Jump to content

[ΤΑΙΝΙΟΚΡΙΤΙΚΗ] ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ 13


KonstantinosMD

Recommended Posts

Ριμέηκ του μετρ του είδους των θρίλερ Τζον Κάρπεντερ...

Η τελευταία βραδιά που μένει ανοιχτό ένα αστυνομικό τμήμα, στην βιομηχανική ζώνη του Ντιρόιτ, παραμονή πρωτοχρονιάς πριν κλείσει για πάντα την επομένη. Τρία άτομα μέσα να "το φυλάνε" εν μέσω χιονοθύελας. Ξαφνικά ένα πούλμαν που μεταφέρει κρατούμένους ανάμεσα και ο μόλις συλληφθέντας μεγαλονονός αναγκάζεται να σταματήσει εκεί για το βράδυ..... και η πολιορκία στο αστυνομικό τμήμα ξεκινάει, που θα αναγκάσει κρατούμένους και αστυνομικους να συνεργαστούν για να ζήσουν....

Ρεαλισμός όσο γίνεται γιατί μην ξεχνάμε πως ο πολύ ρεαλισμός σκοτώνει την δράση...

Αλλά όσο είναι δυνατον η ταινία είναι αληθοφανής!

Θρίλερ-περιπέτεια που οκ, δεν σε καθηλώνει στην καρέκλα τρώγοντας τα νύχια σου, αλλά σίγουρα σε ανταμοίβει για όσο κάθεσαι να την δεις. Δεν νομίζω ότι είναι καθόλου κλειστοφοβική όπως διάβασα στο Αθηνόραμα.... Οι ανατροπές στην πλοκή είναι παρούσες φυσικά και ως ένα βαθμό προβλέψιμες όπως είναι αναμένόμενο στις ταινίες του είδους, αλλά όχι ηλίθιες!

Καλές ερμηνείες (περιπέτεια είναι βέβαια), καλή σκηνοθεσία χωρίς υπερβολές και φανταστικές πράξεις ηρωισμού που θα έκαναν τον Σούπερμαν να χλωμιάζει....

Αξίζει την προσοχή σας! :) :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μια τίμια και αξιολογότατη ταινία. Χωρίς να διεκδικεί δάφνες ψευδοποιότητας, παρέχει στο θεατή ένα ευχάριστο βράδυ στο σινεμά, με συναρπαστική δράση, ανατροπές και μια ευχάριστη εξέλιξη της βασικής υπόθεσης.

Οι χαρακτήρες, χωρίς σε καμία περίπτωση να δίνουν ρεσιτάλ ηθοποιίας, αναπτύσσονται επαρκώς και ικανοποιητικά μέσα στο πλάνο του αστυνομικού τμήματος που δέχεται επίθεση.

Προφανώς, ο ρεαλισμός χάνεται σε διάφορα σημεία, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του σκηνοθέτη, καθώς είναι πολύ δύσκολο ένα συνονθύλευμα 10 ανθρώπων να πείσει ότι αντιστέκεται σε μια υπέρτερη αριθμητικά, πλήρως εξοπλισμένη και εκπαιδευμένη δύναμη "κομμάντος". Δεν είναι εξωπραγματικό όμως σε καμία φάση της ταινίας, ενώ η εξέλιξη έρχεται αβίαστα και ο θεατής καθηλώνεται με την προσμονή του ξημερώματος και της αποκάλυψης τόσο της συνομωσίας όσο και του ψυχισμού των πολιορκημένων χαρακτήρων.

Ένα παιχνίδι υπολογιστή βασισμένο στο σενάριο και με τη μηχανή του Ηalf-Life 2 θα είχε πιστεύω μεγάλη επιτυχία.

empopcorn empopcorn empopcorn /5 γιατί είδαμε και καλύτερες φέτος...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 10 months later...

Ημουνα σιγουρη οτι την ειχατε δει :P:P εσεις οι 2!

Επεσε βαρεμαρα χθες....ειπα κι εγω να παρω ενα εργακι δρασης <_< .Νταξ ρε παιδια....οχι και 3 empopcorn εχω δει και καλυτερα με δραση!

Αντε empopcorn /5

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.