Jump to content

[ΤΑΙΝΙΟΚΡΙΤΙΚΗ] Sahara


Recommended Posts

SAHARA Περιπέτεια 2005 (Έγχρ.) Διάρκεια: 124'

Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Μπρεκ 'Αισνερ, με τους: Μάθιου Μακόναχι, Πενέλοπι Κρουζ, Στιβ Ζαν

Σε ένα δικό του ταξίδι κυνηγιού θησαυρών στη Βόρειο Αφρική, ο Ντερκ Πιτ ενώνει τις δυνάμεις του με μια γιατρό των Ηνωμένων Εθνών που προσπαθεί να διαλευκάνει μια ύποπτη μόλυνση υδάτων. Ανακαλύπτουν μαζί την επικίνδυνη δράση ενός βίαιου δικτάτορα που προσπαθεί να τους κλείσει το στόμα οριστικά. (Αθηνόραμα)

78m.jpg

Η ταινία είναι ξεκάθαρα Β κατηγορίας, αλλά εφόσον παίζει η Πενέλοπε Κρουζ τη γιατρό της Π.Ο.Υ. έπρεπε να τη δούμε. Έπρεπε!

Χώρια που παίζει και ο Lambert Wilson (Merovingian)!

"How seriously can you take a movie in which Penelope Cruz, wearing a bucket of eye make-up, plays a World Health Organization physician who investigates plagues?"

-- Boo Allen, DENTON RECORD CHRONICLE (TX)

Οριακά παλεύεται η ταινία, με ποπκορνάκι, καλή διάθεση, χωρίς να περιμένει κανείς να δει τον επόμενο Ιντιάνα Τζόουνς στο πρόσωπο του Ντιρκ Πιτ. Από πανούκλα σε τοξικά, τρελούς πυροβολισμούς που δε βρίσκουν ποτέ στόχο, κανόνια του 1800 που λειτουργούν ακόμα -και πετυχαίνουν ελικόπτερα σε πτήση, ε;- και δε συμμαζεύεται. Βασίζεται και σε βιβλίο (μαθαίνω είναι ένα κακό βιβλίο γραμμένο από έναν μάλλον αποτυχημένο συγγραφέα), οπότε σε περίπτωση πανικού μπορείτε να διαβάσετε κιόλας!

Παίρνει empopcorn /5 και όχι κανένα, γιατί έχουμε δει και πολύ χειρότερα. Αν υπάρχει μεγάλη παρέα και καλή διάθεση θα'παιρνε πολύ παραπάνω, γιατί προσφέρεται για πολύ γέλιο!

ΥΓ: Επιτέλους κάποιος να πει στην Πενέλοπε να σταματήσει το σινεμά.

ΥΓ2: Επιτέλους να μπαίνουν λιγότερο φλωρόφατσες από τον κύριο "10 μέρες και 10 νύχτες" σε ρόλους κυνηγού θησαυρών - πρώην κομάντο...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΥΓ2: Επιτέλους να μπαίνουν λιγότερο φλωρόφατσες από τον κύριο "10 μέρες και 10 νύχτες" σε ρόλους κυνηγού θησαυρών - πρώην κομάντο...

Αν εννοείς "40 μέρες και 40 νύχτες" τότε μάλλον μιλάς για το Τζος Χάρτνετ και όχι για το Μάθιου Μακκόναχι... :P

Y.Γ. O Μπρεκ Άισνερ είναι γιος του Μάικλ Ντ. Άισνερ, του μέχρι πρόσφατα CEO της Ντίσνεϋ ;) ...το "Σαχάρα" είναι το ντεμπούτο του, μια και δεν είχε γυρίσει-λέγεται-ούτε βίντεο κλιπ....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ουπς, δίκιο έχεις: Λάθος τίτλος ταινίας!

How to Lose a Guy in 10 Days (2003) http://www.imdb.com/title/tt0251127/ ήταν η ταινία στην οποία αναφερόμουν...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.