Born Δημοσιεύτηκε 5 Απριλίου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 5 Απριλίου 2005 Έμμμ,.......... ζητάω τα φώτα σας. Ποιά σούσι εστιατόρια στην Αθήνα λένε, τί τιμές πρέπει να περιμένουμε,τί γνώσεις πρέπει να έχω για να μην φανώ ψάρακλας και γενικότερα, ποιό είναι το σαβουάρ βίβρ των σούσι μπάρ; Χωριανοί, βοήθειααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Winmx Δημοσιεύτηκε 5 Απριλίου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 5 Απριλίου 2005 εγω,εγω γιαμι,γιαμι........καποτε ειχα βρει τις παρακατω πληροφοριες για καποιον που δε ειχε ιδεα απο ιαπωνικη κουζινα Μερικοί βασικοί όροι που οφείλει να γνωρίζει κάθε υποψήφιος sushi maniac. Ginger: Γλυκό και ταυτόχρονα πικάντικο τουρσί, σε ροζ φέτες, που έρχεται μαζί με το wasabi. Kakomi sushi: Μοιάζει σαν μικρή βάρκα και έχει δεμένο το ψάρι πάνω του. Λέγεται και Funamori και Gunkan sushi. Maki nori: Ρολά σούσι, συχνά με λαχανικά, τυλιγμένα με φύκι nori. Maki tamago: Ρολά σούσι, τυλιγμένα, αντί για φύκι, με μια λεπτή ομελέτα, ελαφρώς γλυκιά. Nigiri sushi: Κομμάτια ψαριού ή θαλασσινών πάνω σε μπάλες από ρύζι: το σούσι «φοράει» καπέλο ψαριού -και του πάει. Nigiri tempura: λεπτοκομμένο φιλέτο τηγανητού κρέατος ή θαλασσινού πάνω σε ρύζι με μια κορδέλα φύκι. Nori: Βαθυπράσινο ξερό φύκι, που χρησιμοποιείται στο nοrimake sushi. Sashimi: Φιλέτο φρέσκου ωμού ψαριού, που σερβίρεται «σόλο». Tamago: Λεπτή γλυκιά ομελέτα. Temaki sushi: Σούσι τυλιγμένο με nori ή tamago, σε κωνικό σχήμα. Wasabi: Γιαπωνέζικο είδος μουστάρδας με πράσινο χρώμα, με ιδιαίτερα έντονη πολυ καυτερή γεύση. Αναμειγνύεται με σος σόγιας. SQUARE SUSHI Δηληγιάννη 56, Κεφαλάρι, 2108081512, 2108081881, Δημοκράτους 65, 2107255219. Μίνιμαλ, ατμοσφαιρικός χώρος και σωστά οργανωμένος κατάλογος με μεγάλη ποικιλία από maki και nigiri. Έως 1 π.μ. € 25,00-30,00. Εγω εχω παει στου Κεφαλαριου......5/5.Δυστυχως δε εχω δοκιμασει καποιο αλλο γιατι τρωω εδω κατα καιρους και οταν ερχομαι τιμαω τη δικια μας κουζινα Δε εχει μονο ωμα ψαρια οπως οι περισσοτεροι πιστευουν.....σολομος,χελι και πεστροφα καπνιστη,βρασμενη γαριδα....εχει vegeterian.Αν δε καταφερνεις να φας με τα ξυλακια... no prob εχει και χερακια.Θυμαμαι ειχα παει καποιον εδω κ δε ηξερε με τα ξυλακια ....παιδευοτανε ο ερμος και τεσπα οπως καθομασταν στο μπαρ και περναγαν τα πιατα του δειχνει ο ιαπωνας που τα εφτιαχνε πως μπορει απλα με το χερι να το φαει .Εκτος βεβαια κ αν πετυχεις το μαεστρο του Κιλλ μπιλ και αρχιζει να γκαριζει Η σαλτσα σογια ειναι πολυ πολυ αλμυρη!!!!Μου ανοιξε η ορεξη Εχουμε ενα τοπικ με διεθνη κουζινα....αν θυμαμαι καλα εχουν γραψει και εκει για σουσι. Περιμενω εντυπωσεις Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
usmeds Δημοσιεύτηκε 5 Απριλίου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 5 Απριλίου 2005 Απαραίτητη γνώση να ξέρεις να τρως με ξυλάκια. Και αν δεν ξέρεις να διασκεδάσεις μαθαίνοντας. Επίσης να εφοδιαστείς με αρκετή δόση περιέργειας ώστε να δοκιμάσεις διάφορες γεύσεις Προσωπικά από sushi rolls προτιμώ το spider roll (Καβούρι με ρύζι τυλιγμένο σε φύκια) και το spicy tuna roll. Από sashimi τα καλύτερα είναι ο τόνος, ο σολομός και το χταπόδι. Ιδιαίτερη προσοχή να δώσεις στο wasabi. Είναι μία πράσινη μουστάρδα που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να την φας σκέτη!!! Συνήθως την αναμιγνύεις με την σος σόγιας και χρησιμεύει στο να «ψήνει» το ωμό ψάρι. Για εστιατόρια όμως δεν έχω ιδέα. Όταν έφυγα το πιο εξωτικό εστιατόριο που μπορούσες να βρεις στην Αθήνα ήταν το... Κινέζικο. (Βρε Win τι την ήθελες την φωτογραφία τώρα; ) Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Winmx Δημοσιεύτηκε 5 Απριλίου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 5 Απριλίου 2005 Σορρυ βρε usmeds...αλλα να δει πως ειναι....Ακουσα για ενα καινουριο .......αλλα απεριτιβο στυλ....μιλανεζικα κολπα,πρεπει να το τιμησω αμεσα! Εγω τρωω τα παντα εκτος απο το καλαμαρι γιατι ειναι σκληρο....μασαω,μασαω,μασαω Ακομα και το χελι ....ειναι πολυ νοστιμο σα χοιρινο καπνιστο.Αυτο με τα αυγα δε θυμαμαι πως το λενε.....δε ειναι χαβιαρι..... Αν εχει καμια σουπιτσα με φυκια για αρχη.....εξαλλου ειναι νεροζουμι σιγα μη φουσκωσεις.Αααα υπαρχουν ιαπωνικες μπυρες να δοκιμασεις . Παντως οπως ειπε και ο usmeds δοκιμαζε και μη φοβασαι Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Sovereign Δημοσιεύτηκε 5 Απριλίου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 5 Απριλίου 2005 Μακριά από τα yo! sushi της Αθήνας, απίστευτη μούφα. Τα square πολύ καλά σε σχέση τιμής- απόδοσης, ενώ καλό είναι και το Freud Oriental στο Κολωνάκι, όπου οι τιμές είναι σαφώς υψηλότερες, αλλά σε αποζημιώνει το φροϋδικό/ ντιβανάτο στυλάκι. Sushi forevah! Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
usmeds Δημοσιεύτηκε 6 Απριλίου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 6 Απριλίου 2005 Να είσαι καλά win που μου θύμισες το ποτό!! Για τις μπίρες τους δεν θα πω πολλά, γιατί γενικά δεν μου αρέσει η μπίρα, πόσο μάλλον η γιαπωνέζικη. Το σάκε όμως είναι εξαιρετικό. Και ενώ οι Γιαπωνέζοι το σερβίρουν ζεστό, εμένα μου αρέσει πιο πολύ κρύο. Σε δύναμη είναι κάτι μεταξύ τσικουδιάς και ούζου και μπορώ να πω ότι μου αρέσει περισσότερο και από τα δύο. Περισσότερα εδώ: Sake Warm or Cold Types of Sushi (Νομίζω πως αυτό με τα αυγά είναι το Ikura – Salmon roe και το Masago – Smelt roe) Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Amelie Δημοσιεύτηκε 6 Απριλίου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 6 Απριλίου 2005 Πολύ καλό sushi (ίσως το καλύτερο που έχω φάει), ωραίο περιβάλλον και απίστευτα καλές τιμές, έχει το Yin Yum στην Στοά Κοραή. Το προτείνω ανεπιφύλακτα Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
master@med Δημοσιεύτηκε 6 Απριλίου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 6 Απριλίου 2005 Καλα, γιατροι πραγμα και τρωτε sushi? Κυκλοφορει και το anisakis παιδεςςςςςςςςςς!!! Εκτος κι αν θελετε να κανετε αποικια anisakis το εντερο σας! Διασκεδαστικο θα ειναι...μεχρι να παθετε ειλεο... ! Τελοσπαντων, για να συνελθουμε ολοι και να επανελθουμε στο παραδοσιακο φαγητο...λιγο αρνακι ρε παιδι μου να στρωσει το στομαχι μας! Περα απο την πλακα, οσοι τρωτε sushi, να το ψαχνετε μηπως εχει κανενα σκουληκακι ασπρο μεσα, βεβαια ειναι δυσκολο να φανει γιατι εχει το ιδιο χρωμα με το κρεας του ψαριου, αλλα μια προσεκτικη ματια σε αυτα που τρωμε ειναι μερικες φορες σωτηρια! Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
master@med Δημοσιεύτηκε 6 Απριλίου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 6 Απριλίου 2005 και για του λογου το αληθες...μια εικονα χιλιες λεξεις! Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
master@med Δημοσιεύτηκε 6 Απριλίου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 6 Απριλίου 2005 δειτε κι αυτο http://www.shapemag.co.za/article.php?id=198 Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
master@med Δημοσιεύτηκε 6 Απριλίου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 6 Απριλίου 2005 ελπιζω μετα απο αυτα να καταφερα να σου αλλαξω γνωμη M@N1I< και να ψαξεις κανενα πιο φυσιολογικο φαγητο... Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
NIKITA Δημοσιεύτηκε 6 Απριλίου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 6 Απριλίου 2005 Εμένα δεν τα κατάφερες πάντως...Freud Oriental έχεις πάει;;; Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
usmeds Δημοσιεύτηκε 6 Απριλίου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 6 Απριλίου 2005 ελπιζω μετα απο αυτα να καταφερα να σου αλλαξω γνωμη M@N1I< και να ψαξεις κανενα πιο φυσιολογικο φαγητο... ← Όπως κανένα γιαουρτάκι με μέλι για παράδειγμα... Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
master@med Δημοσιεύτηκε 6 Απριλίου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 6 Απριλίου 2005 Όπως κανένα γιαουρτάκι με μέλι για παράδειγμα... ← βαλε και λιγα καρκινογονα φυστικια μεσα και ειμαστε οκ! Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
ContaStoPtyxio Δημοσιεύτηκε 6 Απριλίου 2005 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 6 Απριλίου 2005 Έμμμ,.......... ζητάω τα φώτα σας. Ποιά σούσι εστιατόρια στην Αθήνα λένε, τί τιμές πρέπει να περιμένουμε,τί γνώσεις πρέπει να έχω για να μην φανώ ψάρακλας και γενικότερα, ποιό είναι το σαβουάρ βίβρ των σούσι μπάρ; Χωριανοί, βοήθειααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!! ← Λατρεύω το sushi και το αγαπημένο μου εστιατόριο είναι το FURIN KAZAN (Απόλλωνος 4 στο Σύνταγμα) διότι έχει πολύ φρέσκα ψάρια και πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής.Άλλα θετικά είναι ότι εκεί τρώνε πολλοί Ιάπωνες που σίγουρα κάτι παραπάνω θα ξέρουν και ότι η ιδιοκτήτρια είναι η πρώτη που άνοιξε γιαπωνέζικο στην Αθήνα πριν από 20 χρόνια περίπου.Μερικά tips για την πρώτη φορά:Παραγγείλτε αρχικά μόνο μια μερίδα sushi και κάποιο άλλο πιάτο μαγειρεμένο και πιο συμβατικό π.χ ρύζι με κοτόπουλο ή κάποια σαλάτα για εναλλαγή γεύσεων.Από τα sushi προτιμήστε τα maki ( ρολάκια που έχουν στο κέντρο το ψάρι,ρύζι και είναι τυλιγμένα με φύκι) και αποφύγετε το sashimi(ολόκληρα κομμάτια ωμού ψαριού). Υ.Γ1:Κατά τη γνώμη μου μακριά από την πρασινωπή μάζα (το wasabi)!!Καίει σαν την κόλαση-μπροστά του ωχριούν το ταμπάσκο,οι καυτερές πιπεριές και το κόκκινο πιπέρι-μπλιαχ!! Υ.Γ2:Συμφωνώ με τους προηγούμενους για το σακε,είναι εξαιρετικό.. Υ.Γ3:Τιμές γύρω στα 15-20 ευρώ το άτομο.(στο συγκεκριμένο εστιατόριο) Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Αρσινόη Δημοσιεύτηκε 27 Ιουλίου 2008 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 27 Ιουλίου 2008 εγω παλι προτιμω τα παΪδάκια! Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
SleepWalker Δημοσιεύτηκε 27 Ιουλίου 2008 Aναφορά Share Δημοσιεύτηκε 27 Ιουλίου 2008 εγω παλι προτιμω τα παΪδάκια! συμφωνώ εξάλλου όπως λέμε και στην Κρήτη: "Φαί που δεν του φτει μύγα, πέψε το στο διάολο..." Link to comment Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.