Jump to content

[ΤΑΙΝΙΟΚΡΙΤΙΚΗ] BIG FISH


Sovereign

Recommended Posts

Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον με τους: 'Αλμπερτ Φίνεϊ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Τζέσικα Λανγκ

Ο Έντουαρντ Μπλουμ, μεγάλος παραμυθάς, συνεχίζει στη δύση της ζωής του να αφηγείται απίστευτες ιστορίες ως δικά του βιώματα. Ο γιος του Γουίλιαμ θα προσπαθήσει να ανακαλύψει ποιές απ' όλες αυτές τις αφηγήσεις είναι αληθινές και ποιές ψεύτικες.

(από το www.athinorama.gr)

------------------------------------------------------------------------------------

Υπέροχο. Σε ταξιδεύει. Επιτέλους κάτι διαφορετικό από τις συνηθισμένες χολυγουντιανές μπαρουφίτσες. Η ταινία που ο παραμυθάς Τιμ Μπάρτον (Batman, Beetlejuice, Ψαλιδοχέρης, Μύθος του ακέφαλου καβαλάρη, Mars Attacks! κ.α.) "ξυπνά" από τα όνειρα που συνηθίζει να μας διηγείται και αντιμετωπίζει κατάματα την πεζότητα της λογικής και της καθημερινότητας. Εδώ, το παραμύθι και η πραγματικότητα γίνονται ένα, διαπλέκονται, συμπληρώνονται και, ευτυχώς, δεν αλληλοαναιρούνται, κατά ένα τρόπο παράδοξο, μα και τόσο όμορφο.

Η πιο mainstream ταινία του Μπάρτον, αλλά ταυτόχρονα και μία από τις καλύτερές του. Μην τη χάσετε! Βγαίνει σε καμιά-δυο βδομάδες νομίζω, αλλά παίζεται εδώ και λίγο καιρό σε μεταμεσονύκτιες avant-premieres σε διάφορα σινεμά στην Αθήνα.

emstaremstaremstaremstar

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Sov.

Σάββατο βράδυ στο Διάνα και κάνει πολύ κρύο-να φταίει η έλλειψη καλοριφέρ ή το τσίμπιμα στην καρδούλα ότι ο Βαλεντίνος δεν είναι πλέον Βαλεντίνος?

Όπως πάντα λίγοι στο Διάνα άρα θα απολαύσουμε ταινία και θα βγούμε με τα μάτια πρησμένα χωρίς να χρειαστεί να τα αιτιολογήσουμε στον πρώτο γνωστό που θα βρούμε.

Είχα διαβάσει τόσα πολλά για την ταινία που φανταζόμουν ότι θα δω αριστούργημα πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις.Αυτό που δεν είχα φανταστεί ,ήταν ότι θα βυθιστώ σε παραμύθι με τέλος γλύκοπικρο.Μπαμπάς παραμυθάς που σε μπερδεύει με τα όρια παραμυθιού και αλήθειας ,μπαμπάς που προτιμάει να ομορφαίνει αχρώμες παραγματικότητες με πινελιές φαντασίας.Και γιος που τα αμφισβητεί όλα μέχρι που παραδίδεται και αυτός στη μαγεία του μη ρεαλιστικού αληθινού.

Φράσεις που χαράκτηκαν-για τον μπαμπα σου υπάρχουν 2 γυναίκες ,η μητέρα σου και όλες οι άλλες.Αχ...

Και τελικά το μεγάλο ψάρι?Αυτός ο απίστευτος μπαμπάς που στιγμή δε βολεύεται ,ακόμη και στην ιδανική Σπέκτρα,που συνέχεια αναζητάει το κάτι άλλο.Βλέπεις ,πίστευε από μικρός ότι ήταν φτιαγμένος για μεγάλα πραγματα.Και έτσι το μεγάλο ψάρι παρέμενε μεγάλο για όσο δεν πιανόταν...

Και αυτό το παραμύθι τελικά τι είναι?Είναι νομίζω η αναγκη μας να έχουμε πιο όμορφες πραγματικότητες αλλά δυστυχώς λιγοι καταφέρνουν να παραμυθιάστουν τόσο ώστε τελικά να χαθουν τα όρια.

Όπως διάβασα κάπου ,να ισορροπήσεις ανάμεσα σε αυτό που οι άλλοι βλέπουν για σένα και σε αυτό που ονειρεύεσαι εσύ να δεις σε σένα...

Μια από τις καλύτερες ταινίες της χρόνιας. :wub:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Απλα το αγαπησα...... Απο τις καλυτερες ταινιες .....σε παει αλλου.......... Παλι καλα που υπαρχει και ο Μπαρτον........... :wub::wub::wub:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emstaremstaremstar / 5

Πολύ καλή ταινία, να πάτε να τη δείτε....Τρυφερή, γλυκιά, θα σας θυμίσει κάτι από την παιδική σας ηλικία οπωσδήποτε. Α και βέβαια θα σας κάνει (εμένα με έκανε τουλάχιστον) να σκεφτείτε με έναν άλλο, ομορφότερο και πιο ενδιαφέροντα τρόπο την καθημερινότητα σας. Σε όσους δε θα αρέσει, ένα έχω να πω: ΠΟυ είναι το παιδί μέσα σας????

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emthumbup emthumbup emthumbupemclaps

Λοιπον αν δεν πηγατε ακομα να πατε οπωσδηποτε...

Ο Μπαρτον ωριμαζει χωρις να μεγαλωνει...Κραταει την σκοτεινη πλευρα που τοσο λατρεψαμε, αλλα μας δειχνει και την αλλη τη φωτεινη και παραμυθενια.

Εκπληκτικος ο Αλμπερτ Φινεϊ,

Καλος και ο Ντε βιτο, οσο για τον γιγαντα στεναχωρηθηκα γιατι ειναι υπαρκτο προσωπο ο ψηλοτερος ανθρωπος στον κοσμο και εχει ερθρτιδα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πολύ καλό! (εδώ στο Λαμία έρχονται λίγο αργά τα έργα... ;) )

emstaremstaremstar 1/2 /5 (πού είναι τα ποπ κορν;;;)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

με καλυψανε οι προλαλησαντες βασικα....

Πολυ ομορφη ταινια.... "Μυθος κρυπτει νουν αληθειας"

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Απίστευτη ταινία...

Σε κάνει να δεις την καθημερινότητα με εντελώς διαφορετικό μάτι... (ή τέλοσπάντων, δικαιώνει όσους ήδη την έβλεπαν λίγο πιο "νόστιμη" και οι υπόλοιποι τους κοίταζαν στραβά...)

Το πραγματικά όμορφο στην ταινία ήταν ότι δεν έβλεπε απλώς το ποτήρι μισογεμάτο, αλλά το νερό μέσα στο ποτήρι ήταν ποταμίσιο, με ψάρια, φυτά, γυμνές γυναίκες, όνειρα, εικόνες, μουσική... τα υλικά από τα οποία είναι εν τέλει φτιάγμένη η ζωή μας... αρκει να καταφέρουμε να τα διακρίνουμε (γιατί καμιά φορά είναι πολύ καλά κρυμμένα -κι εμείς ξεχνιόμαστε νομίζοντας ότι δεν υπάρχουν! ;) )

Από τις ομορφότερες ταινίες που έχω δει...

emstaremstaremstaremstar

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

οσο για τον γιγαντα στεναχωρηθηκα γιατι ειναι υπαρκτο προσωπο ο ψηλοτερος ανθρωπος στον κοσμο και εχει ερθρτιδα...

Τί είναι αυτό???? emquestion

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

Αγαπητε Dr Feelgood μην εισαι σκληρος ο λατρευτοs Sov καταλαβε το σαρδαμ μου.

Οσο για τα υπολοιπα σκεψου οτι αυτο που εσυ βλεπεις σαν ενα παραξενο της φυσης ενα ρεκορ, ειναι ανθρωπος και αυτο που διαβασα και με στεναχωρησε ειναι οτι εχει αρθριτιδα (αν προσεξες τα χερια του ηταν φανερο) και καποιο καρδιολογικο, ξερω οτι μερικες φορες η ιατρικη διαστρεβλωνει την οπτικη μου και ζητω ταπεινα συγγνωμη

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.