιακά, καμπαρέ, λαϊκά, Kurt Weil). Το έργο αυτό θα πρωτοπαρουσιαστεί στην Πάτρα 2006 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και είναι η συνέχεια του έργου σε εξέλιξη, θα μπορούσαμε να το πούμε Πολιτικό καμπαρέ. Κυριακές θα παρουσιάζεται το δεύτερο θεατρικό μέρος «Σας αρέσει ο Μπραμς;» της Μάρως Δούκα με την Κάτια Γέρου. Ένας θεατρικός μονόλογος – αναπόσπαστο κομμάτι του «Δρόμου προς τη Δύση» με θέμα το σύγχρονο δουλεμπόριο και την σεξουαλική εκμετάλλευση των γυναικών.

Στην μικρή αίθουσα προβολών θα παίζεται καθημερινά η δίωρη ταινία «Ο Δρόμος προς τη Δύση». Παράλληλα θα προβάλλονται αποσπάσματα από το Τέμπλο – Οίκος ενοχής και από την Προσωπογραφία του Δ. Καψάλη (δύο σκηνοθετημένες παραστάσεις από τον Κ. Κατζουράκη που απετέλεσαν την αρχή του Δρόμου προς τη Δύση). Επίσης, θα προβάλλεται και το «Καφέ Γκράβα», η μικρού μήκους ταινία του Κ. Κατζουράκη με θέμα μιας άλλης μορφής περιθώριο, την «Τρίτη ηλικία».

Την εκδήλωση θα συνοδεύει ένα βιβλίο που θα αντιπροσωπεύει το σύνολο του έργου.

Οι πολλές και πάντα θετικές κριτικές που συνοδεύουν τις εκθέσεις του Κυριάκου Κατζουράκη στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό τον καθιστούν ως έναν από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της εποχής του.

Υ.γ.: Ξεκλέψτε ένα 3ωρο από των εβδομαδιαίο σας χρόνο. Πραγματικά αξίζει τον κόπο να ανιχνεύσουμε την πρόθεση της άποψης Κατζουράκη μέσα απ΄τα μάτια του άλλου ως καθρέφτη της δικής μας υποκρισίας...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

To Ρέκβιεμ του Μότσαρτ στην Πάτρα..

W.A.Mozart: Requiem

Ενότητα εκδηλώσεων : θρησκεία και τέχνη

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2006 - Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2006

Χώρος εκδήλωσης: Εργοστάσιο Τέχνης

Ώρα Έναρξης: 21:30

Τιμή Εισιτηρίου: 20euro (α΄ζώνη)

15euro (β΄ζώνη) Σχόλια : Στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2006

Σολίστες της Λυών

Ορχήστρα Δωματίου Στουτγκάρδης

Μουσική διεύθυνση: Bernard Tetu

Στις 30 Νοεμβρίου: Αφιερωμένη στη μνήμη του Παναγιώτη Κανελλόπουλου

Διεύθυνση χορωδίας: Bernard T&eacute;tu

Διεύθυνση ορχήστρας: Dennis Russell Davies

Το Ρέκβιεμ στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι μία λειτουργία για τη σωτηρία των ψυχών, η οποία τελείται τόσο ως νεκρώσιμη ακολουθία, όσο και ως λειτουργία εις μνήμην των νεκρών (μνημόσυνο). Στη μουσική ορολογία, ο όρος Ρέκβιεμ χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει τη σύνθεση που γράφεται για τα ψαλλόμενα μέρη της λειτουργίας αυτής. Χρησιμοποιείται επίσης και για έργα που γράφονται χωρίς να ακολουθούν το εκκλησιαστικό τελετουργικό προς προσευχή για τους νεκρούς ή εις μνήμη τους (όπως πχ το Ρέκβιεμ του Μπράμς ή του Μπρίττεν).

Στην πρώτη κατηγορία, αυτήν της ακολουθίας, ανήκει το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ σε ρε ελάσσονα. Είναι το τελευταίο έργο του μεγάλου συνθέτη και το πιο πολυσυζητημένο.

Πρώτα απ΄ όλα αμφισβητείται πόσο από αυτό πρόλαβε να συνθέσει ο ίδιος ο Μότσαρτ πριν από το θάνατό του, πόσο συμπληρώθηκε με βάσει τις σημειώσεις του συνθέτη από τους μαθητές και μελετητές του και πόσο ανήκει εξ ολοκλήρου στους τελευταίους με βάση την εικαζόμενη έμπνευση του Μότσαρτ. Ακόμη μυστήριο σκεπάζει και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γράφτηκε το Ρέκβιεμ. Κυκλοφορούν τουλάχιστον έξι διαφορετικές εκδοχές με πιο γνωστή αυτή του Πέτερ Σάφερ, του οποίου το θεατρικό έργο Αμαντέους έγινε διάσημο από την ομώνυμη ταινία του Χόλυγουντ.

Από τις διαθέσιμες πηγές βεβαιώνεται ότι το Ρέκβιεμ ήταν παραγγελία ανώνυμων εκπροσώπων του εκκεντρικού κόμη Walsegg-Stuppach, πιθανόν για τον πρόωρο θάνατο της συζύγου του σε ηλικία 20 ετών. Ο Μότσαρτ άρχισε να δουλεύει πυρετωδώς το έργο αμέσως πριν την πρεμιέρα του Μαγικού Αυλού, το Σεπτέμβριο του 1791, μέχρι που αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει περί τα μέσα Νοεμβρίου 1791, όταν τον καθήλωσε στο κρεβάτι η αρρώστια, η οποία εν τέλει τον οδήγησε στο θάνατο στις 5 Δεκεμβρίου 1791. Τις τελευταίες μέρες της ζωής του τον επισκεπτόταν συχνά ο μαθητής και φίλος του F. X. Sussmayr. Θεωρείται απίθανο ο ίδιος ο Μότσαρτ να συνέχισε να συνθέτει από το κρεβάτι υπαγορεύοντας στο μαθητή του. Επίσης δεν υπάρχει κάποια καταγραφή των συζητήσεων με τον Sussmayr τις κρίσιμες εκείνες ώρες.

Μετά το θάνατο του συνθέτη, η σύζυγος του Μότσαρτ Κονστάντσε ανέθεσε αρχικά στον J. V. Aybler και στη συνέχεια στον Sussmayr την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε ολοκληρωμένο το 1800. Παρά τις πιέσεις, η σύζυγος του Μότσαρτ αρνήθηκε να δώσει στοιχεία σχετικά με τις συμπληρώσεις και επεμβάσεις που είχαν γίνει στο έργο. Μετά από χρόνια αποκαλύφθηκε ότι ο συνθέτης είχε ολοκληρώσει μόνον τα δύο πρώτα μέρη (το Introit και το Kyrie), ενώ είχε αφήσει χειρόγραφα τα φωνητικά μέρη και σημειώσεις μερικών ορχηστικών θεμάτων για το Dies Irae (το οποίο μέχρι την αρχή του Lacrymosa είναι σχεδόν ολοκληρωμένο) το Domine Jesu και το Hostias. Παραμένει άγνωστο αν ο Sussmayr συνέθεσε ο ίδιος τα υπόλοιπα μέρη, ή αν βασίστηκε σε σημειώσεις του Μότσαρτ, σημειώσεις πάντως οι οποίες δεν βρέθηκαν μέχρι σήμερα. Αργότερα πολλοί μελετητές κατέκριναν τις συμπληρώσεις του Sussmayr ως κατώτερες από πλευράς επιπέδου ενορχήστρωσης και αντιστικτικής ικανότητας σε σχέση με το υπόλοιπο έργο και επιχείρησαν εναλλακτικούς τρόπους ολοκλήρωσης, με γνωστότερες τις εκδόσεις των F. Beyer, C. Druce, C. R. F. Maunder, H. C. Robbins Landon και R. D. Levin.

Στην εκτέλεση των Solistes de Lyon – Bernard Tetu με την Ορχήστρα της Στουτγκάρδης θα χρησιμοποιηθεί η παραδοσιακή έκδοση του Sussmayr. Και μάλιστα στη λιτή εκτέλεση που είχε εξ αρχής σχεδιαστεί από το συνθέτη.

Παρά τις διενέξεις γύρω από το γνησιότητα και το μυστήριο που περιβάλει τη σύνθεσή του, το Ρέκβιεμ έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο δυναμικά, βαθυστόχαστα και δημοφιλή έργα του Μότσαρτ. Περιέχει μουσική λατρευτική, συναισθηματική και ταυτόχρονα τραγική, η οποία μαγεύει τους ακροατές.

Solistes de Lyon - Bernard T&eacute;tu

Το μουσικό αυτό σύνολο αποτελείται από τραγουδιστές υψηλού επιπέδου που συνδυάζουν το ενδιαφέρον τους για τη Φωνητική Μουσική Δωματίου και την προσωπική σολιστική δραστηριότητα. Αποτελούμενο από διαφορετικές μουσικές προσωπικότητες, το σύνολο προσεγγίζει ένα μεγάλο μέρος του μουσικού ρεπερτορίου κυρίως της ρομαντικής μουσικής με συνοδεία πιάνου ή μικρού μουσικού συνόλου και της Γαλλικής μουσικής του 19 και 20ου αιώνα, αναδεικνύοντας ιδίως τα ξεχασμένα ή παρεξηγημένα έργα.

H καλλιτεχνική πορεία του συνόλου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προσωπικότητα του μουσικού διευθυντή της Bernard T&eacute;tu. Πρόσφατα επέκτειναν το ρεπερτόριό τους με σύγχρονα φωνητικά έργα για 12 - 16 φωνές (Ohana, Ligeti, Messiaen, X&eacute;nakis, Dusapin, Duhamel) προσελκύοντας τους πρωτοπόρους του είδους Mauricio Kagel και Pierre Boulez, μεταξύ άλλων, να τους διευθύνουν.

Ο Bernand Tetu είναι ο ιδρυτής της ορχήστρας (1979) και ο βασικός διευθυντής της. Με λαμπρή καριέρα στη διεύθυνση συμφωνικών ορχηστρών στη Γαλλία και το εξωτερικό. Έχει ηχογραφήσει περισσότερους από 25 δίσκους και συγκεκριμένα έχει πραγματοποιήσει τις πρώτες ηχογραφήσεις παγκοσμίως του «Naissance de Venus» του Gabriel Faure και του «Athalie» του Mendelssohn. Οι ερμηνείες του σε κομμάτια των Brahms, Berlioz, Debussy και Caplet αποτελούν αναφορές της αρχαίας και της σύγχρονης μουσικής. Του οφείλουμε τις πρώτες ακροάσεις του King Arthur του Purcell ή του Livre Vermeil της Montserrat, καθώς και την αναστήλωση και τις πρώτες ηχογραφήσεις κομματιών των M.A. Charpentier και M.A. Ingegneri, καθώς και τη δημιουργία κομματιών των Antoine Duhamel , Gilbert Amy, Gilles Tremblay, Maurizio Kagel, Maurice Ohana, Jean Fran&ccedil;aix. Δημιούργησε στο ωδείο της National Superieur de Musique της Λυών το πρώτο τμήμα στη Γαλλία με σκοπό την εκπαίδευση διευθυντών επαγγελματικών χορωδιών. Είναι Υπεύθυνος Τεχνών και Γραμμάτων, έχει κερδίσει το Βραβείο Jacques Cartier και το Βραβείο της Ακαδημίας Καλών Τεχνών (Academie des Beaux Arts).

Stuttgart Chamber Orchestra

Η Ορχήστρα Δωματίου της Στουτγάρδης ιδρύθηκε το 1945 και είναι από τις παλιότερες ορχήστρες μουσικής δωματίου, αποτελώντας ακόμη και σήμερα μοντέλο του είδους. Ανέπτυξε παραδειγματικό τρόπο ερμηνείας των έργων του Johann Sebastian Bach και υπήρξε πρόδρομος των ιστορικά «γνήσιου» στυλ εκτέλεσης των κλασσικών και ρομαντικών. Οι πολυάριθμες ηχογραφήσεις της της απέφεραν πολλά βραβεία και διακρίσεις (ανάμεσά τους και το Grand Prix du Disque), επιτυγχάνοντας εξαιρετικές πωλήσεις ανά τον κόσμο. Mόνο το "Eine kleine Nachtmusik” του Mozart διακρίθηκε με Xρυσό Δίσκο για πωλήσεις περισσότερες του ενός εκατομμυρίου αντιτύπων. Δίδει πολυάριθμες συναυλίες σε όλα τα μεγάλα μουσικά κέντρα του κόσμου και συμμετέχει στα σημαντικότερα φεστιβάλ. Συνεργάζεται με σπουδαίους μαέστρους, όπως οι Ferdinand Leitner, Trevor Pinnock, Frans Br&uuml;ggen, Andreas Delfs, Dimitry Sitkovetsky ή ο Lev Markiz και σπουδαίους σολίστες, όπως οι Henryk Szeryng, Bruno Leonardo Gelber, Frank Peter Zimmermann, Heinrich Schiff, Christian Zacharias, Mischa Maisky, Kim Kashkashian, Keith Jarrett, Jan Garbarek και Shlomo Mintz.

O Dennis Russell Davies είναι ο βασικός μαέστρος της ορχήστρας από το 1995. Συνθέτες όπως οι Philip Glass ή ο Giya Kancheli έχουν αφιερώσει έργα τους στην Oρχήστρα Δωματίου της Στουτγκάρδης, ενώ δίνονται συχνά ειδικές παραγγελίες έργων σε συνθέτες καθώς το ρεπερτόριο της ορχήστρας βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη και ανανέωση. H Ορχήστρα Δωματίου της Στουτγκάρδης υποστηρίζεται από την πολιτεία της Baden-Wurttemberg, την πόλη της Στουτγκάρδης και τον Robert Bosch GmbH.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.