Jump to content

ταινιοκριτική-Μυστικο παράθυρο


Ήρα

Recommended Posts

μία ακόμη ταινία στο στυλ seven .ατμοσφαιρικό θρίλερ-αρκετά καλό για μένα που δεν είμαι και από τους κλασσικούς φαν του είδους.

ο Jonny Depp έχει εξαίρετη παρουσία -αποδεικνύοντας ότι είναι εξίσου καλός σε ρόλους καλών και κακών και ότι πέρα από καλό κομμωτή και image maker έχει και ταλέντο!

θρίλερ με συστατικο του τις ανατροπές . στο πρώτο μέρος λες ότι είναι φανερη η λύση και βρίζεις το παράνομο ζευγάρι αλλά προς το τέλος μένεις με το στόμα ανοιχτό και κάνεις στο μυαλό σου φλας μπακ με τα νέα δεδομένα.

έχει και μια ψυχιατρική διασταση με την έννοια της διχασμένης , διπλής προσωπικότητας και πως ένα ψυχοτραυματικό γεγονός φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή ενός μυαλού.

δεν είναι και αριστούργημα ,απλά είναι ένα δίωρο με μια κάπως καλή ταινία.ούτε βέβαια προσφέρεται για βαθυστόχαστες σκέψεις μετά.αλλά δεν είναι και τελείως χάλια.

καλή για όσους πιστεύουν στο ταλέντο του πρωταγωνιστή.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αρχικά πρέπει να δηλώσω ότι μ'αρέσει πολύ ο Jonny Depp,οπότε πήγα με θετική διάθεση να δω το έργο.Και πραγματικά έγραψε!!Ήταν φοβερός. emstar

Δε θεωρώ ότι είχε και ιδιαίτερες ανατροπές η ταινία.Φαινόταν ποιός ...έφταιγε από την αρχή!Δεν εντυπωσιάστηκα.

Παρόλαυτα με κράτησε ως το τέλος.Δε μου άρεσε πολύ ο τρόπος που παρουσιάστηκε η λύση του μυστηρίου,αλλά δε τρέχει και τίποτα.

Δείτε την!Ένα συμπαθητικό κινηματογραφικό δίωρο!

Ο πρωταγωνιστής έχει σίγουρα απίστευτο ταλέντο! emgoal

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

1) Ο Ντεπ για ακόμα μια ταινία κάνει την πλάκα του και παίζει με τις ίδιες γκριμάτσες. Στο ίδιο μοτίβο δηλαδή και στους "Πειρατές" και στην "Ένατη Πύλη" και στο "Μυστικό Παράθυρο". Καλός, χρυσός, ταλαντούχος, αλλά αν το ταλέντο του περιορίζεται στο να κάνει βλακείες με το στόμα του και να κοιτάζει καρτουνίστικα και γκαφατζίδικα δεξιά κι αριστερά... σωθήκαμε

2) Η ταινία είναι για γέλια. Όχι μόνο καταλαβαίνεις από το πρώτο δεκάλεπτο τι θα γίνει, όχι μόνο το στόρυ είναι ψιλοαπαράδεκτο, αλλά και πραγματικά οι μόνες στιγμές που πέρασα καλά ήταν οι κωμικές

3) Πού πήγαν τα καλά θρίλερ γαμώτο;;;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

1) Σοβ... δες τον "Νεκρο" του Τζαρμους και ξαναελα να μου μιλησεις για ντεπ... :angry:emranting

2) Συμφωνω οτι καταλαβαινεις τι γινεται γρηγορα, αλλα αυτο ΔΕΝ αναιρει το οτι η ταινεια ειναι ενα καλο θριλερ... Σε τελικη αναλυση, οσο την παρακολουθεις, ΔΕΝ ξερεις αν εχεις δικιο, ετσι? Και αυτα που λεει ο ντεπ με τον συζυγο στο βενζιναδικο ειναι αρκετα παραπλανητικα...

Και θα πω τελος... ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΕΠ!! Ειναι θεος ο ανθρωπος...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τον έχω δει το "Νεκρό" όταν είχε βγει στα σινεμά (πρέπει να πηγαίνατε νηπιαγωγείο οι περισσότεροι εδώ μέσα τότε :PPP), όπως και άλλες ωραίες ερμηνείες του Johnny, τον οποίο έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Παρόλα αυτά έχει μπει τα τελευταία χρόνια σε ορισμένα κωμικά καλούπια που τον κάνουν κάπως γραφικό.

Δυστυχώς δε βρήκα τίποτα να με παραπλανήσει σε όλη την ταινία και ήμουν σίγουρος εξαρχής για το τέλος, το οποίο θυμίζει περίπου άλλα εξακόσια εξήντα έξι θρίλερ.

Πατατούλα είναι, παραδέξου το:)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είναι ένα πολύ ευχάριστο δίωρο, η ταινία υπάρχει απλά για να περάσεις καλά και όχι για να αλλάξει την κοσμοθεωρία σου, Ο γιαννάκης ο δεπ, μια χαρά παίζει το παλικάρι (εμένα μου θύμισε κάτι ασθενείς στο Δρομοκαϊτειο, πολύ πειστικός ήταν και δεν ξέρω πώς αλλιώς παίζουμε έναν τρελό, μάλλον ο στρατευμένος (χα) συνάδελφος ξέρει καλύτερα..... :splaaaats: )

Ρε παιδιά, σινεμά για...ποπ κορν, ραντεβού και χαβαλέ. Πάρτε και κανένα κοριτσάκι μαζί σας, να τρομάξει να σφιχτεί πάνω σας ;) -το τερπνόν μετά του ωφελίμου! Και όλοι περνάμε μια χαρα!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

εμένα μου θύμισε κάτι ασθενείς στο Δρομοκαϊτειο, πολύ πειστικός ήταν και δεν ξέρω πώς αλλιώς παίζουμε έναν τρελό, μάλλον ο στρατευμένος (χα) συνάδελφος ξέρει καλύτερα..... :splaaaats: )

Για εκπληκτικές ερμηνείες τέτοιων χαρακτήρων βλέπε:

-Άντονυ Πέρκινς, στο αριστούργημα "Ψυχώ"

-Τζακ Νίκολσον, στη "Λάμψη" του Κινγκ

-Ρέιφ Φάινς, στο "Spider" του Κρόνεμπεργκ

και αυτοί είναι μόνο όσοι μου ήρθαν αμέσως στο μυαλό.

Είμαι fan του συγκεκριμένου κινηματογραφικού είδους και απλά οι απαιτήσεις μου είναι κάπως αυξημένες!

Όσο για το ότι είναι σινεμά για ραντεβού και χαβαλέ, προτιμώ τα ραντεβού μου να είναι σε ...άλλα μέρη (;)) και ο χαβαλές μου να είναι στο γήπεδο. Πρωτάθλημα και κύπελλο Παναθηναϊκέ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγω επιμένω ότι εμοιαζε με κατι τυπάκους στο Δρομοκαϊτειο, ότι και να μου λες εσυ... Δε λέω ονόματα, γιατί δεν κάνει, αλλά όσοι ήταν στο εν λόγω ίδρυμα φέτος, ας θυμηθούν έναν τύπο με χαρακτηριστική φωνή που διαρκώς κουβαλούσε μια σακούλα και ακόμη αναρωτιόμαστε για το πόσο επικίνδυνος είναι....

Ο καθένας τα ραντεβού του τα κάνει όπου προτιμάει, ανάλογα με τις ..βλέψεις του ;) Περί ορέξεως....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

Καρατσεκαρισμενο.

Φοιτητης ιατρικης χαλαρα καταλαβαινει μεσα στο πρωτο δεκαλεπτο τι παιζει με την ταινια...Μας εχει καταστρεψει η ταινια, μεχρι και αναλυση ακουσα απο καποιον φιλοδοξο Ψ-doctor γαι το αν πληρη τα απαραιτητα κριτηρια του DCM-IV

Οι μη φοιτητες ιατρικης το σκεφτονται κανα δεκαλεπτο μετα τι μπορει να παιζει.

Δεν με ξετρελανε και ισως φταει το βιβλιο (βεβαια δεν το εχω διαβασει οποτε κακως κρινω) αλλα εννοω οτι η ιστορια δεν ηταν και το κορυφαιο σεναριο που εχει γυριστει.

ΚΡΙΣΤΙΝ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.