Jump to content

[TAINIOKΡΙΤΙΚΗ] Υδάτινες Ιστορίες


Recommended Posts

"The Life Aquatic With Steve Zissou" emstar emstar,5

Του Γουες Άντερσον, με τους Μπιλ Μάρεϊ, Αντζέλικα Χιούστον, Όουεν Γουίλσον, Κέιτ Μπλάνσετ, Γουίλεμ Νταφόε, Τζεφ Γκόλντμπλαμ κ.α.

Ο θρυλικός ωκεανολόγος Στιβ Ζίσου (Μάρεϊ) βρίσκεται στον κατήφορο της καριέρας του, με τη σύζυγό του (Χιούστον) να τον εγκαταλείπει, τον αντίπαλο του (Γκόλντμπλαμ) να τον κοντράρει ασύστολα και την επιστημονική κοινότητα να το θεωρεί ξοφλημένο. Ξεκινά έτσι το τελευταίο του ταξίδι για να βρει και να σκοτώσει τον καρχαρία-τζάγκουαρ που σκότωσε το για χρόνια φίλο και συνάδελφό του: στο ταξίδι αυτό θα τον συνοδεύσει ο γιος (Γουίλσον) που δε γνώρισε ποτέ, μια έγκυος δημοσιογράφος (Μπλάνσετ) και το θεοπάλαβο πλήρωμά του...

Περίμενα με ανυπομονησία αυτήν την ταινία για το εξαιρετικό της καστ και τον πολλά υποσχόμενο Γουες Άντερσον, δημιουργό του "Rushmore" και των "Royal Tenenbaums". Όπως και σε πολλές, δυστυχώς, περιπτώσεις φετινών ταινιών και παρά τις προειδοποιητικές κριτικές που μιλούσαν για τη χειρότερη ταινία του, οι αξιώσεις μου πήγαν στράφι...

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι: η ταινία δεν είναι ΚΑΚΗ, όπως είναι σίγουρα π.χ. ο "Κωδικός Πιπίλα" ή το "2 Fast 2 Furious". Οι ταινίες αυτές φωνάζουν για το ποιόν τους από μακριά. Θα έλεγε κάποιος μάλιστα, ότι η ταινία δεν είναι καν μέτρια, και θα το ισχυριζόταν με ασφάλεια και στέρεα επιχειρήματα.

Για όσους δεν έχουν δει τις πρώτες 2 ταινίες του, το "Life Aquatic" είναι μια εξαίσια "περίεργη" ιστορία, μπολιασμένη με μαύρο χιούμορ, σουρεάλ διαλόγους και αρκετή συγκίνηση. Η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από μια εμφανώς αλα Κουστώ περσόνα, την οποία υποδύεται εξαιρετικά ο Μπιλ Μάρεϊ. Γιατί, βλέπετε, το κάστινγκ και οι ερμηνείες δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για τον Άντερσον. Τι είναι; Το γεγονός ότι επέλεξε, ως άλλος Γούντι Άλεν, να διατηρήσει το ύφος, την "αλλοκοτοσύνη" που τον έκανε διάσημο και να αφήσει στην άκρη κάθε προσπάθεια να εμβαθύνει στους χαρακτήρες και στην ιστορία, ή να κάνει την ταινία του δυνατότερη και πιο πλούσια σε συναίσθημα. Έτσι, το αποτέλεσμα είναι άνισο, ενίοτε βαρετό κι ας έχει μερικά απολαυστικά γκαγκς.

Ίσως να φταίει ότι στα προηγούμενα είχε συν-σεναριογράφο το Γουίλσον....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

...Βασικα δεν το ειδα αλλα πρεπει να ειναι πολυ μπερδεμα...Αφου η Ιδια η Αντζελικα Χιουστον ειπε:'Ειδα 6 φορες την ταινια για να καταλαβω τι ακριβως γινεται... :wacko:

Για να ειμαι ειλικρινης,την 'οικογενεια τετενμπαουμ' την ειχα βρει καλουλα και εξω απ'τα καθιερωμενα.Πιο πολυ μ'αρεσε για την γλυκεια της παρακμη,που την εβγαζε χωρις χωρις κοπο και φαινοταν.Δηλ,ηταν καλτ,χωρις να προσπαθουσε να ειναι και αυτο ειναι το καλυτερο.Οταν το καταλαβαινεις πως καποια ταινια 'προσπαθει' να ειναι εξω απ'τα καθιερωμενα,τοοοοτε... :rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.