Jump to content

Fahrenheit 9/11.....στις ΗΠΑ


Recommended Posts

Ακατάλληλο για ηλικίες κάτω των 17 ετών κρίθηκε από την Αμερικανική Ένωση Κινηματογραφικών Ταινιών το ντοκιμαντέρ Fahrenheit 9/11 του Μάικλ Μουρ, που στρέφεται κατά του προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Ο. Μπους και το οποίο τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών.

Σύμφωνα με τις εταιρείες διανομής Lions Gate Films και IFC Films, που προτίθενται να προσβάλουν την απόφαση, η ΜΡΑΑ χαρακτήρισε την ταινία «R» (Restricted=περιορισμένη), δηλαδή κρίνει την προβολή της ακατάλληλη για όσους είναι κάτω των 17 ετών και δεν συνοδεύονται από γονέα, ή μεγαλύτερο σε ηλικία.

Η ΜΡΑΑ έκρινε ότι το ντοκιμαντέρ περιέχει «βίαιες κι ενοχλητικές εικόνες» και πως η προβολή του θα πρέπει να είναι περιορισμένη εξαιτίας και της «ίδιας του της γλωσσας».

Ο χαρακτηρισμός της ταινίας ως «περιορισμένη» είναι «πλήρως αδικαιολόγητη», διαμαρτυρήθηκε ο πρόεδρος της Lions Gate Τομ Όρτενμπεργκ, υπογραμμίζοντας ότι επείγει η προσβολή της απόφασης αυτής, καθώς η ταινία θα πρέπει να αρχίσει να προβάλλεται σε 1.000 αίθουσες στις ΗΠΑ, στις 25 Ιουνίου.

«Δυστυχώς είναι πιθανόν πολλοί έφηβοι 15 και 16 ετών να κληθούν και να στρατολογηθούν για να υπηρετήσουν στο Ιράκ εντός της προσεχούς διετίας. Εάν έχουν την κατάλληλη ηλικία για να στρατολογηθούν και να κριθούν κατάλληλοι για να πολεμήσουν και να ριψοκινδυνεύσουν τη ζωή τους, αξίζουν βεβαίως να μπορέσουν να δουν τί συμβαίνει στο Ιράκ» απάντησε στην MPAA ο Μάικλ Μουρ.

Το Fahrenheit 9/11 αποτελεί έναν φιλιππικό κατά του πολέμου στο Ιράκ και περιγράφει την είσοδο των ΗΠΑ στον πόλεμο και τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τους δεσμούς ανάμεσα στην οικογένεια Μπους και του αρχηγού της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν.

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

emeleosemeleosemeleosemeleosemeleosemeleosemeleos

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ emcensored

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σηκώνω το δάχτυλό μου,το βάζω μπροστά από τη μύτη μου,φαίνομαι?

Δεν φαίνομαι! :splaaaats:

Προφανώς οι καφρ-Αμερικανοί δεν μπορούν να αντέξουν τις σκηνές βίας των........

έχουμε και εκλογές ρε σεις,τα ποσοστά μας ζέχνουν ήδη,είναι να δείχνουμε τέτοια πράματα? :antegeia:emranting

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 months later...

Ήμαρτον!!!! emeleos Έλεος!!!!! (έπρεπε να υπάρχει smiley που να γράφει ήμαρτον...)

Τι να λέμε τώρα;Αυτό ειναι φασισμός!Αν και το συγκεκριμένο δεν το ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα στη μέση περίπου(η χαροκαμένη μάνα που έστειλε το παιδί της στον πόλεμο... emdots ),ακριβώς αυτή την επίκληση στο συναίσθημα των Αμερικανών προσπαθούν να αποφύγουν τα πολεμοδίαιτα γεράκια!Στο κάτω κάτω,ποιός διάολος θα πάει να πολεμήσει για τα πετρέλαια...ε...συγγνώμη για τη δημοκρατία και την ...ειρήνη!(απειλώ δημοσίως οτι αν ξανακούσω κανέναν να μιλάει για πόλεμο που θα φέρει ειρήνη emranting θα βγώ στην πλατεία Κοτζιά και θα αρχίσω να τραβάω τα μαλλιά μου μέχρι να μην ξαναχρειαστώ σαμπουάν...)

Το κακό από την άλλη είναι ότι μέχρι και οι Βλαμερικάνικες σειρές κάνουν πλάτες σ'αυτή την στυγνή εκμετάλλευση της ίδιας της Αμερικάνικης νεολαίας.Αλλά πιστεύω πως ένας λαός έχει τον ηγέτη που του αξίζει(όταν βέβαια αυτός δεν έχει επιβληθεί με τη βία)

Υ.Γ.:έχετε δει το site με τις φωτογραφίες Αμερικανών που ζητάνε συγγνώμη από τον υπόλοιπο κόσμο που επανεξελέγη ο Μπους?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.