Jump to content

κριτική θεατρικών παραστάσεων,περίοδος 2004-2005


tik-tak

Recommended Posts

Η ενότητα αυτή δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει τις κριτικές και τις εντυπώσεις απο θεατρικά έργα, που παρακολουθούν τα μέλη του φόρουμ , ώστε να γίνεται με πιο εύκολο τρόπο η αναζήτηση πληροφοριών και η ανταλλαγή απόψεων πάνω στις παραστάσεις....

περίοδος 2004-2005:

-Όλος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα!

-Ποια Ελένη;

-Ψέμα στο ψέμα

-Ο τελευταίος επισκέπτης

-Έντα Γκάμπλερ

-Σύζυγος αλλεργιολογου

-Βιομαγεία

-Πού πάει αυτό το λεωφορείο;

-Μια μέλισσα τον Αύγουστο

-Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή

-Αγγέλα Παπάζογλου

-Βασικά με λέν...Θανάση

-Τρεις αδελφές

-Σόλνες

-Βρικόλακες

-Κοινός Λόγος

-Μωβ κωμωδία

- Βόιτσεκ

- Μορφές από το έργο του Βιζυηνού

- Όσκαρ

-Εγω δεν....

-O κύκλος με την κιμωλία

-CHICAGO, Sex, Booze, Murder...and all that jazz

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

[....Μία πρεμιέρα και επαναλήψεις

Μία η νέα πρεμιέρα, αμέσως μετά το Πάσχα - με έργο του Αλμπερτ Οστερμάιερ. Από αύριο ξεκινά όμως και νέος κύκλος παραστάσεων για τον «Κοινό Λόγο» της Ελλης Παπαδημητρίου. Ενώ, και πάλι αύριο, στη Θεσσαλονίκη ανηφορίζει η κωμωδία του Αντονι Νίλσον «Ψέμα στο Ψέμα».

Να υπενθυμίσουμε ότι στην Αθήνα συνεχίζονται κανονικά οι παραστάσεις: «Εγώ Δεν» του Βασίλη Αλεξάκη, «Μπιμπερό» του Σταμάτη Κραουνάκη («Αθηναΐς»), «Το ημερολόγιο ενός τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ («Αλκυονίς»), «Το Πάσχα» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ («Αμφιθέατρο»), «Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ (θέατρο «Οδού Αντιοχείας»), «Αγρια Δύση» του Σαμ Σέπαρντ («Θέατρο της Ανοιξης»), «Η ζωή είναι ωραία» του Αντον Τσέχοφ («Ανοιχτό Θέατρο»), «Σημειώσεις σε φύλλα που πέφτουν» του Αγιάμπ Χαν Ντιν («Απλό»).

Επίσης, συνεχίζονται οι: «Ελα... ένα παραμύθι» από την ομάδα «Παντούμ», «Ρουτζάντε» («Βαφείο»), «Ο κύκλος με την κιμωλία του Μπρεχτ» («Εθνικό-Κάππα»), «Ορέστεια» του Αισχύλου, «Μολιέρος» του Μπουλκάκοφ, «Αυτό που δεν τελειώνει», «Με αφορμή το χιόνι που λιώνει» του Φιόντορ Ντοστογέφσκι, («Εθνικό-Πειραματική»), «Καπνοκράτωρ» του Ανδρέα Στάικου («Εμπρός»), «8 παραλλαγές στο θάνατο του Τρότσκι» του Ντέιβιντ Αϊβς, «Penalty» του Γιώργου Παλουμή («Επί Κολωνώ»), «Η ρωμαϊκή άνοιξη της κυρίας Στόουν» του Τένεσι Ουίλιαμς («Ημέρας»).

Από τις παραστάσεις που δεν τερματίζονται και οι: «Κεκλεισμένων των θυρών» του Ζαν Πολ Σαρτρ («Θεατρική Σκηνή»), «Ο συντηρητής» του Γιώργου Κώνστα («Κέλυφος»), «Bella Venezia» του Γιώργου Διαλεγμένου («Κυκλάδων»), «Αδεια Ποδηλάτου» της Κερασίας Σαμαρά («Μεταξουργείο»), «Rrrraus» της Αθηνάς Παππά («Παραμυθίας»), «Λίζα Q» του Γιώργου Αμυρά, η «Δίκη» του Κάφκα («Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας»), «Κλαυσίγελος Πέντε Αστέρων» της Μαίης Σεβαστοπούλου («Τόπος Αλλού»), «Σπάσε τη σιωπή» του Στέφεν Πολιακόφ και «Υπ' ατμόν» («Τρένο στο Ρουφ»).

* «Κοινός Λόγος» της Ελλης Παπαδημητρίου. Η παράσταση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, που επανέκαμψε έπειτα από χρόνια φέτος και ταξίδεψε προσφάτως ώς τα μικρασιάτικα Αδανα, θα παρουσιάζεται από αύριο στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου», ώς και τις 29 Μαΐου. Παίζουν οι: Σούλα Αθανασιάδου, Ανθή Ανδρεοπούλου, Μαρία Κατσανδρή, Εύα Νέδου και Γιώτα Φέστα...]

http://www.enet.gr/online/online_text?dt=0...113&id=90155344

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.