Jump to content

[αγροτικός] Εφημερίες αγροτικών ιατρών : αμοιβές,φορολογία,πλαφον


drWatkins

Recommended Posts

Για τους γιατρούς του ΕΣΥ προβλέπεται οι εφημερίες να είναι αφορολόγητες και να φορολογούνται μόνο οι ετοιμότητας. Για τους αγροτικούς όμως, έμαθα πως οι εφημερίες δεν θεωρούνται για το υπουργείο οικονομικών εφημερίες, αλλά υπερωρίες. Έτσι φορολογούνται και μάλιστα "χοντρά". Αληθεύει αυτό? Γιατί αν είναι έτσι εφημερεύουμε καθαρά για την εφορία!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...
  • Απαντήσεις 278
  • Created
  • Last Reply

Μπορεί κάποιος που το έχει ψάξει να μας πει ακριβώς πόσα παίρνει ένας αγροτικός για εφημερίες

Καθημερινές, Σάββατο, Κυριακή, Αργία πριν αργία

στο 3μηνο και μετα?

Επίσης:

Ας πούμε ότι έχεις εφημερία από τις 15¨00 Παρασκευής μέχρι 09:00 του Σαββατου.

Πληρώνεσαι 15:00-24:00 Καθημερινή και 24:00-09:00 Σάββατο?

Κάτι πήρε το αυτί μου και μου φάνηκε περίεργο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η εφημερία δεν ξεκινά από τις 15:00, αλλά από τις 15:30 που τελειώνει το ωράριο και τελειώνει στις 07:30 που αρχίζει το επόμενο ωράριο. Για κάποιες κατηγορίες γιατρών (νομίζω και τους αγροτικούς) οι ώρες αυτές είναι 16:00 και 08:00. 

Δεν έχει σημασία πότε ξεκινάτε κανονικά στην πράξη - αυτό που μετράει είναι οι θεωρητικές ώρες, 

όπως το θεωρητικό πρωινό ωράριο είναι οκτάωρο.

Οι αμοιβές είναι ανάλογα με την ημέρα (καθημερινή-Σάββατο-Κυριακή ή αργία) και υπολογίζονται με βάση το ωρομίσθιο, τις προσαυξήσεις για νυκτερινή εργασία και το θεωρητικό ωράριο εφημερίας. Έτσι είναι αρκετά πολύπλοκο να τις υπολογίσεις, και απλά κρατάς τα "εμπειρικά" δεδομένα, δηλ. περίπου 65 ευρώ η καθημερινή, 75 η Παρασκευή, 95 το Σάββατο και 105 η Κυριακή. Δεν είναι ακριβώς τόσα όμως...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Νομίζω πως και η Παρασκευή πληρώνεται 65 Ευρώ.Τουλάχιστον σε μας έτσι γίνοταν. emconfused

Πάντως προσέξτε την ράδιο αρβύλα από αργία σε αργία πληρώνεσαι διπλά, μην την πατήσετε! Αν κάνετε 2 συνεχόμενες αργίες θα πληρωθείτε σαν να κάνατε 2 αργίες ξεχωριστά! :rolleyes:

ΥΓ Καλή Χρονιά με υγεία πάνω από όλα!! :rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

Από όσα γνωρίζω το πλαφόν των εφημεριών ισχύει για επιμελητές και ειδικευόμενους του ΕΣΥ.Ισχύει για τους υπηρετούντες αγροτικούς ιατρούς?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ναι

Ο διευθυντής,μας ενημέρωσε ότι δεν ανήκουν οι αγροτικοί ιατροί σε αυτές τις διατάξεις γιατί είμαστε με σύμβαση δημοσίου δικαίου :antegeia: .Πού μπορώ να βρω απτές αποδείξεις και χαρτιά για το συγκεκριμένο θέμα?Ευχαριστώ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

Να ξεκαθαρίσουμε και κάτι άλλο;....Οταν λέμε πλαφόν....εννοούμε τό σύνολο των εφημεριών που πρέπει να κάνει κάποιος σε ένα μήνα;...ή τις χρηματικές απολαβές που έχεις απο τις εφημερείες που έκανες τον μήνα;

Αν λέμε για τις χρηματικές απολαβές απο τις εφημερείες...λέμε ότι το περισσότερο που θα πάρει κάποιος από λεφτά είναι όσο και ο μισθός του...είτε κάνει 6 εφημερείες(αλλά όλες αργίες)..είτε κάνει 20...είτε κάνει 30....

Αν λέμε για το πόσες πρέπει εφημερείες να κάνει κάποιος...τότε αλλάζει...

Είναι έτσι ΑΜΑΝΤΑ;..ή κάνω κάποιο λάθος;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πλαφόν χρηματικό. Αυτό που είπες, δεν μπορεί οι χρηματικές σου απολαβές από εφημερίες να είναι περισσότερες από τον βασικό σου μισθό.

Πλαφόν στις εφημερίες...κάνε και 30huh.gif

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πλαφόν χρηματικό. Αυτό που είπες, δεν μπορεί οι χρηματικές σου απολαβές από εφημερίες να είναι περισσότερες από τον βασικό σου μισθό.

9. Το σύνολο των πρόσθετων αμοιβών ή άλλων απολαβών των ιατρών,

περιλαμβανομένων και των αποζημιώσεων από εφημερίες, δεν μπορεί σε καμιά

περίπτωση να υπερβεί κατά μήνα τις αποδοχές της οργανικής τους θέσης, χωρίς

συνυπολογισμό σε αυτές της οικογενειακής παροχής και των επιδομάτων εορτών

και αδείας.

Το σύνολο των αποδοχών της οργανικής τους θέσης και των πρόσθετων αμοιβών

τους κατά μήνα δεν μπορεί να υπερβεί τις μηνιαίες αποδοχές που αντιστοιχούν

σε Αρεοπαγίτη με 29 χρόνια υπηρεσίας, χωρίς την οικογενειακή παροχή. Τυχόν

υπέρβαση του ποσού αυτού περικόπτεται από την αποζημίωση των εφημεριών.

αυτό ακριβώς. Και για να το μεταφράσω και με νομικά λόγια :

Οι διοριζόμενοι στις ανωτέρω θέσεις ιατροί αμείβονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Α'Μέρους του Ν.3205/2003 (ΦΕΚ 297 τ.Α') όπως εκάστοτε ισχύουν και η αποζημίωση για την υπερωριακή απασχόλησή τους υπολογίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθ.16 του ίδιου νόμου:

Επειδή, στο άρθρο 7 του ν. 2606/1998 "Μισθολογικές ρυθμίσεις διπλωματικών υπαλλήλων και άλλων συναφών κατηγοριών του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και των γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και άλλες διατάξεις" (Φ.Ε.Κ. Α' 89) προβλέπεται ότι: "1. Η συμμετοχή των γιατρών του Ε.Σ.Υ., των μελών Δ.Ε.Π. τμημάτων ιατρικής και όλων των γιατρών πού με οποιαδήποτε σχέση προσφέρουν υπηρεσία στα νοσοκομεία, στο πρόγραμμα εφημεριών (ενεργών και ετοιμότητας) είναι υποχρεωτική για όλους τους βαθμούς και βαθμίδες, σύμφωνα με τις εκάστοτε υπηρεσιακές ανάγκες. ... 4. Η συνολική αμοιβή για κάθε ενεργό εφημερία ανάλογα με τη διάρκειά της προσδιορίζεται με ωρομίσθιο ως εξής: (¨) δ. Τα ανωτέρω προκύπτοντα συνολικά ποσά αμοιβής δεκαεξάωρης ή εικοσιτετράωρης ενεργού εφημερίας, κατά περίπτωση, προσαυξάνονται κατά δέκα χιλιάδες (10.000) δραχμές για Επιμελητές Γ' Β' και Α' και κατά είκοσι χιλιάδες (20.000) δραχμές για Διευθυντές. Το ωρομίσθιο ορίζεται στο ένα εκατοστό πεντηκοστό (1/150) του βασικού μισθού (...)". Εξάλλου, στην παρ. 1 του άρθρου 84 του ν. 2676/1999 "Οργανωτική και λειτουργική αναδιάρθρωση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και άλλες διατάξεις" (ΦΕΚ Α' 10) ορίζεται ότι: "Όπου στον ν. 2606/1998 (ΦΕΚ 89 Α'/22.4.1998) αναφέρεται ο όρος Επιμελητής Γ' συμπληρώνεται και ειδικευόμενος".

Εγκρίνουμε την καθιέρωση εργασίας με αμοιβή, πέραν της υποχρεωτικής, για εφημερίες στα Κέντρα Υγείας, γιατρών υπηρεσίας υπαίθρου των Π.Ι. ή Κ.Υ., κατά τις καθημερινές, τα Σάββατα, Κυριακές, αργίες και εξαιρέσιμες ημέρες για το διάστημα από 1.1.97 έως 31.12.97.

2. Ο αριθμός των εφημεριών κατά μήνα, για κάθε γιατρό, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις οκτώ (8).

3. Τα προγράμματα εφημεριών των Κ. Υγείας εγκρίνονται από τα Διοικητικά Συμβούλια των Νοσοκομείων, μετά από εισήγηση του Διευθυντή τους, θα είναι δε σύμφωνα με τις οδηγίες και κατευθύνσεις και θα βασίζονται στις πραγματικές ανάγκες του κάθε Κέντρου Υγείας, όπως αυτές προσδιορίζονται από τα πληθυσμιακά δεδομένα και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, με τον περιορισμό της επομένης παραγράφου.

4. Στο πρόγραμμα εφημεριών του κάθε Κέντρου Υγείας, η συμμετοχή γιατρών υπηρεσίας υπαίθρου, περιορίζεται σε έναν (1) για τις ημέρες που εφημερεύουν ενεργά ένας ή περισσότεροι γιατροί ΕΣΥ και σε δύο (2) για τις ημέρες που δεν υπάρχει σε ενεργό εφημερία γιατρός ΕΣΥ, ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας.

5. Αγροτικοί γιατροί που έχουν τοποθετηθεί ή αποσπαστεί με απόφασή μας σε Νοσηλευτικά ιδρύματα, το ΕΚΑΒ και λοιπές Υγειονομικές μονάδες μπορούν επίσης να πραγματοποιούν μέχρι οκτώ (8) εφημερίες το μήνα.

6. Μόνιμοι αγροτικοί γιατροί που έχουν τοποθετηθεί σε Νοσοκομεία, για ειδίκευση, ακολουθούν ως προς τον αριθμό των εφημεριών, τις ρυθμίσεις που ισχύουν για τους ειδικευομένους γιατρούς.

7. Ειδικευμένοι αγροτικοί γιατροί που έχουν τοποθετηθεί ή αποσπασθεί με απόφασή μας σε Νοσοκομεία, πραγματοποιούν αριθμό ενεργών εφημεριών ίσο με τον αντίστοιχο των Επιμελητών Β' του Τμήματος ή Εργαστηρίου που ανήκουν.

8. Οι εφημερίες είναι υποχρεωτικές, γίνονται σε 16ωρη συνεχή υπηρεσία τις καθημερινές και 24ωρη τα Σάββατα, Κυριακές, αργίες και εξαιρέσιμες, μέσα στο Κέντρο Υγείας.

9. Στο πρόγραμμα εφημεριών κάθε Κ.Υ. θα συμμετέχουν, με ίσο αριθμό εφημεριών, όλοι οι γιατροί που έχουν τοποθετηθεί σε αυτό και στα Περιφερειακά του Ιατρεία.

10. Εφημερίες στα Περιφερειακά ιατρεία δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

11. Η αποζημίωση των αγροτικών γιατρών για τις προσφερόμενες εφημερίες υπολογίζεται στο ένα εξηκοστό πέμπτο (1/65) του βασικού τους μισθού, αυτή δε δεν μπορεί να υπερβεί τα όρια που θέτει το άρθρο 104 του Συντάγματος (ύψος ακαθαρίστων αποδοχών).

Από τις προαναφερθείσες διατάξεις προκύπτει ότι όλοι οι γιατροί που υπηρετούν στα νοσοκομεία με οποιαδήποτε σχέση, μεταξύ των οποίων και οι ειδικευόμενοι στρατιωτικοί και αγροτικοί γιατροί, υποχρεούνται να συμμετέχουν υποχρεωτικά στο πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου, στο οποίο ειδικεύονται, αμειβόμενοι για τη συμμετοχή τους αυτή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν. 2606/1998, ανεξαρτήτως αν όσον αφορά, ειδικότερα, τους προαναφερθέντες στρατιωτικούς και αγροτικούς γιατρούς έχουν τοποθετηθεί για την απόκτηση τίτλου ιατρικής ειδικότητας στο ανωτέρω νοσοκομείο ως άμισθοι υπεράριθμοι και ως εκ τούτου συνεχίζουν να λαμβάνουν τις αποδοχές της οργανικής τους θέσης, οι οποίες υπολογίζονται σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις. Κατά συνέπεια, το συνολικό ποσό αμοιβής των γιατρών αυτών για κάθε δεκαεξάωρη ή εικοσιτετράωρη ενεργό εφημερία προσαυξάνεται, σύμφωνα με τις προαναφερθείσες διατάξεις του άρθρου 7 του ν.

2606/1998 και εκείνες του άρθρου 84 του ν. 2676/1999, κατά δέκα χιλιάδες (10.000) δραχμές, η προσαύξηση δε αυτή καταβάλλεται παρά το γεγονός ότι η χορήγησή της δεν προβλέπεται από τις διατάξεις πού διέπουν το μισθολόγιο της οργανικής τους θέσης. (30 ευρώ τώρα)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να πούμε και κάτι άλλο;

Γιατί οι εφημερίες στο τρίμηνο που γίνονται στο Γ.Ν για τους αγροτικούς πρίν πάνε σε Π.Ι ή Κ.Υ είναι μόνο μέχρι 4 και αυτές είναι προαιρετικές;

Υπάρχει κάτι σχετικό με αυτό το θέμα;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να πούμε και κάτι άλλο;

Γιατί οι εφημερίες στο τρίμηνο που γίνονται στο Γ.Ν για τους αγροτικούς πρίν πάνε σε Π.Ι ή Κ.Υ είναι μόνο μέχρι 4 και αυτές είναι προαιρετικές;

Υπάρχει κάτι σχετικό με αυτό το θέμα;

όπως θα δες πιο πάνω, (νούμερο 5) είναι μέχρι 8 και ναι , είναι προαιρετικές (μπορούν να ....)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 months later...

Συγγνώμη εκ των προτέρων αν το θέμα έχει ήδη αναφερθεί σε άλλο topic αλλά μόλις χθες μια γνωστή μου,που τελειώνει το αγροτικό της(άγονο για να είμαι ακριβής και με παράταση 1 έτους-α,ρε τύχη...) σε συζήτηση που είχαμε για το μισθολογικό του όλου θέματος μου ανέφερε πως ο μισθός ανεβαίνει κατά βάση από τον αριθμό των εφημεριών...Γνωστό θα μου πείτε και φυσικά θα συμφωνήσω μαζί σας.Αυτό που δεν ήξερα και μου προκάλεσε τεράστια εντύπωση μου το έριξε όταν της ανέφερα τον νομό που επέλεξα να δηλώσω τις 2 επιλογές μου(έλα μην τα λέμε και όλα...).Εμβρόντητος λοιπόν άκουσα πως στον συγκεκριμένο νομό τα πράγματα μισθολογικά είναι χάλια(όπως μου μετέφερε ήταν και ο λόγος που δεν επέλεξε και η ίδια τον συγκεκριμένο νομό) διοτι όλες τις εφημερίες τις παίρνουν οι γενικοί γιατροί.Αν αυτό έχει την παραμικρή δόση αλήθειας μπορούμε εμείς(σε περίπτωση που πάρω το αγροτικό) να κάνουμε κάτι για να αλλάξει αυτό ή πρόκειτε για κάτι θέσφατο που ούτως ή άλλως ισχύει μεταξύ γενικών ιατρών και διευθυντού του νοσοκομείου...?

Ευχαριστω για κάθε απάντηση...Επ'ουδενί δεν θέλω να προσβάλλω τους γενικούς ιατρούς απλά μεταφέρω έναν προβηματισμό μου κυρίως λόγω άγνοιας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μη βιαζεσαι να απογοητευτεις..Παρε τηλ. πρωτα στο Κ.Υ και ζητα να μιλησεις με τον αγροτικο γιατρο.

Δυσκολο μου φαινεται κατι τετοιο,πολλοι γνωστοι εχουν κανει αγροτικο σε πολλους διαφορετικους νομους και δεν εχει ακουστει κατι παρομοιο..

Τεσπα,επιβεβαιωσε το πρωτα

Τωρα,αν ειναι οντως ετσι,εγω θα συζητουσα λιγο με τον αγροτικο τι ενεργειες εχουν γινει στο παρελθον,ατομικα ή συλλογικα(γιατι οι προηγουμενοι μπορει να το δεχτηκαν ως εχει),για να δω τι περιθωρια εχω..Δηλαδη αυτο που σε νοιαζει σε πρωτη φαση ειναι να δεις ποσο ''κατεστημενο'' ειναι ολο αυτο..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συγγνώμη εκ των προτέρων αν το θέμα έχει ήδη αναφερθεί σε άλλο topic αλλά μόλις χθες μια γνωστή μου,που τελειώνει το αγροτικό της(άγονο για να είμαι ακριβής και με παράταση 1 έτους-α,ρε τύχη...) σε συζήτηση που είχαμε για το μισθολογικό του όλου θέματος μου ανέφερε πως ο μισθός ανεβαίνει κατά βάση από τον αριθμό των εφημεριών...Γνωστό θα μου πείτε και φυσικά θα συμφωνήσω μαζί σας.Αυτό που δεν ήξερα και μου προκάλεσε τεράστια εντύπωση μου το έριξε όταν της ανέφερα τον νομό που επέλεξα να δηλώσω τις 2 επιλογές μου(έλα μην τα λέμε και όλα...).Εμβρόντητος λοιπόν άκουσα πως στον συγκεκριμένο νομό τα πράγματα μισθολογικά είναι χάλια(όπως μου μετέφερε ήταν και ο λόγος που δεν επέλεξε και η ίδια τον συγκεκριμένο νομό) διοτι όλες τις εφημερίες τις παίρνουν οι γενικοί γιατροί.Αν αυτό έχει την παραμικρή δόση αλήθειας μπορούμε εμείς(σε περίπτωση που πάρω το αγροτικό) να κάνουμε κάτι για να αλλάξει αυτό ή πρόκειτε για κάτι θέσφατο που ούτως ή άλλως ισχύει μεταξύ γενικών ιατρών και διευθυντού του νοσοκομείου...?

Ευχαριστω για κάθε απάντηση...Επ'ουδενί δεν θέλω να προσβάλλω τους γενικούς ιατρούς απλά μεταφέρω έναν προβηματισμό μου κυρίως λόγω άγνοιας.

Δυστυχώς εκεί που υπάρχουν πολλοί γενικοι ιατροί έτσι είναι τα πράγματα.

Ο νόμος λέει ότι πρέπει να εφημερεύουν ως εξης:

Γενικός+αγροτικός

ή

Γενικός+Γενικός

ή

Γενικός+Γενικός+αγροτικός (αν έχει λεφτά το ΚΥ)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Έτσι ακριβώς είναι.

Δεν είναι θέμα Νομού αλλά Κ.Υ.

Αν υπάρχουν πολλοί Γεν.Ιατροί, οφείλουν να καλύψουν όλες τις μέρες του μήνα έστω και ένας απο αυτούς.

Αν θέλουν μπορούν να καλύψουν και τη δευτερη θέση, πράγμα σπάνιο, με αποτέλεσμα να μένει κατι και για τους αγροτικούς.Στους οποίους, αν είναι και αυτοί πολλοί τους αναλογουν όλο και πιο λίγες!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 months later...

Παιδιά έπεσε στην αντίληψή μου το εξής ΦΕΚ :

Υπ. απόφαση ΔΥ1β/43084 - Φ.Ε.Κ.33/τεύχος Β', 19/1/1996

Ενεργοί εφημερίες γιατρών υπηρεσίας υπαίθρου, των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του Ν.Δ. 67/68, του Ν. 1397/83 και του Ν. 2071/92.

2. Τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 2194/94 και του άρθρου 20 του Ν. 1963/91.

3. Τις διατάξεις του άρθρου 7 του Ν. 1810/88, αποφασίζουμε:

1. Εγκρίνουμε την καθιέρωση εργασίας με αμοιβή, πέραν της υποχρεωτικής, για εφημερίες στα Κ.Υγείας, γιατρών υπηρεσίας υπαίθρου των Π.Ι. ή Κ.Υγείας, κατά τις καθημερινές, τα Σάββατα, Κυριακές, αργίες και εξαιρέσιμες ημέρες για το διάστημα από 1.1.96 έως 31.12.96.

2. Οαριθμός των εφημεριών κατά μήνα, για κάθε γιατρό, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις οκτώ.

3. Τα προγράμματα εφημεριών των Κ.Υγείας εγκρίνονται από τα Διοικ.Συμβούλια των Νοσοκομείων, μετά από ειδήγηση του Διευθυντή τους, θα είναι δε σύμφωνα με τις οδηγίες και κατευθύνσεις και θα βασίζονται στις πραγματικές ανάγκες του κάθε Κ.Υγείας, όπως αυτές προσδιορίζονται από τα πληθυσμιακά δεδομένα και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, με τον περιορισμό της επόμενης παραγράφου.

4. Στο πρόγραμμα εφημεριών του κάθε Κ.Υγείας , η συμμετοχή γιατρών υπηρεσίας υπαίθρου, περιοδίζεται σε ένα για τις ημέρες που εφημερεύουν ενεργά ένας ή περισσότεροι γιατροί ΕΣΥ και σε δύο για τις ημέρες που δεν υπάρχει σε ενεργό εφημερία γιατρός του ΕΣΥ, ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας.

5. Αγροτικοί γιατροί που έχουν τοποθετηθεί ή αποσπαστεί με απόφασή μας σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα, το ΕΛΑΒ και λοιπές Υγειονομικές μονάδες μπορούν επίσης να πραγματοποιούν μέχρι οκτώ εφημερίες το μήνα.

6. Μόνιμοι αγροτικοί γιατροί που έχουν τοποθετηθεί σε Νοσοκομεία για ειδίκευση, ακολουθούν ως προς τον αριθμό των εφημεριών τις ρυθμίσεις που ισχύουν για τους ειδικευόμενους γιατρούς.

7. Ειδικευμένοι αγροτικοί γιατροί που έχουν τοποθετηθεί ή αποσπαστεί με απόφασή μας σε Νοσοκομεία, πραγματοποιούν αριθμό ενεργών εφημεριών ίσο με τον αντίστοιχο των Επιμελητών Β' του Τμήματος ή Εργαστηρίου που ανήκουν.

8. Οι εφημερίες είναι υποχρεωτικές, γίνονται σε 16ωρη συνεχή υπηρεσία τις καθημερινές και 24ωρη τα Σάββατα, Κυριακές, αργίες και εξαιρέσιμες, μέσα στο Κ.Υγείας, η δε καταβολή αποζημίωσής ους, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβεί τα όρια που θέτει το άρθρο 104 του Συντάγματος (ύψος ακαθάριστων αποδοχών).

9. Στο πρόγραμμα εφημεριών κάθε Κ.Υγείας θα συμμετέχουν, με ίσο αριθμό εφημεριών, όλοι οι γιατροί που έχουν τοποθετηθεί σε αυτό και στα Περιφερειακά τους Ιατρεία.

10. Εφημερίες στα Περιφερειακά Ιατρεία δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

11. Τα Διοικητικά Συμβούλια των Νοσοκομείων, σε καμμία περίπτωση δεν υποχρεούνται να εξαντλούν τα ανώτατα όρια των προβλεπόμενων εφημεριών, αλλά υποχρεούνται να προσαρμόζουν τα προγράμματα στις πραγματικές ανάγκες των Κ.Υγείας και των εγκεκριμένων πιστώσεων των Προϋπολογισμών τους.

Το ύψος της δαπάνης, που προκαλείται από την απόφαση αυτή σε βάρος των πιστώσεων των Προϋπολογισμών των νοσοκομείων δεν μπορεί να προσδιοριστεί.

Η παρούσα να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 1996

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΔΗΜ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

Ισχύει ακόμη αυτό το ΦΕΚ ? Γιατί πολλοί αγροτικοί έχουν κάνει παραπάνω από 8 εφημερίες...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν δεν υπερβαινουν το πλαφον τις πληρωνεσαι κανονικοτατα.Εδω που ειμαι ολοι οι αγροτικοι κανουμε περιπου 10 ο καθενας.Μερικοι και παραπανω emwhistling

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα.

Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει το παραπάνω ερώτημα ? Έχει διαφορά αν ο αγροτικός έχει άγονο αγροτικό ή όχι ? (ο άγονος εχει μεγαλύτερο πλαφόν ?)

Και τελικά, ποιο είναι το χρηματικό πλαφόν (με νούμερο) σε κάθε περίπτωση γιατί απ'τα λεφτά που μπαίνουν στο λογαριασμό κάθε μήνα (1250 για μη-άγονα και 1650 περίπου για το άγονο), άλλα είναι μισθός, άλλα είναι επιδόματα και γενικά έχω μπερδευτεί... Και τέλος, για να υπολογιστεί αν κάποιος ξεπερνάει το πλαφόν, αθροίζει τα μικτά έσοδα από τις εφημερίες ή τα καθαρά ?

Thanks in advance !

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.