Jump to content

[εμπειρίες ] Στο Κ.Υ. ΣΟΦΑΔΩΝ εφημερεύουμε με κίνδυνο της ζωής μας!


vasso

Recommended Posts

Όταν δήλωνα το αγροτικό μου και μου έλεγαν ότι στο Κέντρο Υγείας Σοφάδων στην Καρδίτσα θα αντιμετώπιζα στις εφημερίες πρόβλημα εξαιτίας των τσιγγάνων της περιοχής, σκέφτηκα ότι αυτοί που μου τα έλεγαν αυτά ήταν ρατσιστές. Εμένα εντούτοις με γοήτευε το γεγονός ότι θα προσέφερα τις υπηρεσίες μου σε μια υποβαθμισμένη κοινωνική ομάδα με κουλτούρα και νοοτροπία διαφορετική από ό,τι είχα συνηθίσει.

Η πραγματικότητα όμως με προσγείωσε. Το Κέντρο Υγείας, χτισμένο σε απόσταση αναπνοής από τον τσιγγάνικο καταυλισμό, είναι στην κυριολεξία ένα σαλούν, ένα ξέφραγο αμπέλι, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας της ασφάλειας του προσωπικού, όπως λόγου χάρη φρουρούς ή έστω κάποια πόρτα ασφαλείας.

Από την πρώτη μου εφημερία διαπίστωσα ότι αυτός ο πληθυσμός απολαμβάνει προνομιακής μεταχείρησης τόσο από την τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και από τους τοπικούς βουλευτές προς άγραν ψήφων. Σε 80 περίπου οικογένειες έχουν χαριστεί σπίτια (δεν γνωρίζω να γίνεται κάτι τέτοιο σοτυς απλούς καθημερινούς βιοπαλαιστές), δίνουν υποτροφίες για τη φοίτηση στο... δημοτικό, δηλαδή κάθε γονιός πληρώνεται ανάλογα με το πόσα παιδιά θα αφήσει να πάνε σχολείο, αντί να τιμωρείται που τα εμποδίζει να αποκτήσουν τη στοιχειώδη εκπαίδευση (εγώ και πολλοί άλλοι πολίτες δεύτερης κατηγορίας λιώσαμε στο μεροκάματο για να τελειώσουμε τη Σχολή μας), έχουν ασφάλιση του ΟΓΑ χωρίς να είναι αγρότες (ενώ εμείς τα κορόϊδα πληρώνουμε μεγάλα χρηματικά ποσά στα ασφαλιστικα ταμεία) και ούτω καθεξής.

Ας ανεχτώ (είπα από μέσα μου) αυτή την εξοργιστικά προνομιακή μεταχείριση προκειμένου να επιτύχουμε την κοινωνική ενσωμάτωση αυτής της περιθωριακής ομάδας.

Η δεύτερη δυσάρεστη έκπληξη που δοκίμασα είναι το γεγονός ότι μεγάλο μέρος αυτού του πληθυσμού είναι ναρκομανείς, αλκοολικοί, και πάνω από όλα εμφανίζονται υπό μορφή αγέλης που μαίνεται και απειλεί τους εφημερεύοντες αγροτικούς ιατρούς για το παραμικρό. Τα ευτράπελα περιστατικά δεν έχουν τέλος. Πρίν από πέντε περίπου χρόνια δύο αγροτικοί γιατροί κινδύνευσαν από τσιγγάνους που τους κυνηγούσαν με σπασμένα τζάμια, υπέβαλλαν μυνήσεις και δέχτηκαν πολλές πιέσεις από τους τοπικούς παράγοντες που προστατεύουν αυτή την αθλιότητα για να μη χάσουν τα ψηφαλάκια τους να τις αποσύρουν. Επί των ημερών μου αυτά τα περιστατικά βίας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, σε κάποιο από τα οποία ο μαινόμενος όχλος εξουδετέρωσε και κάποιον αστυνόμο, ο οποίος βέβαια ποτέ δε γύρισε με ενισχύσεις. Την Κυριακή του Πάσχα, όπου εφημέρευα εγώ η ίδια ένας μεθυσμένος γύφτος μου επιτέθηκε με σκοπό να με χτυπήσει (έχοντας προηγουμένως αγνοήσει τις ιατρικές μου οδηγίες) ανεμίζοντας σαν λάσο μια ματωμένη γάζα, με κίνδυνο να μας κολλήσει επικίνδυνες ασθένειες, τόσο το προσωπικό, όσο και τον ασθενή που είχαμε στα επείγοντα και φυσικά τους συνοδούς του, που συνέτρεξαν για να τον προστατέψουν. Δεν χρειάζεται να προσθέσω ότι παρ’ όλ΄αυτά οι ιατροί δεν λαμβάνουν επίδομα ανθυγειινής εργασίας στην τριτοκοσμική Ελλάδα.

Ο κύριος Πετσιάς, ο μάνατζερ του Νοσοκομείου της Καρδίτσας, ενημερώθηκε από τον περασμένο Δεκέμβρειο για τον κίνδυνο που απειλεί τη ζωή μας, σε συνάντηση με τους γιατρούς στο Κέντρο Υγείς. Εκεί εκτυλίχθηκε ένα απίστευτο σκηνικό. Αφού μας αμόλησε ένα κατάπτυστο λογύδριο περί των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων που πρέπει να ισχύουν στη διοίκηση του Δημοσίου τομέα, μας τόνισε ότι κανείς δεν είναι αναντικατάστατος και επομένως αν δεν μας αρέσει να παραιτηθούμε, μας είπε ότι η κόρη του κάνει κικ- μπόξινγκ και επομένως και εμείς πρέπει να κάνουμε τον Μπρους Λι για να σώζουμε τη ζωή μας, μας ξεκαθάρισε ότι φρουρός δεν θα διοριστεί και δεσμεύτηκε ότι θα μπει μια.... εσωτερική πόρτα με ... λουκέτο (η οποία είναι προφανές ότι θα συγκρατήσει τα γνωστά μπουλούκια των 30 ατόμων που εισβάλουν με ποδοβολητό, δίκην επιδρομής). Με δύο λόγια είμαστε αναλώσιμοι σαν το χαρτί του φαξ. Εννοείται πως έξι μήνες μετά τίποτα από όλα αυτά δεν έχει γίνει και ο Πετσιάς απέδειξε ότι πιό εύκολο είναι να είσαι μάνατζερ παρά κύριος. Πολλές φορές έχει συμβεί στο άκουσμα αυτού του αλαλλαγμού οι εφημερεύοντες ιατροί να τρέχουν πιο γρήγορα κι από τον Κεντέρη και να κλειδώνονται στα δωμάτιά τους, μολονότι ακόμη και τότε το μπουλούκι έχει συμβεί να ορμά να σπάσει την πόρτα.

Η αστυνομία όταν καλείται για να μας προστατέψει εμφανίζεται με καθυστέρηση και δεν μπορεί πολλά να κάνει, αφού και το να πυροβολήσουν σε αυτές τις περιπτώσεις (όπως εκείνη που οι γύφτοι πέταξαν το αστυνόμο πυξ λαξ έξω από το κέντρο υγείας) θα τους εμπλέξει σε περιπέτειες.

Σαν να μή μας έφταναν όλα αυτά, οι αγροτικοί γιατροί της Καρδίτσας είναι υποχρεωμένοι να συνταγογραφούν ΟΓΑ στο κτήριο του ΚΑΠΗ καθημερινά, χωρίς κάποιο μέτρο προστασίας εννοείται,όπου εκτυλίσσεται το άλλο ευτράπελο σκηνικό. Χρήστες ναρκωτικών, αλλά και διακινητές ναρκωτικών, αναγκάζουν τους αγροτικούς ιατρούς να τους συνταγογραφούν παράνομα ηρεμιστικά χάπια, ενίοτε και σε μεγάλες ποσότητες με την απειλή της βίας. Αυτοί συνήθως δεν έχουν καν κάποιο βιβλιάριο. Έχει συμβεί ξυλοδαρμός μίας συναδέλφου (δυστυχώς σε εμάς τις γυναίκες αυτά τα υποκείμενα εξαντλούν τα άγρια ένστικτά τους) από χρήστη ναρκωτικών και αρπαγή του βιβλιαρίου με την μονή κόκκινη γραμμή, η οποία, επειδή είναι Καρδιτσιώτισα και έχει τον φόβο των αντιποίνων δεν τόλμησε ποτέ να το καταγγείλει το περιστατικό. Εννοείται πως οι ιατροί είναι δυνατόν να καταδικαστούν για εμπόριο ναρκωτικών σε αυ΄τη την περίπτωση.

Η κατάσταση σε αυτό το νομό της Ελλάδας για τους αγροτικούς ιατρούς είναι απελπιστική. Όλα τα έγγραφα και οι αιτήσεις για μέτρα ασφαλείας που στέλνει ο Σύλλογος μας «σκαλώνουν» μεταξύ Πετσιά και ΕΣΥ, όπως χαρακτηριστικά μου ανέφερε ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου και διευθυντής του Κ. Υ. Σοφάδων κ. Κουτσιανάς.

Εγώ προσωπικά στο άθλιο υποκείμενο που μου επιτέθηκε θα υποβάλλω μύνηση, αν και ο δικηγόρος μου μου ξεκαθάρισε ότι ακριβώς επειδή είναι αγράμματος, αλκοολικός και τσιγγάνος θα του αναγνωριστούν ένα σωρό ελαφρυντικά και ακόμη και αν καταδικαστεί, χρήματα δε θα μου δώσει (που να τα βρει άλλωστε), ούτε θα φυλακιστεί (το γεγονός ότι αντιστάθηκα ορμώντας κατά πάνω του με όπλο μια καρέκλα που βρήκα δίπλα μου- μόνο και μόνο επειδή δεν είχα οδό διαφυγής- και δεν κατάφερε να με κακοποιήσει, είναι τελικά εναντίον μου).

Η κραυγή αυτή για βοήθεια, αν και αυτή τη φορά αγνοηθεί, θα έχει μια μέρα σίγουρα ως αποτέλεσμα το θάνατο κάποιου συναδέλφου- αναλώσιμου- πεσόντα σε αυτό το εμπόλεμο κέντρο υγείας.

Τσιώρα Βασιλική

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εχω μεινει με το στομα ανοιχτο!Και σε μενα εχει τυχει σε εφημερια να χτυπανε τσιγγανοι πορτες και να βριζουν, αλλα ποτε σε τετοιο σημειο!

Το ψαξατε καθολου, ολοι οι αγροτικοι μαζι να κανετε καμια μηνυση κατα του νοσοκομειου, που δεν σας παρεχει ασφαλεια?Καμια αποχη απο τα καθηκοντα σας?

Επισης, αν και εμενα δεν μου αρεσουν τετοια πραματα, εχω συνειδητοποιησει οτι ο τηλεοπτικος φακος ειναι πανισχυρος στην χωρα μας!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Συμφωνω απολυτα! Οπωσδηποτε μηνυση. Πιστευω επισης πως τα καναλια ειναι μια καποια λυση αφου το κρατος δεν κανει (ουτε προκειται να κανει) κατι. :bloodomen:
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και αντε, οι αγροτικοι καθονται ενα χρονο και φευγουν, οι μονιμοι γιατροι του ΚΥ τι κανουν?Ο Διευθυντης?'Η ολα αυτα γινονται απογευματινες ωρες?

Επισης, εκτος απο την παραιτηση, που σαφως ειναι μια λυση (οχι βεβαια η καλυτερη, αλλα απο το να σε σφαξει κανας τσιγγανος!),σκεφτηκες να βαλεις κανα μεσο να εφημερευεις με αποσπαση στο νοσοκομειο αντι για το ΚΥ?

Τελος, ενδιαφερον θα ειχε να μας πει καποιος που γνωριζει απο νομικα αν αρνηθειται να εφημερευεται κατω απο αυτες τις συνθηκες(ή τουλαχιστον να κανετε τις ελαχιστες υποχρεωτικες εφημεριες, νομιζω 3 το μηνα), τι κυρωσεις μπορει να εχετε?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αδεια οπλοφοριας διαθετει κανενας?

Πυροβολεις 2-3, πας φυλακη ,και μεχρι να ανοιξει η θεση σου για ειδικοτητα, σιγουρα θα εχεις αποφυλακιστει! :)

(Για να το ελαφρυνουμε λιγο, οσο μπορει να ελαφρυνει αυτο το θεμα)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δυστυχως, η παραιτηση ενος μονο ατομου δεν ειναι η λυση. Ειμαστε τοσο αναλωσιμοι που στην κενη θεση θα τρεξουν να βαλουν τα χαρτια τους αλλοι 100 συναδελφοι. Πολυ καλο θα ηταν μια μαζικη παραιτηση ολων των αγροτικων, την ιδια μερα και συγχρονως να πεσει συρμα ωστε στις κενες θεσεις να μην βαλει τα χαρτια του κανεις. Ακομα ομως και αν καποιοι δηλωσουν, 3-4 μηνες ωσπου να γινει ο διορισμος και το τριμηνο οι θεσεις θα παραμενουν κενες. Να δω τοτε τους γυφτους να αναζητανε γιατρο και τον διοικητη να τραβαει τα μαλλια του. Αυτο τους χρειαζεται των καφρων! :angry::angry::angry::angry::angry:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να μην πουμε για αλλη μια φορα για την παντελη απουσια των Ιατρικων συλλογων, που θα επρεπε να κοβουν κεφαλια σε τετοιες περιπτωσεις!

Και επιπλεον, σε οποιαδηποτε πολιτισμενη χωρα, μετα τη πρωτη επιθεση, το ιδιο το νοσοκομειο θα εβαζε σεκιουριτι, αφου σε οποιοδηποτε ατυχημα εν ωρα εργασιας, αν αποδειχθει αμελεια του εργοδοτη, τα δικαστηρια επιδικαζουν τεραστια χρηματικα ποσα, τετοια που μεχρι και τα εγγονια σου δεν θα χρειαστει να δουλεψουν!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

στερνή μου γνώση να σ'είχα πρώτα να λές.... Όταν σου είπαν οι άλλοι για τους τσιγγάνους δεν εννούσανε ότι θα τη βγάλεις ζάχαρη. Και να πείς ότι δεν το ήξερες πάει στα κομμάτια. Αλλά ρε γμτ στο είχανε πέι. Τώρα τί να κάνεις? Νομίζω πώς πρέπει να κάνεις υπομονή. Μην περιμένεις να ιδρώσει το αυτί κανενός. Συγνώμη αλλά αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Εκτός κ αν οργανώσουμε εκδρομή όλοι οι φοιτητές της ιατρικής(κάτι σαν την εκδρομή του Κατσιλάμπρου!) και να πέσουν κορμιά εκει πέρα!!!!!!!!

Οι γύφτοι δυστυχώς δεν είναι ότι καλύτερο. Επείδή χρησιμοποιώ μια συγκοινωνία από την πόλη που μένω μέχρι το σταθμό του προαστικού η οποία διέρχεται μέσα από καταυλισμό των γύφτων έχω κλάσει μέντες μερικά βράδια. Να περιμένει καμιά 100στή γύφτοι με καδρόνια και να αρχίζουν να χτυπάνε το λεωφορείο. Σπάσανε μερικά τζάμια αλλά ευτυχώς που ο οδηγός πάτησε γκάζι γιατί αλλιώς θα είχα αφήσει ορφανό τον υπολογιστή μου. Κ είμαι χοντρός ρε γμτ για να τρέξω!!!! λοοοολ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Άποψή μου είναι ότι δε μπορείς να τα βάλεις με τη νοοτροπία μιας ολόκληρης φυλής. Και σικιούριτι να υπήρχε στο ΚΥ, νομίζετε ότι θα κατάφερνε να κάνει τίποτα; Ίσα ίσα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν χειρότερα προβλήματα. Η συμπεριφορά της φυλής αυτής απέναντι σε ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ένας δικός τους άνθρωπος είναι "τυποποιημένη"! Πρέπει να φωνάξουν στους γιατρούς για να δείξουν ότι προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για τον άνθρωπό τους. Πρέπει να απειλήσουν για να καλύψουν την άγνοιά τους και την πιθανότητα να τους ξεγελάσεις.

Σε ό,τι αφορά τους ναρκομανείς, γνώμη μου είναι ότι και οι μη τσιγγάνοι θα φέρονταν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Απο εκεί και πέρα, μην περιμένετε να αλλάξει τίποτα όταν όλοι οι πολιτικάντηδες εκμεταλλεύονται αυτούς τους ανθρώπους για την ψήφο τους. Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν τον εύκολο στόχο. Όταν τους τάζεις τα αυτονόητα (ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης) παίρνεις και την ψήφο τους.

Έτσι ο καθένας θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα με διαφορετικό τρόπο. Άλλος με παραίτηση, άλλος με μήνυση, άλλος με τσαμπουκά. Γι' αυτούς εκεί όμως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.

Βάσω, επειδή ξέρω τι μαγκάκι (με όλη τη σημασία της λέξης) είσαι, δε χρειάζεται να το αποδείξεις και εκεί. Καλύτερα να σηκωθείς να φύγεις. Και δε θέλω να φαίνεται ότι δε στηρίζω τους συναδέλφους που εργάζονται εκεί σε αυτές τις συνθήκες. Απλά, όπως εξήγησα και πιο πάνω, δε βλέπω ότι μπορεί να αλλάξει κάτι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τραγικό...

Να ρωτήσω τη στάση του συλλόγου σας και του τοπικού συλλόγου νοσοκομειακών γιατρών;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επειδή είμαι ιδιαίτερα καλοπροαίρετος άνθρωπος, θέλω να πιστεύω ότι η ερώτησή σου δεν έχει ειρωνικό τόνο!

Απο εκεί και πέρα, τί θέλεις να ακούσεις; Τα κλισέ του τύπου "αν κληθεί ο σύλλογος θα παρέμβει" ή "στηρίζουμε τους αγωνιστές συναδέλφους" ή οποιαδήποτε άλλη παπ...αριά για να δείξω ότι νοιάζομαι;

Το πρόβλημα αυτό είναι σοβαρότατο και, όπως εξήγησα και πιο πάνω, δε λύνεται με απλές λύσεις του τύπου σικιούριτι ή πόρτες ασφαλείας. Είναι καθαρά πρόβλημα παιδείας. Δε νομίζω όμως ότι θέλεις να ακούσεις ότι ο σύλλογος θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει παιδεία και γνώση για όλους (...)! Αν είναι έτσι, να κατέβουμε και στις εθνικές εκλογές!

Οι συνάδελφοι αυτοί πηγαίνουν ουσιαστικά στη δουλειά τους το πρωί και δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν σπίτια τους σώοι κι αβλαβείς. Το τελευταίο που θέλουν να ακούσουν είναι ότι "ο σύλλογος θα τους σώσει"!

Εμείς αυτό που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να ενοχλήσουμε τον τοπικό και τον πανελλήνιο ιατρικό σύλλογο, αφού όμως έχουμε στα χέρια μας πλήρη στοιχεία. Αν δε βγει κάτι, θα απευθυνθούμε και στον υπουργό υγείας. Προσωπική μου άποψη είναι όμως ότι ένα τέτοιο χρόνιο πρόβλημα με αυτές τις προεκτάσεις, δεν πρόκειται να συγκινήσει κανέναν. Τα κανάλια, ως γνωστόν, θα αναδείξουν το πρόβλημα για 24 ώρες. Στη συνέχεια τα πάντα θα ξεχαστούν για χρόνια και η κατάσταση αυτή θα διαιωνίζεται.

Θα καταλήξω λέγοντας ότι είναι θέμα επιλογής. Αν μπορείς να συνεχίσεις να δουλεύεις υπο αυτές τις συνθήκες και με αυτούς τους ανθρώπους, τότε το κάνεις. Αν όχι, φεύγεις. Νομίζω όμως ότι κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να κάτσει να ανεχτεί τέτοιες συνθήκες, όσο κι αν πιστεύει ότι θέλει να προσφέρει σ'αυτούς τους ανθρώπους. Το πρόβλημα αυτό είναι καθαρά κοινωνικό. Μόνο αν αλλάξεις τη νοοτροπία των τσιγγάνων, θα αλλάξει κι η επικρατούσα εκεί κατάσταση.

Υ.Γ. Με τα παραπάνω εκφράζω προσωπικές και μόνο απόψεις.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η νοοτροπία "δεν αλλάζει κάτι" προφανώς δεν είναι η αρμόζουσα σε τέτοιες περιστάσεις.

Καταρχήν, απευθυνθείτε στον τοπικό Ιατρικό Σύλλογο και ζητήστε να σας στηρίξει σε απεργία. Εφόσον κινδυνεύει η προσωπική σας ασφάλεια, αλλά και ο εξοπλισμός του ΚΥ και το φαρμακευτικό υλικό, το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να απεργήσετε 1-2 μέρες.

Κατόπιν, πρωτοκολλήστε αναφορά στο managerάκο ότι χάνονται βιβλία με κόκκινη γραμμή και φάρμακα του ίδιου νόμου, εξαιτίας έλλειψης ασφάλειας στο ΚΥ. Αν όντως έχει χαθεί τέτοιο, κάντε καταγγελία στον εισαγγελέα (όχι μήνυση κατ'αγνώστων). Και για να γελάσετε ακόμα περισσότερο, υποβάλετε όλοι οι γιατροί αιτήσεις για άδεια οπλοφορίας στο αστυνομικό τμήμα με αιτιολογία ότι κινδυνεύει η ζωή σας από οπλοφόρους και μη ναρκομανείς, καθώς και αίτημα για μόνιμο ένοπλο αστυνομικό φρουρό στο ΚΥ.

Γράψτε και επείγον, μάξιμουμ 60 μέρες έχουν να απαντήσουν...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Με εντυπωσίασε η άμεση ανταπόκρισή σας σε αυτή την κραυγή βοήθειας. Όσον αφορά εμένα, δήλωσα στο διευθυντή μου ότι αρνούμαι να κάνω τις υπόλοιπες εφημερίες του Μάη και η υπηρεσία μου τελειώνει στις 14 Ιουνίου. Σήμερα ήδη έστειλα αυτό το κείμενο μέσω ιντερνετ στις διευθύνσεις όλων των κομμάτων, της Βουλής, του προέδρου της Δημοκρατίας, σε κανάλια τοπικά και εθνικά και σε εφημερίδες, με επώνυμο βέβαια τρόπο. Ξέρω ότι έτσι ίσως αντιμετωπίσω πρόβλημα από όσους επιδιώκουν το "κουκούλωμα" της κατάστασης, αλλά ... στις ωοθήκες μου. Τούμπανο να τους δω, δε με ενδιαφέρει. Μετά φεύγω για τη Γερμανία και .... γειά σας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επιπλέον, αυτοί οι ναρκομανείς μου μας την πέφτουν στα ΚΑΠΗ δεν είναι γύφτοι, αλλά το ίδιο κάνει. Ήρθε ένα πρωί Δευτέρας ένας διακινητής και απείλησε μία φίλη μου για να του γράψει 6 (!) κουτιά ηρεμιστικά, τα οποιία κάποιος άλλος υπέκυψε και του έγραψε την προηγούμενη Παρασκευή. Εκείνη δεν του τα έγραψε και αυτός την απείλησε ότι θα την μαχαιρώσει και από τότε κυκλοφορεί τοίχο- τοίχο. Μίλησε σε έναν αστυνόμο που μένει στην πολυκατοικία της και αυτός πουλάει χάπια σε μαθητές, έχει ληστέψει με μαχαίρι ένα σωρό πολίτες και μπαινοβγαίνει στις φυλακές.

Χέσε μέσα Πολυχρόνη :angry:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τι να πω με αυτά που διάβασα;

Κρίμα.

Τι μπορεί να κάνει κανείς;

Μήνυση, καταγγελίες, απεργίες ότι μπορείς να σκεφτείς. Εξαρτάται αν σε στηρίζουν οι συνάδελφοι σου.

Δεν γνωρίζω ποιες είναι οι συνέπειες αν παραιτηθεί κανείς από το αγροτικό.

Πάντως η σωματική και ψυχική ακεραιότητα κάποιου είναι πιο σημαντικές από τις όποιες συνέπειες, ειδικά αν έχει φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο.

Ταυτόχρονα θα έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου να μην ξαναγεμίσει η θέση που άφησα... Από επιστολές σε εφημερίδες και ανακοινώσεις στις σχολές, μέχρι καθημερινή παράσταση έξω από το υπουργείο υγείας εξηγώντας σε όποιον πήγαινε να δηλώσει αγροτικό την κατάσταση.

Κουράγιο...

EDIT: Δεν είχα δει πως είσαι λιγότερο από δυο μήνες πριν τελειώσεις.

Φαντάζομαι η παραίτηση δεν θα ήταν και η ευκολότερη απόφαση που μπορεί να πάρει κάποιος

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Βάσω λυπάμαι πραγματικά για όσα σου συμβαίνουν και πίστεψε με νιώθω πραγματικά τον φόβο σου γιατί κι εγώ έχω βιώσει παρόμοιες καταστάσεις όταν δούλευα σαν νοσηλεύτρια κατά τη διάρκεια της Ιατρικής σε μεγάλο νοσοκομειό της Αθήνας , το οποίο διέθετε και σεκιούριτι! Μου έχουν επιτεθεί στην εφημεριά, με έχουν χτυπήσει, με έχουν απειλήσει, έχω δει τους συγγενείς να χτυπάνε τους γιατρούς γιατί ασχολούνται με τον πολυτραυματία και όχι με τον κανακάρη τους

( ετών 30!) που πονάει η κοιλιά του, έχω δει την τοξικομανή να αρπάζει το μαχαίρι που κόβαμε τις γάζες και να καρφώνει το γιατρό στη πλάτη. Όλα αυτά δεν ήταν μόνο από τοξικομανείς ή τσιγγάνους αλλά κυριώς από αλλοδαπούς και σε μεγάλη πλειοψηφία από Έλληνες. Διάβαζοντας το μήνυμα σου ένιωσα οπως ένιωθα πριν 2 χρόνια που πήγαινα στην εφημερία και έτρεμα για το τι θα συμβεί. Μακάρι η δική σας κίνηση να γίνει η αρχή ώστε να μαθευτούν αυτά τα πράγματα. Αν απευθυνθείς στο σύλλογο ειδικευομένων Αθηνών-Πειραιώς θα δεις πως και αυτοί έχουν κάνει πολλές φορες καταγγελιές για θέματα ασφάλειας. Επίσης νομίζω καλό θα ήτάν να βοηθήσει και ο σύλλογος Αποφοίτων ώστε να ενημερωθούν οι μελοντικοί αγροτικοί για θέσεις με παρόμοια προβλήματα και να τις αποφυγουν και ίσως αυτό κάνει και τους αρμόδιους να αναθεωρήσουν τη στάση τους.

Σου έστειλα και ένα προσωπικό μήνυμα, κοίταξε το.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η ασφάλεια είναι πρόβλημα παντού.

Στην Αμερική (edit μετά από υπόδειξη της ΝΙΚΙΤΑ),

στα Νοσοκομεία που βρίσκονται στις μεγάλες πόλεις ή κοντά σε γκέτο για να μπει κανείς μέσα, αν δεν διαθέτει την ταυτότητα εργαζομένου, περνά από ανιχνευτή μετάλλων όπως στα αεροδρόμια.

Αν δουλεύεις στα επείγοντα και καλέσεις τους Σεκιουριτάδες πριν καλά-καλά κλείσεις το τηλέφωνο εμφανίζονται μπροστά σου 3-4 μαντράχαλοι και σου λένε με σοβαρό ύφος: «Πως μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε;». Κάθε αίθουσα τραύματος εκτός από τον γιατρό, την νοσοκόμα και τον φοιτητή διαθέτει απαραιτήτως και έναν από τους συμπαθέστατους αυτούς κυρίους.

Το πάρκινγκ των γιατρών χωρίζεται από αυτό των ασθενών με αγκαθωτό συρματόπλεγμα. Αν φεύγεις μάλιστα βράδυ μπορείς να ζητήσεις συνοδεία από κάποιον σεκιουριτά.

Στην αρχή μου είχαν κάνει φοβερή εντύπωση όλα αυτά. Όταν όμως βρεθούν δίπλα-δίπλα δύο αλήτες από διαφορετικές συμμορίες τότε καταλαβαίνει κανείς την χρησιμότητα τους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ρε παιδιά τι να λέμε τώρα.

Όλα διέπονται εδώ από ερασιτεχνικσμό σε αυτή τη χώρα στην πολιτική της υγείας.

Σκέφτηκαν να βάλουν εταιρίες security στα νοσοκομεία.Στον Ευαγγελισμό και στο Αγ.Σοφία που επί έτη πηγαίνω βλέπω κάτι παιδάκια της EURO SECURITY.

Στον Ευαγγελισμό το μόνο που κοιτούν είναι να κυνηγήσουν τους επισκέπτες για το κάπνισμα,να αδειάσουν τους διαδρόμους.

ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΥΣΤΗΡΟΙ-ΜΕΧΡΙ ΣΠΑΣΤΙΚΟΙ.

Το έχουνε βρεί χαβαλέ στο γενικότερο ξύσιμο τους και τους βλέπεις να χαίρονται που έχουν εξουσία.

ΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ-ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ.

Στο Αγ.Σοφία χαρακτηριστικά κυριαρχούν κάτι κοριτσάκια με 1.60 ύψος,μόνο ένας 'εχει το ανάλογο επιβλητικό ύψος αλλα έίναι μπουλόφατσα!Μάλιστα οι ειδικευόμενοι γελάνε με τη φάση!Τα τσαμπουκαλεύματα γύφτων σε ειδικευόμενες δεν είναι λίγα και όταν έρχονται οι security απλώς κοιτάνε! :o:o

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗ ΒΑΣΩ ΜΠΟΡΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΙΣΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ Η ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ?

ΜΑΛΛΟΝ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝSECURITY!

Και αυτό το λένε αρκετοί ειδικευόμενοι.

Σε περιστατικά κεντρικών αθηναικών νοσοκομείων αυτό που σταματά κάπως τους τσαμπουκάδες είναι η θέα της στολής,περαιτέρω τίποτε άλλο.Εάν είναι θρασσύς αρκετά απειλούν όλοι μαζί security+γιατρόι ότι θα καλέσουν την αστυνομία!

Στιν περίπτωση της Βάσως είναι αστείο να σκεφτούν security-μόνο εάν έχουν χρήματα για πέταμα.Τουλάχιστον για security από αυτά που ξέρουμε....

Ούτε κανέναν μπυροκοιλιά 50άρηαστυνομικό να φοβάται για τα παιδιά του που θα αφήσει ορφανά.

Θέλει άλλου επιπέδου αστυνομικούς που σιγά μην έρθουν στο ΚΥ σοφάδων και σε οποιοδήποτε ΚΥ.Φυλάνε κανά πολιτικό ή κάποιον VIP.Και το ζήτημα είναι λεπτό γιατι πρόκειται για άτομα αμόρφωτα που έρχονται για υγειονομική βοήθεια αλλά είναι τόσο αμόρφωτα που δεν ξέρουν πως να συμπεριφερθούν.Όλοι αξίζουν δικαίωμα στην Υγεία,εδώ όμως χάνονται ψήφοι και πως θα βάλεις μπάτοσ να φυλάει κάποιους έναντι κάποιον άλλων?(αυτό θα ισχυριστούν οι καρεκλοκένταυροι..).

Το σωστότερο είναι η μόρφωση αυτών των πληθυσμών,άλλά αυτό είναι ουτοπικό οπότε το μοναδικό είναι οι βαριές πόρτες και οι κλειδαριές.

Για αστυνομία το ανέλυσα,security με τα ελληνικά δεδομένα είναι για γέλια.

Η οπλοφορία του γιατρού δεν είναι κάτι κακό.Εδώ παπάδες οπλοφορούσαν.

Εγώ σε παρόμοια κατάσταση θα έκανα αίτηση και στην ακραία περίπτωση θα του το έδειχνα.Και σε περίπτωση που με απειλούσε για αντίποινα θα του έδειχνα τα γεννητικά μου όργανα,και εάν με περίμενε κάπου αλλού θα φρόντιζα να τον απέφευγα μόλις τον αντιλαμβανόμουν μέχρι να ετοιμαζόμουν να του απαντήσω στο ύφος που ιέλει,είτε εάν δεν μπορούσα να καλούσα ακόμα και εκτων υστέρων κάποιους που σίγουρα θα χαίρονταν να χτυπήσουν αλύπητα΄έναν γυφτό-αλλά όλα αυτά θα τα έκανα στην περίπτωση που είχα φρικάρει με την κατάσταση και είχα πάρει απόφαση να παραιτηθώ,οπότε πρίν φύγω θα ξεκαθαριζόμουν.Εάν έμενα θα πρόσεχα απλώς.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ενταξει, αν ειναι να φτασουμε στο σημειο για να μπορεις να δουλεψεις ως γιατρος, να πρεπει αντι για την ιατρικη ποδια ,να φορας τη στολη του cowboy, τοτε τι να λεμε?

Και καθε δραση φερνει αντιδραση, οποτε θα πλακωναν μετα στο ΚΥ καμια εικοσαρια οπλοφορουντες τσιγγανοι, και θα γινοταν το ελα να δεις!

Το ζητημα ειναι οτι δυστυχως δεν υπαρχουν στην Ελλαδα ουτε οι δομες αλλα ουτε και η εμπειρια(εκ μερους της αστυνομιας) στην αντιμετωπιση τετοιων καταστασεων.

Για μενα σε τετοιες περιπτωσεις η λυση ειναι ,μετα απο αρνηση των γιατρων να εφημερευουν και καταλληλη νομικη καλυψη, να λειτουργεις το ΚΥ μονο πρωινες ωρες. Στο κατω κατω, σε περιπτωση επειγοντος περιστατικου το απογευμα, υπαρχει και το Νοσοκομειο.

Το πρωι οπως και να το κανουμε, οταν υπαρχει καταλληλο προσωπικο, ειναι πιο δυσκολο να γινουν τσαμπουκαδες!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σήμερα το πρωί επικοινώνησα τηλεφωνικά με το προσωπικό γραφείο του Υπουργού Υγείας. Η γραμματέας του με παρέπεμπψε αρχικά στον... μάνατζερ (που να ξέρει κι αυτή) και μόλις της είπα τί αντιμετώπιση μας έδειξε αυτός δεσμεύτηκε για νέα επικοινωνία. Τα υπόλοιπα ηλ. μηνύματα τα έστειλα μόλις χθές αργά τη νύχτα και ως τώρα δεν έχω λάβει απάντηση

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Εγω απλα να σου πω συγχαρητηρια για το πως αντιμετωπισες την κατασταση και για το οτι δεν αδιαφορησες και προσπαθεις να λυσεις το προβλημα. Το να πλακωνεσαι και να οπλοφορεις (!) δεν ειναι λυση. Λυση ειναι το να πιεζεις τους ανευθυνουπευθυνους να κανουν τη δουλεια τους. Ειχα κι εγω μια παρομοια εμπειρια σε νοσοκομειο του Πειραια, αλλα ευτυχως ο προεδρος του νοσοκομειου εδειξε ενδιαφερον.
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν περίμενα ποτέ να το πω αυτό, αλλά για μένα λύση δεν είναι να ενημερώνεις υπουργούς και προέδρους, αλλά τον Τύπο και δη τον Τριανταφυλλόπουλο...τότε μόνο ασκείς αληθινή πίεση.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το έστειλα επίσης στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και στη Ζούγκλα (του Μάκη ντε). Καμιά άλλη καλή ιδέα; Κανένας γνωστός μήπως που να δουλεύει σε κάποιο μέσο μαζικής ενημέρωσης προκειμένου να κάνουμε μεγάλη φασαρία;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.