Jump to content

Φεστιβάλ, Βραβεία και Άλλα Παρατράγουδα


Recommended Posts

Οι Νύχτες Πρεμιέρας έφυγαν από το...κλεινόν άστυ και ταξίδεψαν στην υπόλοιπη Ελλάδα! Ιωάννινα, Καβάλα, Βόλος, Λάρισα και Πάτρα είχαν την ευκαιρία να ζήσουν ένα τριήμερο φεστιβάλ με συνολικά δέκα προβολές. Το σινεφίλ κοινό παρακολούθησε βραβευμένες και αγαπημένες ταινίες που για πρώτη φορά προβάλλονταν στην πόλη του, όπως τα «Χαμένοι Στη Μετάφραση» και «Αυτόχειρες Παρθένοι» της Σοφία Κόπολα. Δεν έλειψε και ο πάντα υποσχόμενος ευρωπαϊκός κινηματογράφος, όπως το ισπανικό «Οι Εραστές Του Αρκτικού Κύκλου» ή το γαλλικό «Ναταλί». Ήταν μια πραγματική γιορτή του κινηματογράφου αφού εκτός από τις προβολές διοργανώθηκαν μοναδικά κινηματογραφικά πάρτι ενώ δεν έλειψαν και τα παιχνίδια στις αίθουσες!

Ας μη ζηλεύουμε όμως εμείς οι κάτοικοι της πόλης της Παλλάδας αφού το ραντεβού μας με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας κοντοζυγώνει! Για να γιορτάσει μάλιστα τα γενέθλιά του (θα σβήσει δέκα κεράκια!) ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις και happenings, πάντα συνοδευόμενα από πολλές ταινίες και αφιερώματα! Σημειώστε από τώρα το κινηματογραφικό ραντεβού σας με τις «Νύχτες Πρεμιέρας» από 17 ως 26 Σεπτεμβρίου!

IOANNINA.jpg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 57
  • Created
  • Last Reply
50835_1.jpg
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Νύχτες Πρεμιέρας στην Αθήνα

Οι "Νύχτες Πρεμιέρας", το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, κλείνει φέτος δέκα χρόνια ζωής. Το πολυαναμενόμενο για τους σινεφίλ γεγονός του Σεπτέμβρη, ανοίγει τις πύλες του με την πολυσυζητημένη ταινία του Michael Moore "Fahrenheit 9/11", που απέσπασε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών. Με πολλές νέες ταινίες, αφιερώματα στον κινηματογράφο του Γιασουχίρο Οζου και της Αμερικής της αμφισβήτησης του '60 και του '70, πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και σεμινάρια, υπόσχεται ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ψυχαγωγικό κινηματογραφικό δεκαήμερο. Στις αίθουσες Αττικόν Renault, Απόλλων Filmcentre και Δαναός 1 & 2, από 17 έως και 26 Σεπτέμβρη.

Το κάποτε παράτολμο, όπως χαρακτηρίστηκε, εγχείρημα, μετατράπηκε με τα χρόνια σε ένα ένα καταξιωμένο, μεγάλο και -κυρίως- ζωντανό Φεστιβάλ. Οπως κάθε χρόνο, ο κορμός των προβολών επικεντρώνεται στον ανεξάρτητο κινηματογράφο. Οι "Νύχτες Πρεμιέρας", όμως, προχωρούν πιο μακριά. Με τη γνωστή διάθεση εξερεύνησης, που διακρίνει το θεσμό, προβάλλονται ταινίες από διάφορες χώρες, οι οποίες ξεχωρίζουν για τη δύναμη και την αμεσότητα τους, την τολμηρή θεματολογία τους αλλά και τη "διασταύρωση" διαφορετικών κινηματογραφικών τεχνικών. Η φετινή διοργάνωση του Περιοδικού Σινεμά και της Κινηματογραφικής Εταιρείας Αθηνών εγκαινιάζεται στις 16 Σεπτεμβρίου με την προβολή της πολυσυζητημένης ταινίας του Μάικλ Μουρ, "Φαρενάιτ 9/11", στο Κολλέγιο Αθηνών.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα φιλμ του Φεστιβάλ που προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συγκαταλέγεται η νέα ταινία των αδερφών Κοέν "Η συμμορία των πέντε", που αποτελεί ριμέικ της ομώνυμης ταινίας του 1955 στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο Αλεκ Γκίνες και ο Πήτερ Σέλλερς καθώς και το ιδιαίτερα ενδιαφέρον "The motorcycle diaries" του Βάλτερ Σάλες με τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ - "Θέλω και τη Μαμά σου", "Amores Perros" ενώ πρωταγωνιστεί και στη νέα ταινία του Αλμοδόβαρ "La Mala Educacion" - στο ρόλο του Τσε Γκεβάρα.

Στις μεγάλες στιγμές της φετινής χρονιάς, συγκαταλέγονται τα αφιερώματα στον αμερικανικό κινηματογράφο της αμφισβήτησης του 60 και του 70 και στο έργο του Ιάπωνα Γιασουχίρο Οζου. Το πρώτο αφιέρωμα περιλαμβάνει άγνωστα, στην Ελλάδα, αριστουργήματα, όπως τα "Titicut Folies" του Φρέντερικ Γουάισμαν, "The Cool World" της Σίρλεϊ Κλαρκ, "Sweet Sweetback’s Baad Asssss Song" του Μέλβιν Βαν Πιμπλς, "The Last Movie" του Ντένις Χόπερ και ξεχωριστή στιγμή το "Chelsea Girls" του Aντι Γουόρχολ που προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.

To αφιέρωμα στον κορυφαίο Ιάπωνα δημιουργό, Γιασουχίρο Οζου περιλαμβάνει τις ταινίες του: "Late Spring", "Tokyo Story", "There was a father", "Early Summer", "Autumn Afternoon" και "The End of Summer". Παράλληλα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, έχει προγραμματιστεί η προβολή της ταινίας "Ουρανός" του Τάκη Κανελλόπουλου, για πρώτη φορά στην αρχική της μορφή και με αποκατεστημένη κόπια.

Από μία τέτοια διοργανώση -θεσμό πια για τα κινηματογραφικά δρώμενα της πρωτεύουσας- δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι παράπλευρες εκδηλώσεις και τα διάφορα happenings, που συνθέτουν το καλύτερο σκηνικό για ένα κινηματογραφικό 10ήμερο.

Μια σειρά ειδικευμένων σεμιναριών ενισχύουν τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του Φεστιβάλ. Ανθρωποι του κινηματογράφου -σκηνοθέτες, ηθοποιοί, κριτικοί, τεχνικοί- εισάγουν τους νέους, στους οποίους κυρίως απευθύνονται τα σεμινάρια, στην τέχνη του κινηματογράφου, αναλύοντας ο καθένας τους τα επιμέρους στοιχεία μιας ταινίας.

Επιπλέον, όπως και πέρσι, έτσι και φέτος η Κριτική Επιτροπή Νέων, που στηρίζεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, απονέμει το βραβείο Χρυσή Αθηνά στην καλύτερη ταινία της διοργάνωσης. Φέτος, ωστόσο, η Επιτροπή Νέων, η οποία αποτελείται από νέους 18 έως 25 ετών, αλλάζει χαρακτήρα και στρέφει το βλέμμα της προς την Ευρώπη συμπεριλαμβάνοντας, εκτός από Ελληνες και μέλη που προέρχονται από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το βραβείο προς την καλύτερη ταινία του διαγωνιστικού τμήματος συνοδεύεται από το ποσό των € 5.000. Ενα ακόμα βήμα του Φεστιβάλ, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, που αποδεικνύει συνεχώς τη διάθεσή του να "διδάξει" στους νέους την τέχνη του κινηματογράφου.

Το βραβείο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιώργος Σεπετζόγλου. Ο καλλιτέχνης εμπνεύστηκε το αγαλματίδιο από μια παράσταση της θεάς Αθηνάς στον Παρθενώνα, αποτυπώνοντας την ιστορία και την παράδοση της Αθήνας, μέσω της μορφής της προστάτιδος θεάς της.

ΟΙ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 10ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ανεξάρτητο Αμερικανικό Σινεμά: Προβάλλονται μερικές από τις πιο πρόσφατες και πρωτοποριακές παραγωγές.

Πανόραμα: Προβάλλει ταινίες που αποτελούν τα νέα ρεύματα και τάσεις της πρόσφατης παγκόσμιας παραγωγής.

Ειδικές Προβολές: Μία πρώτη γεύση από τις ταινίες που θα δούμε το χειμώνα στις αίθουσες.

Μουσική και Φιλμ: Αποδεικνύει ότι όπως δεν υπάρχουν σύνορα στον κινηματογράφο, έτσι δεν υπάρχουν και στην τέχνη γενικότερα. Ανάμεσα στις ταινίες και το "εκρηκτικό" μουσικό ντοκιμαντέρ "Metallica: Some Kind of Monster".

Ελληνες της Διασποράς: Το Φεστιβάλ τιμά τη μνήμη του Τζον Κασαβέτη και προβάλλει την πρώτη του ταινία "Σκιές" σε καινούρια, αναπαλαιωμένη κόπια, καθώς και την ταινία που "δάνεισε" το όνομά της στο Φεστιβάλ, τις "Νύχτες Πρεμιέρας".

Ταινίες Μικρού Μήκους: Μοναδική επιλογή των καλύτερων ταινιών μικρού μήκους από όλον τον κόσμο.

Ντοκιμαντέρ: Περιλαμβάνει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα και ανατρεπτικά ντοκιμαντέρ

Σινεμά στα Ορια: Ταινίες για τους ανήσυχους και υποψιασμένους σινεφίλ.

Αμερικανικό Σινεμά της Αμφισβήτησης του '60 και '70: Προβάλλονται ταινίες - σταθμοί του ανεξάρτητου κινηματογράφου που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές στην Ελλάδα.

Ο κινηματογράφος του Γιασουχίρο Οζου: Ρετροσπεκτίβα με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννησή του.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...
10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Νύχτες Πρεμιέρας στην Αθήνα

Στις αίθουσες Αττικόν Renault, Απόλλων Filmcentre και Δαναός 1 & 2, από 17 έως και 26 Σεπτέμβρη.

emarright Πληροφορίες για το Φεστιβάλ και αναλυτικό πρόγραμμα ταινιών -> εδώ!

emarright Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου

ΑΤΤΙΚΟΝ

Στις 20:00: PEOPLE SAY I'M CRAZY / ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΛΕΝΕ ΤΡΕΛΟ (ΗΠΑ, 84') [Eυρωπαϊκή Πρεμιέρα]

Σκηνοθεσία:Τζον Κάντιγκαν

Είναι η τρέλα, διαφορετικότητα ή κοινωνικό στίγμα; Αντέχετε να δείτε τις απαντήσεις δια χειρός ενός "διαγνωσμένου" σχιζοφρενούς;

PEOPLE-SAY-I

-> Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, ο καλλιτέχνης Τζον Κάντιγκαν καταρρέει ψυχικά. Η ζωή του αρχίζει να αναλώνεται μεταξύ γιατρών και φάρμακων, ως τη στιγμή που αποφασίζει να κινηματογραφήσει τον βασανιστικό αγώνα με την ψυχοπάθειά του. Το αποτέλεσμα το πρώτο ίσως ντοκιμαντέρ που έχει κινηματογραφηθεί και σκηνοθετηθεί από κάποιον διαγνωσμένο σχιζοφρενή. Ο Τζον προσκαλεί τους θεατές να γνωρίσουν τον μοναδικό κόσμο του και το δαιδαλώδες, αλλά «όμορφο» μυαλό του. Ένα χαοτικό, παρανοϊκό, αλλά συνάμα δημιουργικό σύμπαν, όπου παλεύει για να ανακαλύψει και να δεχτεί την πραγματικότητα. Κατά τη διάρκεια των δέκα τελευταίων χρόνων, με τη βοήθεια της αδερφής του καταγράφει με την ψηφιακή του κάμερα του τις στιγμές κατάρρευσης, τους θριάμβους του, την οικογένεια του και τους φίλους του, θρυμματίζοντας κάθε κοινωνική αντίληψη για την «τρέλα».

[Ο John Cadigan σπούδασε στη σχολή Καλών Τεχνών του Carnegie-Mellon. Το 1991 διαγνώσθηκε με σχιζοφρένεια και απομονώθηκε, μέχρι το 1994. Το 1996 το πρώτο του μεγάλο έργο Truth From Darkness: Works By Artists with Mental Illness γύρισε μουσεία και γκαλερί σε όλη την Αμερική.]

-> Με τη χορηγία του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) - Παρουσία του σκηνοθέτη

[Από www.aiff.gr]

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

Ρε παιδιά, τι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ταινία ήταν "ο πόλεμος των Yokai"????Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους αλλά οι λάτρεις των manga πρέπει να το απόλαυσαν πραγματικά!Αλλωστε, πολλά από τα Yokai θα τους ήταν και γνωστά.

Ζήτω ο Miike!Arigato!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Οι φετινές υποψηφιότητες, (Comingsoon.net):

BEST MOTION PICTURE - DRAMA

Brokeback Mountain

The Constant Gardener

Good Night, And Good Luck.

A History of Violence

Match Point

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A MOTION PICTURE - DRAMA

Maria Bello - A History of Violence

Felicity Huffman - TransAmerica

Gwyneth Paltrow - Proof

Charlize Theron - North Country

Ziyi Zhang - Memoirs of a Geisha

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A MOTION PICTURE - DRAMA

Russell Crowe - Cinderella Man

Philip Seymour Hoffman - Capote

Terrence Howard - Hustle & Flow

Heath Ledger - Brokeback Mountain

David Strathairn - Good Night, And Good Luck.

BEST MOTION PICTURE - MUSICAL OR COMEDY

Mrs. Henderson Presents

Pride & Prejudice

The Producers

The Squid and the Whale

Walk the Line

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A MOTION PICTURE - MUSICAL OR COMEDY

Judi Dench - Mrs. Henderson Presents

Keira Knightley - Pride & Prejudice

Laura Linney - The Squid and the Whale

Sarah Jessica Parker - The Family Stone

Reese Witherspoon - Walk the Line

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A MOTION PICTURE - MUSICAL OR COMEDY

Pierce Brosnan - The Matador

Jeff Daniels - The Squid and the Whale

Johnny Depp - Charlie and the Chocolate Factory

Nathan Lane - The Producers

Cillian Murphy - Breakfast on Pluto

Joaquin Phoenix - Walk the Line

BEST FOREIGN LANGUAGE FILM

Kung Fu Hustle (China)

Master of the Crimson Armor (aka "The Promise," China)

Merry Christmas (Joyeux Noel) (France)

Paradise Now (Palestine)

Tsotsi (South Africa)

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A SUPPORTING ROLE IN A MOTION PICTURE

Scarlett Johansson - Match Point

Shirley MacLaine - In Her Shoes

Frances McDormand - North Country

Rachel Weisz - The Constant Gardener

Michelle Williams - Brokeback Mountain

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A SUPPORTING ROLE IN A MOTION PICTURE

George Clooney - Syriana

Matt Dillon - Crash

Will Ferrell - The Producers

Paul Giamatti - Cinderella Man

Bob Hoskins - Mrs. Henderson Presents

BEST DIRECTOR - MOTION PICTURE

Woody Allen - Match Point

George Clooney - Good Night, And Good Luck.

Peter Jackson - King Kong

Ang Lee - Brokeback Mountain

Fernando Meirelles - The Constant Gardener

Steven Spielberg - Munich

BEST SCREENPLAY - MOTION PICTURE

Woody Allen - Match Point

George Clooney & Grant Heslov - Good Night, And Good Luck.

Paul Haggis & Bobby Moresco - Crash

Tony Kushner & Eric Roth - Munich

Larry McMurtry & Diana Ossana - Brokeback Mountain

BEST ORIGINAL SCORE - MOTION PICTURE

Alexandre Desplat - Syriana

James Newton Howard - King Kong

Gustavo Santaolalla - Brokeback Mountain

Harry Gregson-Williams - The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe

John Williams - Memoirs of a Geisha

BEST ORIGINAL SONG - MOTION PICTURE

" A Love That Will Never Grow Old" - Brokeback Mountain

Music by: Gustavo Santaolalla

Lyrics by: Bernie Taupin

"Christmas in Love" - Christmas in Love

Music by: Tony Renis

Lyrics by: Marva Jan Marrow

"There's Nothing Like a Show on Broadway - The Producers

Music & Lyrics by: Mel Brooks

"Travelin' Thru" - TransAmerica

Music & Lyrics by: Dolly Parton

"Wunderking" - The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe

Music & Lyrics by: Alanis Morissette

BEST TELEVISION SERIES - DRAMA

Commander in Chief (ABC)

Grey's Anatomy (ABC)

Lost (ABC)

Prison Break (FOX)

Rome (HBO)

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A TELEVISION SERIES - DRAMA

Patricia Arquette - Medium

Glenn Close - The Shield

Geena Davis - Commander in Chief

Kyra Sedgwick - The Closer

Polly Walker - Rome

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A TELEVISION SERIES - DRAMA

Patrick Dempsey - Grey's Anatomy

Matthew Fox - Lost

Hugh Laurie - House

Wentworth Miller - Prison Break

Keifer Sutherland - 24

BEST TELEVISION SERIES - MUSICAL OR COMEDY

Curb Your Enthusiasm (HBO)

Desperate Housewives (ABC)

Entourage (HBO)

Everybody Hates Chris (UPN)

My Name is Earl (NBC)

Weeds (SHOWTIME)

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A TELEVISION SERIES - MUSICAL OR COMEDY

Marcia Cross - Desperate Housewives

Teri Hatcher - Desperate Housewives

Felicity Huffman - Desperate Housewives

Eva Longoria - Desperate Housewives

Mary-Louise Parker - Weeds

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A TELEVISION SERIES - MUSICAL OR COMEDY

Zach Braff - Scrubs

Steve Carell - The Office

Larry David - Curb Your Enthusiasm

Jason Lee - My Name is Earl

Charlie Sheen - Two and a Half Men

BEST MINI-SERIES OR MOTION PICTURE MADE FOR TELEVISION

Empire Falls (HBO)

Into the West (TNT)

Lackawanna Blues (HBO)

Sleeper Cell (SHOWTIME)

Viva Blackpool (BBC AMERICA)

Warm Springs (HBO)

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A MINI-SERIES OR A MOTION PICTURE MADE FOR TELEVISION

Halle Berry - Their Eyes Were Watching God

Kelly MacDonald - The Girl in the Café

S. Epatha Merkerson - Lackawanna Blues

Cynthia Nixon - Warm Springs

Mira Sorvino - Human Trafficking

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A MINI-SERIES OR A MOTION PICTURE MADE FOR TELEVISION

Kenneth Branagh - Warm Springs

Ed Harris - Empire Falls

Jonathan Rhys Meyers - Elvis

Bill Nighy - The Girl in the Café

Donald Sutherland - Human Trafficking

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A SUPPORTING ROLE IN A SERIES, MINI-SERIES OR MOTION PICTURE MADE FOR TELEVISION

Candice Bergen - Boston Legal

Camryn Manheim - Elvis

Sandra Oh - Grey's Anatomy

Elizabeth Perkins - Weeds

Joanne Woodward - Empire Falls

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A SUPPORTING ROLE IN A SERIES, MINI-SERIES OR MOTION PICTURE MADE FOR TELEVISION

Naveen Andrews - Lost

Paul Newman - Empire Falls

Jeremy Piven - Entourage

Randy Quaid - Elvis

Donald Sutherland - Commander in Chief

Ας σχολιάσωμεν λοιπόν το φετινό πατιρντί:

Καμία έκπληξη στις κατηγορίες Καλύτερης Δραματικής Ταινίας και Α' Ανδρικού Δραματικού Ρόλου, εκτός ίσως ότι λείπει το "Crash" στην πρώτη και ο "Κηπουρός" Ρέιφ Φάινς στη δεύτερη- το αποτέλεσμα ωστόσο συμβαδίζει απόλυτα με τις κριτικές όλης της χρονιάς. Στην κατηγορία του Α' Γυναικείου Δραματικού Ρόλου τώρα, η παρουσία της Φελίσιτυ-"Transamerica"-Χάφμαν και της Σαρλίζ-"North Country"- Θέρον ήταν σχεδόν σίγουρη: από κει και πέρα (εφορμώμενος άπό άρθρο που διάβασα στο περασμένο EW για τη φτώχεια σε δυνατούς γυναικείους ρόλους) οι θέσεις καταλήφθηκαν από σίγουρα χαρτιά (Πάλτροου στο Proof), underground επιλογές (Μπέλλο) και την ετήσια παρουσία εξέχουσας μειονότητας (Ζιγι Ζανγκ). Σε ίδια επίπεδα κινούνται και τα αντίστοιχα Κωμωδίας ή Μιούζικαλ, με το "Rent" του Κρις Κολόμπους να απουσιάζει παντελώς (γιατί, άραγε;) και ταινίες που προστέθηκαν για μπούγιο προτού καν βρουν ευρεία διανομή (πότε είδαν το "The Producers" άλλο θέμα- screener θα μου πεις- όχι, σωστό κι αυτό). Στους μεν άρρενες διακρίθηκαν η ετήσια ντραγκ ερμηνεία (Κιλ Μέρφι), το ετήσιο biopic (Γιόακιν- Τζόνι Κας - Φίνιξ), το ετήσιο "το μακιγιάζ μου έκανε θαύματα-το ίδιο κι εγώ!!!" (Τζόνι Ντεπ), ενώ στις γυναίκες η dame Τζούντι Ντέντς με τη feel good ερμηνεία της στην "κ. Χέντερσον" του Φρίαρς ηγείται των νεαρών συνυποψηφίων της (κίνδυνος βέβαια η συχνή θαμώνας του πανηγυριού Λίνεϋ). Η αληθινή μάχη θα δοθεί όπως φαίνεται στους Δεύτερους Ρόλους, αφού όλοι οι υποψήφιοι είναι ένας κι ένας. Στον τομέα της σκηνοθεσίας και του σεναρίου λείπουν οι Τζάρμους και Μπάουμπαχ για τα "Τσακισμένα Λουλούδια" και "Squid And The Whale" αντίστοιχα, η απουσία τους όμως υπερκαλύπτεται από τις βροντερές (και δίκαιες) υποψηφιότητες.

Αν μπορούσα να κάνω μια πρόβλεψη για τις βασικές κατηγορίες θα ήταν:

ΚΔΤ: Brokeback Mountain

ΚΚΤ: Mrs. Henderson Presents

ΚΔΑΕ: Φιλιπ Σέιμουρ Χόφμαν

ΚΔΓΕ: Φελίσιτυ Χάφμαν

ΚΚΑΕ: Γιόακιν Φίνιξ

ΚΚΓΕ: Τζούντυ Ντεντς

ΚΒΑΕ: Πωλ Τζιαμάτι

ΚΒΓΕ: Ρέιτσελ Γουάιζ

ΚΣκ: Ανγκ Λι

ΚΣεν: Τζωρτζ Κλούνεϊ και Γκραντ Χέσλοβ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

BEST MOTION PICTURE - DRAMA

Brokeback Mountain

The Constant Gardener

Good Night, And Good Luck.

A History of Violence

Match Point

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A MOTION PICTURE - DRAMA

Maria Bello - A History of Violence

Felicity Huffman - TransAmerica

Gwyneth Paltrow - Proof

Charlize Theron - North Country

Ziyi Zhang - Memoirs of a Geisha

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A MOTION PICTURE - DRAMA

Russell Crowe - Cinderella Man

Philip Seymour Hoffman - Capote

Terrence Howard - Hustle & Flow

Heath Ledger - Brokeback Mountain

David Strathairn - Good Night, And Good Luck.

BEST MOTION PICTURE - MUSICAL OR COMEDY

Mrs. Henderson Presents

Pride & Prejudice

The Producers

The Squid and the Whale

Walk the Line

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A MOTION PICTURE - MUSICAL OR COMEDY

Judi Dench - Mrs. Henderson Presents

Keira Knightley - Pride & Prejudice

Laura Linney - The Squid and the Whale

Sarah Jessica Parker - The Family Stone

Reese Witherspoon - Walk the Line

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A MOTION PICTURE - MUSICAL OR COMEDY

Pierce Brosnan - The Matador

Jeff Daniels - The Squid and the Whale

Johnny Depp - Charlie and the Chocolate Factory

Nathan Lane - The Producers

Cillian Murphy - Breakfast on Pluto

Joaquin Phoenix - Walk the Line

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A SUPPORTING ROLE IN A MOTION PICTURE

Scarlett Johansson - Match Point

Shirley MacLaine - In Her Shoes

Frances McDormand - North Country

Rachel Weisz - The Constant Gardener

Michelle Williams - Brokeback Mountain

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A SUPPORTING ROLE IN A MOTION PICTURE

George Clooney - Syriana

Matt Dillon - Crash

Will Ferrell - The Producers

Paul Giamatti - Cinderella Man

Bob Hoskins - Mrs. Henderson Presents

BEST DIRECTOR - MOTION PICTURE

Woody Allen - Match Point

George Clooney - Good Night, And Good Luck.

Peter Jackson - King Kong

Ang Lee - Brokeback Mountain

Fernando Meirelles - The Constant Gardener

Steven Spielberg - Munich

BEST SCREENPLAY - MOTION PICTURE

Woody Allen - Match Point

George Clooney & Grant Heslov - Good Night, And Good Luck.

Paul Haggis & Bobby Moresco - Crash

Tony Kushner & Eric Roth - Munich

Larry McMurtry & Diana Ossana - Brokeback Mountain

and on a totally different subject...

BEST TELEVISION SERIES - DRAMA

Commander in Chief (ABC)

Grey's Anatomy (ABC)

Lost (ABC) :D :D

Prison Break (FOX)

Rome (HBO)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πήρε το lost χρυσή σφαίρα;

Από το commander in chief, που όλοι οι αμερικανοί θεωρούν ότι είναι προπαγάνδα για να βγει γυναίκα πρόεδρος, και από το grey's anatomy που ασχολείται με τους γιατρούς (που είναι φαίνεται πολύ θελκτικό θέμα)...χειρότερο είναι :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Άντε γεια, άντε γεια! :P:P:splats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Από Comingsoon.net:

BEST MOTION PICTURE OF THE YEAR

Brokeback Mountain

Capote

Crash

Good Night, And Good Luck.

Munich

ACHIEVEMENT IN DIRECTING

Ang Lee - Brokeback Mountain

Bennett Miller - Capote

Paul Haggis - Crash

George Clooney - Good Night, And Good Luck.

Steven Spielberg - Munich

PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A LEADING ROLE

Philip Seymour Hoffman - Capote

Terrence Howard - Hustle & Flow

Heath Ledger - Brokeback Mountain

Joaquin Phoenix - Walk the Line

David Strathairn - Good Night, And Good Luck.

PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A LEADING ROLE

Judi Dench - Mrs. Henderson Presents

Felicity Huffman - TransAmerica

Keira Knightley - Pride & Prejudice

Charlize Theron - North Country

Reese Witherspoon - Walk the Line

PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A SUPPORTING ROLE

George Clooney - Syriana

Matt Dillon - Crash

Paul Giamatti - Cinderella Man

Jake Gyllenhaal - Brokeback Mountain

William Hurt - A History of Violence

PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A SUPPORTING ROLE

Amy Adams - Junebug

Catherine Keener - Capote

Frances McDormand - North Country

Rachel Weisz - The Constant Gardener

Michelle Williams - Brokeback Mountain

ADAPTED SCREENPLAY

Larry McMurtry & Diana Ossana - Brokeback Mountain

Dan Futterman - Capote

Jeffrey Caine - The Constant Gardener

Josh Olson - A History of Violence

Tony Kushner and Eric Roth - Munich

ORIGINAL SCREENPLAY

Paul Haggis & Bobby Moresco - Crash

George Clooney & Grant Heslov - Good Night, And Good Luck.

Woody Allen - Match Point

Noah Baumbach - The Squid and the Whale

Stephen Gaghan - Syriana

BEST FOREIGN LANGUAGE FILM OF THE YEAR

Don't Tell

Joyeux Noel

Paradise Now

Sophie Scholl - The Final Days

Tsotsi

BEST ANIMATED FEATURE FILM OF THE YEAR

Howl's Moving Castle

Tim Burton's Corpse Bride

Wallace & Gromit - The Curse of the Were-Rabbit

ACHIEVEMENT IN ART DIRECTION

Good Night, And Good Luck.

Art Direction: Jim Bissell

Set Decoration: Jan Pascale

Harry Potter and the Goblet of Fire

Art Direction: Stuart Craig

Set Decoration: Stephenie McMillan

King Kong

Art Direction: Grant Major

Set Decoration: Dan Hennah and Simon Bright

Memoirs of a Geisha

Art Direction: John Myhre

Set Decoration: Gretchen Rau

Pride & Prejudice

Art Direction: Sarah Greenwood

Set Decoration: Katie Spencer

ACHIEVEMENT IN CINEMATOGRAPHY

Batman Begins

Wally Pfister

Brokeback Mountain

Rodrigo Prieto

Good Night, And Good Luck.

Robert Elswit

Memoirs of a Geisha

Dion Beebe

The New World

Emmanuel Lubezki

ACHIEVEMENT IN COSTUME DESIGN

Charlie and the Chocolate Factory

Gabriella Pescucci

Memoirs of a Geisha

Colleen Atwood

Mrs. Henderson Presents

Sandy Powell

Pride & Prejudice

Jacqueline Durran

Walk the Line

Arianne Phillips

BEST DOCUMENTARY FEATURE

Darwin's Nightmare

Enron: The Smartest Guys in the Room

March of the Penguins

Murderball

Street Fight

ACHIEVEMENT IN FILM EDITING

Cinderella Man

Mike Hill and Dan Hanley

The Constant Gardener

Claire Simpson

Crash

Hughes Winborne

Munich

Michael Kahn

Walk the Line

Michael McCusker

ACHIEVEMENT IN MAKEUP

The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe

Howard Berger and Tami Lane

Cinderella Man

David Leroy Anderson and Lance Anderson

Star Wars: Episode III Revenge of the Sith

Dave Elsey and Annette Miles

ACHIEVEMENT IN MUSIC WRITTEN FOR MOTION PICTURES

(ORIGINAL SCORE)

Brokeback Mountain

Gustavo Santaolalla

The Constant Gardener

Alberto Iglesias

Memoirs of a Geisha

John Williams

Munich

John Williams

Pride & Prejudice

Dario Marianelli

ACHIEVEMENT IN MUSIC WRITTEN FOR MOTION PICTURES

(ORIGINAL SONG)

"In the Deep" - Crash

Music by Kathleen “Bird” York and Michael Becker

Lyric by Kathleen “Bird” York

"It's Hard Out Here for a Pimp" - Hustle & Flow

Music and Lyric by Jordan Houston, Cedric Coleman and Paul Beauregard

"Travelin' Thru" - TransAmerica

Music and Lyric by Dolly Parton

ACHIEVEMENT IN SOUND MIXING

The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe

Terry Porter, Dean A. Zupancic and Tony Johnson

King Kong

Christopher Boyes, Michael Semanick, Michael Hedges and Hammond Peek

Memoirs of a Geisha

Kevin O’Connell, Greg P. Russell, Rick Kline and John Pritchett

Walk the Line

Paul Massey, D.M. Hemphill and Peter F. Kurland

War of the Worlds

Andy Nelson, Anna Behlmer and Ronald Judkins

ACHIEVEMENT IN SOUND EDITING

King Kong

Mike Hopkins and Ethan Van der Ryn

Memoirs of a Geisha

Wylie Stateman

War of the Worlds

Richard King

ACHIEVEMENT IN VISUAL EFFECTS

The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe

Dean Wright, Bill Westenhofer, Jim Berney and Scott Farrar

King Kong

Joe Letteri, Brian Van’t Hul, Christian Rivers and Richard Taylor

War of the Worlds

Dennis Muren, Pablo Helman, Randy Dutra and Daniel Sudick

BEST DOCUMENTARY SHORT SUBJECT

The Death of Kevin Carter: Casualty of the Bang Bang Club

God Sleeps in Rwanda

The Mushroom Club

A Note of Triumph: The Golden Age of Norman Corwin

BEST ANIMATED SHORT FILM

Badgered

The Moon and the Son: An Imagined Conversation

The Mysterious Geographic Explorations of Jasper Morello

9

One Man Band

BEST LIVE ACTION SHORT FILM

Ausreisser (The Runaway)

Cashback

The Last Farm

Our Time is Up

Six Shooter

Λεπόοον....

α) Πού είναι ο "Κινγκ Κονγκ", πέρα από τα τεχνικά;

β) Γιατί μόνο δυο υποψηφιότητες το Match Point και το Syriana; Πάλι σνόμπαραν τη Σκάρλετ; Ο Άλλεν γιατί απουσιάζει από την πεντάδα των σκηνοθετών;

γ) Πού είναι οι Φάινς, Μάρεϋ και Τζάρμους (καλά οι τελευταίοι όχι και τόσο);

Ευχάριστη-ίσως-έκπληξη ότι το Crash πήρε 6 υποψηφιότητες, περισσότερες από ό,τι αναμενόταν. Κατά τα άλλα, όλα στη θέση τους κι όπως τα περιμέναμε. Αι δικαί μου προβλέψεις:

Κ.Τ.: Brokeback Mountain

Κ.ΣΚ.: Ανγκ Λι

Α' Α.Ρ.: Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν

Α' Γ.Ρ.: Φελίσιτυ Χάφμαν

Β' Α.Ρ.: Τζορτζ Κλούνεϊ

Β' Γ.Ρ.: Ρέιτσελ Γουάιζ

Π. Σ.: Πωλ Χάγκις και Μπόμπυ Μορέσκο

Δ. Σ.: Λάρυ ΜακΜάρτρυ και Νταϊάνα Οσάνα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Περα απο το σεναριο....τι παραπανω να κερδισει το Ματς Ποιντ???? Εδω αγνοησαν τον ΘΕΟ-ΜΑΝΝ στη ΔΙΑΔΡΟΜΗ :wacko::wacko: .....Η Σκαρλετ (αν κ μας εχουν ζαλισει.....) ειναι εκπληκτικη εδω!Μικρη ειναι ομως...100 ταινιες το χρονο....τη βλεπω γρηγορα με κανα 2-3 οσκαρ !!! :D

emkiss

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Σκηνοθεσία ίσως;; Αν είναι δυνατόν, ποιός τον έχει ξανακούσει τον Μπένετ Μίλλερ; :P

Και η Χίλαρυ Σουώνκ νέα ήταν σχετικά, κι έχει τσεπώσει ήδη δυο... σα δε ντρεπόμαστε λιγάκι, και η Τζούλιαν Μουρ κανένα! :angry:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ελα ρε....η Σουανκ ειναι δεκα χρονια μεγαλυτερη....κ ενταξει ηταν πολυ τυχερη (κ ειναι πολυ ταλαντουχα...οχι στα χειλη :P ) με τους ρολους της.....παραπληγικοι, κακοπαθημενεοι χαρακτηρες παντα εχουν την ευνοια τησ κριτικης....

Με την Γιοχανσον εχω προσωπικο προβλημα! ΚΑΙ ΝΕΑ-Κ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΑ-Κ ΚΩΛΟΦΑΡΔΗ (κυριολεκτικα :P )-ΚΑΙ ΚΟΥΚΛΑΡΑ-ΝΑ ΧΕΙ Κ ΤΟΝ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ ΓΟΜΕΝΟ! :Pemeleos

B)

(καθολου superficial...που λεει κ η αννα :P )

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

CULT FESTIVAL

Ότι πρέπει για να θαυμάσουμε τον πολυποίκιλο πολιτισμό μας..Ενδύκνειται για τους γνωστούς αρχαιολάτρες και εθνολάτρες που ρεμβάζουν εδω μέσα!!

Γκουσγκούνη είσαι τεράστιος!!

Πειράζει που είμαι μεγάαλη φίρμα-πειράαζειι??-> ΦΛΩΡΙΝΙΩ Σ'ΑΓΑΠΑΜΕ!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τεράστιος δε λες τπτ emclapping

Κι έλεγα κι εγώ... τι μου εμφανίζει τον Γκουσγκούνη, αφού εγώ είναι γνωστό τοις πάσι -και τοις αρχαίοις Έλλησι- πως αντιπαθώ ό,τι έχει να κάνει με σεξ emcensoredemoopsemsexwars Γνωστή ξενέρωτη γαρ.... emnukeemcolgate

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Τα αποτελέσματα (από ComingSoon.net):

BEST MOTION PICTURE OF THE YEAR

Brokeback Mountain

Capote

Crash

Good Night, And Good Luck.

Munich

ACHIEVEMENT IN DIRECTING

Ang Lee - Brokeback Mountain

Bennett Miller - Capote

Paul Haggis - Crash

George Clooney - Good Night, And Good Luck.

Steven Spielberg - Munich

PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A LEADING ROLE

Philip Seymour Hoffman - Capote

Terrence Howard - Hustle & Flow

Heath Ledger - Brokeback Mountain

Joaquin Phoenix - Walk the Line

David Strathairn - Good Night, And Good Luck.

PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A LEADING ROLE

Judi Dench - Mrs. Henderson Presents

Felicity Huffman - TransAmerica

Keira Knightley - Pride & Prejudice

Charlize Theron - North Country

Reese Witherspoon - Walk the Line

PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A SUPPORTING ROLE

George Clooney - Syriana

Matt Dillon - Crash

Paul Giamatti - Cinderella Man

Jake Gyllenhaal - Brokeback Mountain

William Hurt - A History of Violence

PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A SUPPORTING ROLE

Amy Adams - Junebug

Catherine Keener - Capote

Frances McDormand - North Country

Rachel Weisz - The Constant Gardener

Michelle Williams - Brokeback Mountain

ADAPTED SCREENPLAY

Larry McMurtry & Diana Ossana - Brokeback Mountain

Dan Futterman - Capote

Jeffrey Caine - The Constant Gardener

Josh Olson - A History of Violence

Tony Kushner and Eric Roth - Munich

ORIGINAL SCREENPLAY

Paul Haggis & Bobby Moresco - Crash

George Clooney & Grant Heslov - Good Night, And Good Luck.

Woody Allen - Match Point

Noah Baumbach - The Squid and the Whale

Stephen Gaghan - Syriana

BEST FOREIGN LANGUAGE FILM OF THE YEAR

Don't Tell

Joyeux Noel

Paradise Now

Sophie Scholl - The Final Days

Tsotsi

BEST ANIMATED FEATURE FILM OF THE YEAR

Howl's Moving Castle

Tim Burton's Corpse Bride

Wallace & Gromit - The Curse of the Were-Rabbit

ACHIEVEMENT IN ART DIRECTION

Good Night, And Good Luck.

Art Direction: Jim Bissell

Set Decoration: Jan Pascale

Harry Potter and the Goblet of Fire

Art Direction: Stuart Craig

Set Decoration: Stephenie McMillan

King Kong

Art Direction: Grant Major

Set Decoration: Dan Hennah and Simon Bright

Memoirs of a Geisha

Art Direction: John Myhre

Set Decoration: Gretchen Rau

Pride & Prejudice

Art Direction: Sarah Greenwood

Set Decoration: Katie Spencer

ACHIEVEMENT IN CINEMATOGRAPHY

Batman Begins

Wally Pfister

Brokeback Mountain

Rodrigo Prieto

Good Night, And Good Luck.

Robert Elswit

Memoirs of a Geisha

Dion Beebe

The New World

Emmanuel Lubezki

ACHIEVEMENT IN COSTUME DESIGN

Charlie and the Chocolate Factory

Gabriella Pescucci

Memoirs of a Geisha

Colleen Atwood

Mrs. Henderson Presents

Sandy Powell

Pride & Prejudice

Jacqueline Durran

Walk the Line

Arianne Phillips

BEST DOCUMENTARY FEATURE

Darwin's Nightmare

Enron: The Smartest Guys in the Room

March of the Penguins

Murderball

Street Fight

ACHIEVEMENT IN FILM EDITING

Cinderella Man

Mike Hill and Dan Hanley

The Constant Gardener

Claire Simpson

Crash

Hughes Winborne

Munich

Michael Kahn

Walk the Line

Michael McCusker

ACHIEVEMENT IN MAKEUP

The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe

Howard Berger and Tami Lane

Cinderella Man

David Leroy Anderson and Lance Anderson

Star Wars: Episode III Revenge of the Sith

Dave Elsey and Nikki Gooley

ACHIEVEMENT IN MUSIC WRITTEN FOR MOTION PICTURES

(ORIGINAL SCORE)

Brokeback Mountain

Gustavo Santaolalla

The Constant Gardener

Alberto Iglesias

Memoirs of a Geisha

John Williams

Munich

John Williams

Pride & Prejudice

Dario Marianelli

ACHIEVEMENT IN MUSIC WRITTEN FOR MOTION PICTURES

(ORIGINAL SONG)

"In the Deep" - Crash

Music by Kathleen “Bird” York and Michael Becker

Lyric by Kathleen “Bird” York

"It's Hard Out Here for a Pimp" - Hustle & Flow

Music and Lyric by Jordan Houston, Cedric Coleman and Paul Beauregard

"Travelin' Thru" - TransAmerica

Music and Lyric by Dolly Parton

ACHIEVEMENT IN SOUND MIXING

The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe

Terry Porter, Dean A. Zupancic and Tony Johnson

King Kong

Christopher Boyes, Michael Semanick, Michael Hedges and Hammond Peek

Memoirs of a Geisha

Kevin O’Connell, Greg P. Russell, Rick Kline and John Pritchett

Walk the Line

Paul Massey, D.M. Hemphill and Peter F. Kurland

War of the Worlds

Andy Nelson, Anna Behlmer and Ronald Judkins

ACHIEVEMENT IN SOUND EDITING

King Kong

Mike Hopkins and Ethan Van der Ryn

Memoirs of a Geisha

Wylie Stateman

War of the Worlds

Richard King

ACHIEVEMENT IN VISUAL EFFECTS

The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe

Dean Wright, Bill Westenhofer, Jim Berney and Scott Farrar

King Kong

Joe Letteri, Brian Van’t Hul, Christian Rivers and Richard Taylor

War of the Worlds

Dennis Muren, Pablo Helman, Randy Dutra and Daniel Sudick

BEST DOCUMENTARY SHORT SUBJECT

The Death of Kevin Carter: Casualty of the Bang Bang Club

God Sleeps in Rwanda

The Mushroom Club

A Note of Triumph: The Golden Age of Norman Corwin

BEST ANIMATED SHORT FILM

Badgered

The Moon and the Son: An Imagined Conversation

The Mysterious Geographic Explorations of Jasper Morello

9

One Man Band

BEST LIVE ACTION SHORT FILM

Ausreisser (The Runaway)

Cashback

The Last Farm

Our Time is Up

Six Shooter

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!

Σόρρυ, το είχα ανάγκη. :P

Ποιός θα πίστευε, ότι τα πιο προβλέψιμα Όσκαρ των τελευταίων ετών, πιο πολύ κι από τα περσινά, θα έκαναν τους απανταχού σινεφίλ να τους πέσει το σαγόνι;;; Πάλι καλά που δεν έπαιξα "Στοίχημα"...

Για Oscar coverage αργότερα....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

06/03/06 08:18

Απονομή με εκπλήξεις

Στο «Crash» το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, Όσκαρ σκηνοθεσίας για το «Brokeback Mountain»

Associated Press

Μια μεγάλη έκπληξη έκρυβε η απονομή των Όσκαρ τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας (ώρα Ελλάδας): Καλύτερη ταινία της χρονιάς ανακηρύχθηκε το Crash, ενώ το μεγάλο φαβορί Brokeback Mountain αρκέστηκε στο Όσκαρ σκηνοθεσίας για τον Ανγκ Λι.

Το βραβείο α' ανδρικού ρόλου κέρδισε ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν για την ταινία Καπότε και το Όσκαρ α' γυναικείου ρόλου η Ρις Ουίδερσπουν για την ταινία Walk the Line.

Με το Όσκαρ β' ανδρικού έφυγε από την απονομή ο Τζορτζ Κλούνι για την ερμηνεία του στην ταινία Συριάνα. Το Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου η Ρέιτσελ Βάις για την ταινία O Επίμονος Κηπουρός.

Παρά τις προβλέψεις ότι θα «σαρώσει» στη φετινή απονομή, το Brokeback Mountain κέρδισε στις κατηγορίες της σκηνοθεσίας (Ανγκ Λι), του διασκευασμένου σεναρίου και της μουσικής επένδυσης για τον Γουστάβο Σανταολάγια.

Το Crash επιβραβεύθηκε και στην κατηγορία του καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, το Όσκαρ για την καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων κέρδισε το Γουάλας & Γκρόμιτ Στον Τεράστιο Λαχανόκηπο, ενώ καλύτερη ξενόγλωσση ταινία ψηφίσθηκε το Totsi από τη Νότια Αφρική.

Το Όσκαρ τραγουδιού κέρδισαν οι Τζόρνταν Χιούστον, Σέντρικ Κόλμαν και Πολ Μπορεγκάρ για το It's Hard Out Here for a Pimp από την ταινία Hustle & Flow.

Οι Αναμνήσεις μια Γκέισας απέσπασαν συνολικά τρία Όσκαρ, της καλλιτεχνικής διεύθυνσης, της φωτογραφίας και των κοστουμιών.

Το Όσκαρ μακιγιάζ κέρδισε η ταινία Το Χρονικό Της Νάρνια: Το Λιοντάρι, Η Μάγισσα Και Η Ντουλάπα, το Όσκαρ ήχου ο King Kong και του μοντάζ η ταινία Crash. Ο Κινγκ Κονγκ τιμήθηκε και για τα ηχητικά εφέ, όπως και για τα οπτικά εφέ.

Το Όσκαρ για το ντοκυμαντέρ μεγάλου μήκους κέρδισε Το Ταξίδι Του Αυτοκράτορα, ενώ το Όσκαρ ντοκυμαντέρ μικρού μήκους το A Note of Triumph: The Golden Age of Norman Corwin.

Τα Όσκαρ κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους και μικρού μήκους κέρδισαν αντιστοίχως τα The Moon and the Son: An Imagined Conversation και Six Shooter.

Τέλος, για την συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο τιμήθηκε ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Όλτμαν, 81 ετών, δημιουργός μεταξύ άλλων της ταινίας M*A*S*H.

Με πολιτικά σχόλια η βραδιά

Ο οικοδεσπότης κωμικός Τζον Στιούαρτ αρκέσθηκε σε έναν μάλλον ελαφρύ μονόλογο, αν και επεφύλαξε ορισμένα αιχμηρά σχόλια για τους αγαπημένους του στόχους: τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς.

Πάντως, το γενικό σχόλιο των νικητών της βραδιάς ήταν ότι η φετινή απονομή είχε πολιτικά κριτήρια, φαινόμενο σπάνιο για το Χόλιγουντ, ενώ κάποιοι δημιουργοί του Brokeback Mountain σχολίασαν πως οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αποδεχθούν μια ιστορία για ομοφυλόφιλους καουμπόηδες.

Ο Στιούαρτ, για τον οποίο πολλοί πίστευαν ότι θα αποδεικνυόταν πολύ προκλητικός, άνοιξε την τελετή αυτοσαρκαζόμενος για τις σπάνιες εμφανίσεις του σε κινηματογραφικές ταινίες. «Απόψε είναι η βραδιά που τιμούμε σπουδαίες ταινίες και ηθοποιούς, όπως εγώ, ο τέταρτος πρωταγωνιστής στην ταινία Death to Smoochy» είπε ο παρουσιαστής της εκπομπής The Daily Show του CNN.

Κάνοντας αναφορά στην υποστήριξη του Χόλιγουντ προς την αμερικανική κεντροαριστερά, είπε ότι η εκπομπή της τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ είναι μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που «μπορείς να δεις όλους τους αγαπημένους σου αστέρες χωρίς να δωρίζεις χρήματα στο Δημοκρατικό Κόμμα».

Αμέσως μετά, στράφηκε στην άλλη πλευρά του Αμερικανικού πολιτικού φάσματος, αναφερόμενος στον αντιπρόεδρο Ντικ Τσέινι και στην Ισλανδή τραγουδίστρια Μπγιορκ, η οποία είχε προκαλέσει αίσθηση εμφανιζόμενη σε μια τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ με ένα κοστούμι που θύμιζε κύκνο.

«Έχω μάλλον άσχημα νέα να σας αναφέρω» είπε ο Στούαρτ. «Η Μπγιορκ δεν μπόρεσε να παραστεί εδώ. Δοκίμαζε το φόρεμά της και ο Ντικ Τσέινι την πυροβόλησε».

Στρεφόμενος στους άλλους αγαπημένους του στόχους, τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους, ο Στιούαρτ χαρακτήρισε σημαντικές τις ταινίες Καληνύχτα και Καλή Τύχη και Καπότε, οι οποίες αναφέρονται στην «απηνή αναζήτηση της αλήθειας» από πλευράς των δημοσιογράφων. «Περιττό να πούμε ότι είναι ταινίες εποχής» σχολίασε.

Αναφερόμενος στις ταινίες Brokeback Mountain και Καπότε, που ασχολούνται με το θέμα της ομοφυλοφιλίας, είπε πως η ταινία Καπότε

έσπασε ταμπού, διότι «έδειξε στην Αμερική ότι δεν είναι όλοι οι γκέι καουμπόηδες. Ορισμένοι είναι στην πραγματικότητα στείροι διανοούμενοι της Νέας Υόρκης».

Αναφερόμενος στον δημοφιλή στις γυναίκες Τζορτζ Κλούνι και την ταινία του Καληνύχτα και Καλή Τύχη, είπε σκωπτικά ότι είναι προφανές πως «έτσι τελειώνουν τα ραντεβού του».

Στη συνέχεια στράφηκε ξανά στην πολιτική, ζητώντας από τις κάμερες να δείξουν το τεράστιο άγαλμα του Όσκαρ πάνω από τη σκηνή. Σε μια αναφορά στα όσα συνέβησαν στην Βαγδάτη το 2003, όταν ανατράπηκε το άγαλμα του Σαντάμ Χουσεΐν, διερωτήθηκε απευθυνόμενος στο κοινό: «Νομίζετε ότι αν μαζευτούμε και το ρίξουμε, θα ακμάσει η δημοκρατία στο Χόλιγουντ;».

news.in.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πως να μη διναν το Οσκαρ στη Γουιδερσπουν...30 εκατ. δολλαρια θα παρει για το legally blonde 3...τοσο πολυ ξοδευτηκαν...το τραβελι θα βραβευανε?Αντε με το καλο το Οσκαρ και στη Λιντσει Λοχαν σε μερικα χρονια :splats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ποιός θα πίστευε, ότι τα πιο προβλέψιμα Όσκαρ των τελευταίων ετών, πιο πολύ κι από τα περσινά, θα έκαναν τους απανταχού σινεφίλ να τους πέσει το σαγόνι;;; Πάλι καλά που δεν έπαιξα "Στοίχημα"...

Για Oscar coverage αργότερα....

Αν εξαιρεσεις το οσκαρ καλυτερης ταινιας για το Crash ποιο αλλο δεν ηταν προβλεψιμο? Βεβαια με τον Paul Haggis στο σεναριο δεν θα πρεπε να αποτελει κ τοσο εκπληξη :P !!!

Ακομα μια χρονια τα ιδια κ τα ιδια.....Επιβραβευση του αναμενομενου και οχι απαραιτητα του καλυτερου....

ΥΓ-Αριανε τα αστεια περι "λουγκρων" κ "τραβελιων" κ λοιπων δεν πιστευω πως κανουν καποιον να γελασει! emeleos

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Σ' φωνω...αλλά και πάλι, το να ΜΗΝ κερδίσει το Brokeback το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας ήταν ένα μεγάααλο σοκ...
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλά την θυμόμουν αυτήν που κέρδισε το όσκαρ! Έπαιζε στην ξανθιά ε; Και μόνο που πήρε το όσκαρ αυτή, απέναντι σε μια Judi Dench, αδυνατεί να καταλάβει κάποιος τα κριτήρια της επιτροπής. Έκλαψε κιόλας, ευχαρίστησε τον μπαμπά και την μαμά της...όλα comme if faut.

Οι γκέυ καουμπόηδες (χωρίς καμιά διάθεση ρατσισμού), συγνώμη αλλά έχουν γέλιο. Εκεί που είναι τρυφερά αγκαλιασμένοι... :lol:

Εγώ το Munich ήθελα να το πάρει αλλά μπααα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ρε παιδιά δεν την καταλαβαίνω αυτή τη λογική. Η κοπέλα ήθελε να βγάλει μερικά λεφτά από μια επιτυχία. Λογικό δεν είναι; Πόσοι και πόσοι καλοί έως οσκαρούχοι ηθοποιοί εξαργύρωσαν την επιτυχία τους; Η dame Judy Dench τι έκανε στο "Chronicles Of Riddick" δηλαδή- εκτίμησε την καλλιτεχνική του αξία; :P:splats:

Όταν δω το Walk The Line, θα επανέλθω. Για την ώρα, για όσους θέλουν να διαπιστώσουν ότι όντως η Ρις μπορεί να υποκριθεί, ας την απολάυσουν στο "Election" του Αλεξάντερ Πέιν...άντε! Γομάρια! :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλά την θυμόμουν αυτήν που κέρδισε το όσκαρ! Έπαιζε στην ξανθιά ε; Και μόνο που πήρε το όσκαρ αυτή, απέναντι σε μια Judi Dench, αδυνατεί να καταλάβει κάποιος τα κριτήρια της επιτροπής. Έκλαψε κιόλας, ευχαρίστησε τον μπαμπά και την μαμά της...όλα comme if faut.

Εχεις δει την ταινια? Η Ρις παιζει κ τραγουδαει εκπληκτικα! Υποδειγμα υποκριτικης κ σκληρης δουλειας. Οπως εγραψα κ στην αποψη μου για την ταινια "ο ιδιος ο γιος την Καρτερ συγκινηθηκε βλέποντας την να παιζει τοσο αληθινα τη μητερα του". ( Το ιδιο υπεροχος κ ο Φοινιξ :wub: )

Δηλαδη για τη Νικολ Κιντμαν επειδη τελευταιως παιζει σε "ποιοτικες" ταινιες κ θεωρειται κλασσατη εχεις την ιδια αποψη?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.