Jump to content

[ΤΑΙΝΙΟΚΡΙΤΙΚΗ] Ιπτάμενα Στιλέτα


Winmx

Recommended Posts

Ιπτάμενα Στιλέτα

1183480.jpg

Ένα αισθητικό κομψοτέχνημα, το καινούριο έπος του βραβευμένου για τον "Ήρωα", Ζανγκ Γιμού, αποτελεί έναν ύμνο στο κινεζικό τετράπτυχο "Έρωτας, Μίσος, Πάθος, Εκδίκηση", με φόντο εξαιρετικές μάχες στο δάσος από μπαμπού και ένα ρομάντζο που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να πνιγεί στην τραγωδία. "Τα 'Ιπτάμενα Στιλέτα' μπορεί να είναι μια ταινία πολεμικών τεχνών αλλά είναι και μια αιώνια ρομαντική ιστορία αγάπης. Θα δείτε πώς οι τρεις ήρωες υποφέρουν εξαιτίας του έρωτα και του πόνου που αυτός τους προκαλεί. Ο έρωτας μας διαλύει αλλά είμαστε πάντα πρόθυμοι να θυσιάσουμε τα πάντα για αυτόν. Όταν μια γυναίκα είναι διχασμένη μεταξύ δύο αντρών, όλοι ξέρουμε ότι αυτό καταλήγει σε τραγωδία", σημειώνει ο Γιμού. Από τότε που έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο "Κόκκινοι Αγροί" (1987) και κέρδισε τη Χρυσή 'Αρκτο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, ο Ζανγκ Γιμού έχει εδραιώσει μια φήμη ως ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της εποχής μας. Η ταινία είναι υποψήφια για τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, ενώ απέσπασε το Βραβείο Καλύτερων Σκηνικών από το National Board of Review και Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας από την Ένωση Κριτικών του Λος 'Αντζελες.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ζανγκ Γιμού

Σενάριο - Ιστορία: Λι Φενγκ, Ζανγκ Γιμού, Γουάνγκ Μπιν Παραγωγή: Μπιλ Κονγκ, Ζανγκ Γιμού Παίζουν: Τακέσι Κανεσίρο, 'Αντι Λάου, Ζανγκ Ζιγί, Σονγκ Νταντάν:Σκηνοθεσία δράσης:Τόνι Τσινγκ Σιου-Τουνγκ Φωτογραφία: Ζάο Ξιάοντινγκ Σκηνικά: Χούο Τίνγκξιαο Κοστούμια: Έμι Γουάντα

Μοντάζ: Τσενγκ Λονγκ Μουσική: Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι Διάρκεια: 119'

Υπόθεση

Στο αποκορύφωμα της δόξας της, η Δυναστεία Τανγκ ήταν μια από τις πιο λαμπερές αυτοκρατορίες της κινεζικής ιστορίας. Το 859 μ.Χ. όμως η Δυναστεία βρισκόταν στην κατάρρευσή της. Ο Αυτοκράτορας ήταν ανίκανος και η κυβέρνηση διεφθαρμένη. Οι ταραχές εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα και πολλοί επαναστάτες οργανώνονται σε στρατιωτικές ομάδες για να διαμαρτυρηθούν. Η μεγαλύτερη από αυτές τις ομάδες, η πιο ισχυρή, είναι μια κρυφή συμμαχία που ονομάζεται "Ο Οίκος των Ιπτάμενων Στιλέτων".

Τα "Ιπτάμενα Στιλέτα" δρουν μυστηριωδώς, κλέβοντας από τους πλούσιους για να δώσουν στους φτωχούς. Έτσι κέρδισαν την υποστήριξη και το θαυμασμό του λαού και εξαπλώθηκαν γρήγορα. Με έδρα τους την κομητεία Φενγκ Τιαν, κοντά στην πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας, τα Ιπτάμενα Στιλέτα είναι για πολύ καιρό ένα αγκάθι στα πλευρά των μισητών ανταγωνιστών τους, των τοπικών Αρχών.

Οι Αρχές είναι εξοργισμένες με τα Ιπτάμενα Στιλέτα γιατί παρότι έχουν σκοτώσει τον αρχηγό τους, συνεχίζουν να θριαμβεύουν. Υπό την ηγεσία ενός μυστηριώδους Καινούριου Αρχηγού, τα Ιπτάμενα Στιλέτα γίνονται ακόμη πιο ισχυρά. Οι δύο τοπικοί ηγέτες της Κομητείας Φενγκ Τιαν, ο Λίο ('Αντι Λάου Τακ Γουά) και ο Τζιν (Τακέσι Κανεσίρο) διατάσσονται να συλλάβουν τον καινούριο αρχηγό μέσα σε δέκα μέρες.

Ο Κάπτεν Λίο υποπτεύεται ότι η Μέι (Ζανγκ Ζιγί), η όμορφη καινούρια χορεύτρια στο τοπικό Πέονι Παβίλιον είναι όντως η κόρη του παλιού αρχηγού και καταστρώνει ένα σχέδιο για να τη συλλάβει και να την καλέσει για ανάκριση. Όταν η Μέι αρνείται να προσφέρει πληροφορίες για τα Ιπτάμενα Στιλέτα, οι δύο ηγέτες κάνουν ένα άλλο σχέδιο. Αυτή τη φορά, ο Κάπτεν Τζιν θα παριστάνει ένα μοναχικό πολεμιστή με το όνομα 'Ανεμος και θα σώσει την Μέι από τη φυλακή, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της για να τον οδηγήσει στο αρχηγείο των Ιπτάμενων Στιλέτων.

Το σχέδιο λειτουργεί και στο μακρύ ταξίδι τους προς το αρχηγείο των Στιλέτων, ο Τζιν και η Μέι αρχίζουν να φλερτάρουν μεταξύ τους. Η Μέι δεν αργεί να αναπτύξει συναισθήματα για τον αινιγματικό της προστάτη, τον 'Ανεμο. Ο Τζιν από τη μεριά του εκπλήσσεται που ανακαλύπτει ότι αρχίζει να υποκύπτει στη γοητεία της Μέι. Και οι δύο προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματά τους αλλά οι ανεξέλεγκτες επιθυμίες τους τη νύχτα δεν νικιούνται εύκολα. Ο κίνδυνος ελλοχεύει στο δάσος που τους περιβάλλει και ο αέρας είναι ακίνητος, λες και νιώθει την ένταση στην ατμόσφαιρα.

απο ert.gr

Βασικα αδικα εδωσα τα λεφτακια μου,θα μπορουσα να το'βλεπα ανετα κ σπιτακι καποια στιγμη.Θυμιζει φυσικα το Τιγρη κ ο δρακος αλλα αυτο ηταν αρκετα χαλια :wacko:

Ωραια φωτογραφια,εικονα κ σκηνικα.....αλλα πολλες παπαρουμπες ρε γμτ ;)

Σε μια μονομαχια περασαν ολες οι εποχες καλε!!!!

Γενικα........ :splaaaats::splaaaats::splaaaats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για τους fan του είδους,δείτε το "HERO" του ιδίου......απέχει παρασάγγας....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

εχμ... ίσως η χειρότερη του είδους και ελπίζω οι παραγωγοί να το πήραν πρέφα και όσες ακολουθήσουν να μην είναι έτσι... :splaaaats:

τελικά είναι ένα κινέζικο ερωτικό τρίγωνο με λίγο περιτύλιγμα από στιλέτα που εκτοξεύονται στον αέρα και κάνουν ελιγμούς καλύτερους και από Κομάντσι ελικόπτερο... :lol:

Η ώρα που δείχνει στιλέτα να πετάνε είναι περισσότερη από τους διαλόγους οι οποιόι μάλλον είναι ανύπαρκτοι...

ευτυχώς το είδα σε DVD :P

ε, μη το νοικιάσετε αν δεν έχετε δει τα Hero και Crouching Tiger και δεν βρίσκετε κάτι άλλο ....

emstar /5

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 months later...

Εκπληκτικη ταινια...κτλ κτλ

Αλλα στη σκηνη που η νεκρη ανασταινεται εριξα το γελιο της ζωης μου emclapemclappingembounce8

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Όπως είπα και αλλού, Ιπτάμενοι Κινέζοι... Τα στιλέτα τους έκαναν εντύπωση! Πατατάρα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.