Jump to content

Ειδικότητα στην Μεγάλη Βρετανία


Recommended Posts

Every year the PMETB bullies trainees to complete the survey...

...this is what they do with the results.

http://reports.pmetb.org.uk/ReportType.aspx?year=

It should be taken with a pinch of salt, but, it might help some people decide which one is 'the best rotation in the UK'.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

καλημέρα σε όλους!

ήθελα να συμβουλευτώ τους Ψ του Greekmeds και ειδικά αυτούς που έχουν κάνει αναγνώριση στο ΚΕΣΥ.

Tελείωνω σε λίγες μέρες 6μηνο Old Age Psychiatry LAT.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 415/1994, "Περί του χρόνου ειδίκευσης ιατρών για απόκτηση ειδικότητας" ισχύει το κάτωθεν:

"......2 έτη Κλινική Ψυχιατρική (σε εσωτερικό Ψυχιατρικό τμήμα και σε εξωτερικά ιατρεία) εκ των οποίων όχι πάνω από 1 έτος σε κλινικές χρονίως πασχόντων.......

Στα πλαίσια της άσκησης στην Κλινική Ψυχιατρική περιλαμβάνονται (εκτός από την κλινική ψυχιατρική των ενηλίκων) η Ψυχογηριατρική και οι καταστάσεις εξάρτησης από ουσίες (τοξικομανία, αλκοολισμός)."

Το έχει αναγνωρίσει κάποιος από εσάς ή θα ήταν προτιμότερο να το αναφέρω απλά σαν Psychiatry?

Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη!

Ευχαριστώ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να κάνω και εγώ μία ερώτηση...

Τελειώνω τον πρώτο χρόνο αναισθησιολογίας στην επαρχία με πάνω από 350 χειρουργεία στην πλάτη.Αν και η θέση μου για να συνεχίσω Αθήνα έχει ανοίξει σκέφτομαι σοβαρά την Αγγλία.Τί πιθανότητες μπορώ να έχω για να βρώ άμεσα θέση ειδικευόμενου έχοντας κάνει και αγροτικό στην Ελλάδα.Από Αγγλικά έχω το lower αλλά είμαι σε πολύ καλύτερο επίπεδο από αυτό.

Έχω ήδη 2 ανακοινώσεις σε πανελλήνια συνέδρια και πιστοποιητικά εκπαίδευσης(2) για περιοχική αναισθησία με χρήση υπέρηχων από Γερμανούς και Έλληνες εκπαιδευτές.

Απλά να προσθέσω ότι δεν έχω ιδέα από το Αγγλικό σύστημα και ποιές θέσεις μπορώ να διεκδικήσω

Δε διευκρινίζεις το "άμεσα". Επειδή η Αγγλία έχει οργανωμένο σύστημα κατάληψης εκπαιδευτικών θέσεων, για να βρεις θέση Acute Common Care Stem (ACCS) / Anaesthetics Core training πρέπει να κάνεις αίτηση περίπου Δεκέμβριο για Αύγουστο... Ξεκίνα Αθήνα και κάνε αίτηση όταν βγουν αυτές οι θέσεις, βάζοντας στο βιογραφικό σου ως τότε τα βασικά courses (και όχι ειδικά αναισθησιολογικά): ALS, ATLS...

Η αναισθησιολογία δεν είναι απίστευτα competitive ειδικότητα, οπότε δεν είναι καθόλου απίθανο να βρεις θέση.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Thank you karanti_maria και antman για τις άμεσες απαντήσεις σας.

Μπορεί να είμαι φρέσκος ιατρός αλλα διπλοπτυχιούχος και όπως καταλαβαίνεις όχι και 24 ετών που μόλις βγήκα από τη σχολή. Και επειδή πάντα υπήρχε στο μυαλό μου η ιδέα να γυρίσω στο νησί φρόντισα να τα κάνω όλα εγκαίρως έτσι ώστε να μη χάνω χρόνο αργότερα ψάχνοντας. Το θέμα μου είναι πως καλή η δουλειά ως Locum καλά τα λεφτά όπως και η εμπειρία απλά νιώθω πως χάνω χρόνο από τον πραγματικό μου στόχο που είναι το πολυπόθητο για όλους μας μονοπάτι CT1,CT2,MRCS,ST3-ST7,FRCS,CCT,CONSULTANT :))) total=7 years minimum (Βάλε 8 να είσαι μέσα καθώς για maxfax που θέλω σταμάτησε να είναι run through specialty, και έχοντας ήδη στην πλάτη μου 5years dentistry, 3years MSc, 3years medicine...do the math..!!) Γι'αυτό και κοιτάω να αποφεύγω ό,τι τουλάχιστον μπορώ να αποφύγω. Το φαντάστηκα πως το FY2 θα αναγκαστώ να το κάνω, αλλά τουλάχιστον να μη χρειαστεί να κάνω Locum για να μπω σε FY2. Περαιτέρω πληροφορίες για FY2 posts κατά τη διάρκεια της χρονιάς που μπορώ να βρω? Μόνο σε BMJ και NHS jobs? και πότε περίπου βγαίνουν?

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες

Στο Foundation Programme μπαίνεις μετά από αίτηση μέσω κάποιας Foundation School. Δες εδώ: http://www.foundationprogramme.nhs.uk/pages/home

Πχ το recruitment στο Yorkshire Deanery είναι εδώ: http://www.yorksandhumberdeanery.nhs.uk/foundation_recruitment/process/

Για max-facs αν έχεις και τα 2 πτυχία είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα από σκέτη χειρουργική. Έχει OMFS θέσεις που ο ανταγωνισμός είναι μικρότερος. Για να μη χάνεις χρόνο βρες (αν δεν έχεις publications) ένα research job OMFS και δώσε Part A +/- Part B MRCS μέχρι να ανοίξουν οι αιτήσεις για FY2.

Αν όμως δεν μπορείς να παρουσιάσεις κλινική εμπειρία όπου να σε πλήρωναν για να κάνεις το γιατρό ή οδοντίατρο κάνε Locum/LAS FY1, αλλιώς θα δυσκολευτείς πάρα πολύ να βρεις θέση!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν όμως δεν μπορείς να παρουσιάσεις κλινική εμπειρία όπου να σε πλήρωναν για να κάνεις το γιατρό ή οδοντίατρο κάνε Locum/LAS FY1, αλλιώς θα δυσκολευτείς πάρα πολύ να βρεις θέση!

Όταν εγώ τους έγραφα να αρχίσουν κάνοντας locum με έβριζαν...

Εσένα όμως δε σου τη λέει κανείς...

Αν είσαι administrator έχει και την αίγλη του...

Τροποποιήθηκε από karanti_maria
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επειδή σε όλους αρέσουν τα guides for dummies που τα έχουν όλα έτοιμα, θα κάνω ένα γρήγορο review για το General Medical Council Registration, γιατί πολλές από τις μπούρδες (ή απλά παλιές πληροφορίες αν θέλετε) που είχα διαβάσει εδώ με μπέρδεψαν και καθυστέρησαν.

Πάμε λοιπόν, θέλουμε να γραφτούμε στο GMC.

1) Πατάμε εδώ και κάνουμε εγγραφή στο online σύστημα.

tips: Στην Ελλάδα τα ID μας δεν εχουν expiration date. Ή προτιμήστε να βάλετε αριθμό διαβατηρίου ή βάλτε exp date 30 χρόνια μετά την έκδοση.

2) Πάμε εδώ και επιλέγουμε τι τύπου εγγραφή θέλουμε να κάνουμε. Ας πάρουμε για παράδειγμα κάποιον που τέλειωσε Ιατρική Αθηνών. Θέλει να κάνει Full Registration with a Licence to Practise. Επόμενη σελίδα από πού πήρατε το πτυχίο σας (primary medical qualification - PMQ, το παράδειγμά μας επιλέγει from a university in the European Economic Area (EEA) or Switzerland. Επόμενη σελίδα Nationality, να μη βοηθήσω σε αυτό... Ακολούθως ρωτάει αν έχετε κάνει Internship, αυτό είναι το FY1 που στην Ελλάδα αντιστοιχεί στο 6ο έτος, οπότε επιλέγετε I have completed an internship outside the UK.

3) Στη συνέχεια οδηγήστε σε έναν online οδηγό που καλό είναι να διαβάσετε και αφού διαβάστε θα σας βγάλει πάλι στο link που σας δίνω στο 1). Αν πάλι βαριέστε, να σας πω τι σας ζητάνε να στείλετε:

---> Identity Card ή Passport

---> Primary Medical Qualification (πτυχίο)

---> Μετάφραση του PMQ από το υπουργείο θα πρότεινα.

---> Certificate of Good Standing (Πιστοποιητικό "καλώς έχειν")

---> Μετάφραση του CGS πάλι από το υπουργείο.

ΑΥΤΑ. Τίποτα άλλο δεν θέλουνε οι άνθρωποι. Θα επανέλθω σε αυτά, πάμε όμως λίγο πίσω:

4) Κάντε login στον λογαριασμό του GMC που δημιουργήσατε και πηγαίντε στο "My Registration" και μετά στο "My applications" και φυσικά "apply" αν είστε ακόμα σίγουροι... Type "Full" - not "Full with GP" .....

5) Στο σημείο αυτό θα καταλήξετε να συμπληρώνετε μια online φόρμα που είναι ένα απλό γενικό βιογραφικό με την προϋπηρεσία σας. Οφείλετε να μην αφήσετε κενά σε αυτό άνω του 1 μήνα, έστω και αν γράψετε ότι είχατε πάει διακοπές... Μόλις τελειώσετε, φυσικά καταλήγετε να πλερώσετε εκ των προτέρων... Δεν ξέρω αν οι νέοι γιατροί πληρώνουν το ίδιο, κάπου έπεσε το μάτι μου όταν το έκανα, θα το προσέξετε, είναι μέσα στον οδηγό...

6) Δώσατε λοιπόν τα λεφτάκια και κάνατε το online application, τώρα περιμένετε 1-2 μέρες για ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ. Θα σας πάρει λοιπόν μια κυρία με βρετανική προφορά και θα σας ρωτήσει αν όντως είστε αυτός/ή και γεννηθήκατε τότε. Θα σας ενημερώσει επίσης ότι σας έχει στείλει email με πληροφορίες. Το τι ώρα θα σας πάρει παίζει, προσωπικά με πήραν 20.30 Ελλάδος, οπότε έχετε το νου σας αφού περιμένετε τηλέφωνο.

7) Μπαίνετε λοιπόν στο email και βλέπετε ότι σας ζητάνε να τους ταχυδρομήσετε ΣΕ ΑΠΛΕΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ, επαναλαμβάνω ΣΕ ΑΠΛΕΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ, ούτε καν επικύρωση δεν χρειάζονται (όχι ότι τους απασχολεί αν τα επικυρώσετε, προσωπικά έστειλα ό,τι είχα, μερικά χωρίς, μερικά με επικύρωση) τα 5 έγγραφα που προανέφερα και είχατε διαβάσει στον online οδηγό ΣΥΝ το mail που διαβάζετε εκτυπωμένο και με τικαρισμένα τα κουτάκια μπροστά από κάθε έγγραφο.

Πάμε να μιλήσουμε για τα έγγραφα:

---> Ταυτότητα ή Διαβατήριο απλή φωτοτυπία

---> Πτυχίο Ιατρικής απλή φωτοτυπία. Λοιπόν εδώ προσοχή. Αν στείλετε όπως κάποιος συνάδελφος παραπάνω και όπως εγώ τα αντίγραφα που μας δίνει η Ιατρική Σχολή Αθηνών, θα σας απαντήσουν ότι είναι stamped as original copy και θα θέσουν ερώτημα αν έχετε όντως το original. Εγώ αναγκάστηκα να στείλω φωτό του πάπυρου δίπλα στην οθόνη του pc με το mail τους. Αν δε θέλετε μπλεξίματα, παίρνετε τον πάπυρο, τον βγάζετε φωτοτυπία με σμίκρυνση και στέλνετε αυτή τη φωτοτυπία. Ό,τι από τα 2 και αν επιλέξετε, στο identity check (θα τα πούμε παρακάτω) θα πάτε αυτό το οποίο φωτοτυπήσατε. Αν έχουν δεχτεί το αντίγραφο, τότε το αντίγραφο. Αν φωτοτυπήσατε τον πάπυρο, τότε τον πάπυρο, τον οποίο μεταφέρει κανείς πανεύκολα σε ένα κυλινδρικό κουτί (από βιβλιοπωλείο) που μπορεί να κόψει σε μήκος 33cm (διάμετρος 6cm) χωρίς να τον καταστρέψει.

---> Μετάφραση του πτυχίου από το μεταφραστικό του Υπουργείου (κάπου στην Ερμού στου Ψυρρή, συγχωρήστε με δεν το θυμάμαι). Εννοείται ότι θα μεταφράσετε το έγγραφο που έχετε φωτοτυπήσει στο 2), όχι κάτι άλλο, όπως πχ, βγάλαμε την φωτοτυπία, στέλνουμε αυτή, μετά την επικυρώνουμε και τη δίνουμε για μετάφραση...Θα μεταφραστεί και η σφραγίδα της επικύρωσης και πιστέψτε με θα σας ρωτήσουν γιατί συνέβη αυτό! (όχι ότι δεν θα σας γράψουν, αλλά όλα αυτά είναι καθυστερήσεις).

---> Πιστοποιητικό "Καλώς Έχειν" (Certificate of Good Standing). Επειδή αυτό το πιστοποιητικό συνήθως μπερδεύει τους περισσότερους, θα το βγάλετε ως εξής: Θα πάτε στον ιατρικό Σύλλογο που ανήκετε και θα ζητήσετε μία βεβαίωση για Πιστοποιητικό "Καλώς Έχειν" (Certificate of Good Standing). Αν αυτό το κάνετε στον ΙΣΑ, ξέρουν τι θέλετε. Σε άλλους ΙΣ ανά την Ελλάδα πιθανώς να σας ζητήσουν να γράψετε μια αίτηση. Αν αυτή είναι η περίπτωσή σας, στην αίτηση γράψτε:

Παρακαλώ να μου χορηγήσετε βεβαίωση στην οποία να αναγράφονται:

α) ότι κατέχω άδεια άσκησης Ιατρικής στη χώρα με αριθμό αδείας και ημερομηνία,

β) ότι δεν μου έχει απαγορευτεί, ανασταλεί ή στερηθεί το δικαίωμα άσκησης Ιατρικής,

γ) ότι δεν είστε γνώστες οποιουδήποτε ζητήματος που να θέτει υπό αμφισβήτηση το "καλώς έχειν" μου.

Παίρνετε αυτή τη βεβαίωση που είναι άχρηστη για τους Άγγλους και πάτε στη Νομαρχία σας. Εκεί ζητάτε με βάση αυτή τη βεβαίωση να σας εκδώσουν το Πιστοποιητικό "Καλώς Έχειν" (Certificate of Good Standing). Αν δεν ξερουν για τι μιλάτε, κάντε μια νέα αίτηση με τα παραπάνω. Στην Αθήνα ξέρουν.

Μόλις το πιστοποιητικό σας είναι έτοιμο, βάλτε του και μια σφραγίδα Χάγης (Apostile) από το αντίστοιχο γραφείο στη Νομαρχία και είστε έτοιμοι.

Αφού πάρετε το πιστοποιητικό, διαβάστε την ημερομηνία έκδοσης. Ο χρόνος σας άρχισε να χτυπάει, έχετε 3 μήνες μέχρι να σας δεχτούν οι Άγγλοι. ΑΝ περάσει αυτό το διάστημα, θέλετε νέο! Αν σας δεχτούν, δεν πειράζει στο identity check να έχει λήξει, δεν τους νοιάζει πια από τη στιγμή που το έχουν δεχτεί.

---> Μετάφραση του CGS από το μεταφραστικό του Υπουργείου.

---> Στον φάκελο που θα ταχυδρομήσετε θα βάλετε και το email με τίτλο "Your application for registration with a licence to practise with the General Medical Council" που σας έχουν στείλει και μάλιστα με τικαρισμένα με στυλό τα κουτάκια [] δεξιά από κάθε enclosed.

Έχει ο φάκελός σας αυτά τα 6 φωτοαντίγραφα? Είναι έτοιμος, ταχυδρομήστε τον εδώ:

General Medical Council

Registration Support Team (EEA)

3 Hardman Street

Manchester

M3 3AW

Εκτός αν στο email σας δίνει άλλη διεύθυνση που αμφιβάλλω. Αφού τα στείλετε, περιμένετε να τα λάβουν και μετά να σας τσεκάρουν. Αυτό μπορεί να πάρει 7 ημέρες ή και 54 ημέρες όπως στην περίπτωσή μου. :angry: Μπορείτε ανά 15 ημέρες να ζητάτε update on your application status με email, απαντάνε πάντα και με ευγένεια. Αλλά σας εύχομαι να έχετε διαβάσει καλά αυτό το post για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Αν παρεπιπτόντως είστε γραμμένος/η σε μεγάλο ΙΣ αλλά τυγχάνει λόγω αγροτικού ή άλλου λόγου να είστε τώρα σε περιφερειακό ΙΣ, προτιμήστε αν γίνετε να πάρετε το CGS από τον μεγάλο ΙΣ όταν επιστρέψετε. Το πρόβλημα δεν είναι οι ιατρικοί Σύλλογοι, αλλά οι Περιφέρειες (πρώην Νομαρχίες) που μετά τον Καλλικράτη έχουν γίνει μπάχαλο, με μείωση προσωπικού και οι Άγγλοι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους για να επιβεβαιώσουν την έκδοση του CGS. Εμένα αυτό μου κόστισε δυστυχώς 40 ημέρες καθυστέρηση και πολύ τρέξιμο....

7) Έχετε λοιπόν ταχυδρομήσει το φάκελο και περιμένετε. Σε μερικές ημέρες ή εβδομάδες σας στέλνουν νέο email. Αν κάτι χρειάζεται διευκρίνηση, σας το ρωτάνε (=καθυστέρηση). Αν όχι, το email έχει τίτλο "Invitation to attend an identity check" που σημαίνει ότι όλα καλά προφανώς.

8) μπαίνετε στο GMC online και πάτε στα "My appointments" και φτιάχνετε ένα νέο με τίτλο "Identity Check" προφανώς. Είτε Λονδίνο είτε Μάντσεστερ. Κλείνετε και το αεροπορικό εισιτήριο και όλα καλά.

9) Τι θα πάρετε μαζί σας: Μόνο τα original έγγραφα που έχετε στείλει φωτοτυπημένα και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! Το "για καλό και για κακό" αφήστε το για το ΙΚΑ και την εφορία. Αυτά τα έγγραφα είναι 5 και σας τα έχουν και σε φωτό στο τελευταίο email. Οτιδήποτε άλλο πάρετε μαζί (εκτός φυσικά εάν σας έχει ζητηθεί κάτι πρόσθετο) τους είναι παντελώς αδιάφορο και δεν θα σας λύσει κάποιο πρόβλημα. Εννοείται ότι και Ιούλιος να είναι θα πάρετε και ομπρέλα (άσχετο αλλά εγώ έγινα μούσκεμα).

10) Ανάλογα με το αεροδρόμιο που προσγειώνεστε, αν θέλετε να πάτε Λονδίνο:

--> Από το Heathrow μπαίνετε κατευθείαν στο μετρό (Piccadilly Line - σκούρο μπλε) και κατεβαίνετε Hammersmith. Από εκεί διαλέγετε ή την κίτρινη γραμμή(Circle) προς Edgware Road (μην τα μπερδέψετε, κάνει κύκλο αυτή η γραμμή, περνάει 2 φορές από Edgware Road, την 1η την προσπερνάτε) ή τη ροζ γραμμή (Hammersmith & City) προς Barking. Όπως και να 'χει σταματάτε στη στάση "Great Portland Street".

--> Από το Gatwick υπάρχουν διάφορες δυνατότητες. Μπορείτε να πάρετε το Gatwick Express και να σταματήσετε Victoria. Από εκεί μπαίνετε στο μετρό στην κίτρινη γραμμή(Circle) προς Hammersmith αυτή τη φορά και κατεβαίνετε και πάλι "Great Portland Street". Εναλλακτικά υπάρχουν τα Southern Trains ή το National Express για Victoria πάλι ή το First Capital Connect που όμως σας πάει στο σταθμό London Bridge και St Pancras. Στην τελευταία περίπτωση από St Pancras πάρτε την κίτρινη γραμή (Circle) προς Hammersmith ή την ροζ γραμμή (Hammersmith and City) προς Hammersmith ή την μοβ γραμμή(Metropolitan) προς Amersham ή Uxbridge ή Watford και κατεβείτε στη στάση "Great Portland Street". Ακούγεται πολύπλοκο αλλά δεν είναι.

--> Από το Stansted μπαίνετε στο Stansted Express κάτω από το αεροδρόμιο και κατεβαίνετε Liverpool Street. Από εκεί πάρτε την κίτρινη γραμή (Circle) προς Hammersmith ή την ροζ γραμμή (Hammersmith and City) προς Hammersmith ή την μοβ γραμμή(Metropolitan) προς Amersham ή Uxbridge ή Watford και κατεβείτε στη στάση "Great Portland Street".

--> Από το Luton (έλεος πώς φτάσατε εδώ?) πάρτε λεωφορείο προς το Luton Airport Parkway (δεν περπατιέται απ' όσο γνωρίζω). Από εκεί έχει διάφορα τρένα (First Capital Connect ή East Midlands Trains) για το κέντρο και συγκεκριμένα το σταθμό St Pancras. Από εκεί όπως είπαμε πάρτε την κίτρινη γραμή (Circle) προς Hammersmith ή την ροζ γραμμή (Hammersmith and City) προς Hammersmith ή την μοβ γραμμή(Metropolitan) προς Amersham ή Uxbridge ή Watford και κατεβείτε στη στάση "Great Portland Street".

Για Μάντσεστερ λυπάμαι δεν ξέρω, μπορεί να μας διαφωτίσει κάποιος άλλος. Γενικά αυτά είναι αν θέλετε να πάτε κατευθείαν στο GMC, τώρα αν θελετε να βρείτε κάποιο ξενοδοχείο, έξυπνοι μάλλον είστε...

11) Από το σταθμό Great Portland Street βγαίνουμε στο δρόμο και βλέπουμε μια μεγάλη λεωφόρο (Euston Road). Πάμε στο no 350 και βλέπουμε ένα ωραίο γυάλινο κτήριο. Μπαίνουμε, πάμε στη reception του GMC και παίρνουμε διαπίστευση guest αφού ενημερώσουμε ότι έχουμε ραντεβού. Πάμε στον 1ο όροφο, λέμε στην όμορφή Ινδή στη reception τι θέλουμε και περιμένουμε. Ελπίζω να είναι κατανοητό ότι ήρθαμε την ώρα του ραντεβού μας και όχι στα κουτουρού...

12) To Identity Check είναι συνήθως γρήγορο, ελέγχουν τα χαρτιά που ζήτησαν και μόνο αυτά, μας βάζουν να υπογράψουμε και μας βγάζουν και μια φωτό. Αν όλα είναι καλά, σε 20 λεπτά μας λένε ότι η αίτησή μας έγινε δεκτή και ότι το προσωρινό GMC reference number που μας είχαν δώσει είναι τώρα μόνιμο. Επίσης, εμφανιζόμαστε πια στη List of Registered Medical Practitioners και η ετήσια συνδρομή μας μετράει από σήμερα. :D

Αυτά. Ελπίζω να το(ξανα)κάλυψα το θέμα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν όμως δεν μπορείς να παρουσιάσεις κλινική εμπειρία όπου να σε πλήρωναν για να κάνεις το γιατρό ή οδοντίατρο κάνε Locum/LAS FY1, αλλιώς θα δυσκολευτείς πάρα πολύ να βρεις θέση!

Όταν εγώ τους έγραφα να αρχίσουν κάνοντας locum με έβριζαν...

Εσένα όμως δε σου τη λέει κανείς...

Αν είσαι administrator έχει και την αίγλη του...

Πιθανώς να μην πρόλαβαν :)

Είναι σημαντικό να μην απομονώνουμε τη λέξη Locum από το FY1. Όπως οι Άγγλοι που περνούν τα finals καθυστερημένα κάνουν τέτοιες δουλειές μέχρι να βρουν substantive training post, έτσι και κάποιος που δεν έχει κλινική εμπειρία από Ελλάδα μπορεί να αρχίσει έτσι και να μην το προσμετρήσει κανείς αρνητικά (συν του ότι οι ευθύνες θα είναι πολύ μικρές). Έχει διαφορά αυτό από το locum σε A+E ή το locum SHO κάπου, όπου και ευθύνες θα έχεις και δε θα το δουν με καλό μάτι οι τύποι από τους οποίους θα ζητήσεις training job σε CT1 επίπεδο μετά...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν και δεν είμαι σε φάση και θέση να τα διασταυρώσω όλα αυτά,κατατοπιστικότατος και λεπτομερής σε ένα όχι και τόσο απλό θέμα,είναι νομίζω ένα post που πρέπει να πούμε μπράβο και ευχαριστώ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Raggy ευχαριστούμε πολύ! Σούπερ ποστ.

Έχω δυο ερωτήσεις

---> Πτυχίο Ιατρικής απλή φωτοτυπία. Λοιπόν εδώ προσοχή. Αν στείλετε όπως κάποιος συνάδελφος παραπάνω και όπως εγώ τα αντίγραφα που μας δίνει η Ιατρική Σχολή Αθηνών, θα σας απαντήσουν ότι είναι stamped as original copy και θα θέσουν ερώτημα αν έχετε όντως το original. Εγώ αναγκάστηκα να στείλω φωτό του πάπυρου δίπλα στην οθόνη του pc με το mail τους. Αν δε θέλετε μπλεξίματα, παίρνετε τον πάπυρο, τον βγάζετε φωτοτυπία με σμίκρυνση και στέλνετε αυτή τη φωτοτυπία. Ό,τι από τα 2 και αν επιλέξετε, στο identity check (θα τα πούμε παρακάτω) θα πάτε αυτό το οποίο φωτοτυπήσατε. Αν έχουν δεχτεί το αντίγραφο, τότε το αντίγραφο. Αν φωτοτυπήσατε τον πάπυρο, τότε τον πάπυρο, τον οποίο μεταφέρει κανείς πανεύκολα σε ένα κυλινδρικό κουτί (από βιβλιοπωλείο) που μπορεί να κόψει σε μήκος 33cm (διάμετρος 6cm) χωρίς να τον καταστρέψει.

Τι γίνεται άραγε στην περίπτωση που θέλεις να κάνεις τα χαρτιά σου αμέσως μόλις τελειώσεις? (Ο πάπυρος κάνει 6 μήνες να εκδοθεί)

Το πρόβλημα δεν είναι οι ιατρικοί Σύλλογοι, αλλά οι Περιφέρειες (πρώην Νομαρχίες) που μετά τον Καλλικράτη έχουν γίνει μπάχαλο, με μείωση προσωπικού και οι Άγγλοι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους για να επιβεβαιώσουν την έκδοση του CGS. Εμένα αυτό μου κόστισε δυστυχώς 40 ημέρες καθυστέρηση και πολύ τρέξιμο....

Βλέπω και στο site του GMC οτι εκεί που σου βγάζει τη λίστα με τα medical regulatory authorities για το CGS και έχει τις διάφορες περιφέρειες, για πάνω από τις μισές δεν έχει στοιχεία επικοινωνίας... Τελικά πώς το έλυσες, έδωσες ο ίδιος στο GMC τα τηλέφωνα του υπεύθυνου στην περιφέρεια? Γιατί χρειάστηκε 40 μέρες και τρέξιμο?

Ευχαριστώ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γεια σας, ήθελα να ρωτήσω αν πρέπει να μεταφράσω στα αγγλικά όλη την προυπηρεσία και τα σεμινάρια-εργασίες-κτλ που εχω κάνεισ την Ελλάδα, καθώς γράφω το βιογραφικό μου. Στις συνεντεύξεις χρειάζεται να τους πηγαίνεις και "αποδεικτικά" αυτά τα στοιχεία μεταφρασμένα? Ευχαριστώ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Use common sense…

Publications: you can translate the articles yourself. Print original article in Greek, include journal details, full reference. Have a knowledgeable friend proof read them if you are unsure about the medical terminology ( e.g.: its ‘antidepressant withdrawal syndrome, not ‘weaning syndrome’, no matter what the dictionary says!)

Paperwork from Greek meetings/conferences: mention the topic in your CV in English. Add the greek title, date, place et.c. Add paperwork to your portfolio but reference it in English.

Any kind of research, know it inside and out if invited to an interview. ‘ I was just an assistant…’ is NOT good enough, they will most likely mock you if you answer their Qs this way. If the research is dodgy in any way (not that this ever happens in rural Greece)…think twice about including it in your CV.

Note: Greek language publications don’t count for much in their eyes, no matter how flashy in Greece. If it was high calibre research you woulda published it in an English speaking journal.

Beware of the pittfalls of appending a ridiculously long greek conference attendance list:…’Didn’t ya do ANY work?!’.

Τροποποιήθηκε από Wicked Witch
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ευχαριστώ για την απάντηση. Απ'ότι κατάλαβα, τα σεμινάρια και συνέδρια μπορώ να τα μεταφράσω μόνος μου στο CV. Όσο αναφορά την εργασιακή μου εμπειρία πρέπει να υπάρχει επίσημη μετάφραση απο το υπουργείο? Κι αν πάω σε πιο πολλές συνεντεύξεις? Θα κρατάω φωτοαντίγραφα? Δεν αναφέρομαι στο τι θα γράψω στο βιογραφικό, αλλά αν χρειάζεται να τους δείχνω έγγραφα που να πιστοποιούν αυτά που θα γράφω, κι αν αυτές οι μεταφράσεις από το υπουργείο μπορεί να είναι φωτοαντίγραφα..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Publications= research experience

All research: you can translate yourself, its your own work!, no need for ‘official translations’.

‘Published research’ has by definition no ‘originals’ (?!).

Published research is easily accessible by others (dissemination of info) in printed/+ electronic form.

Therefore, publications can be verified by an online search…contacting the journal you claim has published the research etc.

Thus:

1. find the online version of your journal ( or the paper copy of an obscure Greek journal that is only available in printed form)

2. Print your article, with exact, clear reference

3. print your translation

4. make copies (1+ number of interviews you plan to attend)

5. add in your portfolio

6. attend interviews as planed and give a copy of your printed article & translation to each interviewing panel. Let them verify by themselves that this article was indeed published.One copy should remain in your portfolio for appearances and to make it easy for you to print out more copies if you attend more interviews

7. if you are LYING…they will not only laugh at you but also refer you to the GMC because of your lack of probity. This would be a Very Bad Thing, and, most likely your career in the UK would be ending before it even started.

*Phd thesis does not need to be translated in total. Add the topic in greek + English translation to your CV and contact details for your supervisor. As above for concerns regarding lack of probity

Τροποποιήθηκε από Wicked Witch
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλέ WICKED wITCH, αναφερόμουν στα πιστοποιητικά εργασιακής εμπειρίας, αγροτικό και παθολογία. Σε κάθε συνέντευξη πρέπει να έχω και μια επίσημε μετάφραση?

Εκτός από δημοσιεύσεις έχω παρακολουθήσει και σεμινάρια ιατρικών συλλόγων, όπως του Πανελλήνιο Ινστιτούτο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων (P.I.N.Dis)

Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συγγενών ΔιαταραχώνΠανελλήνιας , καθως και της Εθνικής σχολής δημόσιας υγείας, από τα οποία έχω βεβαίωση παρακολούθησης και βαθμολογία.

Όλα αυτά πρέπει να τα μεταφράσω ή απλά να τα έχω στο βιογραφικό?. Και ειδικότερα την εργασιακή εμπειρία (παθολογία-αγροτικό). Πόσες επίσημες μεταφράσεις θα πρέπει να έχω αν είναι να δίνω και από μια σε κάθε συνέντευξη..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ROTFL!

…I do apologise!

When I was applying straight from Greece it never even occured to me to have those documents translated(and I was never asked to provide any proof of work experience, but then again that was a very long time ago)... I would hazard a guess that even today you don’t need to include those in your portfolio. Your reference letters should be enough proof that you have indeed worked in Greece.

You can provide translations at a later date if requested.

I’m happy to be corrected if I’m wrong though.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Raggy ευχαριστούμε πολύ! Σούπερ ποστ.

Έχω δυο ερωτήσεις

Τι γίνεται άραγε στην περίπτωση που θέλεις να κάνεις τα χαρτιά σου αμέσως μόλις τελειώσεις? (Ο πάπυρος κάνει 6 μήνες να εκδοθεί)

Βλέπω και στο site του GMC οτι εκεί που σου βγάζει τη λίστα με τα medical regulatory authorities για το CGS και έχει τις διάφορες περιφέρειες, για πάνω από τις μισές δεν έχει στοιχεία επικοινωνίας... Τελικά πώς το έλυσες, έδωσες ο ίδιος στο GMC τα τηλέφωνα του υπεύθυνου στην περιφέρεια? Γιατί χρειάστηκε 40 μέρες και τρέξιμο?

Ευχαριστώ!

Λίγο καθυστερημένος (λίγες διακοπούλες δε βλάπτουν :P ), αλλά έχουμε και λέμε:

1) Με βάση αυτά που είδα, παίρνεις το "copy from the original", το φωτοτυπείς, το στέλνεις, σου απαντάνε με mail "The copy of your European Primary Qualification that you have submitted has been stamped as an exact copy of the original document, please can you confirm if you hold the original?". Τους απαντάς ότι είναι στη διαδικασία έκδοσης και θα εκδοθεί σε 6 μήνες, συμπληρώνοντας ότι θα διαπιστώσουν όταν κάνουν το verification check του πτυχίου σου με την ιατρική σχολή. Ή απλά μπορείς να πεις "I confirm" :) Να είσαι σίγουρος ότι θα σε ελέγξουν πριν πας εκεί καν. Όταν πας, δεν τους ενδιαφέρει ο πάπυρος, παρά το έγγραφο που τους είχες στείλει φωτοτυπημένο.

2) Όπως καταλαβαίνεις, από τη στιγμή που κανουν verification check ενός εγγράφου που έχεις στείλει, δεν μπορείς να τους υποδείξεις τίποτα, πόσο μάλλον με ποιον να επικοινωνήσουν για να κάνουν το check (θα μπορούσε να είναι ο κολλητός σου). Στην περίπτωσή μου τους έστειλα ένα email ζητώντας για update on my application status και μου είπαν ότι δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με την περιφέρεια. Πήρα σβάρνα τα τηλέφωνα της περιφέρειας στα τυφλά και τους έβαλα όλους να ψάχνουν για το mail. Πήγα και στο υπουργείο και μίλησα με ένα νεαρό που διαχειριζόταν τα "χαμένα" email. Στους Άγγλους απάντησα ότι το έγγραφο που τους έστειλα οφείλει να έχει στοιχεία επικοινωνίας επάνω (το είχα δει ότι έχει αλλά αν δεν είναι γνήσιο, γιατί να είναι και το τηλέφωνο) και τέλος ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το European Commission's Internal Market Information System (που θα κατέληγε στο νεαρό στο υπουργείο που ήξερε την περίπτωση). Οι Άγγλοι ζήτησαν βοήθεια από μία ομάδα ειδικών και μετά από μερικές βδομάδες κι ενώ είχα αρχίσει να απογοητεύομαι, μου έστειλαν email για identity check. Ειλικρινά δεν έχω ιδέα αν κάτι από αυτά που έκανα βοήθησε και τι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

The GMC do not accept true copies of any certificate..They always point it out in emails:

They want original documentation...You should be careful with that-there is always an exception though

A friend of mine recently attended the ID Check with a true copy of EPQ.

Registration not granted..

If you cannot submit the Papyros you may as well obtain a confirmation letter from the Dean of Medical School...

Official translation of your CV,publication,etc :NO

Do what Wicked Witch suggested and you'll be fine

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παίδες γεια χαρά.

Έχω μια ερώτηση:

έχω τελειώσει εδώ και 2 χρόνια την ιατρική και έκτοτε δουλεύω σαν γιατρός(προφανώς) σε ένα μεγάλο μικροβιολογικό εργαστήριο.

Επίσης ενδιαφέρομαι για ειδικότητα μικροβιολογίας (medical microbiology), οποτε έχω αρκετή εμπειρία στον τομέα.

Προυπηρεσία με στρατό δεν έχω, ούτε και με αγροτικό (εχω κάνει όμως atls,research,publications και τις λοιπές μπούρδες που ζητάν).

Επίσης έχω full registration με GMC.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ST1 MEDICAL MICROBIOLOGY ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ???

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΩ F2 COMPETENCES,Η ΑΠΛΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΣΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΟΥ ΤΟΤΕ ΤΑ COMPETENCES?ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ?

σημειωτέον την δούλεια μου την παρουσιάζω ως non-training post,FY2/ST1 equivalent in private practice.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

χρειαζεσαι τα compencies. βαλε καποιον να τα υπογραψει. δαν θυμαμαι καλα ειναι run through οποτε χωρις καθολου εμπειρια στο νησι, εχμ... χλωμο....

αλλα και να θελει core medical training πρωτα, πολυ δυσκολα θα σε παρουν χωρις καθολου εμπειρια στο nhs. ελπιζω να καταλαβαινεις οτι το clinical micro πανω ειναι εντελως διαφορετιξο απο την Ελλαδα.

Τροποποιήθηκε από albou
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

καλησπέρα,

ετοιμάζομαι να καταθέσω αιτήση για εγγραφη στο GMC αλλα από οτι καταλαβαίνω χρειάζεται να βγεί πρώτα από εδω η αδεια ασκήσεως.. αδεια ασκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα--> εγγραφη στον ΙΣΑ --> αιτηση πιστοποιητικού από ΙΣΑ--> αιτηση CGS από νομαρχία.. δηλαδη ήδη θες 2 μήνες αφού ορκιστείς για να κάνεις την αίτηση για εγραφή στο GMC ....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.